icon

Kto sa chystá na IVF v júli 2021?

januska1905
4. júl 2021

Kto zacina stimulaciu v tomto mesiaci? Niesom sama, vsak?😉✊

janie7
6. aug 2021

@kikus1910 No mňa by aj dosť zaujímalo prečo je noc z 3. dňa PK na 4. deň PK taký kritický, neviem či to len mne tak vychádza, alebo je to pravidlo.

januska1905
autor
6. aug 2021

@janie7 Nie, mala som individualnu kultivaciu. A ked este stvrty den bolo vsetko ok, stale som myslela na to, ci im neublizilo to vytahovanie, ak boli slabsie, ze mozno by to inak dali... Ale to su len take moje rozmyslania po tom. Teraz som rada ze som priplatila embryoscope

janie7
6. aug 2021

@januska1905 A nic iné si nemenila? Metódu oplodnenia ste mali rovnakú?

kikus1910
6. aug 2021

@januska1905 co je to embryoskop? A kam do CAR chodis? 🙂 ja do Mt do Heliosu

januska1905
autor
6. aug 2021

@janie7 vsetko rovnake. ICSI pre vsetky vajicka, a separaciu spermii, kvoli velmi zlemu spg. Jasne ze geneticky nemusia byt ok, ale som necakala tolko embryjok veru. Som tomu rada

janie7
6. aug 2021

@januska1905 Možno si mala porozmýšľať hodiť ich aj na genetiku, hlavne keď ich máš tak veľa, aby si sa vyhla "zbytočným" vkladom, ale aspoň máš z čoho vyberať 😉 Je to fakt úžas 👍 Ja asi na pár dní prestanem chodiť na MK, lebo potom furt chytám nervy a myslím na tie naše potvorky ako sa im darí na genetike 😨

januska1905
autor
6. aug 2021

@janie7 kolko vyjde genetika? To sa plati od poctu vysetrenych ci ako to je?

janie7
6. aug 2021

@januska1905 Je to individuálne, podľa cien CAR. V Brne, kde chodím je to 320 EUR na jedno embryjko, pred tým sa robí biopsia, hneď po PK, než sa embryjko zamrazí a tam je jednotná cena pre všetky 200 EUR😉 Porovnávala som to s niektorými CAR v BA a musím povedať, že Brno je jedno z najlacnejších.

kikus1910
10. aug 2021

@janie7 z 12 zrelych sa 7 oplodnilo a mam iba 2 😒 zmenit CAR? Nejde mi to do hlavy proste 🙁

kikus1910
10. aug 2021

Dievcata cakali ste niekolko mesiacov na vklad alebo ste sli hned do toho? Ja mam dilemu. Na kolko mame len dve blastocysty tak neviem co mam robit. Som z toho zmatena. Cakala som asi trosku iny koniec PK. 🙃 cely cas som myslela pozitivne ani jedna cierna myslienka a aj tak to nepomohlo 🙈 naozaj som dufala ze budem mat aspon 7 mrazacikov a moja sanca na 🤰 bude tym vyssia .

janie7
10. aug 2021

@kikus1910 Ahojky, vieš, v tomto smere zohráva úlohu toľko vecí a jedna z druhou sa prelína: kvalita vajíčok, partnerove spermije, metódy aké sa použijú pri oplodnení, miesto, prístroj kde sa embryjká kultivujú, embryológovia a hlavne je to o mega veľkej dávke šťastia.
Ja som išla na vklad na tretí mesiac po punkcii, ale preto, že sa mi narobili cysty po punkcii, takže som chcela mesiac počkať a následne si zase mrška zvolila iný termín ako sme s mojim Dr. plánovali. Všetky parametre úžasne na vklad, Dr. ma prosil, aby som prišla ku nim na potvrdenie akcie srdiečka, všetci sme to brali ako hotovú vec a nič z toho 😢 Sú to proste veci medzi nebom a zemou, ktoré nezmeníš, len sa netreba vzdávať 😘

valentina12345
10. aug 2021

tak ja uz mam po odbere vajicok. je ich iba 6, cakala som vyssie cislo. ale tak uvidime zajtra kolko ich bolo zrelych a kolko sa im podari oplodnit. povodne som zvazovala, ze nech sa sama spermia vyberie a oplodni vajicko, ale pri tomto pocte ich nechame napichut vsetky co sa budu dat napichnut.

kikus1910
10. aug 2021

@janie7 dakujeeeem 🙃 treba pokracovat a nevzdavat sa. Verim ze sa nam to vsetkym podari 🙏👼🏻 Asi dam na svoj vnutorny hlas a odlozim to aspon o mesiac. Len tu hra dolezitu rolu aj moja endometrioza. Chcela som po laparoskopii(05/21) co najskor zacat riesit tehu lebo gynekolog mi to odporucil vraj v mojom pripade nie je naco cakat. Kazdym menzesom to moze byt horsie. Cystu mi sice odoperovali ale hned po 1.menzese po operacii mi narastla nova 😶 a ta tam stale je… v CAR mi povedali na zaciatku vraj ta cysta nebude prekazat ani tehotenstvu-pokial nebude rast… asi som len dnes taka trosku “mimo” z toho vysledku. Rano som mala taky stres ked som tam volala. Toto je tusim horsie ako tie injekcie a neustale navstevy a kontroly cez stimulaciu.

janie7
10. aug 2021

@kikus1910 Presne tak, netreba sa vzdávať 😘 Ja som si túto druhú stimulku aj parádne poplakala, pretože tento druhý krát sme dali fakt, že všetko možné čo sa len mohlo dať, posledné 4 dni som si pichala maximálne dávky, bola som ubolená a nafúknutá ako balón, len odletieť 😉a prevaľovala som sa iba ako hrošica😀, na tretí deň PK 6 embryjok z 8 - ideálny stav a skončila som na troch a z toho sa im jedno pri biopsii rozpadlo, tak som bola naštvaná a zronená zároveň☹ Tak máme teraz embryjká 3, ešte aj s jedným z minulého roka.
A ty máš tú cystu na sliznici maternici alebo na vaječníku?

kikus1910
10. aug 2021

@valentina12345 dolezita je kvalita a nie kvantita 🙏 staci naozaj 1 silne. Ja verim ze vsetky budeme raz 🤰

kikus1910
10. aug 2021

@janie7 vies co mozes si vybrat to najlepsie zaplatit neviem kolko € ale ked ludsky faktor zlyha stym sa nepriznaju urcite v tych laborkach a to je natom asi najhorsie 😔 ja mam tu cystu na vajecniku, znovu natom ktory mi aj operovali a nechali mi z neho 1/3 . Vraj nefunkcny… ale vydolovali z neho nejake 3 vajicka. Dokopy som ich mala 15 , zrelych 12 a oplodnilo sa 7…. PK prezili len 2…. Teda moje milovane 2, ktorym verim ❤️👼🏻

kikus1910
10. aug 2021

@janie7 ja som inak nemala ziadne zmeny nalad ani brucho nafuknute. Len tyzden pred OPU bolestive vajecniky ked som lezala na boku 🙂 ale ja som asi zvyknuta z tych endo bolesti. Nic som si z toho moc nerobila. Takze stimulacia bola pre mna ok. Mala som dlhy protokol…

janie7
10. aug 2021

@kikus1910 Veď práve, že bohužiaľ oni si nepriznajú, že spravili chybu a vyhovoria sa na kvalitu embryjka, bolo síce 6CB - čiže vyhatchovaná blastocysta známky 3, ale stále vhodné na vklad. Skúsim to ešte prebrať s mojim dokim, spravím sa blbou, že mi nič nepovedali, aj keď mi to asi nezožerie, pretože vie, že ja chcem vedieť všetko do detailov a vždy sa teší, až mu oči žiaria, keď vytiahnem pred ním môj zošit z otázkami. Zbožňujem ho, no o embryologičkách začínam pochybovať. Len bohužial, s tým už teraz nič nenarobím ☹
Počkaj, tebe dali dlhý protokol keď máš cysty na vaječníkoch? Sú normálni? 😲 A aké maš AMH ak sa môžem spýtať?
Inak, ak môžem odporučiť, skús papať veľa inozitolu, znížiť alebo úplne vylúčiť potraviny čo obsahujú pšenicu a znížiť konzumáciu mliečnych výrobkov a papať veľa sóje, ja som sa takto zbavila cýst na vaječníkoch a už minimálne pol roka som bez nich😉

