icon

Máte skúsenosť s umelým oplodnením v 45. rokoch?

mia9911
1. máj 2016

Ahojte sme s partnerom už 5 rokov spolu, môj vek je hraničný 45 rokov on je o 10 r. mladší, už sa 3 - tí rok pokúšame a nič. Máte skúsenosť aj v takomto veku s um.oplod. ? Ja už 1 dospelé dieťa mám, ale on je bezdetný.

elise
2. máj 2016

Asi takto, neplanujem, zijem naplno tu teraz

pragmaticka
2. máj 2016

@alaguema neviem nepoznam ju este tak dobre..ale myslim si ze aj trosku smola..Dovtedy spolu zili 7rokov stastne..ona vsetky svoje uspory vrazila do ich spolocneho domu kt. je cely z mramoru, obrovsky wellnes s viacerymi saunami a bazen ako v 4*hoteli a pod...odisla koli nemu z Abu dhabi kde dovtedy zila..noo a takto to cele dopadlo...uvidime ako si teraz podelia dom...to bude este urcite zaujimave..Dolezite ale je ze ona malu zboznuje a je velmi stastna ze ju ma. Inak zenska sa o seba stara, vyzera tak na 42r. Tak som jej typovala kym som ju blizsie nespoznala.tak snad jej este zdravie bude dlhoooo sluzit!

alaguema
2. máj 2016

@pragmaticka veď v emirátoch by mohla byť pani v tomto veku už v dôchodku...

gir
2. máj 2016

Ak chcete prispievať, tak odpovedzte autorke, na vaše naťahovačky s založte tému, kto sa vie lepšie hádať.

charlie1980
2. máj 2016

Pripojim Este jeden pribeh jedneho nemeckeho paru zijuceho vo Svajciarsku...takze, akoze je to na "zapade" uz zvykom, materstvo sa castoodklada kvoli fin.zabezpeceniu, kariere, prip.inym okolnostiam. Tak tento par zacal riesit otazku rodicovstva po 35r zeny. Zena bola v minulosti liecena na tazku reumu, no vselijak bola v katastrofalnom zdrav.stave. Muz silou mocou chcel dieta. Dokonca zachadzal az do takych extremov, ze planoval nemanzelske dieta (Co bolo podla mna nakoniec Este etickejsie). Zena niekolkokrat podstupila IVF, aj to museli cestovat do Spanielska, nakolko vo Svajciarsku bolo darovanie oocytov zakazane. Niekolko neuspesnych vkladov. Nakoniec isli s darcovskymi vajickami 26r. dievcata. Ale to uz mala zena 40r, Cize 5r skusali prirodzene + umelo. Nakoniec sa im vydaril uuuuuplne posledny mrazacik, ked uz ani nedufali. No a Co vzniklo z tohto bohapusteho egoizmu muza.....? Dieta za kazdu cenu? Zena musela rodit na CR, kvoli vysokemu ocnemu tlaku+krvnemu tlaku, Co by bol najmensi problem. Dieta sa narodilo so srdcovou vadou, operovali ju prvykrat ako 6 tyzdnovu. A s downovym syndromom. Viem, ze teraz budete argumentovat na to, ze aj mlade baby rodia chore deti a naopak, starsie zdrave deti. No jednoducho, u starsich je ta pravdepodobnost komplikacii vyssia. Co na to povedat....v tvojom pripade by som do IVF nesla. Bud nech si to priroda zariadi, tj ak je tvoje telo ozaj tak mlade ako si myslis, otehotnies prirodzene. Ak nie, nie nasilu v tvojom veku ist proti prirode.

bubinko1506
2. máj 2016

moja znama v nemecku rodila ako 46-rocna. mala je zdrava, teraz je z nej uz 15-rocna slecna. tehotenstvo v takomto vyssom veku moze byt samozrejme rizikovejsie a je aj vyssie riziko, ze dietatko bude postihnute, ale nikde nie je napisane, ze to musi byt prave pripad zakladatelky.
pred umelym oplodnenim by som urcite dala vysetrit ovarialnu rezervu a podla toho by lekari rozhodli, ci ist do toho este s vlastnymi vajickami alebo radsej darcovskymi. pokial ma partner zly spermiogram, tak jednoznacne nech skusi nejaku vitaminovu kuru - mnohym muzom takato kura pomohla a spermiogram sa zlepsil.
umele oplodnenie je dost velka zataz na organizmus zeny, ale ak sa na to zakladatelka citi, tak nech to s partnerom skusia

bykaterina
2. máj 2016

@mia9911 trosku chyba je ze ste tak dlho cakali, ale ak si ok vsetko ide, len to zober z tej stranky ze teraz mas 45 ked dieta bude mat 15 budes mat cez 60. Ono treba sa aj na to tak trosku pozerat .. drzim palce 🙂 a teiz ber do uvahy ze tvoje AMH moze byt v do prechodu a ze to vôbec s tvojim materiálom nemusi byt realne , tiez treba brat do uvahy ze IVF stoji cca cez 3000 €

mamulka211
2. máj 2016

@bykaterina Ona ma 45 teraz, keĎ ešte ani nie je tehotná, kým otehotnie, bude mať už aj s pôrodom 48, ak vôbec.

