Malá pohyblivosť spermií a horšie výsledky spermiogramu
Ahojte vsetky snazilky. Verim, ze tato tema Vas zaujme a budeme si v nej vediet odovzdat svoje skusenosti.
S manzelom sa pokusame o babatko skoro dva roky. Po neuspechoch sme to zacali tuto jar riesit. Po zakladnyych vysetreniach nas lekar poslal do centra asistovanej reprodukcie.
Manzelovi zistili malu pohiblivost spermii. Bral potom par mesiacov PROVIRON. Po jeho dobrati siel na kontrolny spermiogram a vysledky sa vobec nezlepsili, dokonca su mozno aj horsie. Jeho spermie su vraj velmi velmi pomale, miestami sa vraj vobec nehybu. Lekar nam preto odporucil ICSI.
Sme vsak obaja dost mladi, budeme mat 26. Myslim, ze je to este skoro. A na druhej strane, ak je to neriesitelne, sla by som do toho. Myslite, ze excistuje nadej, existuje sposob, ako zlepsit stav spermii? Ako zvysit ich pohyblivost? O vsetkych vitaminoch som pocula, manzel nefajci, pije minimalne, aktivne sportuje. Je mlady a zdravy, o to viac ma jeho problem prekvapil a zarmutil, uz len kvoli nemu samemu. Velmi sa kvoli tomu trapim a neustale na to myslim. Okolie mi stale vravi, nechodte este na umele oplodnenie, ste taki mladi!!! Aôe ja neviem, co robit.....ci existuje realna moznost zlepsenia stavu, ci zaberie zmena stravy, ci.....ci. Vopred Vam vsetkym dakujem za odpovede 😉
aaaal ekeď sa chce tak aj motyka vystrelí, kočky musíme tomu veriť. My máme morfológiu na99% a aj tak ideme aspon skúsiť IUI, apson raz
@bbtina ............ drzim palce, nam sice 1.IUI nevyslo, 2.IUI sme nemohli absolvovat kvoli spg a tak uvidime ako to dopadne v july ked ideme na kontrolu a mala by som stimulovat clostilom ........ dufam ze to tentokrat vyjde 🙂 ........ o tom novom centre som na prvu stranku dala linky co som nasla ......... je tam tiez pisane ze v lete by sa mali venovat aj objednavaniu pacientov, tak neviem, stranku zatial nemaju a centrum nie je ani na stranke tej fakultnej nemocky, ktovie ci vobec budu mat nejaku stranku
No ja sa tiež na to IUI nespolieham, to by musel byť problém inde ako v morfologii a halvne s tou našou teratozoospermiou, bože baby.....ja keď niekedy píšem si pripadám už ako odborník z CAR, lebo už všetkych tie výrazy sú pre mňa normálne a viem, čo pomôže a čo nepomôže, aká je pravdepodobnosť.joj fakt mi už šibe
@camelco no jas om hladaql tiež všade, stránku ešte nemajú, zrejme sa ku im objednáva cez gynokologické oddelenie I.fakultnej nemocnice v BA, ale bo ešte len dolaďujú niektoré veci a stránku zfunkčnia nakoniec okolo toho septembra
@teleranka ...nedá mi neodpísať....my sme sa s manželom pokúšali o bábätko 5rokov,ale bezvýsledne..stále sme dúfali,že,čo ked sa na nás už šťastie usmeje,ale normálnou formou veru neusmialo. nakoniec som manžela po veľmi dlhom a nekonečnom prehováraní-prehovorila na umelé....jeho diagnoza bola najprv po vyšetrení spomalené spermie skoro až úplne a k tomu veľmi malé množstvo ejakul....po ročnom behaní a preliečovaní sa(sama so sebou)-pre nás konečne nastal deň D.....odber vajíčok...následne po 5.dňoch ET-vkladanie už oplodnených....vložili mi dve a zadarilo sa nám po toľkých rokoch trápenia....končím 6.mesiac a čakáme dievčatko 🙂 🙂 🙂 🙂
ešte k tomu liečenie spermií--skúšali sme vysoké dávky E-čka..potom dosť drahé tabletky,ktoré mu nijako nepomohli a spermiogram bol stále ten istý....
