Naša prvá inseminácia v apríli 2015
Ahojte žienky.
Detičky ešte nemám, o jedno sme prišli pri MMT a snažíme sa o druhé. Podstúpila som prvú insemináciu v Heliose v MT. Dnes som 7.deň po a netrpezlivo čakám na výsledok. Úspešnosť je vraj veľmi nízka, no neprestávam veriť. Je tu ešte nejaká taká, ktorá je na tom podobne ako ja? Ďakujem za odpovede. 🙂
@hennka2
@spetule
@mischel2903
@vevericka13
Dnes som bola ráno na tú krv, ale výsledky ešte nemám až okolo 10:00. Urobila mi aj sono, ale tam nič, takže sa len potvrdzuje to, čo som aj vedela. Predsa len ešte počkám na tú krv, lebo aby sa vylúčilo mimomaternicové tehotenstvo. A potom volám do MT, aby sme sa dohodli, ako teda ďalej a kedy prísť na ten ďalší vklad. Kým mám silu a vieru, tak to musím využiť. V MT čakajú ešte 4 embryjká, takže skúsime opäť.
@lucianna1981 netreba to vzdavat,musime bojovat a verim ze to bude mat pre nas vsetky stastny koniec a budeme maminami 😉
@lucianna1981 no, mali sme horsi spermiogram ako naposledy, tak uvidime, ze ci sa udeje zazrak🙂 ked nic, tak dalsi cyklus zacneme riesit ivf, ked to inak nejde:( drzte sa dievcata;)
@hennka2
@spetule
@mischel2903
@vevericka13
@coralee_wiley
Takže, žienky, oficiálne vyhlasujem, že naše prvé IVF nevyšlo a bábo sa nechytilo... ☹ Potvrdili to aj krvné testy. Volala som však do MT a trošku mi zdvihli náladu, lebo o 1,5 týždňa idem na sono, aká je sliznica maternice a ak bude všetko ok, tak cca presne o 2 týždne bude nový vklad. Máme tam ešte 4 anjelikov, tak snáď jeden z nich bude úspešný...
@lucianna1981 .. nevadi luci, tiez by som isla na dalsi vklad co najskor, ako by to slo ... ak je telo v poriadku, niet na co cakat ...
@lucianna1981 Mrzí mne, že to nedopadlo☹ Tak si zatím oraz, užij, to, co už v těhotenství pak nebudeš moct 🙂 A hurá na přípravy do nového cyklu 😉
@lucianna1981 ... luci, a dala si si PK, ci len niekolkobunkove ?
@lucianna1981 mrzí ma, že sa babenko neuchytilo, ale super je, že za 2 týždne to môžete skúsiť znova. to je také pozitívum a uvidíš určite sa podarí. Už sa to musí podariť. Ty budeš mať vklad a ja začnem s injekciami a cca okolo 26.10. by mohol byť potom u nás odber a následne vklad 🙂
@mischel2903 A já snad na přelomu října a listopadu budu znát konečně výsledky vyšetření a budem se taky moct zase někam pohnout 🙂
@hennka2 Veľmi som sa bála, že budem musieť nejaký čas čakať, ale veľmi ma to povzbudilo, že nie. Tak sa teraz idem sústrediť na to ďalšie a nebudem sa tak trápiť týmto prvým neúspechom...
@hennka2 Neviem, čo je PK....
@spetule Presne... to isté som si hovorila... dnes si s manželíkom dáme poriadny pohár vínka na večer a možno aj nejakú romantiku... 🙂 Aspoň sa odreagujeme a možno si aj nájdem nejakú fyzickú prácu, lebo tá odbúrava psychickú záťaž... mám na to 2 týždne a potom sa budem zase šetriť....
@mischel2903 No vidíš... a potom si budeme písať, ako nám silnejú čiarky na tehotenskom teste. 🙂
@lucianna1981 ja uz dufam,ze to tu zacne pekne pribudat pozitivnymi spravami ;)
@lucianna1981 .. PK je predlzena kultivacia 🙂 ... a mas recht ! treba si povedat, ze ide sa do dalsieho a tesit sa teda na to dalsie 🙂
@lucianna1981 @spetule @mischel2903 @coralee_wiley @vevericka13 .. dievcata, verim, ze jesen, zima to pozitivnymi testami prelomime ! 🙂
@hennka2 ja tiez
@lucianna1981 to mas super ze mas este embyjka a nemusi to podstupovat znovu, mne mozno ani nebudeme mat co mrazit, este mam pockat do zajtra, co bude 6 den, tak som z toho smutna
@vevericka13 co sa zle vyvijaju embrijka? Ked si z toho smutna? Neboj na vklad bude urcite aspon jedno dobre ;) drzim paste
@mischel2903 no dve boli take ako mali byt na 5 den a tie mi vlozili vcera, ale som myselala, ze budeme aj mrazit a dalsi mesiac pojdem len na ket, ale dalsie dve boli o den pozadu a dalsie dve mesali uz na treti den, tak sa asi ani mrazit nebude, dnes mi ma volat embrylogicka, lebo este ich den nechala kultivovat, ze co spravia
Ahoj dievcata, chcem vas trosku potešiť a potvrdiť, že hoc je šanca mala je tam 🙂 Mne sa nedarilo otehotniet 2roky, nakoniec sme skusili IUI a vyšlo to hned na prvy krat. Teraz som v 5tom mesiaci a dufam, že už všetko dobre dopadne, mimochodom čakame dvojičky :D
Dobrý deň dámy, dovoľte aby som pridala odborný názor k téme krvácania počas tehotenstva od MUDr. Gala z Iscare, Centra asistovanej reprodukcie: "Na začiatku tehotenstva existuje tzv nidačné krvácanie, čo môže byť aj normálne krvácanie a vyskytuje sa pomerne často. No krvácanie môže byť aj prejavom keď sa odlučuje plodový vačok a to už je nepriaznivý fenomén. Tieto dve príčiny krvácania (okrem toho môže ísť aj o začiatok menštruácie) nevieme rozlíšiť, takže každé krvácanie považujeme za negatívum, keďže môže vyžadovať liečbu. Môže ísť o niekoľkodňové krvácanie. Každé krvácanie vyžaduje konzultáciu u gynekológa, nakoľko môže hroziť potrat. Pri spontánnom otehotnení dochádza k uhniezďovaniu 7. deň po oplodnení, v prípade umelého oplodnenia sa embryo uhniezdi ihneď.“ Verím, že sme vám názorom pomohli zorientovať sa v tejto problematike.
@iscare_reprodukcna_medicina co je myslene tym ihned? kolko po vlozeni do maternice? a ked zene zacne krvacat pred ocakavanou ms, tak uz vie, ze sa to nepodarilo?
@mischel2903 Tak to aj ja.... 🙂 Len samé pozitívne správy!
@hennka2 Myslím, že áno. Takže chcem sa hneď dať na ďalší pokus... snáď už raz vyjde...
hennka2 @lucianna1981 @spetule @mischel2903 @coralee_wiley @vevericka13
Povedzme si to inak: Na Vianoce pod vianočným stromčekom všetky budeme sedieť s bábätkom v brušku... 🙂
@vevericka13 Nebuď smutná! JA vždy hovorím, že treba mať nádej do posledného okamihu, kým sa to negatívne celkom nepotvrdí, lebo pesimizmus nepomáha a na čo sa trápiť vopred...
@iscare_reprodukcna_medicina Ďakujeme za informáciu a verím, že mnohým ženám bude veľmi užitočná.
@iscare_reprodukcna_medicina .. dakujeme za informacie, zisli by sa tu castejsie 🙂

@coralee_wiley Držíme palce! 🙂 A čakáme na dobré správy. 🙂