icon

Kto sa chystá na ET alebo KET v apríli či máji 2024?

nikadominikanika
11. apr 2024

Ahojte 🤗 je niekto kto sa chystá na et, ket v apríly, či máji 🙂 žeby sme sa kus podporili a pod.

Strana
z45
barju
8. sep 2024

@ashleyka aj my sme dlho mysleli, veľa znakov to navravalo že dievča 😀 ale krv aj sono vyšlo chlapec

ashleyka
8. sep 2024

@barju Ozaj? Tak ale veď to je jedno hlavne že bude zdravučký❤️

petkocka
8. sep 2024

@ashleyka ja mam dcéru a nikdy som nevoľnosti nemala 😀😀😀

barju
8. sep 2024

@ashleyka zatiaľ všetky výsledky dobre, malý kope už od 16tt, tento týždeň idem na test na cukrovku, na ktorý sa neteším, ale hádam dobre bude🙂

ev1ta1989
8. sep 2024

@michaela1905 jest a pit stale nieco male ja mam to iste od zaciatku nezvraciam ale cely den az do vecera mi je blbo, pomahaju cukriky a bebe keksiky take tie maslove a pit 🙂

ashleyka
8. sep 2024

@petkocka Tak to je asi len mýtus 😀🙈
@barju Juj držím palce silno nech všetko dotiahnete šťastne do konca❤️ veru tú cukrovku som počula že nič príjemné🙈 ja v stredu prvá poradňa presne na 12tt tak mám strach že čo a ako🫠

michaela1905
8. sep 2024

@barju ouu. To snáď nie 🤦 tak dlho?? Idem vo štvrtok ku svojej dr. na kontrolu, tak určite ju budem niečo pýtať.. Lebo je to hrozné.. Od rána do večera je mi zle.. Pri prvej dcérke som ani nevedela, že som tehotná. Nebolo mi vôbec nič.. A teraz už úplne od začiatku mi je zle celý deň 😔 dúfam, že to dlho trvať nebude. Dnes by som podľa poslednej MS mala byť 5+0. V utorok mám kontrolu v CAR, tak dúfam, že všetko bude OK. Dnes som opäť jemne zakrvácala.. Tak len ležím a prosím drobca aby bojoval 🙂🙏

michaela1905
8. sep 2024

@ashleyka čítala som aj ja o zázvorových lízatkách... Ale som alergická na zázvor.. 🤨 No momentálne bez piškotóv ani na krok... 😛 Včera som si bola kúpiť zásobu... Lebo zatiaľ tie jediné mi pomáhajú, že sa mi trochu uľaví...

A ja mám tiež prvú babu a pri nej mi nebolo vôbec nič.. Ani som nevedela, že som tehotná... 🙂

michaela1905
8. sep 2024

@petkocka Testík super... Tak ako som rátala 🙂 ukázal už 3+. Takže by mohlo byť všetko v poriadku..

nikadominikanika
autor
8. sep 2024

Baby nemáte skúsenosť so Symfyzeolýzou v tehotenstve? 😳

michaela1905
8. sep 2024

@nikadominikanika Ouuu. A to je čo? Prvý krát to počujem 😛

nikadominikanika
autor
8. sep 2024

@michaela1905 vraj jeden z príznakov .. v piatok som skončila na pohotovosti - nenormálne bolesti v podbrušku, znemožnenie chôdze, v ľahu som nevedela dvihnút vôbec ľavú nohu .. proste každy pohyb nohami vyrážal nenormalnu bolesť v podbrušku

kurakovadominika
8. sep 2024

@michaela1905 áno dcérka po ET na prvy krat..

kurakovadominika
8. sep 2024

@michaela1905 teším sa že sa to nakoniec podarilo..
Takže ste mali 5 embryí??
Aj my

michaela1905
8. sep 2024

@kurakovadominika Áno. Celkovo sme mali 5 embryí.

barju
8. sep 2024

@ashleyka ja som sa prvej poradne tiež bála, lebo som spinila, užívala som dycinone, ascorutin a progestanel. A aj napriek tomu bolo všetko v poriadku. Potom ten strach trochu opadol keď som začala cítiť pohyby a prišiel zase pred morfologickym sonom. Teraz sa ukludnujem že keď by bolo najhoršie už by ho vedeli zachrániť.
@michaela1905 a to som tie lieky skúšala už dvakrát vysadiť raz v 14 tt lebo všetci lekári hovorili že po prvom trimestri to muselo prejsť a potom v 20 tt a vždy sa mi to vrátilo. Sú prípady kedy to proste trvá do pôrodu a potom akoby utlo a už v pohode.

kurakovadominika
9. sep 2024

@michaela1905 a keď to nevyšlo dávala si si vtedy aj lepidlo?

michaela1905
9. sep 2024

@kurakovadominika Nie. A myslím, že v CAR kam chodím niečo také ani nerobia..

michaela1905
10. sep 2024

Ahojte. Tak sa hlásim po kontrole v CAR... Fazuľka je na správnom mieste 🙂 bolo vidieť už gestačný aj žĺtkový vačok.. Vraj všetko okej.. Na sone bolo vidieť hematóm.. To je dôvod, prečo špiním a slabo krvácam.. No ide o starú krv.. Dr vravela, že je to v poriadku, pokiaľ to nie je čerstvá krv.., pre istotu mi zvýšila aj Progestenalle na 3x1... Takže verím, že to zvládneme ✊🙏🙏. Budúci týždeň v piatok ďalšia kontrola, to už by mala byť aj akcia srdiečka 🥰

Len baby, zabudla som sa opýtať dr. Z čoho vlastne vzniká ten hematóm??

nikadominikanika
autor
10. sep 2024

@michaela1905 hematóm som mala aj ja, takmer taký velky ako cely gestačný vak .. z čoho vzniká ti veľmi nepovedia .. ale je to časté .. treba však kludovejši režim, nič ťažké nedvíhať .. bud sa špinením vylúči alebo sa vstrebe

michaela1905
10. sep 2024

@nikadominikanika Joooj.. Prišla som domov a také krvácanie... 😔 Dúfam, že to je naozaj len z toho hematómu 🙏🙏 je to stará krv, tak zatiaľ sa snažím nestresovať... Vo štvrtok idem zase k svojej dr tak uvidíme.. 🙏🙏

nikadominikanika
autor
10. sep 2024

@michaela1905 treba nasadiť dycinone a ascorutin

A ja som len ležala a ležala

michaela1905
10. sep 2024

@nikadominikanika Už nič nepomôže 😔 je koniec 😪 volala som do CAR, kázali mi ísť na vyšetrenie. Bola som teda u svojej dr. Vačok tam už nebol.. 😪😪

nikadominikanika
autor
10. sep 2024

@michaela1905 ooooch :( tak to mi je veľmi ľúto 😢 neviem si to predstaviť .. prajem Ti vela sil 🙏

barju
10. sep 2024

@michaela1905 mrzí ma to, tiež som si tým prešla v 7tt minulý rok, ťažko som to niesla, dlho som na to myslela, až keď som znovu otehotnela tak to nejako vytlačilo tie pochmúrne myšlienky. Nemám nič čo mi v tej situácii pomohlo aby som ti vedela dať radu ako sa s tým vysporiadať 😔

petkocka
10. sep 2024

@michaela1905 joooooj 😢😢😢nieeee😢😢😢moc moc moc ma to mrzi 😢😢drz sa ❤️

nene_mamina
13. sep 2024

@michaela1905 ahoj veľmi ma to mrzí. Viem ako to bolí. Prešla som si tiež podobnou stratou.
Mne vkladali v apríli 2022 dve emdria. Predtým som mala jede neúspešný vklad. A jednu neuspesnú stimuláciu. Mali sme len 3 emdria, teda tieto boli naše posledné. Podľa Hcg sa ujali obe.
V 7tt som začala špiniť. Objavili hematóm. Dycinane a askorutin tiež mi zvýšili hormóny.
Jedno emdrio to však nedalo. To druhe sa udržalo a dieťatko som donosila a vďaka Bohu a lekárom porodila.
Neskôr som preslala dojčiť a hneď som otehotnela prirodzene, ale v 7+3tt sa dieťatko prestalo vyvíjať. Moje telo to rozpoznal v 10. týždni a ja som mynulý rok v novembri potratila. Veľkú radosť vystriedal žiaľ. Niesom žiadna mladica, tak sme mysleli, že už to asi nepôjde a keď sa dám trochu dokopy skúsime ešte CAR. No nemuseli sme tam ísť. V marci som otehotnela opäť prirodzene. Tentokrát nemám absolútne žiadne komplikácie. Jedine také bežné tehotenske boli a kŕčové žili mám. Ale to aj nosím malú i keď dávam si pozor, snažím sa to obmedzovať, ale úplne sa tomu vyhnúť nedá. Je veľmi malá na to, aby sa jej to dalo vysvetliť.

Mám tieto rady: SKUS ZNENIŤ PROSTREDIE, aspoň načas. Prídeš na iné myšlienky i keď nezabudneš. My sme sa presťahovali a vymenila som zubára.
A tiež som bola preliecená protizápalovo lebo som absolvovala operáciu.
To je hneď druhá rada. PREVER SI SVOJ ZDRAVOTNÝ STAV.
I keď starého zubára som PROSILA, nech mi dobre skontroluje zuby, že sa snažíme o dieťa, že zuby ma bolia, či tam nemám zápal. Vravel, je ma zuby bolia, lebo mi rastu osmičky vodorovne a tlačia na zuby. Až sa mi zlomil zub a vylial sa z neho hnis. To bolo v čase pred posledným vkladom v Januari2022. V septembri 2023 som zmenila zudara. Nová zubárka mi našla 7 kazov. Niektoré boli pod bombami. Vtedy som bola po operácii, preliecená prednizonom. Čerstvo tehotná, avšak to bolo to tehotenstvo, ktoré sa skončilo zamlcanym potratom. Postupne mi začala opravovať zuby, čo ma boleli. Ja som do toho otehotnela. To je aktuálne tehotenstvo. Zuby ma už nebolia dosť dlhý čas i keď osmičky sú stále vodorovne v ďasnách.
Viem, že je to trochu zložitejšie, ale verím, že práve náprava skrytých zápalov v tele nám pomohla prispieť k súčasnému lepšiemu zdravotnému stavu a môjmu terajšiemu tehotenstvu.
Veľmi Ti prajem, aby si bola čo najskôr v poriadku. A držím palce, nech sa Ti podarí znova otehotnieť a priviesť na svet zdravé dieťatko. 🙏❤️

monicazbb
26. sep 2024

Ahojte všetky, prosim Vas, neostal niekomu Amelgen.Buduci týžden končim a chýbajú mi 4 tbl. Nechce sa mi cele balenie kupovať, aj tak mi z neho zbytočne ostane. Som z B.Bystrice. ..pripadne ZV,Zh,ZC, Nitra...Viem , že by sa to nemalo, na druhej strane tiež mi ostal aj Prolutex,aj Progestenal (nerobil mi dobre) a aj by som to niekomu darovala, ale ani neviem kam, predavať nechcem.

janstynka
11. máj 2025
@miriam160

@miriam160 clayo clinic...sekla som sa o písmeno 😁

Strana
z45