icon

Naša prvá inseminácia v apríli 2015

lucianna1981
23. apr 2015

Ahojte žienky.
Detičky ešte nemám, o jedno sme prišli pri MMT a snažíme sa o druhé. Podstúpila som prvú insemináciu v Heliose v MT. Dnes som 7.deň po a netrpezlivo čakám na výsledok. Úspešnosť je vraj veľmi nízka, no neprestávam veriť. Je tu ešte nejaká taká, ktorá je na tom podobne ako ja? Ďakujem za odpovede. 🙂

sandria33
14. aug 2015

@vevericka13 ako dlhi trva cely proces ivf? Od samotneho stimulovania?

mischel2903
14. aug 2015

@spetule velmi ti drzim paste,aby sa vam to podarilo a aby si nam napisala pozitivnu informaciu,ze si uz tehulka ;) hlavne bud v klude,ziaden stres a tes sa ;)

spetule
14. aug 2015

@mischel2903 Děkuju moc <3 Stres se mi poslední rok moc nevyhýbá, ale snad už to období končí a bude jen hezky 🙂 Moc moc držím pěsti, aby jste umělé zásahy nepotřebovali a přišlo to pěkně samo a přirozeně 😉

spetule
14. aug 2015

@sandria33 Záleží, jestli máš dlouhý nebo krátký stimulační protokol, ale uvádí se do 6ti týdnů.

vevericka13
14. aug 2015

@sandria33 da sa to v jednom cykle, zavisi od vela faktorov

ela024
15. aug 2015

@mischel2903 dakujem mischel, 😅 , tyzden ma to sice bolelo, ale potom kazdym dnom lepsie,, teraz dufam ze príde ovul a menstr. ,následne iui, ale mam taky pocit ze to nevyjde ani teraz,, :/ prečo sa nám a vám .. nedarí? 😖 :/

vevericka13
16. aug 2015

@spetule daj vediet ako to zvladas, mna to caka o mesiac snad

sky23
16. aug 2015

@spetule Ahojte dievcata prepacte,ze som sa dlhsie neozvala ale nemala som vela casu.V poslednej dobe som mala vela prace a riesila sa dovca a tak.Teraz ked uz viem aj ja viac Co sa mojho zdravotneho Stavu tyka som sa rozhodla podelit aj s vami.Po 3 neuspesnych IUI pokusom som bola teraz v piatok na laparoskopii kde mi bola zistena a hned aj odstranena endometrioza.O tyzden v utorok mam termin u mojho lekara kde mi bude povedane ako budeme pokracovat.Lekarka Co ma operovala mi povedala,ze prave tato endometrioza bola dovodom preco uz 3 rok nemozeme otehotniet. Co myslite mam to Nechat teraz na prirode alebo si Nechat opat pomoct lekarmi.Spermiogram mojho muza je dobry.Aky mate nazor alebo skusenosti?

spetule
16. aug 2015

@sky23 Divím se, že ti na to přišli až teď. Mě dělali laparku ještě než jsme se pustili do IUI. Ale je dobře, že na to přišli a vyřešili. Já bych to klidně zkusila přirozeně. Když to nepůjde, vždycky se můžeš znovu obrátit na lékaře 😉

spetule
16. aug 2015

@vevericka13 Zatím mám za sebou dva samovpichy stimulačních hormonů. Dnes už mne začly trošku pobolívat vaječníky. Ve středu jdu na kontrolní UZ (jak tělo na stimulaci reaguje). Budu průběžně informovat 😉

vevericka13
16. aug 2015

@spetule super, dik za info, a to pichanie boli? neviem ci si to budem vediet sama pichnut, asi manzel 🙂

spetule
16. aug 2015

@vevericka13 Vpich mne nebolí (injekce je krátká a tenká), jen při vstřebávání látky mne to chvilku trošku štípe (já měla muže na víkend mimo domov, tak mi nic jiného nezbylo :-/ )

hennka2
16. aug 2015

@sky23 .. ahoj, som velmi podobny pripad, po 2 rokoch neuspechu som sla do CARu pre pomoc, po skoro roku v CARe mi urobila doktora laparku, nasla endo, ako Tebe, odstanila, co mohla a povedala, ze skusime otehotniet do dakych 9 mesiacov.. zatial sa nedari, mam uz za sebou spolu 5-tu IUI, z toho myslim 3 po laparke ... ja osobne tomu uz nedavam sancu a na bud. rok skusime co najskor ako sa bude dat IVF... neviem, co do decembra, ci pokracovat v CARe este ... kazda z nas je velmi individualna, nam sa zatial nedari, nemozem dat dajaku radu, len ja osobne uz neverim ... treba to zvazit, mozno sa Vam po laparke podari ... netrufam si odhadnut ... skus mozno este vyuzit par krat IUI a ked nic, tak budete volit dalej ..

sky23
18. aug 2015

@hennka2 Ahoj ja som podstupila pred touto operaciou tiez tri stimulovane IUI zial bez uspechu.Ja som sa o tom vsetkom rozpravala s muzom a nechceme uz cakat ci sa to podari prirodzene.Predsa uz su Tomu 2 roky Co sa pokusame o babo a uz od Februara sme v Kinderwunsch Klinik.Ja pockam teraz co navrhne buduci tyzden lekar ale ja by som nebola ani proti Tomu keby sme isli hned do ivf.Co si o tom myslis.Ja Stale verim ze to musi klapnut.A touto cestou chcem povzbudit aj teba.Raz nam to musi predsa vyjst!!!!!

