Manžel si rozmyslel umelé oplodnenie - čo robiť?
Kde začať. Po siedmich rokoch neúspešného snaženia sa o dieťa sme sa rozhodli podstúpiť umelé oplodnenie. Som na konci stimulácie, budúci týždeň by mala byt punkcia, ale…. Manžel si to rozmyslel, že on nebude takto riskovať nejaké “poškodené” dieťa. V pondelok mám ísť na kontrolu, stále verím, že sa ešte umúdri. Včera si vzal veci a odišiel. Má vypnutý telefón, takze vôbec netuším kde je. Neviem čo mám robiť. Možno som teraz veľmi precitlivena z tých hormónov ale som zúfalá. Myslite, že by som vedela darovať tie vajíčka? Či som to všetko absolvovala úplne zbytocne?
Presťahuj sa alebo on, choď ďalej
@lenka9g dom je napísaný na neho, takze zbaliť igelitky a vrátiť sa k rodičom a pridať im starosti a vrásky. Musím sa vzchopiť a nejako sa o seba postarať:
Ahoj, to mi je veľmi ľúto, čo ti zistili 🙁 dobre, že si to mužovi nehovorila, pre mňa toto dávno nie je partner, muž...lebo ti držia spolu. Tento je hajzel - nedáva ti peniaze, aby si odišla a aby to vyzeralo tak, že si odišla ty a on je tá obeť. Určite nie je narcis? To je jedno. Môžeš byť rada, že s ním nemáš dieťa. Dúfam, že sa ti podarí s iným alebo aj sama. Vyries svoj zdravotný stav. Verím, že psychika má na tom veľký podiel. Keď si v ziali a strese o budúcnost, telo si tak neoddýchne, hojdacie a opracovanie procesy nemôžu prebiehať ako normálne. Preto je tvoj základ sa dať psychicky do kopy. Odíd od debila, aj keď k rodičom, postav sa na vlastné nohy a začni si plniť všetky tvoje tajne sny a žiť si život, aký chces. Ten krcok sa snad pridá, neviem, v akom je to štádiu. Nakoniec vidíš, zdravie je všetko,na tom chlapovi až tak nezáleží.
Drz sa zena, zvladnes to. Ma napadlo 'za dobrotu na zobrotu' je v tomto 100% pravda. On teraz ma ake take vycitky, preto je ticho ale mu odlahne ak to ukoncis a pojdes...ak to budes naťahovať, dojde mu trpezlivost "hrana" a este ta pobali...! na to odhalenie charakteru uz necakaj, to bude iny sok potom..
Presne ako píše livka, radšej nechces vedieť, s kým si žila. Určite je všetko ako má byt. Otvára si ti šanca na niečo omnoho lepšie. Ale chvíľku to samozrejme trvá, kým si to človek poskladá v hlave, lebo v takejto situácii sa ťažšie rozmýšľa...držím ešte raz palce
Ďakujem Vám za slova podpory. Máte pravdu, je to ťažké rozmýšľať triezvo. Chyba mi objatie a ta príjemná spokojnosť, že všetko je v poriadku. Snažím sa neupadnúť do depresie, ale mám aj škaredé myšlienky. Jednoducho mi chyba muž, ktorého som si vzala a žila s ním dlhé roky.
Aj tak nerozumiem prečo chcel ten vklad po rozchode aspoň vyskúšať...vyzerá, že to chce ukončiť úplne nemyslíš, že má niekoho iného?si šikovná, keď si si hneď našla prácu.Kolko máš rokov?asi by bolo najlepšie odísť čo najskôr musí to byť psychicky únavné žiť s niekým a mlčať...a čakať...to, že Tí prestal dávať peniaze je jasný znak, že sa máš starať o seba.Zvlastne, že sa chlap po rokoch spolužitia takto odstrihol.
@luccija podľa mna preto, aby som mu nemala čo vyčítať, preto to urobil. Aby to vyzeralo, že veď nakoniec aj tak ustúpil. Pritom podstúpiť umelé oplodnenie bol jeho nápad, ja som nikdy nezľavila na pílu, aj keď je pravda, že keď sme sa už na to dali, tak som sa možno až veľmi sústredila na to, aby to dobre dopadlo.
S prácou som mala šťastie, veľmi veľké šťastie. Aj keď je to úplne iná sféra akou som sa doteraz zaoberala, ale veľmi mi záleží aby boli somnou spokojní.
