icon

Naša prvá inseminácia v apríli 2015

lucianna1981
23. apr 2015

Ahojte žienky.
Detičky ešte nemám, o jedno sme prišli pri MMT a snažíme sa o druhé. Podstúpila som prvú insemináciu v Heliose v MT. Dnes som 7.deň po a netrpezlivo čakám na výsledok. Úspešnosť je vraj veľmi nízka, no neprestávam veriť. Je tu ešte nejaká taká, ktorá je na tom podobne ako ja? Ďakujem za odpovede. 🙂

ela024
3. jún 2015

@simon32 je to hrozne ťažké,, no podarí sa, mozno o tri roky sa iba pozrieme na tuto stranku-temu, a bude uz maličké na svete,, ..viera a trpezlivosť, neopúšťaj nás! :/

mischel2903
3. jún 2015

@ela24 zatial nie som dohodnuta na krv. Po 14 dnoch ked sa nedostavi menzes,mam si urobit test a potom dobehnut. Ja dufam,ze uz aspon jedna pozitivna sprava pride,to nie je mozne aby to ani jednej nevyslo,hlavu hore babule ;)

simon32
3. jún 2015

@ela024 vieš ja nemam len Pcos ale viac diagnoz a fakt nevladzem .... Ďakujem za podporu. Drž sa!!!

hennka2
4. jún 2015

@simon32 ... viem, ake je to tazke kazdy mesiac, ja som na tom uplne rovnako :( ... uz to chcem vela krat vzdat, ale vzdy sa zdvihnem z tych kolien a skusam dalej .. taktiez nevladzem, hlavne na psychiku je maximalne tazke a to cakanie ;( ... treba obrovsku podporu dievcata !

majka15majka
4. jún 2015

Mala by som otazocku 😊 vkladate si utrogestan presne kazdych 12 hodin alebo len jednoducho dodrziavate rano a vecer v odlisnych hodinach....dakujem za kazdu info ☺

hennka2
4. jún 2015

@majka15majka ... ja sa snazim kazdych 12 hodin +- hodinu hore, dole, lebo niekedy mi to nevyjde uplne presne na cas .. obycajne si davam okolko 6-7 vecer a potom si davam budik na 5-6 rano, podla toho, o kolkej idem do prace, aby som aspon 1-2 hodky minimalne lezala, ked sa da, lezim co najdlhsie ...

danielacool
4. jún 2015

No babule, v sobotu 4 krásne folikuly, večer o 22.00 pichnutý Pregnyl a snažilkovanie, a v pondelok IUI. Tento mesiac to proste musí vyjsť, som sa rozhodla 🙂 ! Pocity zatiaľ žiadne, akurát ma trošku podbruško bolelo v pondelok, inak som úplne bežná 🙂. A prsty ma už svrbiaaa na testovanie 🙂

mayama
4. jún 2015

Ahojte držím všetkým prstiky ale ja som na iui zanevrela ak má muž problém v morfológii sanca je mizerná pre nás to boli vyhodené peniaze z vlastnej skúseností ak má muz zlú morfológiu tak odporúčam len ivf.

orchidea111
4. jún 2015

@danielacool bodaj by 😉 ja pockam este 5 dni ci dojde mrska a ked hej, tak to teda nechame na jul 🙂

majka15majka
4. jún 2015

@hennka2 je potrebne az tak dlho lezat napr hodinu? Ja som minule 2 cykly vkladala utros ako prislo rano o pol 7 a vecer o 10 alebo 11....tentokrat to skusim ako ty 😊 len si neviem predstavit od 18:00 lezat hodinu ☺

hennka2
5. jún 2015

@majka15majka ... ma sa lezat minimalne 20 minut, ale ked mam cas, tak lezim i dlhsie, potom to nevyjde tak rychlo .. takze nie, nemusi sa tolko lezat 🙂

ela024
8. jún 2015

tak,a iui sa nepodarila ://, Bože je to ťažké..

lucianna1981
autor
8. jún 2015

@monica585 Ani mi nehovor, aj ja sa cítim taká nejaká bezradná. Mne doktorka povedala, že ak sa rozhodneme pre IVF, tak nie je problém aj keď máme za sebou len jednu IUI. Tak neviem.

spetule
8. jún 2015

@ela024 To mne mrzí☹ Drž se!

lucianna1981
autor
8. jún 2015

@ela024 Tak to ma veľmi a úprimne mrzí... tiež som si tým prešla. A mňa to zmohlo až tak, že už druhý mesiac na to všetko doslova "kašlem", nič už nesledujem, nemeriam, ani dokonca neviem, kedy mám mať plodné dni, či dokonca ďalšiu ms... neviem čo bude ďalej...či ma tento "stav" prejde, alebo už budem na to zanevretá stále... ☹

spetule
8. jún 2015

@lucianna1981 Kdyby tak někdo dokázal říct, jak na to, aby se už zadařilo...

