icon

Mám 41 rokov a túžim po dieťati bez partnera

4. feb 2024

Dobre ráno žienky 🙂
Mam 41rokov, milujem deti a vždy som po nich túžila, bohužiaľ, nebol partner....asi pred 4rokmi som bola rozhodnuta, že idem do toho sama...uz to bolo na spadnutie ale nakoniec ma to tam nepustilo a povedala som si ze dobre fajn tak nebudem mat deti a žila som ďalej....partner sa neobjavil a bola som už zmierena....ale posledne dni ma prepadá pocit a túžba ze možno predsa len ešte nie je neskoro... Prosím napíšte mi niekto kto mate skúsenosť...vo vyššom veku bez partnera.... Vravím si ze je to teraz možno len obdobie také neviem co ma to pochytilo zase🙂 ďakujem za zdieľanie vašich príbehov.....

blanblan
4. feb 2024

Tiež som jedno z tých detí 80tych rokov po 40tke a chtiac nechtiac to beriem dodnes ako takú životnú nespravodlivosť a milión krát som mame vyčítala čo v 40the vymýšľali mať dieťa, čo si nedávali poriadne pozor. Bola som dosť hnusná v puberte. Zároveň som sa vždy bála že sa im niečo stane, lebo s vekom pribúdajú zdravotné problémy.
Ľudia si mysleli že mama je moja babka. Zo starých rodičov som poznala len babku s ktorou som nemala žiadny vzťah lebo bola veľmi stará a nepočula dobre. Žiadny bratranci a sesternice v mojom veku. Prisahala som si že toto môjmu dieťaťu neurobím. Čím som staršia, tým mám väčšiu fóbiu z otehotnenia.Dcera keď bola malá nemohli sme ju moc nechávať s rodičmi lebo za ňou nevládali behať. (A to bola poslušne kľudne dieťa) Nikdy sa nesťažovali ale bolo mi to jasné. Kolegina mala dieťa sama keď mala asi 42 - 3. Zdá sa mi že je toho na ňu moc, čakala pomoc od rodičov ale tí tiež nevládzu behať za malým dieťaťom tak je na všetko sama nakoniec a ostatné kamosky v jej veku už dávno neriešia plienky a prikrmy.

lenka567899
4. feb 2024

Ja len že decaky sú plne.. adoptuj si hoci aj staršie dieťatko ktoré uz nikto nechce..ale buďte egoisti to je pre spoločnosť určite lepšie, bábätko v 40+😵‍💫

zuzanockamt
4. feb 2024

@lenka567899 Vieš vôbec, ako prebieha adopčný proces?

marca12
4. feb 2024

@nelca84 nezabudaj,ze inak rozmysla zena,ktora ma deti a inak by si rozmyslala,keby si v 40tke nemala deti.

tetapetra
4. feb 2024

@taynee kedysi bolo úplne normálne, že rodičia mali dieťa po 40r. Rozdiel medzi súrodencami bol 20r. Už len ja poznám kopec takýchto ľudí. Ano rodičov už nemajú aspoň, väčšina nie. Ale o rodičov môžeš prísť aj keď oni majú 40r. Teraz v tejto dobe je práveže normálne,že ženy rodia po 40

juliet86
4. feb 2024

ak si financne zabezpecena zdrava a mas blizku rodinu ktora ti vie pomoct tak by som do toho sla

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
maranta_leuconeura
4. feb 2024

Ono sa to lahko povie tieto plany, ze dieta do 25, dieta do 30, dieta do 35, do 40... Ked to nejde, mate smolu. Po 30ke som pochopila, ze tieto nastavenia funguju len ludom co mali stastie.

zuzanockamt
4. feb 2024

@monsterablue Napríklad sa dohodne s ochotným kamarátom.

nelca84
4. feb 2024

@marca12 to ano, ale inak to jednoducho nevies porovnat. Zistit z vlastnej skusenosti v 60-ke, ze ten pubertak je na mna vela je uz dost neskoro. Moze sa len poucit zo skusenosti inych 🤷‍♀️

zuzanockamt
4. feb 2024

@nelca84 Ale nie na každého 60-nika je puberťák veľa. Tiež netreba paušalizovať. Poznám ľudí okolo 55/60 s puberťákmi a normálne fungujú. Poznám ale aj 40-ročné mentálne starenky.

