icon

Máte skúsenosť s umelým oplodnením v 45. rokoch?

mia9911
1. máj 2016

Ahojte sme s partnerom už 5 rokov spolu, môj vek je hraničný 45 rokov on je o 10 r. mladší, už sa 3 - tí rok pokúšame a nič. Máte skúsenosť aj v takomto veku s um.oplod. ? Ja už 1 dospelé dieťa mám, ale on je bezdetný.

mia9911
autor
1. máj 2016

@janka279 ďakujem za reakciu, veľmi ma potešila :

jadelka
1. máj 2016

@mia9911 si krasna, mlado vyzerajuca, mylia si ta so synovou sestrou, dokonca studujes na VS a este aj prenatalny vyvoj...mozno si doktorka...odchadzam z tejto temy, lebo sa mi tu nieco nezda 😀

maciatkolulu
1. máj 2016

@jadelka jejda, ved nikde nepisala sama o sebe, ze je mlada a krasna a neviem, ci vies citat poriadne, lebo pisala, ze su mylia so synovou frajerkou.... 😉 ako sorry, trochu rypes 😉

mia9911
autor
1. máj 2016

@jadelka mne nevadia tvoje negácie, ale skús po sebe čítať čo píšeš.

charlie1980
1. máj 2016

@mia9911 No dobre, si mlado vyzerajuca, mylia si ta so synovou sestrou. Tak sa Podme bavit konkretne...3r sa snazite. Aky ma muz spermiogram ? Ty ovulujes pravidelne ? Ake mas AMH ? Chodila si na folikulometriu na potvrdenie ovulacie ? A Co stitna zlaza? Tvoj hormonalny profil ?

maciatkolulu
1. máj 2016

@jadelka inak mna si dlho mylili, ze som sestra svojich dcer, ale uz nie 😠 a zjavne mi vnutro za to nezostarlo a zvladla som tretie dieta

mia9911
autor
1. máj 2016

@charlie1980 má zly sper. je ich málo, málo pohybu, moju ovu nepravidelna
štitna je ok

charity
1. máj 2016

@mia9911 Embria pri IVF sa vyvijali normalne alebo pomalsie?

charlie1980
1. máj 2016

@mia9911 Takze to znamena, ze ak mas nepravidelnu ovulaciu, tak mozno z 5 vajicok/rok si schopna vyprodukovat 1 kvalitne, oplodnenia schopne, Ale vzhladom na kombinaciu zleho spg.to prirodzene asi nepojde, resp.aj by islo, Ale cas tlaci. Skus nasadit muzovi vitaminy na pohyb a mnozstvo, ty zacni uzivat nieco na kvalitu vajicok (Dhea, fytosoja) a snazte sa prirodzene. Pokial nemate zlu morfologiu, malo by to ist. Kvalita a mnozstvo vajicok je dolezita aj pr stimulacii v CAR.

mamulka211
1. máj 2016

@charlie1980 asi by to chcelo navštívit lekára a nie MK. 🙂 🙂 🙂

hors
1. máj 2016

Ja ti osobné fandím, že chceš babetko😀 ja osobne poznám pani ktorá ostala prirodzene tehu až 53 r keď išla do prechodu.Bola vydatá 30 r a nič a keď jej neak nemozes začal streamovať otehotnela.Išla lekárke,že má aj nemá menzes posledné 4 mes.a lekárka veď vy ste tehotná 😊 bolo to prekvapilo kedze ona 53 jej manžel 54 nechali si dieťatko a bolo a je úplne zdravé 😊
Ďalší prípad poznám,že manželia cca 43r a po 21 r ostala pani tehu neviem či umelým oplodnenie alebo prirodzene ale majú zdravý dceru.Podľa mňa ak sa cítiš na babetko tak urcite máj 😊 drzim palce😁

charlie1980
1. máj 2016

@mamulka211 No to je take diskutabilne😀 Zensky lekar ich odosle do CAR, lebo ved z toho maju provizie a CAR bude tvrdit, ze aj s 0.1 AMH ju nastimuluju, aj vyberu tu najspravnejsiu spermiu, len aby 2000Eur zarobili. No prave o tom AMH som sa nikde nedocitala, tak potom je tazko planovat nejake umele oplodnenie.

mamulka211
1. máj 2016

@charlie1980 Ona asi nevie,čo to to AMH je.

mia9911
autor
1. máj 2016

@hors ďakujem pekne, potešila ma odpoveď,

sasa1310
1. máj 2016

@mia9911 aký máme názor? No zbytočný risk tvojho života a risk toho dieťaťa (ak by sa nejaké podarilo). Teraz máš 45, dokým by sa to podarilo tak možno aj 47 kým by si rodila. Pomaly 50ročná. Už 35 ročné majú nábeh na kadejaké poškodenia plodu, vysoký krvný tlak a pod.
Ja osobne by som v tomto veku neriskovala. Príroda vie, čo robí

ssussie
1. máj 2016

Mna mama mala v 36, otec mal 46. Nebola na ziadnom uzv, ani nevedela ci budem chlapec alebo dievca. Rodila prirodzene, a bola som koncom panvovym. Devat mesiacov si pre jej 'nezopdovednost' vsetci klopali na celo, kedze za sociku rodit taka 'stara' bola nehanebna nezodpovednost. No mam dve ruky, dve nohy a aj velku nasobilku ovladam, takze ak sa citis, drzim palce 🙂. A pre ostatne, prednedavnom so mnou rodila kocka (veru bola kocka) 42 rocna - prvorodicka. Bola po operacii maternice, rodila sekciou a dva dni po porode by bola aj pozmyvala oddelenie taka bola fit. Ju chceli aj skor domov pustit, ale ona nechcela, ze nech sa vsetko poriadne nauci 🙂 Vsetky 'mladice' sme len cumeli jak nas dala do kapsy 😉 A ma chlapceka, krasneho ako obrazok 🙂

mia9911
autor
1. máj 2016

@ssussie ďakujem veľmi pekne 🙂 ja osobne si myslím, že to nie je všetko iba o veku, a tvoje písmenká mi to tiež potvrdili

mia9911
autor
1. máj 2016

ďakujem za všetky reakcie, aj za tie, ktoré ma upozorňujú na všetky negatíva. Každá reakcia je niečím prospešná. A áno, už viem aj o možných následkoch, nie je to rýchla myšlienka, je to už dlhodobá myšlienka aspoň z mojej strany si myslím, že rok nie je krátka doba na zváženie všetkého čo to môže ale aj nemusí obnášať.

henikav
1. máj 2016

@mia9911 umele oplodnenie v tvojom veku ma tu vyhodu ze sa vyberie ten, ktory ma ok chromozomy, cize este pred otehotnenim su niektore choroby vylucene. 45 podla mojho nazoru vela nie je. Myslim si to preto ze mam 46 a 3rocnu dcerku a nevidim v tom ziaden problem, necitim sa ako babicka, ale poznam take 30tnicky co veru su ako babicky, aj zmyslanim aj celkovo. Je na tebe ako sa citis a ci to dietatko chces a ak ano chod do toho a nepocuvaj nazory 20tok, ktore si myslia ze 40tnicky by si uz mali chystat truhlu

mia9911
autor
1. máj 2016

@henikav veľmi pekne ďakujem za reakciu, vážim si tvoj názor, aj tvoju otvorenosť. ďakujeeem 🙂

mirro
1. máj 2016

Keď sa cítiš na bábätko v tvojom veku,choď do toho. Ty a partner ho budete vychovávať. Nie tu diskutujúce ženy na mk. Keďže už jedno dieťa máš,tak vieš,čo to obnáša 🙂 a čo sa týka zdravotnej stránky,vždy je to lotéria. Narodiť sa ti môže úplne zdravé bábätko. Tak s chuťou do toho.

janinah
1. máj 2016

@mia9911 chceš to dieťa ozaj aj ty alebo ho chceš preto,lebo partner je bezdetný a nechceš o neho preto prísť? rodila som tretie dieťa v 42r. a všetko bez problémov,ale treba zvážiť všetky okolnosti hlavne s ohladom na to,že ty budeš starnúť,asi aj zdrav. problémy okolo 50tky budú pribúdať a dieťa bude vyžadovať neustálu pozornosť a starostlivosť.Môžeš sa na partnera spoľahnúť alebo je to jeden zt ých,čo ho treba obskakovať a jeho voľnočasové aktivity sú pc +tv? Mám teraz 53r., skoro 11r. syna ,starnúcich a chorých rodičov,náročnú prácu a teda mám čo robiť,aby som vládala a stíhala.Ale nič neľutujem,syn je naše slnko-celej rodiny,len upozorňujem,že to nie je ľahké.

mamulka211
1. máj 2016

@henikav Tu nejde len o chromozomy, ale aj o celkový vek matky, stav jej maternice, obličiek, pečene, krvného tlaku, pri tehotenstve vo vyššom veku hrozí gestoza, predčasný pôrod. Tiež som toho názoru,že pokiaľ to nejde prirodzene, už by som do toho nešla.

henikav
1. máj 2016

@mamulka211 suhlasim ze telo 40tnicky nie je ako telo 20tnicky, ale zas nie sme vsetky rovnake. Sama musi vediet ci sa na to citi a ako je na tom zdravotne, vek je len cislo. Ja by som sa teda rozhodovala podla svojich pocitov a okolnosti, urcite rozhovorom s mojim lekarom a nie podla nazoru cudzich zien na koniku, ktore ma nepoznaju. Ja sice nezijem na sk, ale u nas je bezne rodit okolo 40tky

alaguema
1. máj 2016

@mia9911 Osobnú skúsenosť nemám, ale mám kamarátku, ktorá v 43 po niekoľkých pokusoch nie len že neotehotnela, ale nakoniec veľmi krátko na to ochorela na rakovinu prsníka a neskôr aj maternica a vaječníky. Je to zásah do organizmu, hormonálna stimulácia v tele, ktorého hormonálna aktivita pozvoľna klesá a v podstate sa už chystá do prechodu. Momentálne je už v umelo navodenom prechode kvôli onkologickému ochoreniu. Nechcem ťa strašiť, u nej tam zrejme bola predispozícia a stimulácia bola spúšťačom, u teba nemusí byť. Ale je to lotéria. Tvoju túžbu po bábätku chápem, ale ak by to nešlo prirodzene, nešla by som do toho. A tiež by som si veľmi úprimne odpovedala na otázku prečo to chcem. A nenarážam tým na bezdetnosť tvojho partnera.

mamulka211
1. máj 2016

@henikav Vek nie je len číslo, keby bol, každá žena by mala menzes kým by sa cítila fajn ale aj keď sa fajn cíti, takmer každá okolo 50 vchádza do prechodu.

charity
1. máj 2016

Vrhli by ste sa takto aj na chlapa, čo by chcel dieťa v takom veku alebo sa ageizmus týka len žien? Od žien!

mamulka211
1. máj 2016

@charity Keby chcel chlap dieťa s 30 ročnou,prečo by sa naňho mal niekto vrhnúť? Ona je ešte mladá na tehotenstvo a on v 45, ako muž, tiež ešte nie je starý, u muža sa to iste posudzuje ináč. Keby tu napísal 60 ročný, že chce dieťa , to už by tiež bolo na zváženie. Ja mám 4 deti, najmladšie ma 4 roky, ja mám 38. Do školky, spolu so mnou, vodia deti 25 ročné mamičky a ich 43 ročné mamy, čiže pomaly v mojom veku. Iste by som nechcela vodiť do školky svoje maličké dieťa v 50 tke, ani mu chodiť v 60 tke na rodičovské.

charity
1. máj 2016

@mamulka211 Ty si rob co chces. Ale nechaj aj ine nech si robia co chcu.

mamulka211
1. máj 2016

@charity Moment a ja niekoho nenechávam si robiť čo chce? ty si na práškoch?