Môžem podstúpiť umelé oplodnenie sama?
Ahojte.Mam taky problém.Mám 32 rokov...Doteraz sa mi nepodarilo nájsť vhodného partnera ale velmi túžim po bábätku.Kedže už mam po tridsiatke ved viete "biologické hodiny tikajú".Viem že tak skoro si nikoho nenájdem lebo zažila som len samé sklamania.Takže k veci..Dá sa na Slovensku podstúpiť umelé oplodnenie ked som sama resp.mohla by som ísť na kliniku kde to robia bez partnera?Alebo dá sa to aspon v Česku kebyže sa nedá na Slovensku?O dieta by som sa dokázala postarať sama kedže som velmi dobre finančne zabezpečená, mala som tu česť starať sa dieťa/sestrino dieta ked potrebovala odcestovať/ aj vtedy keď bolo choré/malo horúčky/ takže viem čo všetko to obnáša.Naštastie mám ešte aj milujúcich rodičov ktorí by ma určite podržali hlavne po psychickej stránke..
Najdi si vhodneho chlapa na jednu noc a poriesene umele oplodnenie 🙂
nebude jednoduchsie si osvojit dieta ako to umele oplodnenie?
@charlie1980 Pekne si to napísala.
@barbita Ja to chápem, že máš túžbu, ale možno Tvoj čas ešte len príde. Ja by som počkala čo Ti život prinesie a keď neprinesie, bola by som dobrou tetou deťom z rodiny, príp. by som nejaké opatrovala, strážila a pod. Teraz napr. cez prázdniny, určite niekto z rodiny by bol vďačný. Dieťa má právo na oboh rodičov, je to voči nemu nefér, lebo Ty chceš. Prajem aby si našla svoje šťastie. 🙂
Tiež si myslím, že je to nefér voči chlapovi na jednu noc, využiť niekoho a nebude ho ani poznať a čo ak by chcel a o neho stál?
@barbita moja ja by som sa hodila na zoznamku a radsej hladala priatela. S manzelom sme sa zoznamili cez zoznamku do 8 mesiacov sme aj babo cakali a uz mame aj druhe 🙂 ja sama mam kamarata co ma 36 a strasne chce babo a nema s kym. Podla mna len treba hladat, skusat. Jeden vztah nevijde hladat dalsi. Sklamanie zapit flaskou vina, poplakat zo tyzden v posteli a ist dalej. Ja sama som sa rozisla dva krat po 5 rokoch chodenia.
Som šokovaná, koľko žien tu radí chlapa na jednu noc. Ešte by som to možno chápala, ak by to fungovalo na 100% a po "akte" by určite otehotnela. Ale to nie je nikde zaručené. A nie každý má žalúdok na niečo také, ja by som sa s cudzím chlapom nevyspala, ani keby vyzeral, ako Brad Pitt. Súhlasím s príspevkami, ktoré radia zoznamku, uvedieš tam, že chceš deti a rodinu, nech sa Ti hlásia len chlapi, ktorí to chcú tiež. Držím palce!
HLadaj priatela, skus zoznamky. Su aj rozvedeni muzi ktori hladaju priatelky, su aj osameli muzi uz s detmi ktori si hladaju rovno maminku.
Nevzdavaj to. A chlap na jednu noc? Treba mysliet aj do buducna, nielen dosiahnut oplodnenie teraz. Co raz povies svojmu dietatu ze kde je je ho otec? Preco nie je s vami? A co ten chudak chlap? Nikdy sa nedozvie ze ma dieta? Nebodaj sa to dozvie ked uz bude mat svoju vlastnu rodinu a obrati mu to zivot na ruby?
Drzim ti palce. Urcite niekoho najdes. Len bud trpezliva 🙂
@barbita ešte počkaj, je to skoro si myslieť, že si nenájdeš partnera. Po 35-ke môžeš začať rozmýšlať, ale aj to ešte neznamená že to nestihneš.
