Mala som ovariálny hyperstimulačný syndróm. Čo si môžem nárokovať?

pondelok2012
31. aug 2012

Chcela by som poradiť. Som samoplatca.Pichala som si inj. na IVF ,vôbec som nebola sledovaná len, mi lekár napísal ktorý deň čo, a už po odbere videl že je so mnou zle. Ale vôbec to neriešil.Ihneď nasledujúci deň som mala veľké bolesti a som sa dostala do nemocnice. Transfer samozrejme nebol možný pre môj zlý stav.Ale teraz vzniká otázka, môžem si nárokovať platiť menej za IVF ,kedže som dostala ohss a pobudla som aj v nemocnici? prosím pomôžte dievčatá.,kde sa mám obrátiť.

waw
31. aug 2012

Co je to za doktora alebo centrum, ze takto riskovali?
Podla mna nieje dolezite ani to ze si podpisala informovanz suhlas s takymto typom stimulacie. Ty si laik a nevies poriadne posudit co sa vlastne odialo mas pravo na to, aby si si dala celu liecbu presetrit uradu pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. Nemas co riesit ani stratit. Oni presetria cely postup a priebeh.
Doverovala si nejakemu fuserskemu dokimu.

trish31
31. aug 2012

S platbou IVF to nema nic spolocne,to je za prve.OHSS moze zena dostat aj pod drobnohladom toho najlepsieho lekara,to je druha vec.Treba podat Uradu pre dohlad podnet na presetrenie danej udalosti,oni ta uz usmernia ako postupovat,to je tretia vec.Napisala si extremne malo faktorov aby sme mi laici vedeli co i len situaciu posudit.

foryou25
31. aug 2012

To ta akoze lekar pocas celej stimulacie ani raz neprezrel na usg ako rastu foliky a ani raz ti nevzal krv? to nie je velmi v poriadku, nepodpisovala si nejaky informovany suhlas, kde boli spomenute vsetky rizika IVF, ja som take podpisovala a bola sledovana, chybou akurat bolo ze ma lekar pred trasferom neprezrel na utz, a po prenose embryjok, som dostala kriticky OHSS ,mesiac som lezala v nemocke, bola to hruza a des, vajecniky mam stale velke ako svet, a taktiez tekutinu v bruchu..

katarinnak
31. aug 2012

OHSS patri medzi dost caste rizika IVF stimulacie. Ja som to tiez mala aj ked som pocas stimulacie bola sledovana. Dokonca bol aj vklad a to uspesny. Vtedy sa ohss zhorsilo, nasadili mi fraxiparine a vpodstate az vo stvrtom mesiaci tehotenstva ustupili uplne priznaky ohss. Co sa tyka narokovania niecoho...to zalezi od centra. Moja znama po stimulacii prisla o vajecnik...praskol jej...centrum to vzalo na seba a ostatne vklady mala zadarmo. Na nejake odstupne mohla zabudnut...kedze tie rizika tam su stale.

anjelka1
31. aug 2012

hm, ťažká situácia... tak ako hovoria baba, či už si samoplatca alebo nie, to je centru jedno, kto im to platí, aj tak sa podpisujú papiere na začiatku, kde potvrdíš, že si bola oboznámená s rizikami OHSS. súhlasím, ak ťa nepozerali počas stimulácie, to je veľmi veľmi zvláštne a tiež by sa mi nepáčilo, keby mi práve toto neumožnilo ani len transfer. väčšinou totiž k ohss dochádza po otehotnení. Ale na druhej strane, ani ma to neprekvapuje. V deň, keď som do centra prišla na krv - na prvý tehotenský test po transfere, sťažovala som sa sestričke,že mám strašné bolesti. Viete čo mi povedala? že čo som tak asi čakala. Odtiaľ som cestovala v bolestiach 50 km domov a tam rovno na pohotovosť. Prázdne folikuly som mala potrhané, že mi to bruchu plávalo ako handry a plné brucho vody... takže teploty, bolesti, krvácanie a centrum bolo chránené, veď som o tom vedela, čo ma čaká no nie?

maciatko31
31. aug 2012

Este som nepocula o tom, aby pri stimulacii na IVF lekar nerobil usg + krv ak si mala dlhy protokol a aspon usg ak si mala kratky. Standardne sa robi pri dlhom kontrola usg+krv aspon 3x za stimulaciu. Ved podla kontrolneho vysetrenia ti zvysuje alebo znizuje davky!!! Mne dokonca 2x stopli stimulku, lebo som mala silny nabeh na OHSS a raz museli urobit OPU skor, lebo som mala zle vysledky krvi. Prave preto, ze si samoplatca, si myslim, ze by bolo fer dodrzat tento postup. Nechapem, ako mozu niektore centra na Slovensku takto zaobchadzat s pacientkami. Ved tam sa tocia take prachy!!! A nechapem tiez pacientky, ktore si zvolia centrum na ktore je negativny ohlas, len preto napriklad, ze je blizko. Dnes uz je na koniku tolko informacii, ze si clovek hned moze spravit obraz o tom, kam ist. Ty si sice podpisala informovany suhlas, ale lekar tu bol od toho, aby taky stav nedopustil. Ak sa to stane napriek kontrolam, tak s tym sa neda nic robit, ale ak sa tomu dalo predist, lekar to zanedbal. Skus to riesit v centre, napriklad nech ti preplatia mrazenia, kedze nemohol byt ET a dalsie naklady, alebo sa obrat na urad pre dohlad nad zdr. star.

ustrachana
31. aug 2012

ohss je riziko spojene s IVF takze s tym musis pocitat 😒 kde si bola na IVF, ak sa smiem spytat?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre