Máte skúsenosť s umelým oplodnením v 45. rokoch?
Ahojte sme s partnerom už 5 rokov spolu, môj vek je hraničný 45 rokov on je o 10 r. mladší, už sa 3 - tí rok pokúšame a nič. Máte skúsenosť aj v takomto veku s um.oplod. ? Ja už 1 dospelé dieťa mám, ale on je bezdetný.
@bobricek1979 kurnik rob si co chces,mne je to jedno.
@charlie1980 Pýtala si sa baby čo by ste robili kebyže vám vám v 45 "ujde" tak som ti slušne odpovedala čo by som robila ja. Máš problém s pochopením čítaného textu?
@mamulka211 neviem či to oslovenie ženy je pre niektoré tu vhodné 😀
@charlie1980 Svoj nazor sme si povedali,chapavejšie pochopili,menej chapave nie,ja už by som to neriešila 😝
@lucia20 inac , este k tej vitalite. Fakt to nie je fraza, "Vek je len cislo". Vies v akych depresiach a vv akom stave som bola ked som mala 33? Myslela som, ze moj zivot konci.... Teraz mam pocit, ze mozem prenasat hory 🙂 ...Co sa tyka aktivity, poznam vela mladych dievcat, ktore nevedia co dalej, stagnuju, rezignovali na zivot, na stastie, na lasku.... Naozaj je to individualne 😉 ...(ak sa samozrejme bavime o rozpati 10-20 rokov produktivneho veku)
@vierka1112 Fuuu, zacina to byt zlozite 😄 Tu odpoved som si samozrejme precitala. To bolo na margo toho, ze si spomenula, ci si tu "spravne" na mamickovskom fore😄 Zacina to byt zapletene😄
@vierka1112 hm😀
@vierka1112 nebudem ti hovoriť muž
@mamulka211 a ja tebe trubka
@vierka1112 moja sesternica mala 4 deti. Potom jej este "uslo" v 40 tke aj 45 ke! Deti vychovane, stastna rodinka, vsetci spokojni.... 🙂 (aj ked ja v mojej rodinnej situacii si to neviem predstavit)
@vierka1112 chýba mi tu tlačítko blok,aby som nemusela použiť vulgarizmus 😀
@mircalla je to blbé ale napríklad taká stužková....všetky deti budú mať ešte rodičov ,,vo veku,, a ono by malo starú babu. A to nehovorím, že v dnešnej dobe umierajú 40tnici, 50tnici tak aj na to treba myslieť, že keby sa jej niečo ostalo tak áno bude mať to dieťa, alebo dospievajúci človek problém...
@papricka33 Jasné, že sa dá prežiť aj to, že má človek starších rodičov. To len niektoré osôbky tu z toho robia drámu, Život prináša rôzne situácie a nikdy nevieme čo sa môže stať. Jedna kamarátka prišla o jediné dieťa, mala už po štyridsiatke keď sa rozhodli pre druhé. Ako sa vyjadrila má zmysel v živote. Ďalšia po rozvode si našla partnera a rovnako majú deti po štyridsiatke, nikto ich neodsudzuje, tak to jednoducho vyšlo.
@mamulka211 no mala by si bežať nahlásiť ma adminovi za "hrubosť"
@vierka1112 nieeee,žij si,len by tu mali dať možnosť bloknúť toho,koho nazory ma nezaujímajú. Ako na fb.Vyhli by sme sa hádkam.
@mamulka211 od toho som na diskusnom fore, aby som si vymienala názory, aby som vyjadrila svoj postoj a ked sa niekomu nepáči, tak to je jeho problém
@vierka1112 ja sa takým ľuďom aj v reálnom živote vyhýbam,čo majú debilné nazory. Aspoň sa nehádame potom.
@vierka1112 ty akoby si zamerne vynechavala iste moje vety a vytahujes si len to co sa ti prave hodi. Uplne hadzes moju odpoved do inej roviny ako bola myslena. Rozhodne o tomto nechcem polemizovat a rozpitvavat to tu vetu za vetou. Tie ktore to poznaju, tie chapu a autorke som svoj nazor podala.
@mircalla no ty si pribrzdená ale poriadne. Nenapísala som, že sa má hanbiť. Ja som napísala vyššie, že poznám v okolí podobnú rodinu a áno, vidno že to dieťa je utiahnuté a hanbí sa. Poznáš ma? Tak TY moju výchovu nespochybňuj láskavo. Staraj sa o svoje deti a svoju výchovu. Ja som napísala názor a nekomentujem ničiu výchovu.
@stellasss 😀
@lucia20 nerieš tu niektore brzdy
@lucia20 Ok, rešpektujem že nechceš o tomto polemizovať, tvoj príspevok z 11.56 mi vyznel viac negativisticky nehľadaj za tým zámer, sto ľudí sto chutí, u každého jednotlivca je starší rodič vnímaný inak.
Osobne si myslim, ze niektore ste naozaj moje vety riadne pretocili a dali im iny vyznam. Aj napriek tomu ze nasi su uz 10 rokov na dochodku som sa za nich nikdy, nikdy v zivote nehanbila. Nikdy som im nevycitala, ze ma mali neskoro. Moji rodicia su uzasni. Narazali sme na generacne problemy.. to ano... ale nedala by som ich za nic na svete.
@vierka1112 kolko rokov mali tvoji rodicia ked ta mali?
pred par dnami som niekde pocuvala rozhovor s Banasovou. Kedze je este pomerne mlada a dva roky sa snazi o dieta, pytali sa jej na umele oplodnenie. Strasne sa mi pacil jej nazor , ze nieje zastancom umeleho znasilnovania prirody... zena sa moze povazovat v 45 za akukolvek mladu, moze vyzerat na 20, moze behat maratony prirodu vsak uz neoklame a reprodukcny cyklus ma davno za sebou. Ja to vidim na mojom manzelovi, ano aj jeho rodicia sa citili mladi , boli plny sil a vyzerali na 20 ked ho splodili v pokrocilom veku. Teraz ? Hocikedy ho vidim zo slzami v ociach . Viete co mi minule povedal ? Ze on netuzi potom aby sa narodil mame v 30tke, on tuzi po tom aby mali jeho rodicia teraz o 5 rokov menej. Blbych 5 rokov . Aby s nim ostali este chvilku, aby si vedeli uzit vnuca.... A manzel sa narodil predcasne, vlastne je zazrak ze vobec zije. Cely zivot ma kvoli tomu problemy.

@mamulka211 Mozno to bude iba tehotenskymi hormonmi 😄