icon

Máte skúsenosti s otehotnením okolo štyridsiatky po KET?

18. okt 2024

Podarilo sa Vam to v tomto veku? Ak ano, kolky vklad bol uspesny? Ja som po prvom neuspesnom. Este mi zostavaju 4 embryjka... Naivne som si myslela, ze to vyjde na prvykrat, o to viac som teraz sklamana.
Na IVF sme sli kvoli muzovi, ja som mala nadpriemerne dobre vysledky (AMH stale cez 2), dokonca som bola preventivne aj na imunologii, genetike (tam mi spravili aj hematologiu), nech sa radsej vsetko, co by mohlo branit zdarnemu koncu, vyluci vopred. Vsetko vyslo dobre.
Nedali sme robit ani genetiku embyrii, lekarka na genetike nam odporucila, ze staci potom trisomy, ked sa zadari (teraz to trochu lutujem). Beriem akurat najslabsi mozny Euthyrox, inak som na tom fyzicky fakt dobre.
Prekvapilo ma, ze ma to teraz tak zobralo a rozmyslam, ci z toho este vobec nieco bude... Zase dalsi cas a zase budem starsia... Jedine myslienky, co mi pomahaju, ze mozno to nebolo geneticky v poriadku a aspon, ze som nepotratila neskor.
Ako to vyslo vam v takomto veku?

anjelicek26
18. okt 2024

Ved to bol len 1 pokus. Máš skvele výsledky, pojdete na druhe kolo. Nam to vyšlo prirodzene po laparke a maly sa narodil 3 dni pred 40kou..ale tiež sme sa trápili napriek skvelému spermiogramu a AMH 1.6 - 1.5 roka.. chápem,že ťa to zobralo, že si čakala viac, ale ta šanca je len okolo 35 percent na pokus.

adabise683
18. okt 2024

@anjelicek26 mne to aj v 37 vyslo az na 3.krat (3.vklad) tak netreba stracat nadej ... super ze mate este embryjka ... vela stastia pri dalsom vklade 🍀

michaela329
18. okt 2024

Mám čerstvo 39 a som v 24tt. Úprimne - začala som ako 34 ročná a podaril sa piaty až teraz.

autor
18. okt 2024

@michaela329 piaty ivf alebo vklad? A aké si mala amh? Akurat som čítala štúdiu, že uspech asi dosť záleží od jeho vysky...

michaela329
18. okt 2024

Piaty vklad. AMH 0.5 🙂

lalilla
18. okt 2024

Ivf nie je zaruka uspechu. Ja mam 34, snazime sa uz 7 rokov, mame za sebou 3 ivf, ja mam vysledky vsetky dobre, muz zly spg a aj ked sa chytili som 2x potratila. Bolo to aj po genetike.
Mysli na to ze mas este embrya a ostava len skusat. Nam “vysiel” 3 a 7 vklad. Drzim palce, je to velmi tazka cesta

autor
18. okt 2024

@lalilla mas aj hematologiu, stitnu zlazu a reproimuno? nezistili ti dovod tych potratov?

lalilla
18. okt 2024

Ano mam komplet vsetky vysetrenia aj hysteroskopiu. Nie nezistili, maly bol zdravy (17tt), ale od zaciatku pri oboch som spinila. Preco nikto nevie, podla vysledkov som zdrava, plodna a teda aj podla vysledkov z hystologie vsetko ok. Takze to bol sok ze sa to zase takto skoncilo

bejbs123
18. okt 2024

Ja ti odporucam popracovat na psychike,pisem z vlastnej skusenosti,nam vyslo az 2.ivf 9.embryo,ked som potratila davala som sa dokopy az polroka,nebud tak fixovana na ten vysledok,lebo ta to zlomi,maj pozitivne nastavene myslenie

tl999
19. okt 2024

@michaela329 klobuk dole ze ste sa nevzdali! Ako ste to znasali psychicky?

michaela329
19. okt 2024

@tl999 všeličo prišlo...ale keď už sme sa na to dali, chceli sme to dokončiť. Ale je pravda, že už sme počítali aj s možnosťou, že deti nebudú.