icon

Mám si dať vložiť jedno alebo dve embryá?

gagirl
5. nov 2013

Dievcata aky mate nazor..mam si dat vlozit jedo alebo dve embyjka..zacala som prve ivf..ake mae skusenosti s uspesnostou pri vlozeni jedneho a dvoch?dakujem

tyli
7. nov 2013

@gagirl my už jedno dieťa máme, tak mi vkladali jedno embryo, bála som sa dvojičiek. neujalo sa. ja by som ti radila dať vložiť dve. ak by som to mohla vrátiť, dám aj ja dve 😉

gagirl
autor
7. nov 2013

@tyli dakujem za radu..este stale rozmyslame..vlatsne este je skoro lebo len tretiu injekciu som si pichla..ale uz som nad tym rozmyslala ..Este stale nie sme rozhodnuty..ale je dobre ked si vypocujem ine kocky aky maju nazor a skusenosti..je k luto ze vam to nevyslo..mate este nejakych mrazacikov?--)

gagirl
autor
7. nov 2013

@marekmajka blahozelam..mi sa este rozhodujeme..uvodome kolko ich vobec bude nakoniec..dakujem..a vsetko dobre prajem🙂

gagirl
autor
7. nov 2013

@sonulka81 blahozelam..a dakujem za odpoved):

gagirl
autor
7. nov 2013

@zuzzi08 dakujem pekne..aj ja drzim palce nech vam to vyjde..drzte sa🙂

gagirl
autor
7. nov 2013

@jasna
dakujem za radu..silno ti drzrim palce nech vam to vyjde a nech sa embryjko silno zahniezdi..🙂my sme neni este rozhodnuty..ale mame este par dni casu..este lem stimulujme..uvidime.,,poradim sa aj ja v centre a rozhodneme sa..Tak sa drzte .🙂

gagirl
autor
7. nov 2013

@katja33 ahoj..dakujem ti pekne..si mila..verim ze nam to vyjde..este nie sme rozhodnuty kolko dmae vlozit..ale vlasten este ani nevieme kolko ich budeme mat ..este len treti den som pichla ..verim ze sa rozhodneme spravne..🙂a vam blahozelam a prajem vsetko dobre,nech je do konca vsetko v poriadku ..pekne tehulkovanie..🙂

tyli
7. nov 2013

@gagirl ja som bola včera na KET, vkladali mi tri, pretože neboli dostatočne kvalitné, mala som zlú fradmentaciu embryí. ale po tom čo som si prečítala, tak od toho veľa neočakávam. rovno mi embryolog povedal, že tri sa istotne neujmú a s veľkou pravdepodobnosťou ani dve. ja si však myslím, že sa neujme ani jedno. skôr sa čudujem, že mi ich s takou zlou kvalitou vkladali. ešte mám 4, 2 bez predĺženej kultivácie a 2 s predĺženou kultiváciou.

zuzzi08
7. nov 2013

@tyli len si musíte veriť, ja som tiež nemala kvalitné embryká (vkladali 2 ) a ujalo sa jedno a teraz mám doma už skoro 2 r. chlapčeka :D. Takže držte sa, budem na vás myslieť 🙂

tyli
7. nov 2013

@zuzzi08 jéééj toto som potrebovala počuť - čítať 😵 . veľmi ďakujem za podporu a prajem vám veľa zdravia , nech ste šťastní 🙂

gagirl
autor
8. nov 2013

@tyli musis hlavne pozitivne mysleit..a verit ze to vyjde..silno ti drzim palce..drte sa..potom sa ozvi..🙂

tyli
8. nov 2013

@gagirl ďakujem. dám vedieť 🙂

jasna
11. dec 2013

@tyli no presne toto nepochopím, načo ich vkladali, keď samy neveria, že sa uchytia??? prečo vkladajú nekvalitné embryo? to akože ich môžu vložiť aj 10 s pocitom, že hádam sa aspoň jedno uchytí??? som sa rozčúlila normálne 😉

tyli
11. dec 2013

@jasna mne to vysvetlili tak, že ak by sa jedno uchytilo, tak tie dve by ho nejak vyživovali či čo. ja tomu tak nerozumiem. ale už je to tam, už to neriešim.
teraz som po vklade dvoch 4- bunkových embryí. tak uvidíme 😉

isabella22
23. máj 2015

Ahojte babulky sice starsia tema no prispejem mame.za.sebou prve 1IVF.verim.ze.aj.posledne v utorok mame.ist na vklad.po.PK....chcela.by.som.2.embryjka.nebudu.namietat proti.tomu?