Aj ja to cítim tak, že to robí preto aby som si vlastne sama povedala že toto už nemá zmysel a odišla, že vlastne tento vzťah nevztah je minulosť. Aj keď moje milujúce srdce stále prehovára rozum, že láska všetko prekoná. Tak veľa pocitov sa vo mne bije.
Bože, toto ako zo zlého filmu ☹️. Áno čas pomôže, všetko prebolí. Toto už nie je partner do života, už nie je tým čo býval. Ty si silná žena. Nabrala si odvahu ísť na odber sama, našla si si prácu. Je čas ísť vlastnou cestou. Keď sa budeš vracať k nemu domov, stále budeš myslieť ako vám bolo dobre atď,čakať že sa zmení. Ale keby aj, máš istotu,že o pár rokov ti to nespraví zas? Preto by bolo najlepšie od neho odísť. Viem, že je to ťažké, že nemáš kam. Ale možno aj 1izbovy byt na prenájom by na začiatok stačil. A neboj, aj ten nález sa porieši a bude dobre. Má to veľa žien. Hlavne si ver a mysli pozitívne 🍀.
Píšeš veľmi rozumne a s nadhľadom.Nechodis aj ty k psychologické musí to byť ťažké mať v sebe všetky tie emócie.Nacrtol už tému rozvodu?nemá depresie, býva doma či má svoje aktivity?veľmi zvláštne sa sprava
myslim si, ze nema gule zachovat sa chlapsky a ferovo a povedat na rovinu co je vo veci. Tak hra mrtveho chrobaka a caka kedy sa rozhodnes to ukoncit aby on nebol za zleho. Zatial mu to asi vyhovuje. Drzim ti palce a zelam vela sily z celeho vesmiru, aby si situaciu zvladla. Dopraj si cas, a urob rozhodnutie, ktore sa ti zda pre teba spravne. Zeny su silne 🙂
Cim skor by si mala od neho odist.
Naco si s nim? Nema uz zaujem o teba ani o vztah. Dal ti to podla mna jasne najavo. Chce aby si odisla ty, nechapes to?
@maciatkolulu neviem co ta pochytilo do mna rypat... Ved v predoslej sprave som napisala, ze je to rozhodnutie oboch stran.. A to ze si myslim ze autorkyn partner je chrapun je moja vec... Tu sa nerozobera xy roznych pripadov a iných situacii, rozobera sa tu autorkyn problem.. A v tomto koncepte to bohuzial je tak, ze jedina co utrpela je autorka... A jej partner je..... Ktory si ju ani len nevazi, nerespektuje a navyse netoleruje jej emocie....
@mey8 autorkinou...
Drzim ti palce,musi byt hrozne,co teraz prezivas…Neviem kolko mas rokov,ale zbytocne to s nim nenatahuj,najdes si ineho lepsieho,aj ked sa ti to teraz mozno nezda…aj deti budu…on musi byt strasne hovado,ked ta takto trapi,ze sa nevie ani jasne vyjadrit,ze co a ako dalej z jeho strany…Mas moj velky obdiv,ja by som to takto dobre nedavala ako ty.
@autorka je mi to velmi luto. ja by som sa prestahovala na chvilu k rodicom a tak to vyriesila. Su tu na to aby ti pomohli a urcite nebudu namietat. Hlavne ked mas aj zdravotne problemy potrebujes podporu a niekoho kto by ti povedal laskave slovo. Ano laska prekona vela ale musi byt na oboch stranach. A povedzme si pravdu citis ze je na jeho strane? Uz preslo zopar mesiacov a je to coraz horsie. Pre neho je Vas vztah uz pase. Mas pracu tak aspon to je obrovske plus. Zelam ti vela stastia do buducnosti.
Autorka... dom je napisany na muza, on tam zije ale neprispieva na chod domacnosti? Toto je drzost od neho. Nechutne. Neplat ani cent na jeho dom.
A ten dom kupil pred tym ako ste sa zobrali? A pocas spolocnych rokov si prispievala na hypoteku? Ak ano, tak mas pravo na urcity podiel.
Chod za pravnikom a pozistuj si ake su tvoje moznosti. Aby si bola pripravena ak ti nahodou jedneho vecera pobali kufre.