Ja som sa dala s terajším manželom dokopy v 30-tke, ale to už ma deptala matka, že ostanem sama a že bez detí, ale že to nevadí a bla bla..... Ja som tomu skoro podlahla, hlavne deti som chcela, ale stále som ešte nebola zúfalá, tak som to nechávala tak a upriamila sa na synovca s tým, že keby aj nemám deti, mám jeho a budem jemu v živote pomáhať 🙂
Oplodnenie len párom bohužial, čo mi však príde fakt od veci, akoby žena sama nemala právo byť tehotná, ked ju náhodou oplodní niekto na ulici, tak to štát nezaujíma, že je sama.
Neverím, že by v dnešnej dobe niekto dobrovolne išiel do toho, že sa s tebou vyspí jednu noc a oplodní ťa. Každý chlap sa bojí nasledovných povinností, nárokov, alimentov, priznania otcovstva, proste problémov. !!! A chlapov by podla mna toto riadne odradilo od samotného sexu, keby si im povedala: oplodni ma 😝
vraj v nemecku je daky chlapik co teda da zene podpisat ze nebude ona vymahat otcovstvo a vyzivne a ten sluzi ako taky inseminator 😉 ze uz ma na konte 20 deti...tak reku vzdy je moznost niekoho splasit.
V 32 by som ale nevesala hlavu...
Nuz. Pár je aj druh a družka. Kliniky sú súkromné. Neplodnosť sa dokladuje spermiogramom, ktorý sa robí na klinike. Keď si preberieš fakty, potom si vezmime hypotetickú situáciu (nikoho na nič nenavádzam), teoreticky:
Príde pár, otvorene povie, že sú "druh a družka", partner je "neplodný". Po absolvovaní celej procedúry podpíšu na klinike, že sa stávajú legálnymi rodičmi dieťaťa - klinika je krytá. Súkromne sa žena dohodne s tým dobrým priateľom, že ho neuvedie ako otca v rodnom liste. Spermie budú od anonymného darcu, čiže geneticky nie je dieťa priateľovo - žiadna možnosť vymáhania výživného touto cestou.
@barbita súhlasím s tými, ktoré ti tu radia hľadat vhodneho partnera. Dieta sa má narodit z lásky dvoch ludí. Ak teda hladás stastie pre celu rodinu, nemozes jedneho clena vopred vylucit. Doba je sice moderna, ale dieta nie je hracka ani nejaky produkt, ci tovar , ktory si len tak objednas cez internet. Prajem ti, aby si ziskala psych pohodu, nepodlahla tlaku okolia rychlo sa vydat a porodit. Hodiny tikaju a budu tikat nadalej. Zi si svoj zivot a bud stastna. Ten niekto sa potom najde, kto by s tebou chel byt stastny tiez. 🙂
@charity A tak isto aj otcovstvo je napadnutelne, ak by si to chlap nahodou rozmyslel, ze by svoje dieta chcel poznat, stretavat, vychovavat, moze to riesit sudnou cestou. Mozno aj za cenu toho, ze bude dobrovolne prispievat na vyzivu dietata.
@zan33 musim ta opravit prave HAK sposobuje ze zeny maju lepsie AMH vo vyssom veku a nespobudeje neplodnost
@duun tak to je ine scifi 😀 ,tak to vobec nefunguje ako si ty predstvujes, oni musia mat dovod ist do darcovskych spemii nie ze len tak leda bolo si povedia dohodnu sa ..
Väcsinou su tu rady pre zakladatelku temy, najst si partnera. Mozno nechce/nepotrebuje partnera. Kolko je dnes na svete zabezpecenych zien, ktore chcu mat dieta aj bez partnera. Niekedy je to aj lepsie.
Inseminator na jednu noc je o nicom, lebo nevie, ci je 100% zdravy. To by som neriskovala.
Este nie je v 32 neskoro, myslim, ze do 39 ma este dost casu. Prip. si nechat urobit odber svojich vajicok a nechat ich pre istotu zamrazit, ale ak toto, tak radsej v Cechach ako na Slovensku. Medzi najuspesnejsie kliniky patria prave ceske a talianske.
