Mám 41 rokov a túžim po dieťati bez partnera
Dobre ráno žienky 🙂
Mam 41rokov, milujem deti a vždy som po nich túžila, bohužiaľ, nebol partner....asi pred 4rokmi som bola rozhodnuta, že idem do toho sama...uz to bolo na spadnutie ale nakoniec ma to tam nepustilo a povedala som si ze dobre fajn tak nebudem mat deti a žila som ďalej....partner sa neobjavil a bola som už zmierena....ale posledne dni ma prepadá pocit a túžba ze možno predsa len ešte nie je neskoro... Prosím napíšte mi niekto kto mate skúsenosť...vo vyššom veku bez partnera.... Vravím si ze je to teraz možno len obdobie také neviem co ma to pochytilo zase🙂 ďakujem za zdieľanie vašich príbehov.....
@dkethe Čo som poznala ženy, ktoré mali dieťa okolo 40 a teraz sú už staršie, hovoria, že ich to dieťa povzbudilo a dalo nový impluz, vedeli že sa musia oň starať a starali sa aj
keď by inak fňukali, že sú choré. Vek nie je až tak rozhodujúci, ale zdravotný stav.
Je rozdiel aj byť 40,50tnik v 80.rokoch a teraz... Ľudia vtedy vyzerali, správali sa a aj sa cítili ako starí, ako babka s dedkom. Keď si predstavím svojich rodičov, kadejaké zdravotné problémy mali a teraz si uvedomujem, že mali len 30+ rokov.... Dnes je doba úplne inde, medicína, životný štýl, všetko pokročilo a mať dieťa ako 40+ je podľa mňa úplne v pohode 🙂. Skôr sa zamerať na otázku, či ti bude mať kto pomôcť.
Ak tuzis chod do toho, casu na rozmyslania nemas, takze bud alebo, isla by som do toho ale s tym ze mam poriadnu fin.rezervu a ked tak viem sa obratit aj na niekoho pomoc z rodiny, pre istotu
Mna len fascinuje ako tu niektore “odsudzujete” umele a radsej nech si adoptuje, ze tym urobi aj dobry skutok. To neni ako vybrat si pecivo v ochode, ze chces dieta tak chod sak si adoptuj a mas si mamou….mam pocit ze ludia vnimaju adopciu ze pride zena do zariadenia ukaze ake dieta chce a odchadza ako matka…nie je to pre kazdeho. A tie co tvrdite ze uz v 35 tke je neskoro na dieta, som si ista ze keby ho stale nemate a tuzili by ste po nom dali by ste vsetko aj za to byt mamou v 40tke.
Mna mala mamina v 32tke a uz nezije. Mysliet teraz co bude o 20 rokov nie je idealne, nevieme ani co bude zajtra a najma v dnesnej dobe. Ano je pravde ze mladsi clovek ma vacsiu pravdepodobnost ze sa dozije ako uz niekto starsi, ale istota to nie. Keby mas 45+ za mna uz dieta nie, aj to je uz velmi tenka hranica.
Ani to ze ked mas dieta v 30tke budes mat s nim super vztah, vidim to v okoli a teda nezda sa mi ze by tito ludia mali lepsie vztahy s rodicmi ako ti starsi…
Nepytaj sa cudzich zien na rady, je to tvoj zivot tvoj sen a tvoja zodpovednost, drzim velmi palce
Mozem sa prosím opýtať čo znamenalo nepustilo ma to?Co yo konkrétne znamená u teba?
Autorka, ak myslis, ze tuzis po dietati, tak treba konat. Spolahni sa na svoje telo, ono vie najlepsie, ci to zvladnes. Ak si na dieta stara alebo slaba, neotehotnies.
Takze neries "ci?" ale "ako a s kym?".
Človek ľutuje hlavne to, co neurobí. Držím palce a keď to tak cítiš, chod do toho
Ja by som do toho bez partnera nesla. Je ine, ak vplyvom okolnosti zena zostane s uz existujucim dietatom sama. No mat dieta ako matka samozivitelka len preto, ze ho ty chces, je z mojho pohladu egoisticke. Dieta ma pravo byt planovane a narodit sa do rodiny, v ktorej sa on staraju dvaja rodicia (ci uz otcovia, matky, to je mne jedno). Starat sa sama o dieta a este k tomu po 40-ke moze byt fakt masaker…financny, aj emocny.
@autorka budes to mat veľmi veľmi ťažké, z 2 dovodov:
1. Máš vysoký vek, nie morbídne ale každým dňom stále vyššie riziko porúch a chorob... Nielen u teba ale aj u dieťaťa
2. Ak si ze úplne sama, bez inej blízkej rodiny alebo bez ochotných kamararov, nedáš to. Nebudeš vládať za tým dieťaťom, ak keď by si veľmi chcela. Sama určite nie
Tieto faktory určite nepomôžu ani samotnému dieťaťu, načo mu škodiť vedome dopredu?
Ako to ze sa ti nepodarilo skôr nájsť vhodného partnera?
@zuzanockamt a v com by bol problem s adopciou? Nebol by problem.
@joannita Nie, nebol. Jeden deň prídeš, druhý odchádzaš s dieťaťom podľa svojich predstáv. 🤦 Tak si to predstavujú všetky, ktoré jej to radia 🤦
@zuzanockamt tak mi teda prosim napis ako to teda je. Dakujem
@joannita Pár klikov na Google a všetko máš zistené. U nás len príprava trvala niekoľko mesiacov.
@zuzanockamt a kto pise, ze to netrva? 😄Aj otehotnenie a vynosenie predsa trva. Kym sa dostane ku dietatu, moze jej to trvat cca 2 roky, to nevidim ako problem predsa.
To je akokeby sa snazila rok otehotniet a potom vynosit.
@joannita Keď myslíš ...
@zuzanockamt ja to viem na 100%
Autorka, urcite vyskusaj adopciu. Ale zacni cim skor. Ak by si prijala poloromske /romske dieta, mohla by si ho mat do 2 rokov, aj malicke.
A ak si z TT kraja, tak kludne aj biele dieta.
Vek mas na to v poriadku, ale preto ti pisem aby si zacala hned.
@luccija Co znamena odidu od rodiny? Ja sa hlasim k tomu, ze som "odisiel" od rodiny. S mojou ex sa nedalo na NICOM dohodnut, bud bolo po jej, alebo problem. Klamstva a popieranie vlastnych slov. Vsetko sa casom zhorsovalo. A ked som odisiel, mozno som vnutri ocakaval aspon kusok sebareflexie a ospravedlnenia, vratil by som sa. Vies co sa stalo? Nic este vacsie klamstva. O dieta sa staram, platim, tesim sa na neho. Lepsie ako sa trapit s clovekom s ktorym to nema buducnost. Za mna kazdy clovek ktory odide z nefunkcneho vztahu v zaujme zachovania si vlastnej pricetnosti je hrdina ci sa jedna o chlapa, alebo zenu. Su proste ludia s ktorymi sa neda vychadzat a myslia si, ze dieta.je poistka vo vztahu a ospravedlnenka k zametanim s tym druhym.
Pamätám si na strednej par spolužiakov, ktorí mali rodičov okolo 55-60, čiže ich mali až po 40ke. To zmýšľanie bolo úplne iné, oni napríklad nechápali, ako môžem mať taky dobrý vzťah s mojou mamou, že sa jej zdôverim o láske, sexe. Často potom utekali z domu, lebo rodičia chceli len aby sedeli doma a učili sa, vzťahy úplne zle, hádky kvôli všetkému. Viem, že si teraz povieš, že ja taká nebudem, ja som predsa moderna žena. Ale o 20 rokov bude tvoja mentalita niekde úplne inde ako u 15-20 ročného človeka či chceš, či nie. Preto by som do toho nešla ja. Tiež o tebe niečo vypovedá, že nikoho nemáš. Ak nie si sama z vlastného rozhodnutia, tak asi bude chyba v tebe, nie v každom jednom mužovi, ktorého si stretla. Nechcem ťa odhovárať, chápem, že ak po tom veľmi túžiš tak si to odealizuješ, ale dieťa nebude vždy len to maličké bábätko. Bude v puberte, bude papuľovať, skúšať tvoje hranice, ale ty na to už nebudeš mať energiu aby si vychovávala. Väčšina takýchto rodičov preto zvolí cestu totality a dieta su oddialia ešte viac.