kikus1910
10. aug 2021

@janie7 vies co ja sa vobec nevyznam v kvalite embrii ani neviem kde sa to mam dozvediet alebo ako sa ich to vobec opytat :D mozno ked viem menej asi aj lepsie 🙈 no lepok laktozu vylucit to som pocula ale vraj zas soja na endometriozu nie je dobra… ani alkohol ani kava, ziadny cukor :D budem bylinozravec . Nasadila som si teraz pestrec po tych hormonoch tak som zvedava… amh mam 2,0 nizky k mojmu veku(28). Rozmyslam ci to amh moze byt ovplyvnene aj tym ze jeden vajecnik je nefunkcny prakticky.

kikus1910
10. aug 2021

@janie7 a kam do CAR chodis? Ja do Mt Helios. Inak som spokojna s celym personalom aj Dr.nemozem na nich nic zle naozaj povedat. Tak dufam ze budem mat aspon kusok stastia pri 1.vklade ked pojdem ☺️

kikus1910
10. aug 2021

@janie7 to 6CB -cislo 6 znamena kolko bunkova je prve pismenko akej kvality a to druhe pismenko fragmentacia? Lebo googlim… a inak toto ma nikdy nenapadlo sa ich spytat. Zajtra si mam este volat co ostatne ci do 6.dna este nejake prezilo. Lebo vraj sa spomalily. Tak neviem ci to este mozu dohnat alebo skor mam ratat ze z nich nic nebude. A chcem sa opytat aj na tu kvalitu tych dvoch mrazacikov uz ked budem volat, len potrebujem vediet o co ide ked mi to bude hovorit az nie som za tupanu 🤣

janie7
10. aug 2021

@kikus1910 V súhrne liečby by ti mali dať aj informácie o manželovom/partnerovom spermiograme aj o embryjkách, akej sú kvality. O MT Helios som počula dosť veľa dobrých vecí, tak verím, že budeš mať štastíčko a vklad sa podarí na prvý šup😉❤ Skús si prípadne pozrieť na cysty Gynex, tiež mi dosť zaberal.
Ja chodím do Brna, Reprogenesis, sú tam všetci neskutočne zlatí, lekár aj koordinátorka sú mi kedykoľvek k dispozícii a vždy sa k nemu teším ako malé decko, neskutočný pokoj z neho sála. No a nesmiem zabudnúť poznamenať jednu vec, platonicky som sa tam zaľúbila do anesteziológových modrých kukadiel, sa rehotala koordinátorka, či ho nechcem za muža, lebo o tej story s ním vie už snáď celá klinika, len on sám chudák nie. Keď som to rozprávala môj dokimu, chytil taký záchvat smiechu, že som sa bála, že sa zadusí. Na tejto druhej punkcii som ho ale nemala, aj keď sa koordinátorka ponúkla, že mi ho vybaví, no nevydalo☹
Čo sa týka kvality embryjok, každé CAR to môže označovať trošku inak: prvé číslo označuje typ embrya a na ktorý deň vzniklo: čiže v mojom prípade to bola 6-dňová blastocysta, prvé písmenko je akej je kvality po morfologickej stránke a druhé ako rýchlo sa ju podarilo vyhatchovať😉

kikus1910
10. aug 2021

@janie7 ahaaaaaa tak dakujem pekne za vysvetlenie 🙂 zajtra si zavolam a snad nam aj poslu alebo daju nejake papiere este o liecbe. Lebo zo spermiogramu a z vysledkov krvi nam vzdy davali len info cez telefonat ze vsetko je ok. Povedali nejake cisla ktore som si rychlo zapisala a to bolo tak vsetko :D ale snazila som sa doverovat Dr.ze sak ak by bol problem tak to na nas vyvalia :D ja som si tiez vyberala medzi Brnom a Martinom. Nakoniec som vsadila na Mt 🤞🏻 Aj 1.ivf si mala v Brne? Ked tak pises o tom anesteziologovi rozmyslam ci nezmenim to CAR keby to nahodou nevyslo v MT 😂😛 srandujem… urcite to vyde dufam ze ma moje ruske zmrzliny nepoculi 😀

janie7
10. aug 2021

😀😀 Krásne si nazvala tých tvojich mrazáčikov, za máličko. Možno tie výsledky riešia v MT cez telefón, v každom CAR to môže byť inak.
Áno, aj prvé IVF bolo v Brne, práve vtedy som mala punkcii "môjho" modrookého Vaška 😍 Keď ma priviedol po punkcii na izbu, dobre že ma nedržal v náručí, čo sa mi tak hlava krútila, dodnes neviem či z neho alebo z anestézy, môj muž zahlásil, že to kto je ten chlap s tým uhrančivým pohľadom 😂 A to by som potom žiarlila, že ty si ho mala a ja už nie 😉 Ale fakt ma dostal, že totálne na lopatky, ešte sa ma aj pýtal, že či nemám strach, že ma za ruku môže držať, ja na to, že strach nemám ale za ruku ma držať môže. Tak mi ju rehotajúc sa chytil a držal až kým som sladko nezaspala 😴 Ako on má už cca 50 rokov, ale také oči som v živote nevidela, až do fialova 😉
AMH máš celkom pekné, skús papať ešte vitamín D, mal by ho ešte zvýšiť. Ja mám AMH 4.2 a môj Dr. v Brne nechce o darovaných vajíčkach ani len počuť, aj keď mám už po 40ke. Tak teraz čakáme na genetiku embryji, plus idem zopáknuť ešte repro-imuno a hor sa hopsa v októbri do ďalšieho vkladu, pevne verím, že všetky 3 embryjká budú geneticky OK🙏
Držím palčáky a daj vedieť čo si sa dozvedela ohľadne embryjok, kľudne pisni aj IP 😘

valentina12345
11. aug 2021

@kikus1910 mozem sa opytat akou metodou oplodnovali? lebo z 12 zrelych sa mi to zda velmi malo😥

kikus1910
12. aug 2021

@valentina12345 jasne.. tak my sme mali MACS, ICSI,PK ;) a nakoniec mame 3… este to jedno embryjko potiahlo do 6.dna… mala som 15oocytov-12zrelych-z toho 7spravne oplodnenych… a z nich mame 3 ruske zmrzliny 🥰🙃 inak som pocuvala podcast s DR. z IsCARe z BL nespomeniem si na meno teraz.. a ta hovorila ze na 1-2 kvalitne embryo potrebuju 10-15 oocytov 🙃

kikus1910
12. aug 2021

@valentina12345 stimulujes akurat? Alebo uz si bola na ivf niekedy? 🙃 mas ty nejake skusenosti? Inak som rozmyslala ci toho MACS mame davat. Pretoze u mojho priatela vsetko ukazkove…. Myslela som ze to este zvysi sance… ale som rada aj za tie 3 ❤️ Pytala som sa aj na tych 5 co sa neoplodnilo… vraj mohlo byt chybne vajicko alebo aj spermia… teraz trosku lutujem inak ze som si nedala Geri inkubator… mozno by to pomohlo… a mozno nie… vsetko je to o stasti aj myslim…a pokial ma v tebe vajicko prezit malo by aj bez Geri myslim

valentina12345
12. aug 2021

@kikus1910 my sme mali tiez macs, hoci manzel spermiogram ukazkovy. ale kedze sme mali len 6 vajicok ( plus vtedy este nebolo jasne, ci vsetky budu aj zrele), radsej sme zvolili tuto moznost, lebo percentualna sanca oplodnenia je pri tejto metode vyssia. teraz mame 5 oplodnenych a cakame kolko ich zvladne predlzenu kultivaciu.
inak ivf podstupujeme 1.krat

kikus1910
13. aug 2021

@valentina12345 drzim palce nech vsetky dobojuju do vitazneho konca 😘 🤞🏻

valentina12345
13. aug 2021

@kikus1910 dakujem pekne, si mila🙂 v gynfiv inak davaju diazepam 2 hod pred vkladom. je to bezny postup? akoze asi som aj rada, lebo pred vyberom vajicok som bola tak v strese, ze trochu ukludnenia urcite uvitam😂
vy kedy idete na vklad?