icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

zuzicka1412
28. jan 2016

@1veverica na odber by som mala isť niekedy koncom februara...

mimka48
28. jan 2016

Ahojte chcem sa opytat kolko vas stalo oplodnenie? 🙂 dakujem

zuzicka1412
28. jan 2016

mimka48 ahoj,nas to zatial vyšlo na 400€ a rátam ďalšie náklady na 550 €.. podľa toho, aké zákroky budeš potrebovať..

mimka48
28. jan 2016

Dakujem

janulka232
28. jan 2016

@mimka48 Ahoj mna to vyšlo 500eur,ale nič sa neoplodnovalo a to som už samoplatca.Ale ceny maš podla toho čo všetko v tom maš.Inač mi povedal,že to bude stat okolo 1200 až 1500eur

1veverica
28. jan 2016

@mimka48 presne ako pisu baby, to zalezi ake lieky budes mat, a ake vsetky vykony budes absolvovat, mna pripravili ze od 1000-1300€ 😉

1veverica
28. jan 2016

@zuzicka1412 ja by som mala ist okolo 10.-11.2. si v pohode? ja som trosku z toho vsetkeho nervozna

zuzicka1412
28. jan 2016

@1veverica zatial som v pohode...uvidim co so mnou narobia injekcie...idem do niecoho noveho a na konci toho vsetkeho vidim,ze to bude stát zato,ze to ma vyznam...ja som presvedcena,ze to bude vsetko dobre...ze ked pojdem na kontrolu,tak mi povedia,ze som tehotna...

zuzicka1412
28. jan 2016

@1veverica,tak drzim palce silno silno a verim,ze to bude mat skvely koniec...

1veverica
28. jan 2016

@zuzicka1412 super pohlad, treba byt pozitivna, aj ja v to verim, uz sme sa s mojim natrapili dost, takze veritm ze teraz je aj pre nas ten spravny cas a bude to ok,

maculicek1977
28. jan 2016

@kvitku ahoj kvítku ja som ťa predbehla .-) ja idem ku koordinátorke 01.02/2016 tak som zvedavá povedala, že máme prísť obaja, zoberie krv a dá recepty na injekcie a vysvetlí postup....tak som zvedavá... ale pravdepodobne do toho pôjdem až aprílový cyklus nakoľko si to musím zariadiť v robote a lenus7 píše že 3 týždne je málo nato byť PN tak budem 4 len si to musím v robote zabezpečiť ☹ , tak asi tak....uvidím v pondelok....

maculicek1977
28. jan 2016

@1veverica ahoj no ja som zvedavá na teba, čo ti dnes povedali? Si moja veková kategória tak o to viac ma to zaujíma....🙂.

maculicek1977
28. jan 2016

@mikema ahoj preto ma to zaujalo lebo ja tiež robím v AT, a aj iné baby po zahraničí hovoria, že je to oproti SK ešte drahšie... tak len preto....a v ktorom meste chodíš? Si tam spokojná, tiež je tam tak veľa ľudí ako u nás v centrách? Tak nás informuj ako to tam chodí atď....držím palčeky nech ti to vyjde na prvý šup!!!!

1veverica
28. jan 2016

@maculicek1977 ahoj, tak sliznica je ok, dala mi dalsie injekcie este na 10dni, a 10.11.2. by sa mal uskutocnit odber a oplodnenie, zatial si myslim ze celkom ok

maculicek1977
28. jan 2016

@1veverica ahoj tak super 🙂 aj si niečo špeciálne papala? Koľko to u teba bude celé asi trvať? Neviem ako si mám zabezpečiť PN, keďže cestovať do centra každý 2 deň, skĺbiť s mojou prácou nemôžem...A čo za injekcie ti ešte dala? Ty chodíš do Heliosu? Ja iscare. A ako zvládaš to pichanie injekcií?

1veverica
28. jan 2016

@maculicek1977 nie nie, ja som som z ke, chodim tu do centra, tak ja mam dlhy protokol zacala som 22.den cyk. to som si pichala az doteraz a este 10 dni menopur, ja nechodievam kazdy druhy den, teraz mam ist zas az v dalsi pondelok a stredu alebo stvrtok by uz mal byt odber, takze pohodka, este v stredu musim ist na predoperacne, tie musim mat do pondelka co pojdem na kontrolu

zuzicka1412
28. jan 2016

Dievčence aj beriete niektorá Femibion?? Ja som nad tym uvazovala,ze si ho nasadim,ved tym nemozem nic pokazit...to som sa zabudla v centre spytat...

swarovska
28. jan 2016

@farebnymotylik ahoj, ja som gonal dopichala ešte minulý týždeň a tiež ma bolela hlava , ale až večer. Cez deň som bola strašne unavená a pri poslednej dávke som mala aj závraty. Ale nič strašné, teraz pichám Menopur a Cetrotide a v radšej by som brala Gonal. Mal menšie ihly a dobre sa to pichalo. Pri týchto furt maturujem a ratam do 10 potom do 20 a predychavam kým si to pichnem 😖 A pijem veľa, min. 3 litre denne, robím si vodu s citrónom a veľa ovocných čajov. A jem hlavne veľa mäsa, lebo mi vraveli, že je potrebný prísun veľa bielkovín, ako prevencia pre OHSS. Takže v konečnom dôsledku si musím zaklopať, lebo okrem tej únavy a pár nepríjemným pocitom v podbrušku som v pohode 😅 A hlavne mi pomohla PN, že som doma a nemusím sa stresovať v práci. A toto si myslím, že asi hraje najväčšiu úlohu. Takže dámy, no stres, úsmev na tvári, všetko bude fajn 😅 😅

janulka232
28. jan 2016

@swarovska chcem sa opytat pn si si vybavovala pri ženskemu,alebo pri obvodnemu lekarovi?

swarovska
28. jan 2016

@janulka232 ahoj, no pýtala som sa na v Care a tam mi povedali, že mám ísť k obvodnej. Obvoďáčku mám fajn, chápavú, takže ma v pohode vypísala, akurát hovorila, že treba potom nejaké odporúčanie z CARu, akú diagnózu majú písať do PN. Ja som jej povedala, že ženská neplodnosť, lebo som si to čítala aj nete, že čo sa tam píše, tak mi to tam dali. V robote som povedala šéfke o čo ide, nech nemusím vymýšľať story a nie som zbytočne v strese a úplne super to vzala.Takže som doma v pohode a oddychujem. Už keď som sa na to dala, nech je to na 100% 😉

maculicek1977
28. jan 2016

@swarovska áno aj ja si to myslím, chcem ísť tiež PN, tebe to na koľko vychádza PN cca, lebo ja som si myslela že 3 týždne mi budú dosť, ale ako rátam tak budem musieť byť 4. A s tým pitím v práci si tiež neviem predstaviť 🙂 piť a potom stále chodiť na záchod 🙂 no bolo by to veľmi zaujímavé....Držím ti veľmi palčeky nech to hladko prebieha s pozitívnym výsledkom 🙂.

swarovska
28. jan 2016

No PN som začala tento utorok, lebo to pichanie injekcií, každý druhý deň kontrola v CARe, predoperačné vyšetrenia, už ma ani nenapadali výhovorky, prečo chodím do práce neskôr. Takže som od tohto týždňa PN a keďže odber mi budú robiť pondelok, vidím to tiež asi na tie 4 týždne .záleží ako sa budem cítiť a čo si bude vyžadovať môj stav. Takže až tak ďaleko neplánujem, len človek mieni a Pán Božko zmení 😉 Zatiaľ sa sústreďujem na ten pondelkový odber a potom už čo a bude diať sa nechám prekvapiť. A pitie je veľmi dôležité, ja behám na wecko v kuse, ale lepšie toto ako ležať niekde v nemocnici s OHSS. Navyše je to zdravé, už som aj kilo schudla, lebo nepotrebujem až tak veľa jesť 😀 Ďakujem aj tebe držím palce, veď podám hlásenie ako sme na tom 🙂

mikema
28. jan 2016

@1veverica Tak to ti drzim palce!

mikema
28. jan 2016

@maculicek1977 No neviem, kolko to stoji na SK ale tu by si ako samoplatic dala za ivf priblizne 3500 plus lieky extra ale ja nie som samoplatic. A preto to mam lacnejsie ako keby som sla na sk a platila vsetko sama... Centrum je vyborne, som v sukromnej klinike. Tak je tam krasne, vsetci su mili a pristup je tiez velmi fajn 🙂 nejake navaly ludi som tam nezazila. Len obcas stretnem nejaky parik. Som vo Viedni. A ty zijes v Rakusku?

1veverica
28. jan 2016

@mikema dakujem, si zlata, pomohlo 😉

maculicek1977
28. jan 2016

ahoj no máš to hradené zo zdravotného poistenia nie? Ty asi na SK nemáš nemáš zdravotné poistenie či? Ja som tiež vo Viedni 6 Bezirk, ak si poblíž môžeme dať stretko 🙂, ja tam len robím, bývam na SK. Tak ti držím palčeky od 03.02 a potom nás informuj, nech môžeme rakušákov porovnať 🙂.

kvitku
28. jan 2016

Baby ktore.ste uz zacali a.chodite.kazdy den.do CAR a mate ho ďaleko od miesta bydliska nepytali ste sa ci merania nemoze robit vas gynekolog? Ako zvladate cestovanie ked to.mate napr.2 hodiny cestovania. Dik vam vsetkym za kazdu odpoved...

leaa70
28. jan 2016

@1veverica ďakujem 🙂

kvitku
28. jan 2016

@maculicek1977 hehe si rychlejsia ;) ja tiez idem s priatelom. Ale uz sa tesim aspon viem ze sa nieco bude diat ;) a verim ze to dotiahneme.do.zdarneho konca nic viac si nezelam a nielen sebe. Vsetkym.

kvitku
28. jan 2016

@zuzicka1412 zuzi je uzasne citat ako to optimisticky beries ... sme na tom roznako tesim silno a optimizmus na rozdavanie drzim.palceky