icon

Kúpeľná liečba po mimotelovom oplodnení

dadana157
13. mar 2018

Ahojte baby, som po prvom neúspešnom ivf. Po odbere som nemala ani jedno zrelé vajíčko. Chcem sa opýtať, či ste niektorá z Vás absolvovala kúpeľnú liečbu pri neplodnosti. Ak áno kde a koľko to približne stálo? Vo VŠZP mi povedali, že mám nárok na B-skupinu a vymenovala asi 8 stredísk...

katharines
18. apr 2018

@lucina1100 a to nemas ziadne vedlajsie ucinky z ivf, ked sa ho chystas podstupit opat? Iste je to narocne nielen po fyzickej, ale aj psychickej stranke. Davam link na diskusiu, kde je aj uvedena zaujimava 2. Diskusia:
https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/vplyv-liekov-na-zenu-pri-mimotelovom-oplodneni/
Lucky maju liecivu vodu, ktora sa dlhodobo vyuziva na liecbu zenskych ochoreni a dokonca i onkologickych stavov. Tiez tam su Mojzisovej cviky, ktore cielenymi cviceniami prispievaju k odblokovaniu chrbtice a prekrveniu panvy, co u mnohych zien viedlo k pocatiu. K pohode prispieva aj relax a ina balneoterapia.
Neviem, aky mas konkretny zdravotny problem, preto sa o tom porad s lekarom, on by mal vediet, ci ti Lucky budu, alebo nebudu uzitocne.

dadana157
autor
18. apr 2018

@lucina1100 ahoj, tak teoreticky tu takáto možnosť je preto by som ju chcela využiť. Čítala som i pozitívne i negatívne reakcie na kúpele a myslím si že mi to pomôže i po psychickej stránke keďže všetko veľmi prežívam.Gynekológ mi návrh vypísal bez problémov 🙂 uvidíme čo nato poisťovňa. My tiež meníme centrum.

lucina1100
19. apr 2018

@katharines Ahoj,
nemam ziadne vedlajsie ucinky z ivf, aspon si myslim co mas konkretne na mysli? Neni to sranda dupovat sa hormonmy a potom cakat dokym s tela vindu von, je to velmi narocne nie po fizickej stranke na to kaslat, ale po psychickej extremne, ale poviem si ze bez toho to nejde bohuzial co mam robit.
Teraz sa chystame do reprofitu brna, lebo je to najstarsia klinika z reprodukcnou medicinou a maju super vysledky a su aj najlacnejsi zo vsetkych klinik.
Kludne sa ma mozes konkretne opytat na tie ucinky, mozno ze mam dake a ani otom neviem.

katharines
19. apr 2018

@lucina1100 Dakujem. Som ti poslala link, kde som ich vypisala. Este tam chyba tromboza, ktora tiez moze mat velmi zavazne nasledky.

lucina1100
19. apr 2018

@dadana157 Ahoj,
a kde ste uz boli v CAR a co uz mate za sebou? mozes mi napisat aj do internej posty.
Neprezivaj to tak ublizuje ti to hlavne po psychickej stranke zosypes sa a vela dievcat sa zosypalo psychycky, musis si povedat vsetko je tak ako ma byt, ani mi to nemame lahke stale sa pytam preco mi? mi taky dobry ludia, manzela mam dobreho, zazemie mame a sami sme, teraz naposledy v marci po poslednom ivf som bola nahnevana 2 tyzdne som nehovorila s nikym co som nemala naladu ani sa mi nechcelo, proste nemala som chut a vsetko ma uz hnevalo od hlavy az po paty, ale vybila som si zlost a musim ist dalej, mam kamaratky co boli natom este horsie ako ja a isli do reprofitu a zrazu su v 2 mesiaci, co dovtedy tiez ani embryo nemali v sebe co zakzdym sa nedostalo do blastocysty len tu.
A premna je horsie chodit autom a dochadzat dade do CAR, ale si hormony pichat napriklad .
Keby daco kludne mi napis do IP.

mogaa
19. apr 2018

Ja som sa vrátila z kúpelov zo Sliača. Bola som na inú diagnózu, ale tam sa Mojžišovej cviky pravdepodobne necvičia. Je tam ale nádherné okolie, cestou k prameňom krásna príroda. Psychicky by si si tam oddýchla, ale budeš sa tam nudiť.Keď tak, tak skús tie Lúčky. Skús si kúpiť z netu Gynex z firmy Energy. https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/gynex-a-vase-skusenosti/

katharines
19. apr 2018

@dadana157
@lucina1100 a neskusali ste NaproTechnologiu? Tento pristup i liecba respektuje ludsku dostojnost v kazdom aspekte. Respektuje tuziaci par i deticky od pocatia.

lucina1100
19. apr 2018

@katharines ja neviem co to je NaproTechnologia ?

katharines
19. apr 2018

Mila @lucina1100 tu je clanok od MUDr., ktory to priamo robi na SK:
https://www.alphamedical.sk/casopis-invitro/pod...

Najdes v nom zakladne info. A kedze ide o riesenie problemu a nie jeho preskocenie, tak hoc to trva dlhsie, urcite je to ovela lepsie ako ivf, kde trpi nielen zena, ale o zivot prichadzaju aj pocate deti.

dadana157
autor
19. apr 2018

@mogaa zajtra asi nabehnem do lekárne :D

skaredekacatko
19. apr 2018

@dadana157 ahoj bola som po neuspesnom.ivf v luckach platila som.okolo 500 eur za 4 tyzdne ubytko stravu. oddychla som si tam bolo super ale na dalsie ivf co som sla to vplyv nemalo negativne bolo ,ale to premna tebe moze organizmus inac fungovat ale ja nelutujem

dadana157
autor
19. apr 2018

@skaredekacatko tak to ma mrzí, že nepomohlo ale ako píšeš aspoň si si oddýchla 😉

lucina1100
20. apr 2018

@skaredekacatko moj názor je taký kúpele nemôžu pomôcť keďže chémia a príroda ta nepustí , dakedy Lúčky boli vychýrené kúpele pre neplodné ženy a vieš prečo ? Bo všetky zrazu boli tehotné ale nie od kúpeľ alebo procedúr ale od chlapov , lúčani chlapi hovoria že po svete im behá toľko deti že to nedokážu ani spočítať . A masáž alebo striekanie minerálnou vodou nemôžu pomôcť neplodnej žene .

lucina1100
20. apr 2018

@skaredekacatko a ja neviem oddychovať , ja nedokážem sedieť mna by tam čerti brali

skaredekacatko
21. apr 2018

@lucina1100 noo v mojom pripade som vedela ze nepomoze. ale neplodnosť je všeobecný pojem a zahrňuje veĺké spektrum . niekto lem nemoze otehotniet lebo ma v tele zvýšené protilatky a v kupeloch sa to moze upravit ta voda to mu napomaha. plus stres ked mas tam sa ho zbavis
.

monika225
22. apr 2018

Ahojte som rada že som našla túto tému ,tiež nad tým veľmi uvažujem že poprosím gyndosa nech ma odporučí ....snažíme sa cca 12 rokov ,som po neúspešnom IUI aj IVF ,zistená alergia na spermie ,u torok ideme do Nitry na imunológiu po výsledky ,dám dúfam mi dokážu pomôcť ...

dadana157
autor
22. apr 2018

@monika225 ahoj ja cakam kazdu chvilu odpoved zo ZP tak dam vediet ci mi to preslo..

monika225
22. apr 2018

@dadana157 budem rada ,

dadana157
autor
14. máj 2018

@lucina1100 @skovarik @monika225 dievčence kúpele schválené

monika225
14. máj 2018

@dadana157 tak super a kolko budes doplacat ?

dadana157
autor
14. máj 2018

@monika225 okolo 500 eur mozno viac

monika225
14. máj 2018

@dadana157 tak som aj počítala ,to je na 3tyzdne?

dadana157
autor
14. máj 2018

@monika22 na 4 tyzdne

skovarik
14. máj 2018

@dadana157 no super tak pojdes vegetit??potom napis kedy ides?asi ti aj zavidim ja mam lucky rada ..ja sa prave rozhodujem ci idem na ket tento mesiac mam jedneho mrazaka..ak by mi to nevislo tak sa pojdem popytat aj ja na tie kupele..myslim ,ze ako predpriprava na dalsie ivf by to bolo fajn...

dadana157
autor
14. máj 2018

@skovarik ano urcite pojdem chcem to stihnut pred dalsim IVF ako regeneraciu... drzim ti prsty aby to vyslo 😉

skovarik
14. máj 2018

A kedy chces ist na ivf?a mozem sa spytat kolko mas rokov??a aku mas diagnozu??neviem ci si to sem uz pisala..😊

dadana157
autor
14. máj 2018

@skovarik IVF naplanovane na jul...mam 28 a diagnoza zenska neplodnost blizsie neurcena

skovarik
14. máj 2018

@dadana157 aha takze mam chapat ,ze si zdrava len s tvojim manzelom nevies ostat tehu??a si este mlada a to je super..urcite sa to raz podari 😇...my sme uplne zdravi par len neako nam to nejde🙃

skovarik
14. máj 2018

@dadana157 tak nam potom aj napis ako tam je ake mas pocity z toho..a hlavne si to tam uzi naplno..

dadana157
autor
15. máj 2018

@skovarik ano presne tak to je ...jasneeee ja sa ozvem urcite budem mat casu a casu😂