icon

Môžem ukončiť stimuláciu v procese IVF?

27. feb 2025

Ahojte dievčatá. Možno si teraz o mne pomyslite že som hlúpa ale s mužom sa už 2 roky snažíme o dieťatko, zatiaľ neúspešne tak sme koli tomu minulý rok navštívili CAR kde nám spravili vyšetrenia. Povedali nám že jediné IVF. Tak teda som povedala ze to skúsim. Začala som zo stimuláciou dnes je to tretí deň. Rozhodla som sa to ale ukončiť. Myslíte že sa to ešte dá? Je mi hrozne zle,boli ma hlava,vraciam a dokonca mi hrozí OHSS.Cely deň som premýšľala a až teraz som si uvedomila že robím niečo proti môjmu telu,že je to nasilu,proste to tak cítim 😪 chcem sa naďalej milovať normálne zo svojim mužom a ďalej sa o to pokúšať. Dá sa to ešte stopnúť keď už som začala pichať? Prosím komentáre typu mohla.si na to myslieť skôr a podobne si odpustite,proste som sa asi zľakla

Strana
z4
monicazbb
27. feb 2025

Celý ten proces je náročný, viem ako sa citiš. Ani mne tie lieky nerobili dobre, od začiatku prvého dňa to bol masaker. A keď som čítala ako to ženy dobre znášajú, chodia do prace, išlo ma poraziť 😟. U mňa ina možnosť neexistuje ako IFv tak som to dala do konca, ale aj ja som to po týždni chcela ukončiť. Je to na tebe, neviem aky bol zdravotný problém, či vieš aj prirodzene alebo aký maš vek. Nikto ta nebude odsudzovať, lebo netuší ako veľmi tie lieky su zlé a ešte aj drahé cele...

autor
27. feb 2025

@monicazbb ďakujem za takéto povzbudenie... o peniaze by ani tak nešlo ale tie moje myšlienky...keď som si to cele predstavila a prečítala všetky tie papiere co mi dali v CAR,všetky tie rizika ...toto moje telo nechce 😪

simca115
27. feb 2025

kľud , proces je veľmi náročný , hlavne na psychiku . Treba myslieť pozitívne .. vedľajšie účinky sa musia vždy uvádzať 🙂

zuzkavladko
27. feb 2025

Ja som IVF absolvovala pred 10 rokmi a stimulaciu mi prerusili, ale z ineho dovodu. Moje vajecniky nereagovali ako sa ocakavalo, tak to proste stopli. Prestala som pichat a prisla MS. Takze predpokladam, ze sa to da aj na vlastnu ziadost. Drzim ti palce...ak to takto nechces, pocuvaj svoje srdce. Obrovska cast uspechu je v hlave, tak ak si presvedcena o svojom rozhodnuti, volaj do CAR a dohodnute sa na postupe.

autor
27. feb 2025

@zuzkavladko zajtra tam idem tak poviem že nechcem pokračovať, že čo sa stým dá robiť 😏

rachel36a
27. feb 2025

Jadne, že môžeš prerušiť cely proces a zmieriť sa s tým, že dieťa mat nebudete...lebo asi nejaký problém je, ked odporučili ivf...ten proces je veľmi ťažký a zložitý, ake stojí to za to....tiez som si tým niekolkokrat presla...

sono2
27. feb 2025

Samozrejme, že môžeš prestať. Predstav si ale, že už o 3 týždne si mohla byť tehotná🥰

44janica44
27. feb 2025

Prestať môžeš ale vedľajšie účinky neodzneju hneď... máš nastimulovane vaječníky čiže ta čaká "superovulacia" ktorá môže byť tiež velmi bolestivá... prakticky neziaduce ucinky odznejú až menštruáciou.
Si zmierenia a tým ze toto je možno jediná šanca mat dieťa? Aby si si v budúcnosti nevycitala ze si to vzdala. Ženy si kvôli deťom veľa vytrpia ci už komplikácie s ivf, tehotenstvo, pôrod, aj dojčenie kus boli.....

osky
27. feb 2025

Preber s lekarom,co sa da robit..
Ale myslim si,ze ak by ti ozaj hrozilo ohss,stopnu to oni samy
Prve dni su narocne ale kazdy dalsi by mal byt jednoduchsi-v zmysle, ze si proste zvyknes...ale mozno aj nie....

