icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

lucia2505
29. sep 2015

@linda10 ahoj, vola sa to trombofilne mutacie, zavisi v ktorom gene mas mutaciu a aku, niekedy si treba pichat fraxiparin na riedenie krvi,niekedy staci anopyrin a pri niektorych netreba nic,ale ak ta poslala na hemato,tak zrejme nieco z toho u teba treba. Berie ti vela bab,niektore dokonca aj len preventívne. Mne zase zistili na imunologii v Nitre problem, preto som mala to biochemicke teho,mali sme to v tom juli naraz,neviem ci si pamatas.

linda10
30. sep 2015

@lucia2505 aha chapem sak uvidim co mi tam povedia 12okt mam termin na hematologiu.A ked mam takyto problem tak je aka sanca ze sa podari otehotniet?No nie celkom si pamatam dost davno som tu nebola.Lebo stale sa nieco pokazi uz som si myslela ze idem na ket a vtom prisli tieto vysledky no mala som dost.

lucia2505
30. sep 2015

@linda10 ked si budes pichat ten fraxiparin alebo co ti predpisu, tak to bude ok. Ide len o to, aby ti nehustla krv, co pri tych mutáciách zvykne byt a potom zeny potracaju, tak zato beru na riedenie krvi lieky. Ale co viem, tak vacsinou tie potraty prichadzaju az cca od 7 tyzdna, ak je pricina krv. Takze neviem, ci to biochemicke co si mala bude zapricinene tymto, ale nie som lekar.

linda10
30. sep 2015

@lucia2505 Ano nevadi ajtak dakujem za nazor aspon priblizne si ma oboznamila lebo som nevedela cim to je tak a uz ostatne mi povie lekar 🙂

chevalbleu
1. okt 2015

Ahojte, mozem sa k vam pridat? Vcera mi zacal IVF cyklus, zajtra si zacnem pichat lieky. Ideme do toho prvy krat, aj sa tesim (po 2 rokoch neuspechu), aj sa bojim. Rada si s vami pokecam, ak ste v rovnakom stadiu priprav... drzim palce, oktober musi vyjst! 🙂

vevericka13
1. okt 2015

@chevalbleu drzim palce, ja som po vklade uz len cakam tiez mam prve ivf

chevalbleu
1. okt 2015

@vevericka13 Tak to mas za sebou, uz sa len obrnit trpezlivostou 🙂 Napis viac ak chces, zaujimalo by ma, ktory den ti robili odber, ake si mala pocty, ostali nejake na zmrazenie? Vlozili ti jedno ci dve? Drzim palce!!!

katickaaa
2. okt 2015

@chevalbleu my sme na tom nejak podobne...tiez zaciname prve ivf od 15.10 si zacinam pichat 😉
ja mam tiez obavy, no ked to inak nejde ☹ ale nie sme prve ani posledne a dame to... 🙂

chevalbleu
2. okt 2015

@katickaaa Veru, ked to inak nejde…a ako dlho sa snazite a aky mate problem ak sa mozem opytat? My presne dva roky, testy nic neodhalili, teda okrem toho, co sme uz vedeli, ze mam Hashimoto hypotyreozu, ale beriem lieky a hodnoty su normalne. Nasa bilancia je 3 neuspesne IUI a 2 biochem. tehotenstva. Preto sa bojim, ci nemam nejaky problem s implantaciou, ked uz 2krat k oplodneniu doslo, ale neuchytilo sa :(

katickaaa
2. okt 2015

@chevalbleu my sme min.rok prisli o male v 8tt a to sa podarilo asi zazrakom.mame zly spermiogram a ja som uplne ok. Uz nechceme cakat ci sa zadari,moze sa no nikto nevie kedy. Ja mam bud.rok 30 a uz tuzim mat prve dieta. Tiez sa bojim ale strach o dieta je vzdy 😉

chevalbleu
2. okt 2015

@katickaaa To ma mrzi, 8tt je uz dost. Ked si predstavim, ze niektore moje kamosky oznamuju tehotenstvo uz v 7tt... zjavne nemaju skusenost so stratou, inak by boli opatrnejsie. Ja som tiez planovala dieta v 30 a hop uz mam 32 a dieta nikde. Toto je nasa najvacsia sanca, uz sa neviem dockat! Vela stastia a napis, co je nove. Ja uz dnes vecer zacinam s Puregon+Menopur.

monnito
3. okt 2015

Ahojte tiez by som sa rada pridala k vam, som 3 den po vklade a rada by som vedela ako sa cititea ako si sprijemnujete cakanie 🙂

ciglianova
3. okt 2015

@monnito ahoj aj ja som bola 30.9.na KET . mame teraz druhy pokus. mam trošku krče v brušku a som riadne dnes nafuknutá ale dufam že je to len od utrogestanu a nechystá sa mrška.

vevericka13
4. okt 2015

@monnito ahoj ja som dnes 4 den po vklade tak sme tak podobne, ja som mala vklad 5 den po OPU. kedy planujes testovat? ja sa uz neviem dockat, na krv mam ist 14.10

vevericka13
4. okt 2015

@chevalbleu ahoj odber som mal na 14 dc bolo to v pohode, prespala som to. mam len jeden vajecnik bolo 6 tie sa oplodnili, dve vkladali a tri zamrazili. prakem vela stastia 🙂

dagmarik
4. okt 2015

Ahojte baby, potrebujem poradiť. Som pred stimuláciu, mala som začať v strede budúceho týždňa, lenže menstruacia prišla skôr a zajtra ráno musím pichnúť gonal, lenže v chladničke z poslednej stimulku mam len 100 jednotiek a v stimulacnom protokole mam predpísaných až 200 jednotiek. V utorok už budem mat nové pero. Myslite, že by toto mohlo prekážať? Má niektorá z vás s niečim podobným skúsenosť? Mam sa do toho pustiť alebo to radsej presunúť o mesiac? :(
Ďakujem za radu.

linda10
4. okt 2015

@ciglianova ahoj tak potom daj vediet ako si dopadla.Aky mate problem?Aj ja sa chystam na ket druhy pokus preto s pytam.

monnito
4. okt 2015

@ciglianova ja uz mam treti pokus a 4 vklady. Aj ja obcas pocitujem krce, vzdy tie pocity su trochu rozdielne. Utrogestan je tiez gel? Ja mam crinone gel.

monnito
4. okt 2015

@vevericka13 tiez som mala vklad po 5 dni. Ja mam ist na krv 9.10. zda sa mi to trochu skoro. Aj si budes robit testy?

chmurkaxy
4. okt 2015

@dagmarik a máš centrum ďaleko? Ak nie, pichni, čo máš a chod do centra, pomôžu ti.

ciglianova
5. okt 2015

@linda10 ja mam darovane vajka,nemam vaječníky mala som rakovinu vaječníkov,našťastie na maternici nič nebolo.je trošku menšia a aj sliznica je na 17 dc len okolo 7mm ale vraj to stačí.

ciglianova
5. okt 2015

@monnito nie utrogestan su tablety bud sa berú orálne alebo vaginalne to najčastejšie aj ja ich tak beriem.

dagmarik
5. okt 2015

@chmurkaxy dakujem za radu, uz je to vyriesene. Este vecer som volala na nonstop linku centra a sestricka mi povedala, ze ked prvu davku nepichnem rano, nevadi. Tak som objednala v lekarni a teraz som si dala prvu davku, no zajtra uz rano. Uvidime, ci to nejako neovplyvni vysledok. Lebo stresy som mala neskutocne.

vevericka13
5. okt 2015

@monnito mne pichli po transferi pregnyl a dnes mam este slabulinku ciarky tak snad o par dni to uz bude tehu ciarka 🙂

monnito
5. okt 2015

@vevericka13 na co je dobry pregnyl? A teraz aj nieco uzivas? Vau super drzim palce aby to vyslo. Ake tehot.testy mas?

monnito
5. okt 2015

@ciglianova to je tiez na podporu maternice?

chevalbleu
5. okt 2015

Baby kolko ste si vzali volna z prace? Ja to drzim v tajnosti a chcem si zobrat len nevyhnutnu dovolenku... Na vyber a vklad a rozhodujem sa ci treba aj medzitym...

vevericka13
6. okt 2015

@monnito neviem naco, je to tehotensky hormon, ja mem len jeden vajecnik mozno preto neviem 🙂 ale dnes rano ciarka silnejsia ako vcera vecer 🙂

katickaaa
6. okt 2015

@chevalbleu ja tiez to nechcem riesit v praci a volno budem mat na odber a vklad...ale asi aj podla typu prace, ja sedim za pocitacom tak si myslim ze to je ok, nic fyzicky namahave by som ale asi neriskovala 😉

empathia
6. okt 2015

@chevalbleu ja si zoberem PN par dni pred ET, pocas stimulacie som bola na PN od zaciatku stimulacie, kvoli OHSS mi museli vklad odlozit