nelca84
4. feb 2024

@zuzanockamt to samozrejme nevylucujem, len ci aj ten pubertak to tak dobre znasa, ze ma rodica o ktorom si jeho kamarati myslia, ze je to jeho starka/starky... vies, niektori ti starsi rodicia to ani nemusia tusit, ze ich dieta sa pred rovesnikmi citi trapne alebo sa za rodicov hanbi...

zuzanockamt
4. feb 2024

@nelca84 Pokiaľ je tam dobrý vzťah, správna výchova, tak toto nehrozí.

ivik4
4. feb 2024

@nelca84 ano,moji rodicia to nevedia dodnes ,moju maminu by to hrozne ranilo keby vedela ze sa mi smeju ze ide dedo ide babka...
Takych rodicov je isto viac

nelca84
4. feb 2024

@zuzanockamt deti dnes vedia byt velmi zakerne, chces povedat, ze deti, ktore su sikanovane su vlastne zle vychovane?

zuzanockamt
4. feb 2024

@nelca84 Áno, lebo ich vychovávajú zákerní dospelí.

zuzanockamt
4. feb 2024

@nelca84 Ty si asi nepochopila - prečo by deti, ktoré sú šikanované, boli zle vychované. Zle vychované sú tie, ktoré šikanujú druhých. Ohováranie, posmievanie sa majú z domu od rodičov.

nelca84
4. feb 2024

@ivik4 mne je to jasne, ale vela rodicov zatvara oci pred pocitmi deti, hlavne, ze navonok sa javia v pohode.

anjelicek26
4. feb 2024

Sikana je vysledkom porovnavania a vypichovania odlisnosti... ktoré vnima dieta samotne a o odlisnostiach,na ktoré ich upozornia rodicia a okolie.. našťastie to ide medzi detmi postupne k lepsiemu,deti a aj rodicia sa z generacie na generaciu menia. Ja si uzijem situáciu z kazdeh strany, u dcéry som vzdy bola najmladsia mamicka, u posledneho syna budem najstarsia... ale čo sme boli na prehliadke porodnice minuly tyzden,tak možno ani nie.. tých starsich zien okolo 40ky tam bola dobre polovica...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nelca84
4. feb 2024

@zuzanockamt s tym suhlasim, ale napisala si, ze ak je dieta spravne vychovane, tak nehrozi, ze sa bude za rodica hanbit. Lenze to, ci sa mu za to nebudu posmievat, jeho vychova nijako neovplyvni.
Pozri, ja v konecnom dosledku nijako neovplyvnim rozhodnutia druhych, len pisem, ako to vnimam ja. A Ivik ma v tom len utvrdila. Deti samozrejme lubia aj starsich rodicov, ale je dost pravdepodobne, ze vnutorne tym trpia.

taynee
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
4. feb 2024

@nelca84 Vysmievať sa môžu, no ono to môže s podporou rodiny zvládnuť. Treba mu vysvetliť, že je výnimočné a to je fajn.

kornelies
4. feb 2024

@nelca84 Ja si neviem predstavit, mat dieta ako 21 rocna. Ked deti rodia deti. Mentalne su detmi, ziadne zazemie, vzdelanie.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
4. feb 2024

@monsterablue Ak máš ozaj dobrého kamaráta, tak reálne 😉😊

nelca84
4. feb 2024

@kornelies tak nie kazdy ma v tom veku na to podmienky, ale do tej 30-tky sa to urcite da.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
dkethe
4. feb 2024

Tak 10 rokov dozadu by som povedala, chod do baru najdi si one night stand (geneticky zaklad by bol otazny). Ak nevyjde, skus o mesiac zase, s inym 🤣

Teraz si uz fakt stara na take... Dieta je dar, nie je to narokovatelne. Presvihla si moznosti.

Ale, mas moznosti ako sa realizovat. Netere? Krstne dieta? Suseda co potrebuju nahradnu babku?
A Najlepsie nakoniec - zapis sa do Buddy programu, a vies este velmi vela dobra vykonat ❤️