Mám 41 rokov a túžim po dieťati bez partnera
Dobre ráno žienky 🙂
Mam 41rokov, milujem deti a vždy som po nich túžila, bohužiaľ, nebol partner....asi pred 4rokmi som bola rozhodnuta, že idem do toho sama...uz to bolo na spadnutie ale nakoniec ma to tam nepustilo a povedala som si ze dobre fajn tak nebudem mat deti a žila som ďalej....partner sa neobjavil a bola som už zmierena....ale posledne dni ma prepadá pocit a túžba ze možno predsa len ešte nie je neskoro... Prosím napíšte mi niekto kto mate skúsenosť...vo vyššom veku bez partnera.... Vravím si ze je to teraz možno len obdobie také neviem co ma to pochytilo zase🙂 ďakujem za zdieľanie vašich príbehov.....
Ja mam sesternicu, co rodila tesne po 40-ke prve dieta. Mala bezproblemove tehotenstvo v zasade. Porod tazsi, ale vsetko zvladla. Proste nemala skor dobreho partnera, toho, s kym ma dieta, spoznala.tak, ze ju kamosky zoznamili, bol rozvedeny a ona mu hned na prbom.rande povedala, ze ak to bude klapat, ze ona sa chce vydat a mat dieta, a on ze dobre. Rozumeli si, porodila dcerku a mali aj svadbu. On ma este syna v striedavke, ten chlapec zboznuje tu malu.
Naozaj su rozne osudy. Ja by som to tiez skusila. Coskoro budem mat 41, mam sice 4 deti, 2 pomerne neskoro, v 37 a 39, ale keby som nemala ziadne, bolo by mi tazko. Sestra horko tazko mala jedno v 37, jeden potrat...Ale srdce uz ma pokojne,...proste tu tuzbu nejak neobabres.
Ale k veci, ja osobne by som Ti neodporucal ist do toho sama. Za prve mat dieta s nejakym random typkom, alebo random spermiami no nic moc predstava. Ano dieta je super, je to krasna vec, cista dusa, prinesie Ti vela radosti, ale za kazdu cenu na to tlacit..Naco? Mozno mas na tomto svete ine "poslanie" ako vychovavat dieta. Mozes robit dobro a mat naplneny zivot aj inym sposobom.
@tttbb pekné, že ty sa staráš, ale faktom je, že mnohí oteckovia (občas aj matky) na deti tak trošku zabudnú. A vtedy čo? Tiež zostane matka na dieťa sama, aj keď to pôvodne neplánovala.
Autorka, keby si bola o niečo mladšia, povedala by som ti choď do toho, teraz už skôr nie, z dôvodov, aké spomínali viacerí. Ale zas ti rozumiem a viem sa vžiť ako po dieťati túžiš. Keby som nemala syna, asi by som to mala rovnako. A neviem povedať, či by u mňa prevládol rozum nad túžbou. Len sama sa musíš rozhodnúť.
@taynee svätá pravda, vidím to úplne rovnako a zdieľam Váš názor.
Svokra mi raz spominala ze jej znama si po 40-tke dala ziadost o adopciu(do vtedy cakali ze sa im podari mat vlastne).
Kym im adopciu schvalili uz mala pred 50-tkou.
Dostali babatko. A par mesiacov na to jej manzel zomrel-tusim infarkt. Proste necakane.
A teraz si zober… bud to mozes brat ze ano-mas aspon to dieta. Mas nejaky ten zmysel.
Ale zase… byt v tom veku na dieta sama? Co tak o 5-10rokov. V 60-tke a dieta ide do puberty.
Takze ta 40-tka je v mojom pripade/nazore ozaj taka hranica ….
generacia pred nami tak v 50-55 to uz boli babky… kedy sa o dieta sice na par hodin zena dokaze s dietatom pohrat, ist kocikovat ale v tej spravnej chvili dieta vratit rodicom.
@lalilla hm zaujimave. Moji vsetci znami tiez museli doniest a dost ich bolo teda...
Lebo ono potom nedava opodstatnenie ze ivf mozu absolvovat len pary. To ze mozu len pary, je stale na ochranu dietata, aby malo oboch rodicov aj v pripade vyzivivacej povinnosti. Ked to klinika nepyta, tak vlastne tam moze ist so zenou hocikto z ulice, odovzdat spermie bez akejkolvek zodpovednosti k tomu dietatu ak sa narodi.