henikav
2. máj 2016

@mamulka211 to co je slonica ze bude 3 roky nosit to dieta? 😀

bykaterina
2. máj 2016

@mamulka211 a ty co nevies citat ? ze som napisala ze ma 45 a plus dieta 15 rokov ze bude mat cez 60 . nepisem ze bude mat 60 ale CEZ 😉

bubinko1506
2. máj 2016

@mamulka211 este sice teraz tehotna nie je, ale kludno im umele moze vyjst hned a rodit bude ako 46-rocna

nikadomi
2. máj 2016

Nečítala som všetky komenty, tiež Ťa chcem povzbudiť.. My máme adoptovaného chlapčeka a kým prišiel k nám tak boĺv profi rodinke kde manželia mali už dospelé deti a sami mali po 50tke a zvládali to bravúrne!!!!aj by si ho iste boli nechali pokiaľ by sa mu takmrýchlo neboli našli noví rodičia čiže my.. A majú doma aj 5ročného chlapčeka už nastálo vo svojej starostlivosti. A veľkááá pohoda. Takže smelo do toho ak to tak obaja cítite.. Samozrejme s rozumom, dať si poroviť vyšetreni a a tak, veď órizikáchnmáš iste tiež naštudované, myslím že Ťa tu nik nemusí poúčať 🙂 ✊✊✊

mamulka211
2. máj 2016

Myslela som to tak, ze sa tu všetci bavíte akoby už ona nejaké umele oplodnenie absolvovala a už je tehotná a do roka porodí, tak bude mať 46 pri pôrode. Ona ešte nemá za sebou ani len vyšetrenia a predhormonálnu liečbu, čiže kým vôbec otehotnie, ak vôbec otehotnie a porodí, bude mať už aj 48, ak nie viac, ak vôbec sa až k pôrodu dopracuje. Tak som to myslela.

bykaterina
2. máj 2016

@mamulka211 no tak nerob z toho drama 😀 behom mesiaca ma vysledky HP a moze ist na to kedze si to cvaka sama nemusi riesit poistovnu. a moze sa zadarit a na prvy krat do 3m ma pozitivny test a o rok bude rodit , ale mas pravdu aj nemusi.

elise
2. máj 2016

@mamulka211 jaxsom dceru mala umelym oplodnenim. V maji 2011 sme zacali dcerka sa narodila v januari 2013, medzitym som 2x potratila, keby zeviem skor o trombofilii porodim skor a vyhnem sa potratom

rutie
2. máj 2016

@mia9911 Nestiham citat reakcie, preto odpovedam na tvoj uvodny príspevok. Rozumiem tuzbe mat dieta aj v 45-rokoch. Nevidim na tom nic zle, niektora ma v 50-the viac energie a chuti do zivota ako mnohe tridsiatnicky. Nebala by som sa ani vstavania k diatatu, ani toho, ze ma opusti partner. Ale bala by som sa ist proti prirode. Uz si jedno dieta porodila, to znamena, ze tvoje telo bolo niekdy pripravene a schopne pocat a porodit dieta. To, ze teraz nie je, moze byt urcity signal. Ono prirodzene sa telo dokaze vysporiadat s vela vecami, mnoho tehotenstiev sa skoci skor, ako sa o nich dozvieme, prave vtedy, ked nieco nie je v poriadku, k mnohym tehotenstvam preto ani nedojde, prave z tohto dovodu. Keby sa Ti podarilo otehotniet sponatanne nepoviem, je to urcity signal, ze tvoje telo je v poriadku. Ono tie nase vajicka naozaj vekom starnu a priznam sa, pokial nie si vopred vyrovana s tym, ze prijmes a s laskou zvladnes vychovat napríklad Downa, alebo inym spôsobom postihnute dieta, tak by som do oplodnenia nesla. Niekedy je treba pocuvat, co nam osud nasepkava a prijat to.

bykaterina
2. máj 2016

@rutie pozri sa na to z inej strany, ona je mozno OK len muz ma zle naboje a mozu sa snazit prirodzne do aleluja 😉

charlie1980
2. máj 2016

@bykaterina Nemoze byt ok, ked ovuluje nepravidelne, tam uz je hormonalna nerovnovaha. Ak ona vyovuluje 5 vajicok za rok, Mozno jedno bude kvalitne, aj oplodnenia schopne, ak vobec. O rezerve Nic nepise. Ale predpokladam, ze zena v 45r nebude mat AMH 4.0, Mozno nieco okolo 0, nieco.

rutie
2. máj 2016

To je mozne. Otazne je, ci by som nasilu sla do kombinacie 45-rocne vajicka + zle naboje + IVF. Navyse, podsupenie IVF nie je vyber nosnych mandli, je tam hormonalna stimulacia, nie je to bez rizika. Ja by som si radsej asi adoptovala, v pripade silnej tuzby po dietatku v tomto pripade.

