Mám ísť na IVF alebo čakať?
Mám 36 r a problem 2 r otehotnieť.Moj gynekolog tvrdí, že nevidí problém aj sa snažil ma poposielať na vyšetrenia.Pred 2 r som potratila v 9 t muž má dobrý spg dnes som mu povedala, že skúsim nejaké centrum a tak úprimne sa so mnou rozpraval, že aké to je riziko hormóny, že mám ešte počkať pol roka, že je tam veľa rizik.Kamaratka podstúpila IVF a za 3 r dostala rakovinu prsníka tiež jej povedali, že jedna z príčin mohla byť hormonálna stimulácia.Dostala som strach samozrejme, že v centre mi nebudú hovoriť negatívne veci.Ako ste zvládali stimuláciu?
V dnesnej dobe chodi tolko zien na hormonalnu stimulaciu, ze to by sme vsetky mali rakovinu. Ja si nemyslim, ze to bolo kvoli tomu.
Ja som o nej ani nevedela, az na to, ze som si musela pichat injekcie, jedine taky predposledny a posledny den pred punkciou som sa citila akoby som zjedla kamion fazule s kapustou. Taky balon. Ale to potom aj preslo a keby mam ist do toho zasa a tak idem. Alw jasne, najdu sa aj baby, co to mali horsie, ale aj lepsie.
Mam 37 pred navstevou CAR sme sa snazili takmer 5 rokov-do CAR chodime rok, aktualne som 9tt, ak by predtym nebol Covid a podobne tak by sme do toho isli skor. Ono vekom tie vysledky lepsie nebudu anznizzje sa aj AMH… co sa tyka rizika lieko- v kazdej liecbe mas riziko nejake. Staci si precitat pribalive letaky na beznych liekov co do seba ludia pchaju bez rozmyslu. Je na tebe ci to chces podstupit ci das prednost obave z moznych rizik alebo radsej dietatu. pre mna je tuzba po dietati silnejsia. Tiez neznamena ze kazda zena co presla ivf musi mat rakovinu to by nas tu bolo na MK plno…Dalsia vec-nikde nie je napisane ze ked pojdete do CAR rovno pojdete do IVF… mozno vam staci IUI.
Ale kazdopadne ak sa 2 roky snazite tak urcite nie je vsetko ok ako tvrdi gynekolog. Ake vysetreni uz mate absolvovane?
Co sa tyka stimulacie, pri stimulacii aj prvom ET som normalne fungovala, chodila do prace, nie je to ziadna katastrofa.
Mám 37, snažíme sa 4 roky...podľa gynekologických prehliadok tiež všetko v poriadku..mám za sebou 2 potraty v skorom štádiu po prirodzenom oplodnení (v 2021 a 2022)...stále som verila, že keď to šlo prirodzene vtedy, tak to musí klapnuť skôr či neskor...neklaplo..dlho som čakala a v 7/23 sme navštívili CAR a podstupujeme IVF, pôjdeme do 3.cyklu
Dnes ľutujem, že sme nevyhladali centrum už skôr v r 2022...verila som gynekologicke, keď vravela ze je všetko v poriadku, len sa treba snažiť dalej...vravela, že počkáme kým zostanem 3xtehotna a ak to neklape tak CAR....a vtedy som si povedala,že ne, že nebudem čakať kým otehotniem (ak vôbec) a zase potratim...v CAR mi povedali, že mám nízke AMH čiže malo vajíčok a aj tie sú málo kvalitné čo už môže byť vekom a bude sa to len zhoršovať..
skorsou návštevou CAR by som si šetrila kopu zbytočného stresu, ktorý dnes mam a dnes by som už možno kocikovala...ktovie..
Každopádne, za návštevu CAR nič nedáš, urobia vám krvné testy, hormonálny profil, vyhodnotia spermiogram a povedia aké máte vyhliadky...to vás k ničomu nezaväzuje ale budete vedieť akú máte reálnu východiskovú situáciu....podľa toho môžte buď skúšať ďalej prirodzene alebo zvoliť liečbu v CAR

A máš porobené vyšetrenie? Hemato, repro imuno, genetiku ? Keď už si potratila.