Na akych klinikach si bola ty a tvji znami?
@lonely66 ale ja som nikde nepísala, že som sa tak rozhodla. Teda v podstate áno, rozhodla som sa odísť od ex a zostať radšej sama, ale nešla som do toho s tým. Predpokladám, že autorka má starostlivosť premyslenú, že je zabezpečená a pod., keď nad tým reálne uvažuje. Za mňa, byť na dieťa sama, nie je žiadna katastrofa, nevravím, že je to jednoduché, ale to nie je často ani s chlapom. Vidíme to tu dennodenne v príspevkoch. Len ten vek je už za mňa moc.
@martinmmartin ty budes urcite prototyp dokonaleho a vyrovnaneho chlapa, ked tu vypisujes na zenskom fore modry konik a mas potrebu rypat do zien 🤦♀️😂. Neverim, ze mas zenu a deti. Presne takymto typom sa kazda vyhne oblukom a ostava radsej sama. A ak hej a dozvedia sa to, tak sa okrem ineho za teba musia aj pre toto hanbit ako pes a lutujem ich.
@gabrielamodrykonik v com presne so mnou nesuhlasis sa asi uz nedozvieme
@lonely66 ale to nikto nevie s určitosťou povedať, čo by robil, keby..ja som to napísala z pohľadu matky, pre mňa je môj syn to najlepšie v mojom živote, keďže nie som kariéristka či nejaký extra dobrodruh. Ale mala som ho ako 24-ročná, čo je za mňa taký ideál, v jej veku, hlavne z pohľadu dieťaťa v budúcnosti, by som si to už sakra rozmyslela. Ale to nič nemení na tom, že viem pochopiť jej túžbu.
Ak po tom silno tuzis chod do toho. Tazke to bude, ale co je v zivote lahke? Ja som rodila ako 42r a nelutujem. Mam viac trpezlivosti, skusenosti, penazi. Mam este dve starsie deti, cize pre mna to bolo jednoduchsie, mam skusenosti.
Mám známu, čo sa s manželom 15 rokov pokúšali o dieťa a keď to nevyšlo ani cez IVF sa rozviedli..krátko na to otehotnela s kolegom na firemnej párty.. keď som ju opäť stretla povedala, že bola na interupcii, lebo že už je stará a bola by na to dieťa sama, mala 42 rokov.
Nedávno som sa jej pýtala či to neľutuje že si dieťa nenechala povedala, že absolútne nie, že už má niekedy sama so sebou čo robiť a je rada, že sa tak rozhodla, dnes má 44r, je bezdetná a spokojná..
A to celý život túžila po dieťati a keď to prišlo neskôr zhodnotila a rozhodla sa úplne nepochoteľne🙃
Ahoj. Rob ako cítiš. No ja by som v tomto veku... Neviem. Sama...Ja deti mám. No ako mladá žena 😊 Možno to bude najlepšie rozhodnutie🙂
@luccija jasne, ze muz, ktory opusti rodinu, je egoista…ale tema je o tom, ze autorka-slobodna zena-chce priviest na svet noveho cloveka, lebo ona chce. Malokto sa zamysla nad tym, aky zivot maju deti, ktore sa narodia single zenam. A vyjadrila som sa uplne jasne, je ine, ak zena uz dieta ma, alebo dieta caka a z nejakych dovodov s nim zostane sama. Tam si ona nevybrala tento stav, proste to tak je. No dobrovolne sa rozhodnut pocat a priviest na svet dieta do nekompletnej rodiny je podla mojho nazoru egoisticke.
@taynee alzheimerovej chorobe sa dá predchádzať napríklad tým, že človek číta a stará sa o svoj mozog

Mam v živote veľa blízkych detičiek, krsne, netere, synovcov....viem ze mat dieťa nie je ľahké, obdivujem všetky matky ale aj nematky....nie je jednoduché úplne prijať to ze nikdy nezazijem rastúce bruško a pod.....myslim ze som to už nejako prijala ze nebudem mat vlastne len ma posledné dni samu prekvapilo to ze som zase začala nad tym rozmýšľať....poviem vám ze som skôr hlavou rozhodnuta ze to nie je dobrý nápad len niekedy tak stisne pri srdci......