Máte skúsenosť s umelým oplodnením v 45. rokoch?
Ahojte sme s partnerom už 5 rokov spolu, môj vek je hraničný 45 rokov on je o 10 r. mladší, už sa 3 - tí rok pokúšame a nič. Máte skúsenosť aj v takomto veku s um.oplod. ? Ja už 1 dospelé dieťa mám, ale on je bezdetný.
@liuliu to je pravda,,,,,,ale bohužial nedá sa nič plánovať ,,,a každý chce byť rodičom,,,,ja tiež len v 40 prvé dieťatko,,viem že je to neskoro,,,,ale si človek vytrpí, kým ho má ☹ ľahko sa hovorí, ked niekto má dieťa kedy chce,,,kebyže môžem aj ja by som mala už 16ročnú dceru,,,ale niekto nemá to šťastie,pochopí len ten, čo nemôže mať alebo iné príčiny,,,,,,,,,,,
Baby, nehádajte sa tu...je to zbytočné, každá nato pozeráte z vlastného pohľadu alebo skúsenosti....je to však každého vec...
Môj názor je, že po 40 mať deti je riziko - ešte nemám celých 40, ale na štvrté bábo si netrúfam...nechce sa mi stávať v noci, kojiť, prebaľovať, keď mám doma 3 pubertiakov.... navyše ja zastávam názor, že ak nemám otehotnieť normálne, na umelé by som nikdy nešla...je to proti prírode...ale to je môj názor a nikomu ho nevnucujem...ja by som si dieťa radšej adoptovala... 😉
..v rodine neplánovane pred rokmi otehotnela pani v 46, dcéra sa celý čas na ZŠ a SŠ za ňu hanbila, lebo spolužiaci sa jej vysmievali..teraz je síce in mať deti aj po 70tke, ale je to choré....takisto ako vzťah muž-žena 30 ročný rozdiel - raz to "buchne" ako časovaná bomba....
..a teraz sa pustite i do mňa 😀 😀 😝
Jeeej, dlhsie som nebola n konovi a vidim, ze je to tu vsetko po starom 😉 hadate sa ako sliepky, juchuuuuu, idete baby do toho, zjavne nemate velmi co robit 😀 autorka sem uz dlho neprispela, predpokladam, ze uz ani necita, ale vy ideeeete a ideeeete. Fakt sa necudujem chlapom, ze zenske obcas sliepkami pomenuju 😀 Ale ja sa uprimne zabavam,
@maciatkolulu teraz si fakt zabila, ze zrovna ty najhasterivejsie z hasterivych kazes o sliepkach
@karkana Tak tak, niekomu sa ľahko hovorí. Takým čo majú aj tri deti, lebo si "naplánovali" a vyšlo im to tak ako chceli. Také nikdy nepochopia a len odcudzujú.
..súhlasím s lucia20 - ak by sa pritrafilo, neriešim, dajako by som vychovala i v takom veku, ale zámerne a navyše umelým nepripadá u mňa do úvahy, ani keby som mala nového partnera.....
@robin_claire Prosiiiiim, ja som hasteriva, hmmm, tak asi som 😉 ja viem, ze tu na konikovi sa davaju psycho profily jedna radost, diagnozy tu ficia, ze sa tu nachadzaju najmudrejsie osobky, ale tak, ze som ja hasteriva, hmmm, tak ok, sooooom, jezibaba hnusnaaaa, hadava 😀 Ale tak toto je tu naozaj smiesne, ale zase sa zabavam, aj ty si ma pobavila, tema tu je o oplodneni po 45 autorka sa na nieco slusne opytala a heeee aka sranda tu je. Fakt podte este viac do sebaaaaa
@maciatkolulu a naco si sem teraz dosla s touto poznamkou? zeby preto, ze nie si hasteriva a nerada rypes?
