icon

Kto sa chystá na IVF v júli 2021?

januska1905
4. júl 2021

Kto zacina stimulaciu v tomto mesiaci? Niesom sama, vsak?😉✊

januska1905
autor
4. aug 2021

@janie7 ja som chcela anestezu ale ze to spravime bez. Zevraj je to lepsie aj pre mna. Ze je to je o ako HyFoSy vysetrenie. Dva neuspesne vklady a chcu pozriet sliznicu pred dalsim vkladom.

janie7
4. aug 2021

@januska1905 Čiže len preventívne, či tam nemáš polyp a pod.? No neviem, lebo ja som HyFoSy prežila fakt, že so zaťatými zubami veľmi som krvácala a to mám oba vajcovody priechodné a vydržím fakt, že veľa. A tí magori v Gyn-Five napísali do lekárskej správy, že všetko prebehlo bez komplikácií. Hlavne, že sme to museli minimálne 3 krát stopnúť😤 Ale je to samozrejme individuálne. A kedy to máš a v ktorom centre?

januska1905
autor
4. aug 2021

@janie7 hej, kuknut, zobrat vzorku, ci je na dany den taka ako ma byt. Mna hyfosy nebolelo vobec zasa. Len ja som posera strasny. Gynfiv zilina. Tento mesiac idem

janie7
4. aug 2021

@januska1905 Snáď sú v Žiline normálnejší ako tu v BA. Čiže ty si tiež ešte nerodila ani nemala potrat? Budem silno držať palčáky😘 A hrúbku sliznice si pri vklade mala akú?

januska1905
autor
4. aug 2021

@janie7 nie, nic, ani porod ani potrat. Hrubku neviem vobec😂 zatial som spoko

janie7
4. aug 2021

@januska1905 Tak to je potom fajn, keď si spokojná. Ja sa do všetkého čo sa týka medicíny rada vŕtam a konečne som našla doktora, ktorému to nevadí, ale naopak imponuje tak snáď to už dobačujeme obe do víťazného konca🙏 A u teba je tiež príčina neplodnosti neznáma?

januska1905
autor
4. aug 2021

@janie7 ja nizke amh partner zlyyy spermiogram. Ale nijake ine vysetrenia zatial nemame...

janie7
4. aug 2021

@januska1905 Tak ti poviem úprimne, na to nízke AMH si to zvládla bravúrne 👏 Ja mám AMH 4.2, ale vajka už nebudú také kvalitné ako u teba a mladších báb. Hold prírodu neoklamem, ale verím, že môj Dr. dokáže zázraky, aspoň sa o to pokúša 🙏😉 Čiže repro-imuno, genetiku a pod. ste si nedávali zatiaľ robiť?

januska1905
autor
4. aug 2021

@janie7 no ja mam 35 rokov. Nie nemame spravene nic. Ani v centre nic zatial nehovorili, no uvidime.. nebooj, dobre to bude. 🥰 Budeme sa radovat

janie7
4. aug 2021

@januska1905 To máš s tým vekom stále v pohoďke 😉 Verím moja, že budeš mať pravdu a tento rok to dáme! 🙏 Sľúbili sme si s kamoškou, že tento rok budeme obe tehotné a na pôrod si rezervujeme spoločnú izbu😉 Škoda, že nebývaš v BA, brala by som ťa do trojky 😘

janasim
4. aug 2021

@zivana ahojky ,prosím ta koľko si ty mala AMH ...už sme čakateľov na DV,vôbec som nezareagovala na stimuláciu😔

valentina12345
4. aug 2021

baby, pridavam sa ku vam aj ja. dnes 7mi den cyklu, dnes prve sono, dokopy zatial nasli nejakych 11 folikulov. je to nase prve ivf. po dnesnom prvom cetrotide ma dost boli miesto v pichu. nestretli ste sa s tym? inak mam kratky protokol, zacala som bemfolou, dnes k tomu aj menopur a cetrotide.

janie7
5. aug 2021

@valentina12345 Ahojky, nemusiš sa ľakať, mňa s cetrotide na to koordinátorka upozorňovala. Buď to sčervená alebo to bolí, do pol hodiny až hodiny by to malo prestať bolieť. 11 folíkov je krásne, kedy máš druhú kontrolu? Držím palčeky😘

januska1905
autor
5. aug 2021

@valentina12345 ano, presne, cetrotide je taky, mna to svrbelo jak svina🥴😂 drzim palcee

valentina12345
5. aug 2021

@janie7 @januska1905 baby vy ste zlate, vdaka za podporu. mna to teda neprestali boliet, na dotyk je to ako modrina, ale na pohlad nic nevidim. netesim sa na dalsiu. ale tak co uz. zajtra idem na dalsiu kontrolu, som zvedava, kedy ich vyberu. chodime do gynfiv ba a potom, co som si vcera o nich zase precitala, som si poplakala, ze su to vyhodene peniaze.

janie7
5. aug 2021

@valentina12345 joooj moja, len Gin - Fiv BA nie😲 No možno budeš mať šťastíčko 😉🍀 Keď BA tak jedine Fericent ak môžem poradiť. A modrinu tam budeš mať určite, to mi ver😉 Ja chodim do Brna a aj keby som mala chodiť po žobraní, nemenila by som. Čo som išla nedávno na druhú kontrolu po stimulke tak som pichla doma cetrotide, podľa stimulačného plánu, ale Pergoveris som nepichla a po kontrole u dokiho, že ideme pichnúť na klinike Pergoveris, lebo sestrička stiahla z dvoch pier injekcie do jednej striekačky, že nech ušetríme a ja som si vôbec nevedela spomenúť či som pichla cetrotide na ľavo alebo na pravo. Tak jej hovorím, že dajme to do stredu a tam modrina jak svet😀 Mi na to hovorí, že to už vôbec nevadí, kde to pichneme, aj tak už prešli od vtedy 4 hodiny 😉 A ku komu chodíš v Gin-Fiv?

zivana
5. aug 2021

@janasim vôbec neviem aké mám amh 🙁 ja uz neviem kde nabrať silu veriť v zázrak, že sa raz dočkáme. Obdivujem, že idete do darcovských. My na to nemáme odvahu. Skúsime asi iné centrum. Momentálne je manžel mimo SVK, takze čakám keď sa vráti a musíme si to poriadne premyslieť. Čakajú nás ťažké týždne.

valentina12345
5. aug 2021

@janie7 mame behunovu. usetrit vpichy je super, sice som si na injekcie za cely zivot uz nejak zvykla, ale nikdy sa na ne netesim (bola by som biedny narkoman😂😂)
ja som k nim isla nejak bez rozmyslu, lebo sesterka bola u nich, na prve ivf sa im podarilo mat dieta, tak ze pome aj my k nim.

janie7
5. aug 2021

@valentina12345 Heh, tak to veľa šťastia pri jej náladách želám 🍀 My sme ju mali na našom prvom a zároveň poslednom IUI tiež, resp. na mne sa vystriedali všetci od pritepleného Harbuláka, cez ráznu Stenovú, no primárne sme mali Behúňovú. A tak mi všetci znechutili riešenie bábätka cez umelé oplodnenie, že sme potom dosť dlho skúšali prirodzene až kým som sa nedozvedela o Brne, bohužiaľ už dosť neskoro, no môj doki, taký "tato zlato" mi dodáva toľko sily a kľudu, že sa tam vždy neskutočne teším. Tam sú proste neskutočne zlatí všetci.
No keď ideš zajtra na ďalšiu kontrolu, tak počítam, že punkciu budeš mať, pokiaľ folíky budú dostatočne dozreté a veľké, tak cca za 3-4 dni 😉
A u Vás je aký problém, ak sa môžem spýtať?

valentina12345
5. aug 2021

@janie7 naladova veru je, niekedy mam pocit ze som sa na predchadzajucej kontrole rozpravala s nejakou inou lekarkou.
problem v podstate nemame. na moju vlastnu ziadost som si dala spravit imuno testy - mam zvysene nk bunky. Mam ine imunologicke ochotenie, tak ma to vlastne vobec neprekvapilo. na to mi odporucali lipidove infuzie, ale nie som presvedcena o ich ucinnosti + z casoveho hladiska tam fakt na pol dna povyvalovat si sunky min 13x za cyklus, je nerealne, takze skusame bez infuziek (aj tak som sa do imunovitalu nevedela dovolat).
jedno dieta uz mame. pred tym som mala MA v 11 tyzdni, takze som ani nevedela, ze mame problem otehotniet. teraz sme chceli surodenca a po roku snazenia sme zacali riesit CAR, absolvovali dve neuspesne IUI a teraz IVF.

janie7
5. aug 2021

@valentina12345 Veru, ja som ju usmiatu ani nevidela.
Tak to si na tom ešte celkom fajn 😉 My máme všetky výsledky ukážkové, už mi aj cysty na vaječníkoch zmizli a ani ťuk. Naši lekári sa oháňajú frázou, že príčina neplodnosti neznáma, len môj Dr. v Brne sa snaží prísť záhade na kobylku 😉 Aj ja som bola na repro-imuno, ale kvôli tomu, že sestra má protilátky proti trofoblastu, tak som chcela vedieť ako je to so mnou. Samozrejme, hodnoty zase ukážkové až na minimálne zvýšený 1 typ cytokínu a jedny NK bunky, ale tak, že hodnota mala byť že 5.5 a ja som mala 5.7. Proste smiešny rozdiel a samozrejme tiež mi predpísali intralipidy. Ja som na ne aj išla (mala som 2 dávky), ale v Brne, lebo potom čo pri podávaní intralipidu v Imunovitale dokaličili kamoške ruku, som si povedala, že v živote tam znovu nevkročím. A intralipidy nezabrali tak či tak, prvý KET nám nevyšiel 😢
Určite zajtra pisni ako si dopadla, budem na teba myslieť😘

valentina12345
5. aug 2021

@janie7 jeezis, co ju nik nechodil pozerat, ci ako sa jej to stalo? to ma mrzi. ale aspon si ma utvrdila v tom, ze to nie je az taky bezpecny napad ako mi tvrdili.
dakujem, dam vediet, co sa dozviem, dufam ze tam budu uz mat nase vysledky co potrebuju na odber, lebo dnes po telefone tvrdili ze nie. nieze si picham zbytocne😱
ty si v akom stadiu teraz? na co cakas? ja odkedy sme to zacali riesit furt cakam na nieco aby som mohla cakat este viac. raz na termin, aby ma vysetrili, raz na vysledky, potom na cyklus, furt cosi...a ja takaaa nedockavaaa.

janie7
5. aug 2021

@valentina12345 Presne, ona si ľahla a zaspala, kanyla je vypadla zo žily a polka infúzie jej vytiekla, ruka je celá opuchla, ako keby mala 2 v jednej, sestrička prišla po trištvrte hodiny, že to je v pohode, na to si dáte octanovú masť...Kokos, ja by ju tam rovno zabila😠 A teraz si zober ja v Brne: najprv spoveď u môjho dokiho, či nemám na niektoré zložky alergiu, to isté som absolvovala u sestričky a ako začala pomaličky tú infúziu púšťať, tak mi hovorí, nejdřív dáme kašičku, pak polévčičku a nakonec masíčko 😀 Skákali za mnou každých 10 minút na pokojíček a mala som tam aj tlačítko plus manžela, keby sa niečo náhodou prihodilo.
A na aké výsledky to čakáte, spermiogram a podobne?
Aj ja som momentálne v čakacom móde, po druhom IVF, poviem ti úprimne, tentokrát som si aj poplakala, lebo u nás vždy všetko krásne začne, super pokračuje, no na houby skončí. Po tejto druhej stimulke, som mala 11 folíkov, z toho 10 vhodných na oplodnenie, mi hovorí vedúci lekár, inak strašný showman😉, lebo môj doki s ostatnými boli na dovči, že nechcem byť drzí ale 11 folíkov je na Váš vek veľmi krásne, a hadzal hlášku za hláškou😀 Na tretí deň PK sme mali z 8mych embryjok 6 - všetky v idealnom stave, že úžas a skončilo to na 3 embryjkách, z ktorých sa im jedno pri biopsii rozpadlo 😢 My totiž posielame embryjká na genetiku, kvôli veku takže máme celkovo 3 embryjká, ešte s jedným z minulého roka, takže čakám a tŕpnem ako to celé dopadne.

valentina12345
5. aug 2021

@janie7 3 embryjka su stale super cislo, budem drzat palce, nech na genetike dopadnu krasne a mate z coho vyberat. kedy ocakavas ze budete mat zelenu na vklad?
my cakame vysledky - moje predoperacne a manzelove krvne, co potrebuju mat hotove pred punkciou. robime to vsetko na poslednu chvilu, lebo poistovna nam to schvalila skor ako sme cakali a tak ze stihneme este tento cyklus a tak vsetko teraz musi byt hned, inak 'rastiem vajcia' zbytocne.

janie7
5. aug 2021

@valentina12345 Posielali sme zatiaľ tento pondelok 2 embryjká z tohto cyklu, lebo my už sme samoplatcovia a táto stimulka nás vyšla poriadne draho a to nám dali jedno balenie injekcií zadara, ale obe sú morfologicky veľmi dobrej kvality, jedno AA a druhé BB, tak tajne dúfam, že budú OK aj geneticky. Na výsledky sa čaká 2-3 týždne a potom volám s dokim ohľadne naplánovania vkladu. Ale chceme ísť na to najskôr v druhej polke októbra, keďže ideme koncom augusta na druhú dávku očkovania a chceme tam podľa odporúčania dokiho nechať rezervu min. mesiac, plus zopáknut repro-imuno ale ako povedala koordinátorka v Nitře😉
Aha, takto je to s Vami, verím, že všetko bude OK, tuto to vôbec nevyžadujú, pokiaľ samozrejme nemáš nieaké srdcovo-cievne ochorenie a podobne. Za to tu majú strašne zlatého anestéziológa s uhrančivým pohľadom, do ktorého modrých kukadiel som sa platonicky zaľúbila😍😀 Mi ho chcela vybaviť koordinátorka aj na túto druhú punkciu, no voľna dovči, no mala som takého vlasáča, že to som ešte nevidela😉 Sa pýtam koordinátorky, som sa chcela uistiť, že na punkciu nemôžem prísť nalíčená, že? Ona na to, Váš modrooký pán doktor tam nebude, tak na čo sa chcem líčiť😀
Krásny večer želám😘

kikus1910
6. aug 2021

Ahojte 🙂 zaujimalo by ma aka pricina moze byt ked zrele vajicko sa neoplodni? Myslite ze bola na vine spermia? Alebo proste to vajicko nemuselo byt uplne silne?

janie7
6. aug 2021

@kikus1910 Vidíš, toto je veľmi dobrá otázka, ale podľa mňa, všetko je lotéria, málokto má to šťastie, že sa oplodnia všetky vajka aj keď sa použijú všetky možné metódy ako ICSI, PICS, či MACS. 100 percentnú úspešnosť ti nikto nezaručí a v každom CAR majú na to reklamu, ktorá sa vymyká viac menej realite, bohužiaľ ☹

kikus1910
6. aug 2021

@janie7 pri najblizsej navsteve v CAR sa opytam. Dam vediet aku odpoved som dostala. Ja som mala 12 zrelych a oplodnilo sa 7. No a este musim ratat ze PK tam je statistika ze prezije 30% oplodnenych do konca kultivacie 😶

januska1905
autor
6. aug 2021

@kikus1910 mne pri prvomi ivf z 3 vajicko prezilo do 5 dna jedno, a to este stvrty den bolo vsetko ok. Teraz z 8 oplodnenych to dotiahlo 7. Neviem ci pomohol inozitol v kombinacii s embryoscopom ale bola som milo prekvapena z mojich bojovnikov❤️

janie7
6. aug 2021

@januska1905 Mne hovorila koordinátorka, že každý cyklus je iný, ale poviem ti úprimne 7 z 8 embryjok, to je fakt výhra👏 A minulú stimulku si mala tiež embryoskope, či?