To ze 50-rocna pojde do skolky a muz ju opusti, to su kraviny. Ja mam len velky respekt pred urcitymi vecami, toto je na moj vkus "cikanie proti vetru". Este v pripade mladého paru a nepriechodných vajcovodov OK, ale zase niekedy naozaj treba prijat veci, tak ako su.

bykaterina
2. máj 2016

@charlie1980 amh 0 moze mat aj 25rocna baba 😉 , necitala som ci niekde komentovala jej HP , preto som pisala ze ci vôbec bude mat material svoj alebo by musela ist do darcovskych 😉

bykaterina
2. máj 2016

@rutie no neviem ale asi nemas prehlad o tom kolko trva osvojenie dietata 😉 , v ZA kraji len kym ta daju do poradovnika je pol rok minimalne a potom cakanie na dieta je cca 5 -6 rokov , v BA kraji je to menej

charlie1980
2. máj 2016

@bykaterina Ved to ja viem, ze aj mlada Baba moze mat AMH 0. Ale 45r mat 4,0 urcite nebude😃

bykaterina
2. máj 2016

@charlie1980 ved na to aby z nej vydolovali vajicka nepotrebu je mat amh 4 😀

rutie
2. máj 2016

@bykaterina

Zalezi o tom, ake ma mas kriteria. Mam okolo seba vela adpotovanych deti a od prvého administratívneho kroku rodicov po prichod dietata (sud prebehol neskor) to netrvalo dlhsie ako to trva beznemu paru, odkedy sa zacne snazit, kym porodi. Ale to je v BA kraji a rodicom nevadil romsky, ci iny cudzokrajny povod, deticky boli malicke a v podstate zdrave. Len tmavsie...

charlie1980
2. máj 2016

@bykaterina To nie, len vsetko co je pod 1, tam je najvyssi cas dolovat. Da sa otehotniet aj prirodzene s 0,1, Ale to uz len Motyka vystreli.

bykaterina
2. máj 2016

@rutie nie ja pisem celkovo v ZA kraji -ci je take alebo onake dieta 🙂 nerobim selekciu ,
ale neverim tomu ze do 1r od prvej konzultácie na urcenom urade prace trvalo 1 rok kym mali dieta doma. Lebo okolo toho je tolko papierovaciek a potvrdeni a samozrjeme absolvovanie prípravy ze to nie je skratka mozne. jedine ....
@charlie1980 ano to vsetko ovladam 😀 neboj nic , je tam vela faktorov a mozes mat aj amh 3 a ked mas zas protilatky, zlu genetiku,... mozes sa snazit tiez do aleluja. Ale otazka zakladatelky znela uplne inak

bubinko1506
2. máj 2016

@bykaterina ahoj, v BA-kraji je naozaj mozne mat dietatko do roka od 1. kroku v procese, ale v tom pripade sa jedna bud o starsie dietatko (2-3 rocne), alebo s inou farbou pleti, resp. ma to dietatko nejaky iny handicap. v BA sa na zdraveho novorodenca s "bielou" farbou pleti caka momentalne 2 roky.

bykaterina
2. máj 2016

@bubinko1506 tak potom mate sikovnu administrativu a velmi casto su tam potom kurzy pre pary a tiez zalezi asi aj od paru ako vie spravne a rychlo si ponahanat sam potvrdenia ktore su potrebne 🙂
V ZA kraji je to omnoho dlhsie uz len kym daju do poradovnika je to par mesiacov.

bubinko1506
2. máj 2016

@bykaterina to je pravda, administrativne to islo velmi rychlo - par dni pred vianocami som zaniesla ziadost na urad prace a medzi sviatkami mi uz volali, ze nas zaevidovali. vsetky kontroly na urade sme mali splnene koncom januara, akurat sme len nestihli kurz na pripravu. ten zacina teraz v maji, ale kedze som na rizikovom, tak sa na nom nezucastnime.

bykaterina
2. máj 2016

@bubinko1506 no ono sa to nezda ale nabaluje sa to ako snehova gula ten tyzden na tyzden , takze ty cakas prirodzene a idete aj adoptovat ?