Mimotelové oplodnenie a maródka

babusik85
10. nov 2016

Ahojte! Chcem sa opytat, hlavne tie baby, ktore uz absolvovali IVF. Treba ist na PN, ake mate skusenosti? Nepytam sa kvoli kolegom atd., ale ci je nutne resp. lepsie, kde je clovek doma a oddychuje. Ja nemam narocnu robotu, ale robim s detickami, casto ich musim dvihat tak zato neviem. Uz stimulujem, to sa dalo bez PN, ale uz na mna caka OPU a ET. Kolko dni je by som mala ostat doma?

14nunu10
11. nov 2016

No ja som bola na pn uz počas stimulácie a bola som rada lebo ku koncu stimulácie som už mala aj bolesti a nebolo mi úplne dobre,po pichnuti pregnylu pred OPU som hnackovala a vracala celú noc a neviem si predstaviť ísť na druhý deň do práce ...a odvtedy som stále na pn 😊 zaradilo sa na prvý krát a dnes už úspešne taham 6.mesiac 😍baby ostávali na pn zhruba týždeň,dva po ivf,držím palce a určite si treba trošku oddýchnuť aj keď práca nieje náročná,neutecie ti ...

babusik85
autor
11. nov 2016

@14nunu10 dakujem 🙂
Uz aj ja som nakonci stimulacie a musim povedat ze nie je mi uplne jedno.ja som myslela,ze lepsie budem znasat.akoze da sa,ale mam divne bolesti.
Drzim palce aby malickemu sa pacilo brusku ;)

sofia1
11. nov 2016

@babusik85 ahojky,tak ja uz som bola a urcite by som isla na PN.po pichn.pregn.som dostala ovar.hyperst.syndróm a tak tiez po zákroku hrozné bolesti,pri ktorych som len lezat musela.

babusik85
autor
11. nov 2016

@sofia1 och!ozaj?pregnyl daju den pred OPU?
A pila si vela vtedy?
mala si vela folikulov?

sofia1
11. nov 2016

@babusik85 musela sim pit 5 l vody😢

sofia1
11. nov 2016

@babusik85 mala som 39 folikulov,dr.sa cudovala,ze v mojom veku....

oslo1
11. nov 2016

ja momentalne stimulujem. U nas sa na pn koli ivf nechodi. Dokonca v pracovnej zmluve mam, ze koli ivf nemozem ist na PNku. Je jasne, keby boli komplikacie, a zoberu ma do nemocnice, ze by som v pohode mohla ist.
Ja to riesim dovolenkou. Po vyse dekade v britskom NHS mozem dovolenku rozdavat. Pri prvom ivf som mala dovolenku 2 tyzdne. Teraz mam 3 tyzdne. Muz si berie dovolenku na vybratie vajicok, bude to v celkovej anesteze a tak je to povinne.

lilyianka
11. nov 2016

@babusik85 ja som na pn nebola....vzala som si dovolenku v den opu a dalsi den,lebo mi bolo strasne....opu mi robili stvrtok,piatok som este bola doma a cez vikend pomalicky bolesti ustupili.....samozrejme som mala ohss,ale nikto mi nepivedal,ze mam pit vela tekutín,az sestricka v centre ked som lezala na sale pri vklade....po vklade som na dalsi den sla do prace,robim v kancelarii....bohužiaľ sa vsak nepodarilo a ked som sa teraz pytala ci nie je lepsie ostat doma po vklade,vraj pri nenarocnej praci nie,aby zena stale na to nemyslela

usiatko308
11. nov 2016

@babusik85 Ahoj, ja som bola doma dva dni po transfere, potom som isla do roboty prave kvoli psychike,aby som myslela aj na nieco ine. Po potvrdeni tehotenstva mi doktor v car povedal, ze odteraz sa to berie ako hociktore ine tehotenstvo a vobec mi nekazal zostat doma. Kedze pracu mam kancelarsku, od zaciatku pracujem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre