icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

mimo101
13. sep 2017

Kočky opýtam sa pokazila sa vám pleť po progesteróne ? Ja s nikdy nemala vyrážky a teraz ako užívam ja sa toho nemôžem zbaviť. 😕

desza17
13. sep 2017

@mimo101 ano,je to mozne..hormony😖😧

vierocka888
13. sep 2017

@mimo101 ja som mala celkovo hroooznu plet pocas IVF, teraz sa mi ale krasne vycistila, aj napriek progesteronu. Samozrejme na teba moze inak posobit, predsalen su to hormony, cize je reakcia nevyspytatelna...

desza17
13. sep 2017

Dievčatá boli ste niektora pred vkladom na intralipidy?

viability
13. sep 2017

@desza17 ahoj, ja som bola pred týmto 6. transferom po prvýkrát na intralipidy v Adle v Prešove. Keďže sme sa rozhodli na poslednú chvíľu, boli mi podané 4 dni pred transferom. Čítala som, že správne mi sa mali podať cca 7 dní pred transferom, ešte pred zvýšením progesterónu. Ďalšiu infúziu som mala týždeň po vklade. Ešte by som mala mať 2, v 10. a 15. týždni. 🙂🙏👶

desza17
13. sep 2017

@viability jeeej a ako vidim,vyslo tooooo,silno drzim palce a gratulujem.tiez chodim do adly a dr povedal ze okrem medrolu mi da aj intralipidy,7dni pred ket a 7dni po.pichali ti to u nich?a ak sa mozem opytat,preco ti to doporucili?mne kvoli zvysenemu cytokinu IL2.

viability
13. sep 2017

Dakujem. 😘 Tíško sa tešíme, stále mám obavy. Ja mám všetky možné vyšetrenia, niektoré hodnoty z imunológie a hematologie boli zhoršené, ktoré presne si nepamätám, ale podľa lekárov nemali byť príčinou predchadzajucich neuspechov...myslim, že skôr preventívne... Tiež beriem medrol 4, clexane 0,4 a od 11.dc až do potvrdenia akcie srdca som užívala estrimax 2x1, keďže sliznicu som na 14.dc mala max 6mm. Na intralipidy mi dali recept, dole v lekárni som ich zakúpila a na 2. poschodí ti ich podajú, trvá to 90 min. Kedy plánujete ket? Budem držať palce. 🙏

martina333
13. sep 2017

@mimo101 aj som riadne vyhadzana a nikdy nebyvam....

desza17
13. sep 2017

@viability tiez mas za sebou potraty?ja 2😢😢😢.vsetky vysetrenia som mala ok,akurat repro ten cytokin.chodim ku dr kuzmovi a ty?zajtra zavolam a objednam sa na tie intralipidy,medrol mi zatial nechal 16mg.ale berem ho zatial treti tyzden.do akeho car chodis?

babatkoo
13. sep 2017

@desza17 mam este 3 nanuky 🙏 verim ze z tych s to podari. Musi 😝

viability
14. sep 2017

Ja som mala 2xmimomater., 3xbiochem. ☹ V Adle chodím vedľa, k doktorke Estokovej. Chodím do Heliosu, na USG a konzultácie do KE...keďže to mame bližšie, na vklady do MT. Určite zavolaj, nám to na prvýkrát vyšlo s intralipidmi, verím, že Ti spolu s medrolom pomôžu. 🙂 predtým si ich nemala, že?

desza17
14. sep 2017

@viability nie,nemala som nic...po druhom potrate som si na vlastnu past vybehala vsetky vysetrenia(genetika,endokrinol.,hematologia,diabetologia,a repro),vsetko ok,az na ten cytokin na,repro.verim ze mi to pomoze,z celeho srdca sa nadejam.aj si spominala v mt liecbu intralipidmi?ja,som tam od marca nebola,ale pisala som do diskusie na ich stranku,a odpisala mi dr starovecka ze mozem danu liecbu absolvovat,ale v Adle.skusim,ved ked mi to dr na repro doporucil,tak hadam vie co robi.tebe to dali preco?

viability
14. sep 2017

@desza17 odporučili mi ich v Heliose KE a vAdle vzhľadom na výsledky s tým nemali vôbec problém. 🙂 podľa mňa stačí, ak im v Heliose na kontrole pred ketom ukážeš výsledky vyšetrení s odporucanymi liekmi, aby vedeli čo užívaš. Kedy Ti to vychádza?

desza17
14. sep 2017

@viability myslis ket?23.9.idem na 14.dc na utz,a uvidime..ale doposial som mala vzdy vklad na 20.dc...cize 29-30.9.pocitam.

viability
14. sep 2017

Super, tak si už vieš naplánovať aj intralipidy...zavolaj dr. Kuzmovi ako Ti to vychádza a kedy by si si ich mohla prísť dať aplikovať. 🙂 ja som ešte skúšala meditácie cez YouTube na uvoľňovanie stresu, na pozitívne myslenie...myslim, že aj to mi pomohlo viac sa uvoľniť a nebyť v takom napätí. Každý odporúča nebyť v strede, mať čistú hlavu a pozitívne myslieť a táto akože najjednoduchšia časť mne prišla ako najťažšia.... 😉

desza17
14. sep 2017

@viability oki,zavolam mu.a ake si mala hcg na 14.dpt?kedy ides este na intralipidy?tebe ich pichaju v car?

martina333
14. sep 2017

baby musím podstupiť nejaé vyšetrenia ak by som tiež chcela tieto intralipidy??? Další pokus podla všetkeho neuspešný :/ 10. den a test snehobiely, už siedmy pokus za mnou...ešte mam jedného mrazačika, tak chcem pre to spraviť čokoľvek

sussah
14. sep 2017

@martina333 ja som podstupila vysetrenie na reprodukcnej imunologii a tam ich navrhli davat 😉

martina333
14. sep 2017

@sussah Dakujem 🙂 A kde si to presne bola? Našla som niečo v starej lubovni....Ako vidím čakaš babtko, gratulujem 🙂 Pomohlo ti prave toto?

sussah
14. sep 2017

@martina333 Ja som chodila do Adla Presov...neviem ci mi toto prave pomohlo, ale myslim si ze to zavazilo 😉 Ja som totizto skusila asi uz vsetko..

viability
14. sep 2017

@desza17 hcg bolo 2175 na 14. deň. Intralipidy ti podajú v Adle v stacionari na 2. poschodí. Dr. Kuzma ti dá recept, ktorý vyberieš na prízemí v lekárni. Trvá to 90 min.

desza17
14. sep 2017

@martina333 urcite by som ti doporucila vysetrenia ako hematologia,genetika a,reprodukcna imunologia...ja chodim do Adla Presov,ale je aj v Nitre Dr.Dzurillova.na hematku a genetiku mi dali vymenny listok v car,dost sa dlho caka na termin a potom na vysledky,tak si to skus vybavit cim skor a na endokrinologiu a repro mi dal obvodak.

desza17
14. sep 2017

@viability kraaaaaasne,uzasneeee hcg,super...tesim sa stebou.

viability
14. sep 2017

@desza17 ďakujem Ti krásne 😘 tešíme sa potichučky, nemám skoro žiadne priznaky, stále sa len sledujem, ale veríme, že do dotiahneme do úspešného konca tentokrát. 🙏 veľmi Ti držím palce, budem na Teba myslieť 🙂

desza17
14. sep 2017

@viability to ti verim ze,sa len sledujes,poznam to...ale musis verit!!!!a budem rada ked sa budeme navzajom podporovat👍😉

martina333
14. sep 2017

@desza17 na hematologii som už bola, tam mam výsledky ukažkove, už som z toho na nervy :( Dala som si 9 mesiacov pauzu a zas neuspech. Skusim to popozerat a objednať sa. Dakujem krasne

radka159
14. sep 2017

Je tu niekto,kto caka na schvalenie poistovne na IVF?ako dlho ste cakali?

vierocka888
14. sep 2017

@radka159 ahoj, ja som vo VSZP mala schvalene za tyzden 🙂

desza17
14. sep 2017

@martina333 tak urcite skus reproimunologiu

radka159
14. sep 2017

@vierocka888oo parada. vszp?to je co?