tak ja na tvojom mieste a s manželovou diagnozou--veru nečakám,lebo prirodzene bohužiaľ neotehotnieš-a roky utekajú ako napr.mne....keby nebol môj manžel taký tvrdohlavec(pre neho bol zo začiatku vyšetrenie spermiogramu-ako mužské poníženie)....už by som to riešila oveľa skorej a tak dlho nečakala.
týmto ťa chcem len podporiť,že niekedy sa musí tomu trošku aj dopomôcť....držím ti palce 😉
@nivejka
ahojkyyyy, dakujem, ze si napisala 🙂)
blahozelam k dievcatku, nech pekne rastie v brusku .
nastastie, mm nemal problem ist na vysetrenie, i ked vidim a citim, ze ho to velmi boli a vnutorne sa obvinuje....
ziadost o IVF sme si podali, tak uvidime, ake to cele bude...
Vam sa to podarilo na prvy krat? ja docela nerozumiem tomu, preco sa to niekedy nepodari...ved ak sa prekona ta bariera a problem, ktory ma muz, oplodnene vajicko sa da do tela maminky, preco sa niekedy neuchyti? velmi obdivujem vsetky tieto statocne dievcata, ktore prekonali neuspesne pokusy...neviem, ci by to mna a mm nepolozilo :(((
@teleranka ................. skus si pozriet tieto stranky ........ je tam vlastne napisana kazda z metod pri asistovanej reprodukcii a zasa budes o trosku mudrejsia 😉 .......... je to tak pekne rozpisane
http://www.gyncare-sk.com/m5.htm
http://www.sanatoriumhelios.sk/sk/sterilita/asi...
http://www.zdravie.sk/sz/content/461-23143/nepl...
http://www.mamatata.sk/clanok/262/1/injekcia_sp...
Ja? Mraziť zrejme nie, uvidíme ako to bude finančne, ale ja tak tomu niesomnaklonená. Predĺžená kultivácia, znamená, že embryjká sa dlhšie vyvýjajú v umelom iknubátore a v kladajú sa až po 5 dni, pretože až na 5 den sa delia a ostávajú len tie ktoré majú rozhodne vúčšiu šancu, tie čo by sa v maternici neudržali vraj odumierajú a tak je teda väčšia šanca, odporúča sa to hlavne keď je tlá morgologia
@teleranka
@bbtina
ani ja neznasam injekcie a panikarim zakazdym....to je vždy boj, si pripadám ako malé decko, ale aspoň majú zo mňa srandu :D joj , este som sa chcela opytat, ze to kazdy moze poziadat o púredlzenu kultivaciu, vsak? lebo po precitani clankov od camelky mi to pride ako dobra vec...
@camelco
v tym strankach, co si mi poslala, som vycitala este jeden zaujimavy vyraz, ze ASISTOVANÝ HATCHING 🙂))
to sa robi bezne? lebo mi to príde ako dalsi dobrý sposob, ako dopomoct k splneniu sna....
@teleranka .....ahoj 🙂 ...tak môj mm,by do kabínky asi sám ani nevstúpil,a ešte na úplnom začiatku som ho ubezpečovala,že tam pôjdeme obaja 😀--aj som to splnila a nie raz 😀
tiež som videla na ňom ako sa ticho trápi,ale ja som bola plná optimizmu-ani neviem,kde sa to vo mne zobralo.
dakujem bohu,že sa nám to podarilo hned na prví krát,lebo inak by som to musela absolvovať úplne odzačiatku (tiež obdivujem tie dievčatá,ktoré to podstupujú viac krát).....mne vložili najsilnejšie dve embryjka a ujalo sa len jedno...ostatné aj po predlženej kultivácii nám po niekoľkých dňoch prestali rásť(vyvíjať)....
