icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

desza17
31. okt 2017

@kubik12 14.dpt som bola...ale to je asi individualne...zalezi asi aj kde sa uhniezdi.silno drzim palce,daj potom vediet ako pokracujete.uz ti bolo teda vidno gestacny vacok,to je super.

maculicek1977
31. okt 2017

@radka159 ahoj Radka no to ma strašne mrzí, že ste takto dopadli....A prečo si mala len tri vajká, je to pre vek, alebo si zle reagovala a akú si mala stimulku čím si stimulovala. Vieš stále je šanca stačí len jedno dobré.....No ja som mala tiež tak 4- 5 vajok, mám za sebou 2 IVF, ale povedali mi, že je to vekom mala som 39 rokov. Budúci mesiac chcem vyskúšať 3 IVF s dvojitými dávkami ufff som zvedavá čo to so mnou spraví budem stimulovať Fostimom + Diphereline. A ty kam do centra chodíš.k Skús si naordinovať niečo na zlepšenie kvality vajíčok ja som jedla včeliu materskú kašičku, 2 x Inofolic, vitamín 3000, vitamín E, omega 3. Držím prstíky pri ďalšom pokuse. informuj sa čo by navrhli, aby to bola nabudúce lepšie. A vyšetrenia máš urobené hemato, repro-imuno, endokrinológiu? Tam sa tiež veľa vecí odhalí prečo sa nedarí, len to ti v centre až po dvoch nezdaroch povedia.....tak papa

kubik12
31. okt 2017

@desza17 no asi 🙂 jasné dám vedieť 😉

radka159
31. okt 2017

@maculicek1977 ahoj moj vek nikto neriesil skor som pocuvala ste este mlada.mam 29 r a co so mnou lezali naodbere vajicok mali 37r.malasom len tri vajicka a z toho boli len dve vhodne na oplodnenie a zostalo len jedno embryo a teda dnes uz ani to😭😭😭pichala som si najprv gonal 900 a potom mi pridali luveris a cetrotide a nakoniec tu konecnu injekciu.manzel ma zly spermiogram a ja beriem euthyrox a k tej stitnej zlaze sa nikto nevyjadroval.nevydrzim to do 20 kym pojdem na konzultaciu.co moze byt pricinov ze sa embryo nedeli?a za kolko mozem zacat s picganim injekcie a odber vajicok?

radka159
31. okt 2017

Na kolky den vam vkladali embryo?aky je rozdiel medzi embryom a blastocytov?

lucia4412
31. okt 2017

@radka159 Ahoj, ja mam 28. Tiez na odbere vajicok som bola najmladsia, dokonca kvoli veku mi nechceli vlozit 2 embrya. Vsetci sa cudovali co tam taka mlada robim. Mala som 18 vajicok. Vsetky mali cca 6. Velmi som sa tesila a ked som volala do laboratoria, ze kolko prezilo, tak som bola sokovana. Ja uz embryo mam vlozene a v piatok idem na krv, ale z 18 prezilo 5, jedno mi vlozili a ked sme si to chceli dat zamrazit, tak neprezili dve. Nechapala som, lebo som necakala, ze z toho poctu prezije minimum a to mi povedali, ze ked sa rozmrazia, nemusia prezit :( Nechapem to, ale beriem to proste tak, ze boli slabe.

maculicek1977
31. okt 2017

@radka159 aha tak ty si riadne mladučká 29 rokov, no neviem toto čo píšeš ukazuje asi na nie dobrú kvalitu vajíčok keď v tvojom veku ich mávajú aj 20 kusov kočky čo som tu čítala...zameraj a Googli čo na lepšiu kvalitu vajíčok a aké máš AMH - to je akú máš vaječníkovú rezervu. A na koľký deň si mala ísť na vklad, keď na 3 deň po odbere tvoje embryjká by mali tak 8-10 buniek, a blastocyty to sú embryjká po PK - predĺženej kultivácii..A keď si ich mala tak málo odporučili ti dať aj ICSI, alebo bez ste boli, keď tvoj manžel má problémový spermiogram. A kam do centra chodíš?

radka159
31. okt 2017

Ma niekto skusenosti so sanatoriom Koch Ba?

