Mám skoro 35 rokov, som slobodná a túžim po dieťati. Môžem ísť na umelé oplodnenie bez chlapa?
Potrebovala by som radu. Som slobodná, mám pomaly 35 rokov a veľmi túžim po dieťati. Šialene. Zabezpečiť ho viem, rodina by mi pomáhala, mám stabilnú, dobrú prácu. Je nejaká možnosť podstúpiť umelé oplodnenie bez chlapa? Viem, že naša legislatíva to neumožňuje, ale zdá sa mi to nefér. Neviete mi niekto poradiť ako to je v českej republike? Ak by mal niekto reálnu skúsenosť, to by bolo najlepšia. Ďakujem 🙏
@viestta možno ona to tak urobila 😂😂😂😂
@lasoli zase vytrhnuté z kontextu. Viem, že nie som povinná. Ale skrátka chcem, túžim, som pripravená mat dieťa a splnit si svoj najväčší sen a ak medzitým príde nejaký fajn muž, tak snáď aj bude rád, že tu nie je nikto tretí, kto by robil problém. Pochopí to a bude ma ľúbiť s dieťaťom. Ale co keď príde o 10 rokov až? Zmier sa s osudom, veľmi milé a empatické. Aj páry ktoré sa dlhé roky snažia sa majú zmieriť? Je to fér? Ach, škoda reči niečo vysvetľovať.
Pekný deň ti prajem.
Na zoznamke niekto na vzťah? Čisté zúfalstvo. 🤔😂😂😂😂😂
@makova333 presne tak, hlada info a podporu. Normálna, chapajuca, asertivna, inteligentná žena ( česť výnimkám 😆😆😆) ju podporí. Na sk to nie je možné, no nech skúsi v zahraničí.
A tie, ktoré si sem chodia len vyvetrať frustráciu a zhadzovať iné ženy, nech si založia vlastnú tému s názvom,, ako rýpať do iných,,
Zakladateľke témy prajhem veľa šťastia. 🙂
@snezienkaaa82 presne tak. Ja mam pocit, ze niektore si tu vyrobili sablonu "na zivot" a kto nejde s nimi inde proti nim 😀 Ale zivot vobec nie je ciernobiely, nejde podla ziadnej sablony a to co vyhovuje jednej nevyhivuje dalsim piatim. A kazda mame inu vychodiskovu poziciu z detstva, ine nazory, ine pocity, ine naroky, ine ocakavania.
Neviem poradiť, ale kamoška (lesba) žije v čechách a jej manželka porodila už 2.dieťa. Netußím aké sú tam zákony. A ešte- 2 kamošky a 1 kamoš si našli partnera na kresťanskej zoznamke. Nevedeli si nájsť nikoho tak skúsili hentak a kamoš už je ženatý a kamoška zasnúbená. Držím palce, túžbu po dieťati veľmi dobre chápem 🙏
@fairyprincess ono je niekedy problem si aj niekoho nájsť. Niekoho nájsť si môže aj potom s dietatom a s tym niekým môže mat ďalšie dieta. Ak to autorka tak cíti, ze by vedela mat dieta aj sama tak nech do toho ide. Nevidim v tom nic zle. Nech da hlavne na svoj pocit a nie čakať kym pride ten pravý, lebo mozno potom bude uz neskoro.
@snezienkaaa82 na zoznamke niekto na vzťah je čisté zúfalstvo a prečo, prosím ťa? Ja som si takto našla troch partnerov, s ktorými som mala dlhoročné vzťahy. Všetko chalani, ktorí nechodili po baroch a diskotékach rovnako ako ja, inak by sme sa nespoznali a zrejme ani nikdy nestretli. Zoznámiť sa cez internet je výdobytok 3. tisícročia a je to už dávno bežná súčasť života mnohých ľudí. Nič zúfalé na tom nie je.
@lilope ako kto.. ja som tam tiež šťastie nikdy nenašla 🤷♀️
@ninka99865 nájsť si nemusela, ale podľa komentujúcej to, že si tam šťastie vôbec hľadala, bolo z tvojej strany čisté zúfalstvo.
Neviem, či je voči tomu dieťaťu celkom spravodlivé, že si ho žena "spraví sama", lebo ona má túžbu po dieťati...
@lilope áno, máš pravdu.... Ale tak potom keď je zoznámenie sa cez internet vydobytok 3. Tisícročia, nech aj takýto spôsob, ako prist k dieťaťu je vydobytok 3. Tisícročia.
Ja rozumiem tvojej tuzbe ale zasa keby si to tak nehrotila,mozno by si lepsie zila a menej sa trapila.Na umele s cudzimi soermiami je uz take zufalstvo skor.Cize ja na tvojim mieste by som skor sa snazila sa zmierit so situaciou a aj popri by som hladala niekoho,a kebyze prode super kebyze neskor tak sa aj da oekne zit v pare bez dietata.Len ty si myslis ze len to dieta ta urobi stastnou,ale to tak celkom nieje pravda.
Skus aspon na tie zoznamky ist,ja som si tam tiez nasla a tiez som dlho,dlho nikoho nemala.
@lasoli ona chce dieta. Kto tuto tuzbu nezazil, ten to nepochopi. Zena ktora túži po dieťati da do toho všetko.Toto nebude ľahký proces. A take reči ze moze byt statstna aj bez dietata sú zbytočné ak je tu tuzba. Viem co som zazivala 7 rokov ked sme sa snazili o dieta. Je to peklo ak tuzis a nemôžeš. Ja prajem kazdej jednej žienka nech sa jej splní tuzba po dieťati. Lebo deti su najviac ❤
Ja sa tiež prikláňam ku zmrazeniu vajíčok bez ohľadu na to, či podstúpiš teraz umelé oplodnenie. Ešte máš na to vek, do tých 35 sa odporúča. Možno o pár rokov predsa len stretneš svoju lásku a ak to prirodzene už nepôjde, tak zdravé vajíčka budú veľká pomoc. Prajem veľa šťastia.
@lasoli takže umelé je zúfalstvo a nájsť nejakého,, darcu,, na zoznamke s cieľom nechať sa oplodnia, už zúfalstvo nie je?
@snezienkaaa82 a potom sa s ním celý život naťahovať, keď zistí, že ma kdesi dieťa a bude si chcieť nárokovať práva. 😄
No, každopádne, pri tom, ako fungujú slovenské manželstvá, tak ak by bola ľahko dostupná možnosť nechať sa oplodniť, obávam sa, že veľké percento chlapov v populácii bude nadbytočných... 😄
@nominativ tak, ale hlavná vec, že bude solventny.... 😂😂😂😂😂
@marilora presne tak, kto to nezazije, n3vie. No to niektoré nepochopia a dokola len to svoje

@makova333 no to neviem,ja sa riadim nadpisom a tak to mas jasne popisane.A nikto nepozna jej zdravotny stav a ci ma rodidla v poriadku,ani sama autorka to tu nerozobera.Takze tak.A uz to zbytocne nekomentuj,pise o umelom,nie inseminacii.