hennka2
18. aug 2015

... dakujem za podporu. Tiez premyslam nad IVF, lebo mam pocit, ze pre nas IUI nema vyznam a stoji to kazdy krat taktiez vela penazi. Pravdupovediac, neviem, co dalej, ale ako pisem, rozmyslam uz nad IVF, len u nas je to narocne po vsetkych strankach, lebo zijeme v zahranici a vsetko to potrebujeme naplanovat ... Keby som bola na SK, urcite by som zacala planovat IVF, takto potrebujem este pockat a bud na jesen, alebo az na bud. rok. Mam pocit, ze u nas to nema vyznam a len stracam cas a miname vela penazi na vsetko okolo IUI. Pockaj, co Ti navrhne lekar a porozpravajte sa s muzom. Ty si este len po laparke, mozno by to mohlo vyjst po laparke. Ja som mala laparku koncom marca a doteraz sa nam nedari, ci uz prirodzene bez stimulov, alebo IUI.

vevericka13
20. aug 2015

@spetule ahoj, ako pokracujes?

spetule
20. aug 2015

@vevericka13 Ahoj, děkuju za optání. Kontrolní UZ byl v pořádku, pokračuju ve stimulaci (Menopur) plus přidávám druhé injekce - Cetrotide (pozdržení ovulace). V úterý mne čeká OPU (odběr vajíček). A pokud bude vše probíhat ok, do konce srpna bych mohla stihnout transfer...A jak u Vás?

spetule
25. aug 2015

@mischel2903 @hennka2 @lucianna1981 @sky23 @monika585 @vevericka13 Zdravím děvčátka, jsem čerstvě po OPU. Zákrok trval asi 15min, odpočívala jsem pak ještě asi 2hodiny na lůžku. Dostala jsem i něco proti bolestem. Odebralo se 19 vajec, z nichž 12 je použitelných. Tak uvidíme, co se z toho podaří. O víkendu snad transfer. Přeju krásný den všem a ať se Vám daří ve Vašem snažení!!!

vevericka13
25. aug 2015

@spetule tak super a tych 12 sa oplodnilo, ci sa to este len ide dat oplodnit? ja mam len jeden vajecnik, tak snad budu nejake. ja uz mam zakrok schvaleny v poistovne, este to musia poslat do centra. drzim ti palceky a informuj dalej 🙂 je to super, hlavne ked ma to caka 🙂

spetule
25. aug 2015

@vevericka13 Teprve je budou oplodňovat, zítra si budu volat, jak se daří a uvidíme, kolik z nich se bude správně vyvíjet do doby transferu. Ono asi lepší mít míň než já..ještě o pár víc a zavánělo by to hyperovulačním syndromem. Tak gratuluji ke schválení a přeju úspěšnou stimulaci 😉

vevericka13
25. aug 2015

@spetule dakujem, no kedze mam len jeden, tak urcite ich vela nebude, len aby zase nieco ostalo na transfer 🙂 drzim palce, aby ich bolo co najviac schoponych transferu alebo mrazenia 🙂

spetule
25. aug 2015

@vevericka13 Děkuju moc 🙂

iskrickaa
25. aug 2015

Ahojte baby, zalezi aj od veku, pokial clovek nie je mladucky, IUI velmi nezabera a ta sanca je tam nizka tak ci tak. Laparka je zbytocna tiez, to radsej IVF namiesto nej. Ked uz, tak hysteroskopia. Drzim palce @spetule

bibiana26
25. aug 2015

@iskrickaa lenže v centrách robia iui ako podmienku od poisťovne pred ivf pokiaľ je žena zdravá a dá sa urobiť aj iui. Aspoň u nás to tak bolo. Máme dve deti po dvoch iui a vek som mala okolo 30. Takže záleží od šťastia či sa podarí alebo nie.

hennka2
25. aug 2015

@iskrickaa
@bibiana26 .., podla mna hlavne zalezi od prostredia maternice a ci su tam dajake problemy, vsetko je velmi individualne, mnoho zenam IUI vysla, ale ja medzi ne nepatrim ...

iskrickaa
25. aug 2015

@bibiana26 Tak super, ze sa tebe podarilo! Ano, ked poistovna ma limity, neda sa s tym vela narobit.

iskrickaa
25. aug 2015

@hennka2 Pokial si dobre spominam, tak sanca je 10% pri nemedikovanej IUI.

hennka2
25. aug 2015

@iskrickaa ..ano, sanca je 10-15 % .. niektorym to vyjde, niektorym nie ..

mischel2903
26. aug 2015

@spetule velmi sa tesim ze to takto dobre islo,drzim palceky aby ich bolo co najviac oplodnenia schopnych 🙂 uvidis,teraz to vyjde a uz sa tesim sko napises,ze si tehulka ;)
My sme objednani do CAR,som zvedava ako dopadneme. Bola som si po vsetky vysledky u gynekologa a vraj vsetko v poriadku a aj napriek tomu sa nedari. Dufam,ze v CAR sa nam zadari ;)

spetule
26. aug 2015

@mischel2903 Děkuju, taky si zatím moc nepřipouštím, že by se mohlo nepodařit...Držím palce, ať se i Vy v CARu pohnete kupředu a můžeš se brzo radovat! (na to, jak jsem se procesu IVF bála, docela rychle to uběhlo)