Tehotná a hyperstimulačný syndróm

sperhak
23. sep 2023

Ahojte, je veľa diskusii ohladom OHSS s odloženým vkladom emrya. Ale minimum takých, čo mali neskorý ohss po uchytenom embryu. Stupajuce hcg to zhorsuje. Bola som pre bolesri hospit., prepustena. Ale bolesti su sialene. Ako nahla prihoda brusna, som schvatena, od bolesti vraciam a nemam ulavovu polohu. Po infuzii to raz preslo, druhykrat nie. Mate niekto skusenost? Dr povedal, ze sa to bude este zhosovat. Ale uz asi od bolesti odpadnem. Potom ze jedine kortikoidy ktore ale poskodia babo….. niektora skusenost? Prosim

natalis1998
23. sep 2023

@sperhak neskusala si volať na tu linku ? Mne keď dávali protokol tak som dostala aj tel číslo na linku kde mám zavolať keby mám ťažkosti. Tak podľa mna skús sa opýtať tam. Pripadne smer pohotovosť, toto už je vážny stav.

kacena4
23. sep 2023

vies o tom ze velke pismena su nevhodne? znamenaju agresivitu

monika2503s
23. sep 2023

@kacena4 VYBORNA rada v takej situacii. Boze zeny zenam..

marhulka13
23. sep 2023

@kacena4 to vážne ta teraz trápia veľké písmená keď je v takomto stave?
@sperhak jednoznačne znovu k lekárovi, takto byt nemôžeš

sperhak
autor
23. sep 2023

@natalis1998 ano volala som uz pred tyzdnom (ked to bolo prvykrat) a povedali ze je nepravdepodobne ze mam ohss.. posielala som aj spravu z nemocnice lekarovi do caru, ale bohuzial len sucho poznamenal, ze sa to moze este zhorsovat a mam pokracovat v liecbe..
@kacena4 ospravedlnujem sa, nevedela som. Je to moja prva otazka vo fore, myslela som to ako nadpis temy. Pardon.
@marhulka13 dakujem. Zavolam si asi sanitku.

Ak by niekto mal skusenosti s tymto stavom budem vdacna za info ako to prebiehalo u vas. Dakujem vsetkym zatial,ze ste sa hned ozvali❤️🙏🏻

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ayaya
23. sep 2023

@sperhak ja som mala dvakrát OHSS, teraz nedávno ale iba ľahký s nafúknutým bruchom a ľahšími bolesťami, pred dvomi rokmi som musela byť hospitalizovaná. Mne to práveže infúzie zhoršovali, jedine po nich mi bolo na zvracanie, tak potom mi ich už ani nedávali. Tiež nafúknuté brucho a silné bolesti, skoro vôbec som nemočila a nevládala som dýchať. Koľko dní si po vklade? Áno, síce stúpajúce hcg to zhoršuje ale keď si telo na to zvykne, mali by problémy ustúpiť. Mne sa to začalo zlepšovať asi dva týždne po vklade.

sperhak
autor
23. sep 2023

@ayaya som v 9 tyzdni. Povedali ze hcg este stupa do 12teho. (Vklad 10.8.) a nevies co ti davali za infuzie? A kortikoidy si mala? Velka vdaka za odpoved🙏🏻

ayaya
23. sep 2023

@sperhak tak ty máš ťažší OHSS ako som ja mala, mne už bolo v tvojom týždni dobre. Nie, kortikoidy mi nedávali, nechceli kvôli tehotenstvu. Infúzií mi dávali viac, väčšinou fyziologický roztok a buscopan proti bolesti, neviem, či ešte niečo iné. Dúfam, že ti čoskoro bude lepšie.

sss777
23. sep 2023

@sperhak
Nemám skúsenosti s OHSS, ale kortikoidy som užívala do 16.tyzdna pre inú diagnózu. Bábo je zdravé.
Držím palce!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre