Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@vevericka13 dakujem velmi pekne. Ano pri prvej stimulke sa báli tak dali slabsiu davku skor to bola taka skuska ale uz pri druhom aj tretom ivf bola davka dobra a pekny pocet vajicok
@vevericka13 u nas davaju do pipety po dve tak vzdy rozmrazuju jednu pipetu teda dve embrya ak su tam mne sa vzdy pekne rozmrazili
@katka17044 ja mam tri a bojim sa ze budu rozmrazovat vsetky, ze mozno dve ostanu na vklad. ja som aj pri et chcela jeno a dali mi dve a aj tak to nevyslo. a ked rozmrazia vsetky tak uz nebudem mat na vklad...
@vevericka13 malo by to byt na tebe kolko chces vlozit urcite a do ktoreho chodis centra?
@vevericka13 mne rozmrazovali 3 a z toho jedno sa prestalo vyvijat po rozmrazeni a dve boli ok na vlozenie...vsetky boli mrazene v stadiu blastocysty. Aj som otehotnela,ale bolo to biochemicke.
@katka17044 na antolsku
@lucia2505 no ved presne to si myslim aj ja, ze mozno dve ostanu a tie vlozia, aj predtym mi dali dve a bolo z toho len chemicke tehu
@katka17044 dali dve ze je vacsia sanca
Ahojte baby, pripajam sa do skupiny, ak mozem 🙂
2.11 pojdem prvy krat na konzultaciu aj s muzom do Iscaru v BA, tak som zvedava.
Snazime sa rok a pol o babo a nic :( Vsetky doterajsie testy vysli super, sme zdravi obaja, len sa stale nedari. V juni ma moj gynekolog poslal na laparoskopiu, vsetky predoperacne vysetrenia som mala absolvovane a v den nastupu ma prijmal prednosta gynekologie v NR a ten ma odmietol prijat!! zevraj som mlada a mam čas.... ako to ma dosť šokovala, aj mojho gynekologa to sokovalo...
Mam 28 ale manzel ma 37, nechapala som do kedy mame cakat. Moj muz je netrpezlivejsi ako ja, velmi chce babo....
Tak teraz to ideme skusit do Iscaru, tak som zvedava, co nam tam povedia, ci najdu pricinu, preco sa nam nedari....
Je tu este niekto, kto je uplne zdravy a aj tak sa nedari?
@vevericka13 ahoj no super takže pojdeš asi na 19dc ako ja.ak som to dobre pochopila. Ja sa tiež pochválim mame akciu srdiečka🙂 má 4mm dnes som 6+4tt už som vysadila estrimax,teraz už len utrogestan do 12tt. dežím palce nech všetko dobre dopadne 😉
@ciglianova gratulujem a tesim sa s tebou, este neviem kedy bude ovulacia, v piatok mam ist na kontrolu. na co sa berie estrimax? ja nebriem nic zatial a po vklade asi crinone. tebe vkladali jedno ci dve? ja mam tri zmrazene a neviem kolko sa rozmrazi...
@vevericka13 jedno mi vkladali. ešte 4 mi zostali.estrimax sa berie na rast sliznice,to ty nepotrebuješ naštastie.
@tabithas ahoj...ako toto celkom nechapem,to ti akoze odmietli urobit laparku?! No to je vrchol. Ked pojdes do centra,tak ti tu laparku aj tak spravia,aby vylucili nepriechodnost vajcovodov ci je teda casta pricina neplodnosti. A ze mlada? Akoze nase mami rodili v 20tke. S takýmto pristupom som sa nastastie nestretla. Ja mam 29 a prvu laparku sim mala ako 23 rocna a uplne bez slova mi to urobili. Do centra som potom zacala chodit ako 26 rocna a praveze mi povedali,ze super vek,lebo niekto pride prvy krat do centra az hodne hodne po 30tke. Treba si uvedomit aj to,ze moze to vyjst na prvy krat,ale aj nemusi a cas uteka,takze podla mna dobre,ze idete uz teraz.Drzim palce.
@lucia2505 ahoj, veď preto mi aj moj gynekolog odporucil centrum, aby mi tam urobili laparku, kedže proti prednostovi kliniky, sa ani on neodvažil, alebo nexel postaviť. Tak nehovorim, že som stara...ale 28 tiež nie som uplne najmladšia, tak dufam, že sa to konečne pohne, hlavne kvoli manželovi, ktory ma svoj vek a velmi chce babo.
Ty si na tom ako? Sorry ešte som nestihla prestudovať vsetky konverzacie 🙂
Inak ja zatial ani nič neuzivam, iba kyselinu listovu a druhy mesiac som zacala s alchemilkou...
Ale zacina ma depkat rodina, hlavne mama, že kedy chcem uz mat deti a na co cakam.....my sme sa s muzom rozhodli nikomu to nepovedat,že sa snazime uz dlhsie, ale s takymito komentarmi od najblizsich som neratala :( ale tak snad to coskoro vyjde.
@ciglianova jeeee super gratulujem nech sa tam citi co najlepsie musi to byt krasny pocit drzim palce
@ciglianova prosím ťa.aj ti zistili,prečo ti nevyšli tie 3vklady?aj si brala niečo ako anopyrin alebo fraxiparin,alebo medrol? mne nevyšli tiež 3vklady.na jar idem na ket.ale nedali mi zas nič na podporu uhniezdenia ☹ .a gratulujem ti 🙂
@tabithas , u nas to bolo tak, ze ked sme na to mysleli, ze robime babo : o bodov a sa nam stalo, ze vsak uz nemam plodne dni, sme si to uzili, proste bolo to ine ako zvycajne, tak bum 🙂 este stale to boli evidentne plodne dni🙂))))))) a uz maju 2 roky tie dni a aj na prvom utz, bolo vidno, ze babatko je posunute o nieco , ale podstate som ju mala presne, len asi dlhsie, neviem ale pidarili sa v tedy kedy som na to nemyslela , skuste to aj vy, sa milovat z lasky a nie pre deti a rodine kludne povedzte, ze nejde to, neni to hamba ulavi sa vam to a hlavne skuste zdravu stravu, ( pribrat, schudnut, ak mate niakt extrem z tohoto a manzel nech vela vetra a nedava si telefon do nohavuc a dalsi mesuac verim, ze uz tehu budete🙂
@monnito je krasny ale stále sa bojím kym neprejdem 1 trimester tak sa asi nezačnem naplno tešiť.
@megan5 ahoj ja som nepísala že mi nevysli 3 vklady.Nevyšiel mi ET.Potom som mala hned Ket a to vyšlo.Písala som že mi ešte 4 mrazačiky zostali.pred vkladom som brala len estrimax a utrogestan ,ale ja som bola v darcovskom programe tak s tým sa netreba porovnavať.nebrala som take lieky ako vy na ovulaciu a neviem čo ešte.držím palce 😉
@tabithas sme na tom podobne,moj priatel ma 36 rokov. Ja som na tom tak,ze nemam vajcovody,lebo o jeden som prisla pri mimomaternicovom a druhy mi vybrali pred prvym ivf,lebo ten bol uplne nepriechodny a to sa odporuca vybrat kvoli takej zapalovej tekutine,ktora sa v tom drzi. Takze u nas ivf kvoli tomu,ze nemam vajcovody. Mala som spolu 3 vklady, z toho 2 negativ a posledny som otehotnela,ale bolo to biochemicke,tak som zacala patrat v com je chyba,no a nasli mi problem v Nitre na reprodukcnej imunologii,takze sa teraz liecim a potom,ked budem mat hodnoty v norme,tak skusim dalsi vklad. Cize isla som do centra s tym,ze je problem len vo vajcovodoch,ostatne veci ako hormony,maternica,spermiogram,stitna zlaza atd. vsetko uplne ok, no ale nakoniec sa k tomuto pridruzil aj imunologicky problem.
@tabithas ahoj aj ja si myslim ze je to uplna hlupost ja mam 23rokov a nemyslim ze som mlada lebo pokial sa nedari treba to riesit a nie nechat to cim dalej lebo ako vravia baby roky bezia rychlo a co je najhorsie umele oplodnenie sa riesi dlho ako som teraz mala skusenost to zistit,vzdy sa nieco stane naco necakame kazdy ma nejaky individualny problem ktory riesi a je to zdlhave a hlavne strasne na psychiku takze kazdu znas co tu bojujeme a chceme to babo obdivujem lebo nieje to lahke a aspon sa drzime takto ked si piseme a pomahame.Takze ty len trvaj natom aby ti spravili tie vysetrenia. A vela stastia 🙂
@ciglianova aha,tak ja budem užívať to isté čo ty.len som si myslela,že by mi mohli dať preventívne aspon fraxiparin,ked mi nerobili testy na lepivé doštičky,ked sa mi to nechce uchytiť..želám veľa šťastia,nech pekne rastie hcg 🙂
Ahojte baby ja sa chcem spytat ja mam uz len 2blastocysty zmrazene ,a prvy vklad mi nevysiel.Teraz pojdem na druhy pokus KET ale sa bojim myslite ze mam sancu stymi 2ma? Bojim sa ze sa mi zle rozmrazia alebo vobec.Hrozne tieto stresy.A ja som strasne chcela si vlozit obidve ale bojim sa lebo keby sa neujmu tak uz nemam nic.Dakujem za rady.
@linda10 Neboj sa... mne sa este nikdy nestalo ze by sa nerozmrazili... a to som uz mala dost ket akurat pri jednom sa pomalsie delilo ale aj tak mi ho vlozili, teraz sa mi rozmrazilo a ze bolo krasne, nemusis sa toho bat. A vysetrenia mas pred vkladom vsetky porobene aby to nebolo zbytocne ze aj embryjka mozu byt krasne len niekde bude chyba
Aha tak dakujem .No ano vysetrenia mam porobene este akurat cakam lebo mi maju prist postou vysledky.Lebo mi nasli trombofilne mutacie ale nieje to nic hrozne mozno ani nebudem musiet brat ziadne lieky ale este neni iste cakam natie vysledky kazdy den pozeram postu a sice 2tyzdne vraveli ze trvaju tie vysledky 🙂 Ale hneva ma to lebo presne na druhy tyzden mi ma prist mrcha a potom nebudem moct ist na ket az zas o mesiac porazi ma tak sa to pretahuje.
@katka17044 odpisala som len som zabudla oznacit 🙂
@linda10 joooj toto poznam tiez som sa takto nacakala na vysledky a ci budem stihat zacat brat lieky na ket vsetko tak pomaly na jeden den ale stihlo sa a verim ze aj ty to stihnes a vysledky budu v pohode ze nebudes musiet podstúpiť nejakú liečbu
@egiginka dakujem 🙂 bodaj by mas pravdu!
U nas zdrava strava je, my sme obaja sportovci, ja robim aj lektorku jogy, takze ani ten stres tam moc neni, len uz aby to prislo. Muz sa viac stresuje ako ja...Moj problem je, ze som velmi netrpezliva a nemam rada cakanie :( ale prirode niekedy nerozkazes...
@linda10 vcera vecer som mala taku cudnu naladu, myslela som na IVF ( i ked mozno to nakoniec nebudem muset podstupit, ktovie) a bojim sa ci cely ten proces psychicky zvladnem. Obdivujem tu vsetky baby, co podsupili viecere IVF a nezadarilo sa to....neviem si vobec predstavit aky je to pocit, psychicka zataz....

babenky kolko embryi vam rozmrazovali na ket? vzdy sa vam vsetky rozmrazili? ako to funguje? ja mam tri zamrazene