Mimotelové oplodnenie nativ - skúsenosti
Ahojte, budúci cyklus chceme ísť do toho. Je tu niekto, kto by napísal skúsenosť, po prípade centrum, či ísť do icsi, aj keď má mm spg v norme? Ďakujem!
@sono2 hej zatial to ide podla planu😀 som 9 DC, este vo stvrtok idem na uzv a to mi uz presne povie ze kedy...ja som taka rada, ze mi nieco narastlo aj ked o kvalite to este nic nevypoveda, a ako mi povedal dr ani podla tohoto ak ho aj odoberu nebudu vediet nic o celkovej kvalite vajicok, co som trochu dufala, ze snad aspon nejaky priblizny obraz sa z toho bude dat urobit ale vraj nie.... Tak to ma mrzi ze to nevyslo, na buduci cyklus ma teda nasledujes?
@chilli21 jasné. Veď len čakám na ms lebo až to mám ten 9dc ako som už termín urobila dopredu. Veď to máš ok veľkosť! Prečo myslíš, že by mali byť zlé. Fuj take myšlienky 😀 ja do teraz stále len nečakám, ani nedúfam tak sa aspoň musím naladiť teraz že to určite vyjde neboj . Ja už som kočar vybrala. Len tak, že čo by sa mi páčilo a zrazu som sa do toho tak, že už iný hľadať nebudem 🙂 ako som už písala mám 9dc budúci piatok. Mám väčšie fol.aj ovu vždy skôr takže mňa hneď naplánuje. Ideš do tej narkózy? Ja neviem čo robiť.
ano s narkozou, netrufam si bez..., ale stale este neviem ci ICSI ci nie..., predbezne sme sa dohodli, ze uvidime podla spermiogramu.. ale dr je jednoznacne za ICSI, vraj aj vajicka uz v mojom veku mozu mat hrubsi obal a tazsie nim spermia prejde, tak proste stale neviem...boze to su dilemy ... Nestresuj sa, mas pravidelnu ovulaciu, si mlada, tak este vek nema vplyv na kvalitu vajicok, ako mne vzdy dr pripomina, tak to vyjde a bodka. Vsak by si snad kocik nevyberala nadarmo🙂
@chilli21 mhm a keby ti niečo dali dodatočne na podporu rastu? Veď to sa robí sa dopichava pri softe niečo aby ešte f dorastli. Nemôžu ti to po pripade urobiť ? Tak to nebude totálny nativ no bože. Veď už aj dufak máš mať. Držím ti moc palce. Ja som dnes nedostala ms a teplota šla trochu vyššie tak som zvedavá na zajtra. Akurát keď mám dostať, tak nech teraz, keď mám termín, nech mi to prvýkrát v živote nehapruje. Do teraz som mala ms ako hodinky. Skôr dostanem skôr o deň ako neskôr. Zajtra to teda istí. Držím palce!
@sono2 no co ti poviem, ja som tiez z toho magor..Ked ma dnes pozeral tak sa mu to cele nezdalo, ze ci to uz nebude len zlte teliesko, alebo ze ci sa prave nezmensuje, preto mi vzal krv. Ale nechapem, lebo nikdy som tak skoro ovulaciu nemala a nemohol mi predsa za 2 dni tak narast.. No tak ale nic s tym nenarobim, dohodli sme sa ze aspon iui skusime zajtra ze to by sme este boli v 24 hodinovom limite.. nedavam tomu sice ziadne sance ale aspon pre pocit ze som tento cyklus nenechala padnut uplne a nieco som urobila... Tak drzim palce nech nechodi🙂
@chilli21 nie nie. Ja som mala neskor o dva dni ovu ako obyčajne preto sa mi to posunulo lebo mám lutealku 16dní a 16 plus 14 je 30 a to je zajtra takže mi to vôbec nedošlo. Mi to jedna kamarátka vysvetlila a sedí to aj s inými mesiacmi čo merám teplotu. Takže musím posunúť termín . Na nedeľu mi ho asi nikto nedá to by bolo ideálne ten piatok je skoro a pondelka sa bojím to už je 10dc neviem čo robiť teda. Buď napíšem doktorke ešte raz ale jasné mi napísala aby mal folik 16-22mm takže to tá sobota bundy bude ok s
Ten pondelok už mávam 10dc 24mm ve. Aby to nebolo moc neviem čo robiť. Mi to tieto dva dní skomplikovali. Som s tým nerátala.
@sono2 ja by som to konzultovala s lekarkou, ak ta ona nebude sledovat, tak vzdy po usg jej zavolaj, ze co a ako aby ste sa podla aktualnej situacie zariadili...ja myslim ze v centrach robia aj cez vikendy, aspon zkroky, ved aj ked kocky stimuluju, nemozu ich nechat tak, lebo vikend... Preber si to s dr aby si sa zbytocne nestresovala takymito vecami.
@gennara
@chilli21
@kako23 ahojte dievčatá. Tak zajtra je odber včera bolo sono. Všetko je v poriadku. Filik mal 20mm odber bude v narkóze a dohodnutá 5dnová kultivácia, ak sa teda spoja ideme s icsi napriek dobrému spg. Dlho som sa rozhodovala ale nechám to už tak. Chcela som prirodzene bez napichu. Každý ma odhovoril. Tak už neriešim. Zajtra dám opäť vedieť.
@chilli21
@dm2
@kako23 ahoj dievčatá! Opäť otváram tému!
Skúsili ste? My vtedy áno, aj bol vklad všetko super blasta, ale biochem. Po neúspechu v normanom ivf zlá hormonálna stimulácia katastrofálne embrya idem opäť budúci cyklus do nativu 🙂 verím, že to tentokrát vyjde. Som aj čerstvo po hysteroskopii, urobila som ešte nejaké vyšetrenia nič nám už nebráni aby to vyšlo. Čo vy ako pokračujete??
@gennara jej waw super! Úžasné! Nemaj strach. Určite sa to podarí. Nikomu neprajem tak ako tebe! A na hysterke niečo bolo urobili kyret? Ja som už dosť rozhodnutá že cyklus po, akože hneď po ms idem na to len otázka, koľko si šla ty po hysterke na to? Mne dr povedal po tom že by dal pauzu 2mesiace ale že to je úplne na mne ako sa ja budem cítiť. Mne je bezprostredne po zákroku fantastický bez akýchkoľvek ťažkosti. Možno práve toto pomohlo čo povieš? Ak nechceš takto môžeme aj do správy. Ináč kde bolo ivf? Ja idem opäť brno ale iné centrum.aha čítam hneď po ste šli do toho akookamzite len ms prišla nie? Tak plánujem aj ja. Ale robili kyret kvôli tomu polypu.
@sono2 ahoj, tak moja story: po tom neuspesnom pokuse co som tu pisala som isla do normalnej stimulacie, vysledok 3 vajicka z toho len jedno zrele, oplodnene, embryo ale nebolo uplne kvalitne, vlozene ale nic z toho, nasledne nativ, vtedy som riskla prirodzene oplodnenie bez ICSI, spermia sice do vajicka prenikla, ale zle sa delilo od zaciatku, takze bez ET, dalsi nativ aj s ET zase nic, to som absolvovala v BA, potom som sla na konzultaciu do Brna, tam sme sa dohodli ze skusime jeden nativ a potom stimulaciu clostilbegytom, nativ nevysiel lebo ovulaciu som mala vecer pred OPU, a v dalsom cykle som teda isla s clostilom. Aj s clostilom som mala len jedno vajicko, ale snad to prave, dnes som 12 den od ET a potichu sa zacinam tesit, lebo na teste mam konecne dve ciarky🙂. Tak ti drzim palce nech je tento pokus uspesny.

@chilli21 a koľko dc cyklu si bola na utz? Tak super zatiaľ to ide fajn. Nie u mňa už aj bazalka klesá a som mala taký test čo 9dpo ukáže. Tak som veľmi zvedavá. No to tak na sobotu vychádza. Pôjdeš ešte do víkendu na utz?