maculicek1977
31. okt 2017

@radka159 na tvojom mieste by som si dala urobiť všetky vyšetrenia čo som ti písala podrobne a hlavne tú štítnu žľazu, keďže máš problém, lebo to žiadne centrum podrobne nerobí, len základné vyšetrenia....a potom sa z toho uvidí ako ďalej...

radka159
31. okt 2017

@maculicek1977 ano mala som ist na 3 den na vklad.praveze mi neodporucil nikto nic a nemala som ani ziadne vysvetlenie co sa stalo.lebo sme boli uz na ceste do gyn fiv Ba a volali mi ze nemam chodit embryo sa prestalo delit a mam sa objednat na konzultaciu.tak som si volala a maju volny termin az na 20novembra a to este nie u doktorky ku ktorej chodim.inak jedna bola so mnou na odbere vajicok 37 r a mala 29vajicok a hovorili ze to neni moc dobre ze ma nejaky syndrom.

maculicek1977
31. okt 2017

ak ti môžem ešte poradiť a môj názor je taký, že ak si z blízkosti BA, vyskúšaj Reprofit Brno určite má lepšie ohlasy ako Gyn-Fiv v BA, máš to za 2 hodiny autom, kebyže som z bližšia hneď tam idem, na mne sa už tiež učili v Iscare v MT, tiež som nevedela čo a ako a študovala som sama všetko sama tu na MK. Dospelo to k takému záveru, že mi našli na hematologii aj na repro imuno niečo a kebyže mi niekto povie, že si tie vyšetrenia mám skôr urobiť, že ich v CARE nerobia tak by som si ich dala urobiť ešte pred IVF, ale nie oni ťa musia najskôr dobre podojiť a keď potratíš tak na vlastnú žiadosť ti dajú výmenné lístky na vyšetrenia, na ktoré na každé jedno sa čaká 3 mesiace a na výsledky ďalšie 1-2mesiace, takže toť moja skúsenosť a v Reprofite ti bez týchto vyšetrení nezačnú ani so stimuláciou, tak si urob názor....mne zabralo 1 rok čo som tieto vyšetrenia absolvovala....je tu téma na MK slovenky a IVF v Reprofite Brno, tam ti kočky poradia aj ako podať žiadosť atď....

radka159
31. okt 2017

@maculicek1977 dakujem pekne idem to pozriet

radka159
31. okt 2017

Za aku dobu sa moze ist znova na ivf aj ked vklad pri prvom ivf nebol?

desza17
31. okt 2017

@radka159 syndrom polycystickych vajecnikov😉,to mam aj ja.
Pre teba by bolo dolezite vediet ake mas AMH,a popripade ho podporit nejakymi vitaminmi,vela o tom pisu baby na mk.a mali ste aj fragmentaciu dna spermii?(halosperm)?

dena22
31. okt 2017
radka159
31. okt 2017

@desza17 co to je AMH?urcite sme nemali fragmentaciu ani neviem co to je?co si mam dat aby sa mi tvorilo viac vajicok?som myslela ze tie injekcie k tomu napomahaju

desza17
31. okt 2017

@radka159 antimullerov hormon,urcite sa na nete docitas toho vela,aj co sa tyka podpory vajicok atd,ja,stym nemam skusenosti,lebo som stym nemala nikdy problem.v car ti isto brali krv na,amh.a co sa tyka fragmentacie,je to halosperm,a u nas v heliose to robia muzovi pred oplodnenim.o tom je tiez vela na nete😉👌.a,samozrejme tak ako ti radia baby,zváž kde podstupis dalsi cyklus ivf...

