icon

Máte skúsenosti s liekmi Dhea?

s_danka
10. feb 2016

Konkrétne mám predpísaný liek DHEA 25mg(60 kapsúl). Na Slovensku je liek neregistrovaný dá sa kúpiť v Rakúsku. Mám ho brať 3 mesiace 3x denne 1 tabletku.

catherinah
9. aug 2017

@zibi presne rak. Toto Ti ale vacsinou v CAR nepovedia, lebo by prisli o kšeft.

lulululienka
9. aug 2017

Neviem dievčatá, ale príde mi to naozaj logické, že keď sa už vajíčka netvoria- nie je ani možné zvýšiť ich počet..... jedine logické mi príde, ako už neviem ktorá z Vás písala že kvôli iným hodnotám (napr. nedostatok D-čka) "falošne" testy ukazujú nízku hodnotu a potom doplnením chýbajúcich látok v tele sa na testoch ukáže reálna (vyššia) hodnota AMH. Ale nejdem sa s nikým hádať. Bodaj by ste mali pravdu.

zibi
9. aug 2017

@lulululienka pocet sa neda zvysit to je pravda, to je geneticky dane, ale rodis sa s milionmi vajicok vo vajecnikoch. Urcite sa neda zmenit pocet, ked sa raz netvoria. ALE tvorit sa ti prestanu v menopauze. Je mylne sa domnievat , ze nizkym AMH nemas foliky a dojdes o dva roky do menopauzy. Je to hlupost. Vacsinou zeny do menopauzy prichadzaju po 50 ke, niketore par rokov skor, a vynimocne, a to je podla mna genetika aj pred 40 kou. Menstruacia chrani zeny pred roznymi chorobami a je pre telo prospesna. Nie je prirodzene, aby si ju stratila. Ono mozes mat anovulacny cyklus, nemusis mat zrely folikul, ale ked neams vazne hormonalne problemy, tak kazdy mesiac dostanes ms aj keby si mala amh 0,01 , pretoze amh a to sa opakujem nevypoveda o pocte folkulov,ale o pocte na povrchu vajecika. to keby ze mas napr. amh 0,01, tak predsa nemas len 100 folikov a za 3 roky uz nebudu ziadne a pojdes v 39 do menapauzy? Pocet folikov je dany , kazdy mesiac sa tvori vela folikov, dozrievaju a len jeden dva su dominantne..ten pocet nikto presne nepozna, nedaju sa spocita, ako asi vlasy na hlave..a netreba sa preto stresovat, treba si uvedomit, ze ked sa nieco s telom deje, treba to vyriesit. Doplnit vitaminy, vysetrenia, pozistovat preco sa to deje. A este raz , AMH nie je dolezite, nevypoveda o pocte folikov, o menopauze, ale o astralnych folikoch na povrchu vajecnika.. podla poctu astralnych folikov, akoze vedia vypocitat ci mas aj vo vajecniku dostatok vajicok a ci tea naozaj nebudes mat tu menopauzu skor . ALe aj to sa moze mylit.
Ja som mala astralne asi 13, fsh v norme, dečko uplne pod spodnu hranicu a amh 0,20 . cize ja som podla toho nemala mat preco nizke amh, bolo to len falosny poplach. jasne netreba cakat ze v 40 to bude ako v 25 , ale netreba hadzat flintu do zita. Nemylsim , si ze by sa ti prestali vytvarat vajicka, to vsetko je riadene hypofyzou a tento proces tak ochranny, ze pre telo je prirodzene mat menstruaciu aspon do 50 ky. Tak netreba sa bat. Nejaky cas tam este je. Treba len foliky skvalitnovat. A bude to .
Ake mas FSH? A dečko?

lulululienka
14. aug 2017

@zibi FSH mam 12,38 D-čko myslím 29. AMH okolo 0,19- 0,22 to mám rôzne. Vek 29!!! Tak sa dopujem aspoň vitamínmi na skvalitnenie vajok 😉 ale teda zatiaľ nás v každom CAR-e upozornili, že to vidia skôr na darcovské vajíčka. Po mega stimulácii som mala 1 vajíčko- oplodnilo sa a aj sa krásne vyvíjalo embryjko (5 dní PK)- ale neujalo sa 😢

zibi
14. aug 2017

@lulululienka pri nizsom amh je lepsi soft
ja som tiez nemala pri mega stimulke vela folikov
sice 4 embryjka oplodnili ael aj tak na tu stimulku by mal niekto aj 15 vajok
nie je to dolezite, dolezita je kvalita a pri sofotch som pri minime mala 3 foliky a jedno dve embryjka, cize by som skusila na tvojom mieste soft a urite cesko - nie je to tak financne narocne ako na sk. To fsh mas v norme? lebo potrebujem vediet ci mas do rreferencnych hodnot kedze vsade je to ine.
Dečko by si mala mat aspon okolo 60 .
nestresuj ,amh nie je take dolezite ako sa o tom tvrdilo 🙂 podari sa neboj

zibi
14. aug 2017

@lulululienka inak aj repro imuno moze za to , ked sa blastocyste neujme

lulululienka
14. aug 2017

@zibi fsh je v norme do 12,5 cize to mam asi ok. D mam podla referencneho intervalu ze dostatocna koncentracia-ale davam si d-ckoaj tak. No aj na repro-imuno som uz objednana,ale to len po vlastnej linii.V car vraveli ze mozem ist ale ze neni to nutne.Tak neviem.Nieco uz mam spravene, ako protilatky proti spm.vajickam a placente a este volaco-to mam vsetko v poriadku,asi preto ma na repro imuno neposielaju. Uvidime na najblizsej konzultacii navrhy lekara ako dalej. Vam sa uz aj podarilo?

zibi
14. aug 2017

@lulululienka nejde o protilatky, ide o nk bunky a tnf - oni to vedia, ale ide im o to, aby si sla na ivf , z toho maju zisk ...a to ci sa uchyti alebo nie , to uz centrm neovplyvni. Preto si to vybav.
Nie nereisime to momentalne , minimalne do noveho roka.
NO super, ze mas v norme. Ako dobre pre telo je mat aspon 60 to vsade pisu, aby bolo dečko pre telo prospesne a vyuzite a plus zvysi ti to AMH 🙂

lenkavismekova
18. aug 2017

@lenkavismekova ahoj už nie ale ďakujem 😀😀😀😀už som si to vybavila

lienka737
Autor odpoveď zmazal
inka791
4. mar 2018

Tak ja mám D3 úplne super a amh len 1.07 takže ani koli D3 sa amh nezmeni. Mne teraz v Car predpísali Dhea samozrejme nie to lacné to sa extra robí. Žijem v Rakúsku 50 tabletiek 75mg ma stali 99.60 . Pýtala som sa dr či to pomáha na zvýšenie amh a povedala ze to určite nie ale na viac folikov a ich kvalitu 😊

zibi
4. mar 2018

@inka791 nemas ale nejake nizke amh..pod 1 beru ze je nizke..fsh mas v norme?

zibi
4. mar 2018

@inka791 amh ovplyvnuje vitamin d3..ale su tam zasa iste podmienky komu a kedy ..fsh v norme,ms pravidelna,pocet astralnych folikov v norme.
A podla najnovsich studii a mnohych lekarov zasa amh ze vraj uz nie je take dolezite..ze vypiveda o pocte folikov na povrchu vajecnika nie o skutocnej rezerve..urobili okolo neho halo..vela bab ma stres a pritom nie je take smerodajne..dolezita je vyska fsh a ked je v norme je to dobre

lienka737
4. mar 2018

@zibi presne tak. AMH vobec nema taku vypovednu hodnotu ako sa mu pripisuje. Len si CAR nahravaju kseft.

dena22
4. mar 2018

@lienka737 vela skresluje aj, ci pracuju oba vajecniky rovnako. Ja som mala nizke AMH, ale dost folikov, hlavne na pravej strane, druha bola operovana. Ale z genetickych testov mi vysla este mimoriadna realna zasoba vo vajecnikoch. Menopauza v nedohladne. Ale to neznamena, ze budu vajicka aj kvalitne. Cize skor na tom treba pracovat, aby dozrievali, nefajcit, nestresovat sa...atd. vsetko, co ovplyvnuje DNA buniek vplyva na kvalitu vajicok.

inka791
4. mar 2018

@dena22 Mo ja mám problém prestať fajčiť 😈

inka791
4. mar 2018

@zibi ja mám vsetko ok už mám toľko testov že dovi a nič nenašli. Všetko mám pravidelne

inka791
Autor odpoveď zmazal
inka791
Autor odpoveď zmazal
inka791
Autor odpoveď zmazal
inka791
4. mar 2018

@zibi FSH mám 10,76

zibi
5. mar 2018

@inka791 imunologiu a hematku mas?

inka791
5. mar 2018

@zibi hemato a genetiku určite mám no ja som v Rakúsku a už toľko testov mám že sama neviem. Čo presne je pri imuno až pozrem testy či to mám?

zibi
7. mar 2018

@inka791 nk bunky , cytokiny,mutacie atd..
Ked chces pisli vysledky do spravy mrknem ti na to ..

inka791
7. mar 2018

@zibi jojj si zlata mám toho toľko že musím pozrieť či tam také niečo mám. ak zajtra budem stíhať pošlem ti ak ne tak v piatok

zibi
7. mar 2018

@inka791 ok do ip posli kludne

majocka1980
15. mar 2018

@dena22 ahoj akurát zháňam tiež DHEA a natrafila som na tvoju správu mohla by som ťa poprosiť poslať mi ten e-mail v nemčine zháňam a tu sa to nedá zohnať a ako vyzerá fľaštička,ďakujem pekne môj mail majocka222@azet.sk,strašne ma to naháňa ideme už na 4IVF dik

majocka1980
15. mar 2018

@vycky ahoj môžem ťa poprosiť o info ohľadom DHEA mohla by si poslať tu objednávku po nemecky neviem mám brať 25mg 2x1 na 3nesiace tak neviem koľko je v balení asi 120 kapsúl tak asi 2 balenia, už idem na 4ivf tak toto mi vraj pomôže tak ťa prosím keď budeš taká zlatá poslať má môj mail. majocka222@azet.sk dik

dena22
15. mar 2018

@majocka1980 idem ti to poslat

dena22
15. mar 2018

@majocka1980 mas to tak, ak nieco este budes potrebovat, obrat sa na mna