maraja
26. máj 2015

@isabella22 ahoj, dala si si vlozit nakoniec dve?nemali s tym problem?ja som v stimulacnej faze pred IVF, picham injekcie...ak vsetko dobre dopadne tak tiez by som chcela dve,aj pod rizikom ze by z toho boli dvojky 🙂 len sa obavam ze ma budu v centre odhovarat lebo viem ze tam su zastancovia vkladu jedneho embrya...

isabella22
26. máj 2015

@maraja nemali problem vlastne ked im to zaplatis urobia co chced..je to biznis no je to tak...ja som.rada ze mam uz za tymi kontrolami to bolo strasne

maraja
26. máj 2015

@isabella22 no veru aj mna to unavuje ale tak uz vydrzim a snad to konecne dotiahneme do uspesneo konca, uz sme sa tam nachodili viac nez dost,kedze dve neuspesne IUI a minuly mesiac tesne pred punkciou som ochorela tak to bolo zastavene a tento cyklus uz verim ze to vyjde.a kam chodis do centra?drzim Ti palce nech je to pozitivne 🙂

mylullaby
26. máj 2015

@gagirl ked chodis do CARu? My sme chodili do Heliosu v Martine a tam odporucaju vklad jedneho embryjka. Vysvetlili nam to velmi pekne a zrozumitelne a davalo to zmysel preco to tak robia. Urcite som po svojej skusenosti radsej za jedno embryjko. Prvy ET sa nam zial nepodaril a da sa tazko povedat preco, kedze embryjko bolo podla embryologov vybornej kvality. Hoci je pravda, ze ja som nebola v najlepsom psychickom a fyzickom rozpolozeni po vsetkych tych hormonalnych injekciach a plnej anastezii v ktorej odoberali vajicka. Necitila som sa najlepsie ked sme po necelom tyzdni isli na prvy ET a myslim si, ze mozno aj preto zlyhal kedze fyzicky som bola dost vystavena. Nastastie nam zostalo este jedno embryjko. dala som si dva mesiace pauzu, pocas ktorej som sa dala dokopy fyzicky i psychicky a v uz lepsom rozpolozeni som isla na KET, ktory sa podaril 🙂) takze o mesiac cakame maly zazrak. Som rada, ze som sa neobrala o druhu moznost a nedala si vlozit obe naraz. No kazdy to asi preziva inak. ja len zo svojej skusenosti by som poradila jedno. Drzim palce 🙂

isabella22
26. máj 2015

@maraja dakujem chodim do heliosu v martine 😉 my sme malimtiez iui negativ a hned sme dali teda ziadost na umele....ides prvy krat na ivf??

maraja
26. máj 2015

@isabella22 ano prvy krat.ako si sa citila po odbere oocytov?bolelo ta bruško?a za kolko dni si isla na ET?a vobec si nemala nabeh na OHSS?ja sa asi najviac obavam toho...uz nechcem viac cakat a verim ze pojdeme po PK hned na ET...

maraja
26. máj 2015

@isabella22 prepac mi tie otazky, ja len ze ty to mas asi teraz tak zivo v pamäti a ja neviem co ma caka 😒

isabella22
26. máj 2015

@maraja nie nic nebolelo iba som po utrogestane ako balon...ako prevenciu som 6 dni pichala solumedrol do zadku ale zalezi od poctu vajicok ja som mala az 23 ked budes mat 12 tak nie he dovod...

vronni
23. nov 2015

Ahojte, ja tiez rozmyslam kolko embryjok si dat vlozit. bola som skor presvedcena ze dve, ze je tam vyssia sanca ze sa uchytia. ale doki mi povedal - jedno nedonosene dieta je zle, ale dve su katastrofa... 😖 takze neviem..nemam ziadne problemy, este som nerodila, vek mam sice trosku vyssi, ale preco by som ich nemala donosit ak by boli aj dvojicky??

evita246
23. nov 2015

@vronni ak maju byt dvojicky, tak sa moze aj to jedno rozdvojit. Ja som si dala vlozit jedno, odporucil mi to doktor. Mal pravdu 😀

magdus999
24. nov 2015

@maraja ahoj, odpíšem ti aj ja, ja som mala 25 vajok a žiaden nábeh na OHSS, aj sa doktori čudovali, ale nemala som žiaden problém, proste nič 🙂 tak sa neboj, keď sa nastavíš, že ti nemá čo byť, tak to bude pre teba lepšie. Napríklad ja, v tom čase som nevedela o Koňovi, teda o takýchto skupinách o IVF, tým pádom som nevedela nič a to bolo najlepšie, nemala som sa čoho báť 🙂

maraja
24. nov 2015

@magdus999 ahoj milé že si sa ozvala,no moje otázky boli ešte z Mája 2015,dnes som v 28tt po prvom IVF 🙂 ale snad to pomoze iným čo tu budú diskusiu čitať 🙂

dasenka26
24. nov 2015

Ahojte baby, nechcem kaziť radost a nádeje, tým čo sa neúspešne snažia o dieťa a blíži sa im k 40tke, a tým čo hovoria že vložiť hned dve embrya, ja som porodila dvojičky, boli počaté prirodzene, mala som po 30tke, a fakt to bol veľkýý nápor a zátaž na organizmus...teraz myslím fyzický, o psychike nehovoriac..a kto ma problém vynosiť by fakt nemal pokúšať osud, jedno vynosí skôr ako dve. U nas to dobre dopadlo ale u dvojičiek je pravdepodobnosť predčasneho porodu a s tym spojených komplikácií omnoho vyššia..ani lekár vam to nedoporučí,, samozrejme je to vas život, toto je len moj názor a tak ho berte 😉

barchee
24. nov 2015

ja som si dala vložiťembryjká dve. Jedno bolo 5bunkové a jedno bolo 8bunkové...z 5 oplodnených mi ostali deliť sa len tieto dve, tak som si dala vložiť obe 🙂 či sa uchytilo to 5bunkové alebo 8bunkové to nikto netuší...ale mám z nich jedného krásneho zdravého - už teraz skoro 5 ročného syna 🙂 Lekár mi vtedy odporučil vložiť obe, lebo nemalo by zmysel jedno mraziť - keďže sa nedá predpokladať, ktoré z nich bolo silnejšie, kľudne to mohlo byť aj to 5bunkové 😉 Išla som do toho aj s tým rizikom, že máme v rodine jednovaječné dvojčatá - aj keď generačne mne už ďalej - moj prababka bola z jednovaječných dvojčiat, ale nikto v rodine odvtedy nemal jednovaječné dvojičky. Ale bola som na to pripravená 😉 V každom prípade akokoľvek sa rozhodneš, silno držím palce 🙂

maminka1986
24. nov 2015

ahojte baby ja som si dala vložit jedno embyrjko a ujalo sa hned...nie je to o tom kolko si dáte vložit ale o tom či je kvlalitné a či máte zdravu matrnicu....dve by som nezvladla čakám jedno a aj o to mam strach a ni to o dve ako je to pekne páčia s ami dvojičky ale je to namahave psychicky,fyzicky ,finančne,riziko predčasneho porodu atd....a aj ked vkladaju jedno je tam percento na dvojičky lebo to nie je prirodzene amože sa ešte kludne vytvorit dvojička-to som tak laicky nazvala...ale je to vaša vec ak sa anto citite ja som sa nie a to nie som dáke stebielko 🙂aj panvu mam široku ale proste necitila som sa na dve..tak veľa šťastia!