"asi pred 4rokmi som bola rozhodnuta, že idem do toho sama..." Ako prosím ťa? Alebo, ako chces dieta teraz ked nemas partnera?
@lavender94 prečo by mala byť chyba v nej že nikoho teraz nemá? Možno len nestretla muža ktorého by milovala, alebo tam nebola obojstranná láska. Nie každý má to šťastie stretnúť svoju lásku a prečo by sme mali byť s partnermi kde tá láska nieje obojstranná, alebo niečo na mužovi nieje ok? Aby sme potom písali na koníka akého debila máme vedľa seba? Či len preto že chceme deti sa máme zamotať s nejakým manipulátorom, narcisom, mamičkárom, gamblerom, alekoholikom a podobne? Keď život ti dá do cesty takých mužov predsa keď máš v hlave pokope tak s pochybným človekom neostaneš len pre nejaké "výhody"..
Prosím vás, ako fungujú tieto reprodukčné kliniky? Môže sa jednotlivec rozhodnúť sám? Slobodná žena? Alebo idu mimo Slovensko ?
@daniela1911 nie, na IVF na SK musis mat partnera, ktory pred vlozenim embrya podpisuje u notara prehlasenie, ze bude otcom.
@dharmasanata vieš čo, za dajme tomu 20 rokov nestretla nikoho normálneho, asi nebude chyba len v tých mužoch. Veľa žien si mysli, že stretnú pána dokonalého a hned pri prvom probléme sa rozchádzajú, lebo si myslia, že tam na nich niekde čaká nejaký pán bezchybný. Ak sa niekto nevie zmieriť s tým, že vo vzťahu prichádzajú aj problémy a nie vždy sa všetko vyrieši k spokojnosti oboch, tak by si mal uvedomiť, že dôvod tých rozchodov nie je nedokonalosť toho druhého. Ak by rad radom stretávala len alkoholikov gamblerov a manipulátorov tiež to nebude asi náhoda ale to, akí muži ju priťahujú. Keď muž povie, že všetky ženy su kurvy a klamárky, tak ho tu lynčujú lebo je logické, že asi bude chyba v tom aké ženy vyhľadáva alebo ako sa k nim správa. Ale keď si žena nevie nájsť normálneho chlapa, je to chyba všetkých mužov, ktorých vo svojom živote stretla?
Ďakujem všetkým veľmi za odpoved a nazor
@lavender94 každý máme inú cestu životom, za to že možno ty si mala šťastie na partnera iná žena ho mať nemusí. Ty to berieš zo svojho pohľadu, keby si žila napríklad môj život vedela by si to pochopiť 🙂 tak isto ako je to u žien čo majú deti skôr, majú pohľad úplne iný na to mať deti po 40 ako ženy čo deti nemajú.. kto nežije taký život asi by sa možno mal zdržať ako niekoho súdiť..to že ste mali šťastie na mužov a partnerov vám nedáva právo ľudí zhadzovať, nechodíte v ich topánkach ..

@dkethe na Buddy sú také podmienky, že vyhovie veľmi málo ľudí.
@lenka567899 vieš koľko sa čaká na adopciu?dostaneš dieťa s nejakou históriou a jedného dňa máš doma hotového človeka s ktorým sa učíš žiť.Ja sklaniam klobúk pred všetkými, čo adoptovali väčšie dieťa.Pestunska starostlivosť to už vôbec nie zvyknúť si na dieťa a za rok mi ho zoberú a väčšinou dávajú viac detí nie jedno aj, keď nevylučujem.
Keď som mala 32 r a Janinah tu písala, že budú mať dieťa v 42 r prišli mi to, že to je neskoro atď...teraz, keď mám taký vek plus mínus príde mi to v pohode🙂pre mladú babu je to nepredstaviteľné.Autorka stratila 4 r a tu tuzbu ťažko prehlusi išla by som do toho.Pre Boha veď nerobte z 55 r 60 r ľudí starcov.A čo, keď budú mať doma 18 r dospelého??