Kliniky, kde nepotrebuje partnera, su myslim v Holandsku, tam chodi vela nemeckych zien. V Rakusku plati od zaciatku roka zakon, ze na umele oplodnenie mozu ist lesbicke pary, nahovorit mozno nejaku kamosku.
@bykaterina Ja sa s tebou nehadam, len zopakujem, ze vsetko je biznis. A pre kliniku je lepsie mat klienta, ako ho nemat. Partner je plodny a kedze nechcete mat od neho ale anonymneho darcu, tak chodte prec.. myslis?
..a len ticho dodam, ze v istom veku - hoc aj uz po skoceni skoly - sa uz tazsie zoznamuje, malo kontaktov, na zoznamovanie nevhodna praca alebo "nevhodne" zaluby a tisic inych dovodov, preco si moze zena povedat, kaslem na hladanie. Ale dieta chcem mat, hoci aj sama. Ano je to sebecke, ale moje rozhodnutie, ze kaslem na vsetky tie "hladaj" a "rodina" reci, ktore vedu - bez urazky - v drvivej vacsine stastne zadane zeny, ktore suc "za vodou" vidia vsetko jednoducho a lahko.
A biologicke hodiny nie su vymysel. Po 35ke ide moznost postihnutia dietata geometricky nahor. Moze pocat aj po 40tke, ale statistika je svina a radsej zdrave dieta skor ako neskor dietatko s problemami na cely zivot.
@duun takto ako si to napisala to s darcovskymi spermiami vobec ale vobec nefunguje... na to aby par pouzil pri IUI alebo IVF darcovske spermie musi byt vazny dovod - bud azoospermia ( ziadne spermie v ejakulate) alebo musia byt spermie geneticky poskodene... a papier ohladne otcovstva sa nepodpisuje na klinike ale u notara alebo pravnika... a ked nie su manzelia tak je cely proces este o nieco zlozitejsi...
@duun tie tvoje štatistiky neviem odkiaľ máš ale nevad,, vôbec ale vôbec to tak nefunguje ako si napísala. Odporúčam menej telenoviel sledovať A podobných brakov ako sú rodinné prípady. Zoznámiť je vždy len netreba sedieť doma, a za ďalšie to že napísala že je zabezpečená nemusí znamenať že má nad zadkom pol milióna eur. Každa má iný meter čo je zabezpečenie dostatočne.
@dalilallit papier o otcovstve sa podpisuje len na Slovensku u notara, v Cechach doma alebo na klinike
@konik11 ale pise sa tam aj cislo obcianky nie? alebo ienho dokladu.
co sa tyka tvojho komentu, je rozdiel platit IVF v cz alebo SK ako v AT alebo v inom state EU alebo svajci. tam sa to dava do inych cifier , preto tu chodia slovenky zijece mimo SK lebo ich to stoji o dost menej
@konik11 neviem ako to funguje v inych statoch... len som napisala ako to funguje na Slovensku - z vlastnej skusenosti
Ak si najdes niekoho kto pojde s tebou na kliniku a povie ze je neplodny tak ano inak nie ale mozno este najdes toho praveho a nebudes musiet byt nato sama ☺
@kikusa prosim ta nenahnevaj sa na mna, za to co napisem- ale v tych CARoch nie su padnuti na hlavu, aby niekomu urobili IUI alebo IVF len na zaklade toho, ze chlap povie, ze je neplodny... to je totalna sprostost... tam sa robia vysetrenia a ked ma chlap prvy spermiogram totalne katastrofalny tak urobia este opakovany odber + vacsinou poslu par aj na genetiku...
@barbita Tak ako uz pisali predo mnou, toto vobec neries. Mas este kopec casu mat dieta. Hladaj radsej chlapa na vazny vztah, verim, ze sa ti to podari😉

@barbita pokial nemusis umele oplodnenie neries,ja som myslela ze to bude malina kedze som mlada a zdrava...a ono je to malina nieje,som za inseminatora na 1 noc ;)