je veľa dôvodov prečo žena neotehotnie hned na prvý krát aj ked podstúpi IVF....-my sme našťastie mali to šťastie...inak,čo sa hovorí tento rok v centrách-je veľmi úspešný a plodný rok... držííím ti moc palce,aby vám schválili IVF a bez komplikácií vhupli do toho a tak isto nech sa to podarí na prví krát ako nám....veľa šťastia a hlavne nervy 😉
ahojte kočeny 🙂
uj u nás bol spermiogram veľmi chabý,- a máme 12 embryí 🙂
a 2 už mám v brušku 🙂 nezúfajte 🙂 vedia pomoct ....naša úžasná embyiologička sa nahladala a našla 🙂
nie nie som PN 🙂 ale áno drahý ma hýčka odpočívame 🙂
cítime sa dobre 🙂
GYNFIV 🙂
@solinka 12 embryi, to je parada 😀 to Vám pekne vyšlo, hlavne že sa ujalo a darí sa
@teleranka ja si myslím, že každý môže žiadať o pred=lženú kultiváciu, nakoniec aj tak si ju platíš sama, lebo to poisťovňa neprepláca, takže to už je len na tebe, no ja určite budem žiadať, ak je zlý spermiogram, podľa mňa je to nevyhnutnosť
@bbtina
eeech, este aj za predlyenu kultivaciu sa plati?
este sa chcem opytat, pisete tu o embryologičke....to potom budeme v kontakte najma s nou? oooch tak uz sa tesim, uz aby to bolo....ten mesiac cakania na schvalenie ziadosti, potom na mrchu, pripada mi to ako vecnost....
inak v zdraví teraz je článok o obnove spermií....72dní vraj trvá ich obnovenie,,,tak skúšame ísť podľa toho, hehe 😀
bože...teraz dávali v televíznych novinách príspevok o narkomanoch rodičoch, ako chceli vlastné bábätko predať za 20eur, aby mali na dávku drogy....
človeka bolí srdce z toho...... 🙄
@teleranka ..dakujem ti pekne. počas stimulky moje telo nejako štrajkovalo-cítilo,že sa niečo deje(aj sa tým bránilo a pomaly sa mi kilečka zbierali)--každé telo je iné ja som veru nebola vo svojej koži-hormony ma plieskali z každej strany 😉 našťastie mm vydržal moju náladovosť 🙂 ...odber vajíčok prebehlo super aj ked obavy najprv boli-obavy z neznámeho...
odobrali 8vajíčok...a nakoniec nám zostalo 5. ET-prebehol veľmi rýchlo.tak a potom už len čakanie na prvú krvičku,ktorá mala byť na 10.deň(záleží od centra)..len ja som zvedavý človek a už na 7.deň som neodolala a kúpila testík a modlila sa...jáj tak strašne som sa modlila a ukázala sa 2.čiaročka,ale straaaašne slabulinká až som si nakoniec myslela,že zle vidím a namýšľam si 🙂 ,ale nie nakoniec to bola pravda....no a tehotenstvo si až tak veľmi neužívam ako som si myslela-som na rizikovom....neustále ma od začiatku pobolieva v podbrušku a ľ.vaječník -ten mám chronický....maternicu mám veľmi nízko a už mi museli nasadiť pesar.....-ale inak všetko sa dá prežiť a dokonca aj na to zabudúť,ked cítim ako sa mi tam malá mrví a kopká o dušu...vtedy sa modlím,aby mi vydržala v brušku,čo najdlhšie a narodila sa zdravučká 🙂

ahojte 🙂
@teleranka ......... urcite dam vediet ......... doky v CARe nam povedal, aby sme v july prisli a podla vysledkov uvidime ako budeme postupovat ......... ci bude stacit IUI alebo to bude rovno na ICSI ............ mohlo by sa to podarit aj normalne, ale po tom mm spg nam doky povedal, ze to by bol zazrak 🙂
inac o tom novom centre som uz citala hned ako ho otvorili aj ked to este nefunguje a bude fungovat az od jesene tohto roku