radka159
31. okt 2017

@desza17 dakujem,ale teda neviem kedy bude dalsi cyklus ake ma byt casove rozpetie;ja by som isla do toho hnet zajtra.nevydrzim cakat do dalsej konzultacie 20novembra.je to dlha doba.aspon keby som vedala ci mam a ake mam nakupit vitaminy alebo lieky...😦😭

bobricek1979
31. okt 2017

@radka159 skús vitamíny Dhea u nás to nekúpiš obj. to na nete cez americké stránky tiež sa tu o tom dočítaš mne to odporučil dr v centre a pru mojej nízkej Amh a ovarialnej rezerve som mala na svoj vek 38 9vajicok skús si prečítať fóra nízke amh nízka ovarialna rezerva plus určite treba pátrať po príčine máš málo rokov poraď sa aj v centre no tiež by som zvážila aké centrum a ešte určite repro imuno a hematologiu endo drž sabude ok uvidíš možno len zle zvolená stimulácia

bobricek1979
31. okt 2017

@radka159 stimulovať na ďalší et môžeš tak o tri mesiace, keď sa nemýlim musíš byť čistá od hormónov ak sa mýlim babulky opravte ma

desza17
31. okt 2017

@radka159 tak ako ti radi
@bobricek1979 ,tiez som citala o tej Dhea, ale aj materska kasicka,myslim ze aj inositol,ale to ti lepsie poradia babule ktore maju stym skusenosti,tu na mk som vela videla,ze sa o tom baby bavili😉,drzim palceky,a skus sa objednat do ineho car na konzultaciu,neviem odkial si...

radka159
31. okt 2017

@bobricek1979 za 3mesiace od dnes alebo od datumu ako bola schvalena ziadost?albo ak jej vyprsi 3mesacna platnost?

mkatkam
31. okt 2017

@radka159 ahoj mne sa zdá že som niekde v Gynfiv papieroch čítala že najskôr môžeš stimulovať za 6 mesiacov.

bobricek1979
31. okt 2017

@radka159 no od jedy si začala brať hormóny resp.stimulovať

lulululienka
31. okt 2017

@radka159 v Heliose v MT sa môže začať nová stimulácia po 3mesiacoch od začiatku predošlej stimulácie, ale co čítam tak každé CAR si to určuje inak.

bobricek1979
31. okt 2017

@lulululienka tak presne určujú si to každé centrum inak

segab090
1. nov 2017

@radka159 z vlastnej skusenosti napisem ze pri stimulke je velmi dobre okrem vita. D kyseliny listovej jest vela bielkovin a pit vela vody. Sama embryologicka mi povedala ze pri odobrati vajicok hned vidi ci to pacientka dodržiavala ze pidla toho vidi ake su zrele a silne. Moja prva stimulka 2 vajicka 1 vhodne oplodnenia to mi vlozili a nic. Potom som si dala urobit hematku reproimuno atd a dalsia stimulka uz bolo 8 vajicok z toho 7 zrelych oplidnilo sa nam 6. Dve sme vlozili zvysne zamrazili. Momentalne som 8tt s dvojickami. Pred a po vklade stale Decko kysel. Listova surový ananas. A k tomu poctu vajok idealne je mat tak do 10ks ked je viac nie su tak kvalitne. Ked je ich menej su kvalitnejsie. Kvalita predchadza kvantitu. Baby co mali po 15-18 vajok len polovica bola schopna oplodnenia a malo co prezilo pk. A co sa tyka dalsieho ivf tak mne ho dopirucili az o 3 mes. Drzim silno palce 😘

dena22
1. nov 2017

@mkatkam nestracaj cas ani v GF ani cakanim pol roka, takto som pri nich akurat tak zostarla

radka159
1. nov 2017

Dakujem vsetkym za podporu❤pisal tu niekto ze na vacsie mnozstvo vajicok je dobra vcelia kasicka a ktora presne?a pre vacsie mnozstvo spermii maca?ked manzel niektorej z vas mal problem so spermiami tak urolog to aj po ivf zacal liecit?

desza17
1. nov 2017

@segab090 vo vsetkom mas pravdu✊✊✊👌👌👌, az na vynimku kedy su aj pri velkom pocte vajok vsetky ok,ja som mala 30,a vsetky boli vhodne na oplodnenie,dali sme oplodnit 16,z toho 13 sa oplodnilo,a 7sme dali na pk .ale pri pco je to zrejme ine,citala somze vajicka byvaju kvalitne,ale to tiez zrejme neplati u kazdeho.preto je super to podporit vitaminmi ako spominas,napr.vcelia kasicka,inositol,omega3,Dvitam.,atd.z teba sa velmi tesiiiiim,a fandim ti,drzim silno palce,tesim sa ze ti to vyslo a este k tomu dvojky💗💗💗💗