@robin_claire no to nebola poznamka na hasterenie, ale obycajne konstatovanie, to iba hasterive osobky mozno beru osobne 😀 vobec som nechcela, aby na to niekto reagoval, ale ako sa hovori trafena husicka zagagala, prijemny den
@maciatkolulu ok, ty si sem dosla s dobrymi umyslami, chapem. paradoxne som obcas narazila na tvoje prispevky a mam nazor na teba aky mam
@robin_claire to je ale naozaj zaujimave a nakoniec som aj rada, lebo ja fakt netusim o tebe nic, ale je prijemne vediet, ze ti moje prispevky, ci uz negativne, ci pozitivne zostali zapisane v tvojej mysli, nebola som na konovi tusim od februara a pozrime sa ako sa na mna nezabuda, prijemne 😀
Ale tak diskutujme dievca uz k teme, co povies?
@charlie1980 kebyze mi ujde,tak si to necham. Hoci s tymi vstupnymi faktormi nebudem suhlasit, ale nedokazala by som zabit dieta. Stala som pred touto otazkou, ked som cakala dieta s 2kg nadorom a kazdy dr.mi strkal do ruk papier na upt. Nechala som si ju. A to iste by bolo aj v tomto veku. Ked uz prislo, tak sa postaram a budem ho milovat. Ale z vlastneho rozhodnutia by som ho uz nepocala. Teraz mam 30 a chceme este jedno a ja stale zvazujem vek a vsetky faktory. Tuzba je velka, ale... kazde jwdno z mojich deti je uvazene a rozmyslene. Neuslo nam ani raz za tie roky. Tak si len treba davat pozor. Ja som totiz presvedcena ze tuzba po dietati je uspokojenie vlastnej potreby. Nie dietata. Pokial clovek nevhve uspokojit svoj "chtič" po dietati, tak si ho predsa nerobi. My zeny tuzime mat dieta. My chceme... tak potom o com to je? Nemame predsa deti lebo to chce suseda odvedla..
@maciatkolulu ved ty nediskutujes k teme, ty si len prisla nazvat ludi sliepkami. zabudla?
@vierka1112 vies ze ja som mala tri deti a stvrte sme mat nemuseli? Vyskusala som aj tu stranku ked chces a nemozes... myslim, ze ono nwtreba hned kricat ako sa ostatnym dobre komentuje... vies... o tvojom zivote nevieme... ale ani ty nevies o nasich. Nevies ci sa nam deti poradili lahko alebo nie. Ide z teba trosku zla energia. Akoby si bola zatrpknuta a nahnevana na cely svet....
@robin_claire ako ja sa nejdem hadat... ale preco vas tu na mk tak uraza oznacenie sliepky? Sak to tu vypada casto jak slepicaren. A to nemyslim urazlivo... ale je to tak. Velka kopa zien, vyjadrovanie cez pismenka (neraz sa nepochopime) a uz to jede... podla mna keby sme boli nazivo spolu prekricimw aj dva kurniky. 😂😂😉😉😉😂 ale uznaj... kolkokrat sa tu zeny hadaju do krvi a za uplne hovadiny. A vzdy to tak je. Niekto cosi povie a hrrr...zlietnu sa na nu jak supy... je tu vysmech a sikana, je tu ponizovanie aj urazanie... no oaza pokoja to rozhodne prw niektore nie je. 😂😂😉 a niekto proste chodi rypat so sliepkami... sak kasli na to, usmwj sa a vyloz nozky.... 😂😂😂😂❤
@robin_claire ideeeeeees, ficiiiiiiiis 😀 😀 😀 , ja som si len pre tych slabomyselnejsich pre vysvetlenie prisla precitat co nove v teme a ake rady sa poskytli a skonstatovala som, ze opat slepicinec. Tot vsjo, myslim, ze uz si snad pochopila, napisala som to fakt jednoducho, myslim, ze aj ludia tvojej IQ skupiny to pochopia 😀 Takze opat a znova, pis si co len chces, ale uz len k teme a keby si este nieco chcela, neobtazuj tvojimi pocitmi ku mne druhych, ok? 😀
