icon

Mimotelové oplodnenie nativ - skúsenosti

sono2
11. jan 2015

Ahojte, budúci cyklus chceme ísť do toho. Je tu niekto, kto by napísal skúsenosť, po prípade centrum, či ísť do icsi, aj keď má mm spg v norme? Ďakujem!

Strana
z3
sono2
autor
1. sep 2015

@chilli21 takže totálne čerstvé, paráda! Ale v podstate, akoby sa nativ podaril, lebo bolo len jedno vajíčko no nie? Teším sa z teba. Vyššie gennara tiež dvojičky. No budúci mesiac som na rade dúfam ja. Držím palce 😉ináč príbeh riadny. Obdivujem. Toľko nativov. fú. Už sme sa tu vyššie bavili o tej kultivácii koľko dennú si mala teraz? Ja práve rozmýšľam že dám zaviesť skôr. Aj keď v native sme mali embryo ukážkové. Ale predsa. Gennara tiež tak urobili. Ja som mala zo stimulácie katastrofu. Najprv že super super a potom malo vajíčok a embrya pomalé...som nadávala zlatý nativ. Ešte ohss som chytila. Tak som odhodlaná opäť do toho ísť.idem tiež brno ale iné centrum aj cenu som super našla. Nefungujú dlho že roky ale kašlem na to. Som aj po hysteroskopii tak dúfam že to vyjde teraz.

chilli21
2. sep 2015

@sono2 dakujem. Ved to ze ked su vysledky po stimulacia slabe tak sa cloveku viac do toho ist nechce a hlavne ked vidis, ze v native mas lepsie vysledky... Ja som mala vzdy len 3 dnovu kultivaciu, aj som chcela predlzenu, aby som po neuspechoch videla ci sa vyvijaju dalej, ale vzdy som sa nechala ukecat, ze to nema zmysel ked je len jedno a nie je z coho vyberat. Jasne ze to teraz das, drzim palce...

sono2
autor
2. sep 2015

@chilli21 aj ja verím. Ja som dokonca jednu štúdiu čítala že v tom vôbec neni rozdiel či dlhšia alebo kratšia kultivácia a fakt dosť čítam že na koniec sa podarilo z krátkej kultivácie ako keď vždy dávali blasty. Ja som mala zle zastavené hormóny, zlé centrum, hrozna komunikácia ani krv zobrať ani nič doktorka šla podľa plánu ktorý stanovila mesiac dopredu ešte na koniec mi znizila dávky a potom čo som sa rozprávala tak že pomalé embryasú nedozrete vajíčka. Že sú ale nie kvalitne. Tak sa bojím že opäť take centrum chytím. Tak presne stavím nena to čo viem že šlo. A bolo z toho biochem. Viem, že to neni žiadne plus ale určite lepšie ako absolútne nič . Tak daj vedieť aká bola krv. Držím palce!

sono2
autor
2. sep 2015

@chilli21 ozaj a ako ste oplodňovali?

chilli21
2. sep 2015

@sono2 tak to ma mrzi ze si mala take zle skusenosti, ale ver ze teraz to bude lepsie.. sa ta spytam na to biochemicke tehotenstvo, ako s to presne prejavuje? mala si pozitivnu krv a normalne alebo nizsie hodnoty HCG? a ako sa to potom zistilo az pri ultrazvuku? som teraz na nervy, ci som tie testy nerobila predcasne a ci nebudem sklamana...este len teraz su to nervy.. My sme oplodnovali teraz ICSI lebo bol hrozny spermiogram. Ale viem, ze pri jednom aj tak vzdy robia ICSI, neviem ci by som si vybojovala bez. Asi zavisi od lekara comu je pristupny..

sono2
autor
2. sep 2015

@chilli21 no. Už 7 dní po et som mala pozitívny test a dosť, žiadny duch. Aj mi silnel 8,9 deň. Potom som si povedala že už urobím ob deň čiže 11 po et to bolo presne keď som ms mala dostať. Nedostala ale test bol rovnako silný ako ten 9 dní po et dokonca by som povedala že maličko slabší. No a som vedela. Na druhý deň nebol skoro ani duch, až po zaschnutí neviem kedy som videla ešte ducha. Tak som už vedela totálne len som chcela počkať kým prídem domov, boli sme u rodičov a o dva dni som urobila test kedy som vlastne mala testovať dokonca o deň neskor a nič tam už nebolo. utrogestan som brala už od slabého vestu sporadicky a od totálneho vysadenia som ms dostala za dva dni. Takže mi celkovo päť dní meškali. Ale tak. Vedela by som aj vtedy že sa niečo deje aj kedy som skoro netestovala lebo by mi ms neprišla. A teraz som dostala dokonca cez hormóny o deň skôr ms. Opu som mala 13deň a ovu mam 12ty čiže to sedelo s tým dvanástym dňom. Telo neoklameš. Myslím tiež že opu bola neskoro alebo proste celý postup zlý. No poste tým chcem povedať že je to jedno. Sklamanie príde je jedno kedy... Takto skoro ti nikto nič nezaručí. Ale určite je to ok. Ani nad tým nerozmýšľaj. Ja som mala prvýkrát hroznu smolu. Všetko išlo ok a pri et som šla na wc predtým mi nikto nepovedal. Dr ma tak rozrypala, že som skoro odpadla od bolesti lebo sa nevedeli do mňa dostať kvôli tomu že maternica bola zahnuta a vôbec to ne chápali! Až keď som krvácala a tiekli mi slzy od bolesti prestali a embryjko museli zazamraziť. Potom som musela ísť na dilataciuhrdla maternice čo nebolo vôbec potrebné lebo teraz et bol úplne bez problémov s plným mechúrom. Čo aj doktorka povedala že tak urobíme ale radšej som to podstúpila čo ma vyšlo aj s kryo cestou atď ďalších 500euro. No a dva dní teda po ket som strašne ochorela. Chrípku akoale hroznu. No a potom toto a to skladanie. Takže katastrofa. Takže ja to aj pripisujem že sme ešte nemali normálne podmienky stále nejaký problém. Takže ja som aj čakala že sa ne podarí. Ako mi povedala dr druhýkrát aké máme embryo som už plakala doma po et. Lebo to bolo predsa jasné. No a teraz som vôbec nemala náladu do niečoho ísť. Chcela som minimálne pauzu pre vaječníky ako odporúčajú no a potom mi svitlo, že na žiadne hormóny nepôjdem. Že nativ. A že sa to tentokrát podarí. Ty nemysli na nič zlé. Toto je útok čas a budeš mať bábätko. Moc ti držím palce!

chilli21
3. sep 2015

@sono2 boze, to ake stresy si si zazila...ale uz bude lepsie tento pokus das. Kedy ides do toho? daj potom vediet. Drzim palce.

sono2
autor
3. sep 2015

@chilli21 približne o mesiac 10dc mám prvú konzultáciu aj sono s plánovaním opu. A do ms mám 12 dní takže za 22dní. Jasné dám vedieť.

anaba1
5. okt 2015

@chilli21
@sono2
@gennara
caute baby, obom blahozelam a drzim palce sono..ja som po 2 neuspesnych ivf a rozmyslam co dalej, ked sa zotavim po lsk..vidim ze to treba skusat, skusat a skusat vselijakymi sposobmi a raz to musi vyjst..tiez rozmyslam na januar soft alebo nativ...pre kliniku som sa uz rozhodla - rg brno (dufam ze dobre), ale ci soft ci nativ...hmm

sono2
autor
5. okt 2015

@anaba1 tak vitaj! Ja som bola fit za dva týždne. Musíš sa už ty rozhodnúť! Aj ja držím palce!

sono2
autor
5. okt 2015

@anaba1 poď k nám do fóra Rg, sme tam aktuálne čo chceme ísť baby, nebola si už tam? Sa mi tie nicky už mýlia.

juliet86
27. apr 2019

caute baby!!! ako sa vam po 4 rokoch dari? viete mi opisat ako prebieha nativ odber a vklad? konkretne? idem do reprofit brno a ked sa nepodari tak v juli na klasicke ivf. som zdraca 32rokov manzel slabe spermie

majinka81
6. okt 2019

@juliet86 Ahojte baby ako ste dopadli pri native?Kde Vam ho robili?Tiez by ma to zaujimalo.Vy ste boli?U nas tiez iba spermie su problem.

juliet86
6. okt 2019

@majinka81 ahoj. ja som bola v reprofit brno a uprimne ak by som mohla vratit cas tak uz znova nejdem 🤣 ono ja som nemala vo foliku vajicko cize nic nebolo. ale pokial mate zly spermiogram je velmi nizka pravdepodovnost ze pri jednom vajicku a 1 spermii sa vytvori dobre embryo... unas sme potom sli do klasickeho ivf a zo 6 dobrych vajicok bolo 5 embryii a 4nam zomreli medzi 4. a 5. dnom. nehovoriac o tom ze zakrok boli s narkozou je vsetk oprijemnejsie. s tym co viem teraz radim nakma ak mate zly spermiogram chodte do klasickeho ivf

majinka81
6. okt 2019

@juliet86 No ved toto,ale aspon raz by som to skusila.Teda ako ste na tom teraz?Idete este na ivf?

juliet86
6. okt 2019

@majinka81 teraz sme na tom tak ze cakame co sa to jedno ujalo. ak niie tak dalsie kolo klasickeho ivf. vies ja ti rozumiem. strasne sa mi nechcelo do klasickeho ivf (narkoza/injekcie priberanie ohss- to som mala tiez) ale ked sa na to pozriem spatne mohla by som ist 7 krat do nativu a mozno by sme nemali embryo aj tak. . . sme radi ze z klasickeho mame jedno. ja som vela citala o ivf a nakoniec to nebol taky strasiak. to cakanie/na embrya/na vklad/na test je podla mna ovela marocnejsie ako injekcie a odber...

majinka81
12. okt 2019

@juliet86 Ahoj silno drzim palce😊nech to vide.Kolko mate rokov?Mna dr posiela do Heliosu tiez by som asi radsej brala Brno ale chceme iba vysetrenie a sperm. tak to je jedno a potom sa rozhodneme.

juliet86
12. okt 2019

@majinka81 32. zvazte si co vam sedi lepsie odborne financne lokalitou ;)

Strana
z3