Podstupila som to 5x....cim viac sa nedarilo tym viac som sla höavou protimuru...ako taka slepa ovca...
Ked som sa chystala na 6.pokus,nieco vo mne zablikalo a ja som si uvedomila,aka som hlupa.
Ako bojujem s vetrom.
Proste ,to nie je spravne ...pre mna hlavne z etickeho pohladu.
Som veriaca a keby spm mohla vratit cas,uz to nikdy nepodstupim.
Pretoze "vyproduujes" vela vajicok,tvoje telo sa zblazni...
Oni vsetky schopne vajicka oplodnia a cakaju,ako sa vyvinu...
Si zober ze oplodnia 15 kusov,niektore odumru hned,ale niektore idu dalej vo vyvine...
Ale z nich,ked mas stastie,su iba nejake 4 fakt vhodne na vklad...niekedy len 1-2....
Ale tie dalsie sa dalej vyvijaju,ziju....je to tzv.biologicky odpad.....ale je to zivy organizmus
nevhodny na vklad
Ktovie,kde to skonci
V zaslepenosti tuzbou po detoch som tuto pravdu vzdy v sebe potlacala...
Ale pravdpu je,ze to tak byt nema....
Je to neprirodzene

Rozhodnutie je na tebe.
Existuje aj nejaka soft verzia,kde sa pracuje iba s jednym vajickom....ale aj tak je to kontroverzne

bororka
27. feb 2025

Nie si hlúpa, a nemyslím si to. Rob ako to cítiš. Ak je tvoj muž s tým ok, tak zajtra ti povie doktor, čo ti hrozí. Ja poznám nejeden prípad, ktorým sa podarilo aj keď IVF nevyšlo. Mám kamarátku, ktorá má 0 AMH, absolvovala 2x IVF a ovuláciu mala počas MS. A nakoniec má zdravé dieťa bez IVF. Až keď sa nato vyprdla, netlačila. Veľa záleží na tom, čo ti vlastne je, kolko máš rokov a iné okolnosti. Ale keď už si v procese, myslím, že si si všetko zvážila. Tak ver sebe ❤️

autor
27. feb 2025

Ďakujem vam dievčatá za každý názor ❤️ moj manžel je moja najväčšia opora,každé ráno mi pichá infekcie, dennodenne mi hovorí aká som silna,ako ma preto ľúbi a že bude pri mne stáť nech sa rozhodnem akokoľvek. A preto ak by som to aj stopla nebude mi nič vyčítať.
Ja som tiež bola zaslepena túžbou po tehotenstve a preto som do toho išla. Ale teraz keď už som v procese som si uvedomila že toto nieje to čo chcem.Ist proti tomu čo mi pánbožko nadelil do lona. Neviem,možno mám strach a ten ma premohol,cítim sa strašne.Myslela som si že som silnejšia a ako pozerám som padavka 😪😪😪

44janica44
27. feb 2025

@osky nemyslím ze soft je kontroverzné. Kamarátka mala 3 vajíčka, 1 sa neoplodnilo, jedno vkladali hneď jedno mrazili a neskôr využila aj to. Čiže za mňa nebolo zabite žiadne živé embryo. Z hľadiska kresťanstva je najmä to problém ze živé embrya sú likvidovane a tu pri soft neboli likvidovane žiadne čiže z môjho pohľadu ideál riešenie z etického hľadiska. A aj celý proces stimulácie je menej náročný, nehrozí ohss, menej hormónov... skratka jednoduchšie.

really8
27. feb 2025

Milovat sa normalne mozes aj tak. Pre nieco si zacala, nebud zbrkla. Ak sa vam babatko podari nikdy to neolutujes.

krasneleto
27. feb 2025

takto... asi mate problem, pre ktory pocatie prirodzene podla dlzky snazenia nejde... nepises aky.. snazit doma sa mozes kludne.. so stimulaciou neprestavaj.. aj ohss sa da prekonat... je to bohuzial sucast procesu... pi vela vody a proces nekonci... nevzdavaj to

krasneleto
27. feb 2025

este k tomu co panboh nadelil... pan boh nadelil aj lekarom mudrost a vede schopnost pomoct... ja som takisto veriaca a ivf som podstupovala.... kde je to v nekontexte s krestanstvom?

krasneleto
27. feb 2025

@osky a co je na tom kontroverzne? prosim vysvetli mi to ...

osky
27. feb 2025

@44janica44 v podstate hej.
Ale uz len to,ze ich zmrazia a znova rozmrazia je neprirodzene.
Ja hovorim o moznosti,kde odoberu naozaj iba jedno prirodzene vajicko a to oplodnia....ziadne ine manipulacie

44janica44
27. feb 2025

@osky ale to nie je soft metóda. Soft je minimálna stimulácia s cieľom získať 2-3 kvalitné vajíčka.

krasneleto
27. feb 2025

@osky IVF vychadza samo o seba z "neprirodzenosti" lebo je to in vitro, nie in vivo... a oplodnit 1 alebo 20 vajicok "neprirodzene" je aky rozdiel?

osky
27. feb 2025

@44janica44 tsk to nie je soft,dobre.
Citaj poriadne,nakonci povodneho prispevku jasne piaem co myslim-ze sa pracuje iba s 1 vajickom😉
@krasneleto ked nevidis rozdiel,nemame o com diskutovat.
Ked nevies,v com je aj soft kontroverzny,nepis,ze si veriaca.....biblia je vsade dostuona,aj knazi
Citaj alebo si nechaj vysvetlit....🙂

autor
27. feb 2025

Prosím dievčatá hlavne som tu nechcela rozbehnúť nejaké "hádky"... sto ľudí sto názorov 🤗

krasneleto
27. feb 2025

@osky a naco tento mudrlantsky ton. normalne som sa pytala. a ci som podla teba veriaca alebo nie, nebudem diskutovat... boh vie, ci? a ked nevies a nepoznas pribeh inej zeny.... naco sa vyjadrujes?

osky
27. feb 2025

To nie su hadky,ved komunikujeme.
Rozhodnut sa aj tak musis sama

krasneleto
27. feb 2025

hadky su vzdy v tejto teme, pretoze zeny, ktore su proti, sa vzdy zgrupnu v teme, kde ta vlastne podporia a odhovoria... je to len na tebe... nepises preco odporucili IVF, skusali ste IUI? v com je u vas problem?
a v konecnom dosledku, musis sa zariadit ty sama. ...

autor
27. feb 2025

@krasneleto áno ja viem že sa musím rozhodnúť sama ...ja som len chcela to z niekym odkomunikovat, možno sa zdôveriť,nechcela som rozpútať nejaké veľké výmeny názorov.
Ďakujem vám zo ❤️ za každý názor a povzbudenie

autor
27. feb 2025

Mam PCO a manžel má zlý spermiogram preto odporučili IVF a nie IUI... môj obvodny gynekológ a manželov urológ nás od IVF odhovarali ze nieje vylúčené ze sa nám to spontánne podarí...v centre nám povedali že prirodzene to nepôjde...preto som zmätená a človek nevie co ma robiť 😪

astrid31
27. feb 2025

Ak nie si stotožnená s tým, že tvoje dieťa vznikne takouto cestou, ukonči to. Tento proces je veľmi náročný nie len fyzicky, ale aj psychicky a takéto zmýšľanie ti určite nepomôže. Ja som sa tiež dlho cítila ako pokusný králik, až dokým som nevidela film Joy na Netflixe. Vtedy som si uvedomila, že môžem byť rada a vďačná, že vôbec mám takú možnosť to aspoň skúsiť na rozdiel od tých žien, ktoré tú možnosť nemali. Tiež mám PCOS a manžel zlú morfológiu. 🙂

krasneleto
27. feb 2025

moj osobny neodoborny nazor je ze v tejto kombinacii je velmi zlozite otehotniet.. pretoze PCO samo o sebe je problem + nedobry spermiogram... nie je to vylucene... poloz si otazku, kolko mate rokov, 2 roky sa snazite a nejde to... ci to naozaj nie je spravna cesta...

osky
27. feb 2025

@krasneleto ved sama pises,ze v podstate uz to,ze je to in vitro-proste mimo tela,je neprirodzene.
Presne to myslim,ze uz v tomto je to kontroverzne.

A rozdiel je,ked oplidnis jedno a to vlozis a nic ine neostane,a ked oolodnis 20,tak mas zivy biologicky odpad...logicky je to predsa zle.aj kebx vsetkych 20 bolo super,nevyuzijes ich ..
A dalsia vec je mrazenie..uplne zle
Ved to vsetko pisem hned v prvom prispevku.

A ze si veriaca,tak si najdi v biblii...citaj...
Ani ja vsetko neviem.
Ale vsak hadam to,ze sa namnozi vela embryi a vsetky nevyuzijes,je logicke,ze je proti praviflam nielen cirkvi ale aj celej etikx...na to nemusis byt ani veriaca.
A nemudrujem,vsak sama som to podstupila ...
Ale clovek sa stale uci,dozrieva...zial,aj na vlastnych chybach 😉

pierinaa
27. feb 2025

Nechcem davat nevyziadane rady, ale ak mate problem teraz, laska ho nevylieci. Je mala sanca, ze budete statistickou odchylkou a vam sa zadari prirodzene. Co by som urobila ja? Vydrzala so stimulaciou a dala si odobrat vajicka a zamrazit. Nasledne sa s manzelom milujte, uzivajte samych seba, no mozno po par rokoch zostite, ze to furt nejde a mat dieta chcete. A v tejto chvili budes mat zamrazene vajicka, ktore spoja so spermiami tvojho partnera… ak to uz mas rozbehnute, nezahadzuj to. Spomen si na dovody, pre ktore si do toho sla.

Strana
z4