@lucia20 krasne a terfne napisane 😉
@lucia20 dufam, ze potom zahrnas aj seba
@lucia20 Neviem o tom že by som na reagovala konkrétne na teba a neviem koľko máš deti. Vidíš nepoznáš ma a z pár príspevkov si trúfaš ma hodnotiť. 😉
Prvy syn sa nam podaril 6 rokov po svadbe prve 2 roky som dieta nechcela, vydavala som sa ako 25 rocna muz na o 12 r viac. Syn sa podaril nahodne vo velkej krize. Potom po 3 rokoch sme chdeli druhe a nedarilo sa, ked som mala 37 iska som na ifv stimulacia v pohode 23 vajicok z toho 18 zrelych a vsetkych 18 sa oplodnilo. Na punkcii kezali mlade kocky fek od 22 do 28 rokov a este jedna 41 rocna. Tie mlade nali po 5 az 8 vajicok ta starsia iba jedno jedine. Mladsie co sme si pisali a volali sa neoplodnilo ani jedno a u tej starsej to jedno sa oplodnilo a ma krasneho chlapceka. Mala 2 stredoskolacky, bola vdova 6 rokov skusali s novym partnerom o cca 8 rokov mladsim, babo a nedarilo sa kebo problem bol v jeho spermiach ktore boli v malom mnozstve a deformovane, unelym oplodnenim sa to vyriesilo. Mne sa na 3x Ket podarila dcerka a teraz sa zazrakom podarilo babo v brusku. Presli sme si viacerymi potratmi to bolo na psychiku vela, preplakali smedost slz. Ono je rozdiel roditv 40 r prve alebo 4 dieta. Kazde dalsie tehu je vzdy vo vyssom veku ako bolo prve.
@mia9911 všetko záleží od amh. Už ti to tu písali. Ak máš nejakú rezervu šanca je. Okrem iných komplikácií môže byť časom zla imunita, štitka, atď atď, je toho množstvo. Takže zistí si rezervu amh. Ja by som šla do nativu, tým že má priateľ zlý spg. Ale ani stimulacia Neni od veci, treba poznať rezervu. S rezervou 9
0,03 alebo 0,15 je šanca mizerna až žiadna. Ja som absolvovala ivf zdravá relatívne mladá žena rezerva veľmi dobrá. A natrápili sme sa, poviem ti.
@robin_claire jasne. 😂😂😂😉 sak co budem jediny kohut v slepicarni? 😂😂😂😂😂
@mircalla poznám túto problematiku. Sama mam len banány problém čo sa jedine ivf dalo vyriešiť a predsa sme sa trápili. Lebo Neni to len o tom že máme vajíčko veď sa nejaká spermia nájde bude embryjko maternicu mam Ok výška bola dostatočná no musím zostať tehotná. Tak to žiaľ nefunguje. Aj keď som si to myslela. Pár ivf ťa preberie do reality. U nás to bol konečne dobrý výber car plus môj banány problém a dočkali sme sa. Lenže keď žena rieši plus x problémov je to ťažké. Osobne byť ňou dám si limit, v ktorom by som skusala. Dajme taký rok. Také tri ivf. A dosť. Neviem či má zakladateľka štyri tisíc na darcovsky program, ktorý nemusí klapnut, lebo zaručené Neni nikdy nič. A či chce úplne cudzie embrya, to je o nieco lacnejšie asi o polovicu má ich myslím 2. Osobne by som do toho takto až nešla. To sa mi už zdá chorá túžba po dieťati s novým často mladším partnerom. Aj keď aj mladé do toho idú, lebo ich vajecniky zlyhávajú. Osobne ja som proti. Pre mňa aj muža bolo veľmi dôležité mať svoje. O adopcii nebola ani reč. Ale ani dôvod.

@liuliu O TOMTO CELÝ ČAS PÍŠEM