Mam svagra, ktory sa takto nenavistne zacal chovat k svoje zene po 20 rokoch spolocneho zivota. Ziju spolu ako spolubyvajuci uz 8 rokov. Sem tam maju obrovsku hadku a sem tam si spolu pozru telku ale vacsinou sa ignoruju ale odmietaju rozvod. Ona, zevraj preto lebo ho stale lubi a caka kedy sa zmeni spat na muza ktoreho si zobrala a on fakt neviem preco. Vkuse sa stazuje ako mu ona nici zivot, ako ho tyra ale o rozvode ani pocut. Podla mna je to hrozna blbost co robia... zabity zivot maju obaja. Nevravim ze aj ty sa mas hned teraz rozviest ale urcite poradim aby si mu (a a sebe) dala casovy horizont a ak sa vztah ani po tom nenapravi, treba ist dalej.
Tak strasne mi je luto co sa ti stalo. Velmi ti drzim palce aby si to zvladla. Musi to byt ohromne tazke ale ty to das!
Ahoj. Viem, že je to starý príspevok a je to rok a pol dozadu, ale dnes som si prečítala tvoj pribeh a mam slzy v očiach. Ako sa máš? Ste ešte spolu? Dúfam,ze si v poriadku ❤️
Áno náíš prosím
Toto aj mna zaujima. Dufam ze si ok.
Kde začať. Asi tým čo Vás asi najviac zaujíma. Rozvedená ešte niesom. Ani jeden z nás nejako nemá “gule” na to ukončiť toto “manželstvo”. Počas toho obdobia sme absolvovali manželskú poradňu kde sme sa priamo pred psychologickou pohádali a ta videla v priamom prenose ako vlastne spolu komunikujeme. Následne nám odporučila tuto šarádu ukončiť. Čo myslite, že môj zákonitý na toto vyjadrenie povedal? No vynechám hanlivé označenie - tá …. Vie ho*no o nás… takze ďalej spolu bývame v jednom dome, ale mame vlastne životy. Nespavame spolu už viac než rok. Zo začiatku som spala dokonca v inej izbe. Nehovorím že nieje niekedy ku mne milý, že sa neprituli, ale pusu mi nedá a o dotykovú len snívam. Medzitým som znova zmenila prácu. Som po konizacii a čakám na výsledky z genetiky.
Si masochistka, takto dlho ho necháš zbytočne ti ničiť život. Dávno si mohla byť šťastná s niekým iným, roky ti ubiehajú a ty čakáš nečinne na spasenie, ktoré nepríde. Ešte stále financuješ všetko a ťaháš JEHO dom iba ty? To mu asi veľmi vyhovuje, dobrý "obchod" za občasné pritúlenie.
Ach Zlatko... V prvom rade má strašne moc mrzí , ba priam má to až vzalo, keď som si toto celé prečítala...si úžasná, silná starostlivá a rozumná žena, až mi to príde že si ako mama len bez dieťaťa a namiesto toho dieťaťa si si nevedomky adoptovala vlastného muža...väčšinou sa takto obetujú ženy za svoje deti, u teba je to smutná verzia rodičovstva...všetko chces znášať sama, jeho ospravedlňujes, uľahčujes mu život ako sa ti dá len aby on bol na poriadku... Chápem , že zúfalstvo z osamelosti posilnené rokmi ,,partnerstva,, sa človeku nechce úplne riešiť odchodom a ukončením, ale prosím porozmýšľaj naozaj reálne ako by si čo najskôr túto agoniu ukončila. Naozaj ťa o to zváženie prosím ako žena ženu , ako človek čo je síce úplne cudzí ale radi ti z najhlbšieho srdca... Nezaslúžis si, žiadna žena si nezaslúži aby sa k nej niekto správal takto iba preto že sa chcela stať matkou, žiadna žena sa na svete nemôže cítiť takto hrozne iba kôli svojej túžbe... Nenašla som info, koľko máš rokov ale čo ti môžem povedať ja čo som nezažila nič takto veľmi boľavé , je : raz keď už budeš držať bábo ( dúfam že čo najskôr a dúfam kôli babu a tebe že s niekým iným) si budeš hovoriť že tento čas ti už nikto nevráti a mohla si už uvažovať o druhom, treťom...ja som bola celý život sprostá, deti som nechcela, ten náš poklad sa pritrafil na prvú supu bez ochrany a ani som si nechcela urobiť test veď pravdepodobnosť 0, v živote som si ani len nevypocitavala plodné dni ani nič..manžel chcel a ja som si povedala že taká náhoda sa nestane proste...a teraz ? Si trieskam hlavu že som bola sprostá príliš dlho lebo na ďalšie deti som už stará...nikdy som deti nechcela, a teraz by som aj 4 prijala....tým ťa chcem pobudnúť aby si nestrácala drahocenný čas ( áno pre ženy, nech sa ako kolvek tvárime že je dnes ok rodiť ako 40rocne- je to ok je to požehnanie ale už je to naozaj niekedy rizikovejšie a hlavne , kde su ešte súrodenci, viem, veď to nieje zákon mať viac detí ale chcem tým povedať že tvoja túžba mať bábo nemusí utíchnut keď uz jedno mať budeš). Nevytváraj si do budúcna ešte väčší stres hrou o čas, budeš sa musieť na duši a aj fyzicky ešte zotaviť a tento čas by som venovala sebe, svojmu zdraviu, vybudovaniu si aspoň minimálneho zázemia, niekde pri rodičoch, a snažila by som si splniť svoj materský sen. Nechcem povedať za každú cenu ale poviem to takto... Na hľadanie a budovanie nového partnerstva budeš mať čas celý život...na materstvo a špeciálne tak aby si si ho vedela aj užiť a aby ti pomohli a užili si ho aj napr. Tvoji rodičia , to nieje také nekonečné... Veľmi veľmi ti držím palce, tvoj príbeh ma chytil za srdce...ak by si potrebovala butlavu vŕbu napíš, slová podpory... Prosím neostávaj sama, váš vzťah vám asi nebol súdený, to neznamená že v dobrom aj zlom musíš obetovať svoj život...on sa pri tebe ,,ozdravuje,, ale ty to pri ňom nebudeš môcť urobiť, máš v sebe prilis veľa bolesti a ,,sposobitel,, bolesti je stále vedľa teba...pre svoje budúce bábo urob prosím niečo pre seba a tym aj pre neho...posielam ti veľa sily, objatia a budem s tebou v myšlienkach, tak skoro asi nevymazem tie emócie čo vo mne tvoj príbeh vyvolal...keď nič iné aspoň tu vzdy vypis zo seba ten bôľ. 🙏❤️🩹🫂
Dakujem ze si napisala. Je mi luto ze sa to medzi vami nepopravilo. Aj ste nieco poriesili ohladom toho IVF? Vravis ze cakas na vysledky genetiky. Idete sa stale pokusit o dieta?
Ou škoda, problém z roku 2021 a ešte stále nejako nezačala nová kapitola. Čas uteká, ale niektoré veci asi potrebujú dozrieť, tak sa drž a všetko dobré
Škoda, uz si davno mohla byt rozvedená a začať nový život s niekym kto si ta bude vážiť a ľúbiť.
Neviem, ci byt stále vydata vyhovuje tebe alebo jemu... ale je to iba zbytočná agonia vo vašom prípade. Ty vyslovene pri nom iba trpis...
Zaslúžiš si niečo viac!
Drzim ti palce.
Čítala som to od začiatku a veru @autorka nerozumiem ti. Takto sa trápiť, ľudia z takýchto vzťahov ochorejú. A u teba to zacalo už krckom. Byt neustále nešťastná, smutná, a tráviť najkrajšie roky svojho života takto. No tebe asi žiadne rady nepomôžu už. Co k tomu dodať. Len, že začni si vážiť samu seba a svoj život. A svoje zdravie predovšetkým.

Odkedy sa toto medzi nami udialo tak mi prestal dávať peniaze na chod domácnosti. Keďže som pracovala z domu na čiastočný úväzok - kvôli tomu, že mame psikov, záhradu atd…( on navrhol aby som bola takto doma ) som bola v situácii keď som musela rýchlo zháňať prácu, aby som vlastne dokázala vyžiť, ak to mám tak sprosto povedať. Našťastie sa podarilo. Fungujeme momentálne tak, ze sa stravujeme zvlášť.
O tom čo mi zistil lekár viem len ja a lekár. Nepovedala som mu nič. Mám obavy, ako sa zachová … neviem to vysvetlit.
Na sedenia nechodí, pred dvoma týždňami podstúpil operáciu tak bol doma. Podotýkam, ze som jeho stav konzultovala s jeho lekárom, čo mám robiť, ako mu pomôcť atd … snažila som sa, ale muz moju snahu zavrhol, ze on sa dokáže o seba postarať sám, ze odomna nič nepotrebuje.
Asi by som sa mala prestať snažiť a nechať ho žiť si svoj život a ja sa zariadiť tiež. Naozaj neviem ako dlho to takto ešte zvládnem.