lucianna1981
autor
8. jún 2015

@monica585 So mnou bieda... ☹ Od ten mojej neúspešnej IUI som na všetko zanevrela a prestala som čokoľvek sledovať či merať... nemám proste silu. Aj predchádzajúcu ms som vôbec neočakávala - ešte že som bola doma, keď som ju dostala, lebo som ani nemala vypočítané, kedy príde. Takže takto je to so mnou...nemám na nič silu ani náladu. A to mám švagrinú, ktorá je v 7.mesiaci, tak ani nejdem hovoriť, ako mi je ťažko s ňou čo i len hovoriť.... a to máme ísť za krstných.... :-/

lucianna1981
autor
8. jún 2015

@spetule No veď toto... ☹ Nikto nám to nepovie... Niekto sa ani nesnaží, ba dokonca dieťatko nechce a podarí sa ... a my tu môžme aj celé nebo za nohy ťahať a prosiť, aby bolo a stále nič ☹

lucianna1981
autor
8. jún 2015

@jolly84 No, ani nie. IUI nevyšla a mňa to položilo na lopatky. Stratila som všetky nádeje a síce som sa začala zaujímať o IVF, predsa len neviem, či sa na to nakoniec dám. bojím sa totiž, že sklamanie po IVF by bolo omnoho väčšie než IUI a z toho by som sa už možno nespamätala. Takže preto sa toho bojím... ☹

spetule
8. jún 2015

@lucianna1981 Mrzí mne, že se trápíš. Ze srdce Ti přeju, aby si zase brzo nabrala síly a důvod k radosti! Já byla o víkendu u kamarádky, která je ve 4.měsíci po IVF....taky mi z toho bylo úzko...ale zároveň je to pro mne i povzbuzení.

lucianna1981
autor
8. jún 2015

@spetule Vieš, aj ja viem o mnohých prípadoch, kedy to vyšlo aj po IUI aj po IVF, ale nejako viem, že práve ja som tá "výnimka", ktorej práve to nevychádza. A to som si myslela, že chyba je vo mne a naopak - manžel má nejako menej spermií či čo to je... takže predsa len sa bojím, že to nevyjde, keď sú "možnosti" obmedzené...

spetule
8. jún 2015

@lucianna1981 A co říkal Dr.?

lucianna1981
autor
8. jún 2015

@spetule Doktorka mi povedala, že keď som bola taká sklamaná po IUI, tak že môžme rovno urobiť IVF. Kázala mi poslať jej čestné prehlásenie, ktoré ona potom dá k žiadosti o IVF a čakáme, či to schváli poisťovňa. A potom je na nás, či a kedy to rozbehneme... keď ja neviem, bojím sa do toho púšťať. Lebo už takto ma to zmohlo a to som vedela, že IUI je veľmi malá šanca, no napriek tomu ma to položilo. A IVF by som určite oveľa viac verila, preto by ma to aj oveľa viac bolelo, keby to nevyšlo... ☹

spetule
8. jún 2015

@lucianna1981 Rozumím. Je těžké nemít očekávání. A o to víc zklamání bolí. Samozřejmě rozhodnutí je na Vás. IVF není zrovna snadný proces. Ale já tam vidím aspoň malou naději...a proto pokud se nezadaří třetí IUI, zkusím i IVF. Aspoň si budu moct říct, že jsem to zkusila....

lucianna1981
autor
8. jún 2015

@spetule No to veru nie je ľahké, ale kto má ešte silu a nádej, tak to zvládne...

spetule
8. jún 2015

@lucianna1981 a taky touhu...😉

ela024
8. jún 2015

@lucianna1981 ved presne toto, opustilo ma nadšenie pre toto riešenie,, rano mi sestricka ktora brala krv na testy povedala no ze minulý tyzden volala trom aby im oznamila ze su v tom". tiez mam sestričku, kamaratku, a švagrinu ktoré radostne očakávajú, a nám len ostatní "no kedy budete mat vy" ..no, to tak. //spetule dakujem Ti // ešte rozmýšlam nad priechodnostou vajickovodou, podstupili ste tym dievčatá? je to bolestivé?

spetule
8. jún 2015

@ela024 Není to příjemné....ale dá se to.

monica585
8. jún 2015

@lucianna1981 je to tazke pre nas vsetky. Ja som bola v piatok na druhej IUI. Nejako teraz nestresujem ze ci sa to podari. Ani nemam kedy. Mam sice dovolenku ale o program nudzu nemam. Samozrejme ze by som chcela aby to vyslo ale ak to ma vyjst tak to vyjde a ak nie tak nie. Raz sa urcite podari. Ja by som tiez asi isla radsej rovno na IVF ale uz sme sa rozhodli ze si dame aspon na leto pauzu.

hennka2
8. jún 2015

@ela024 .. ja mam za sebou priechodnost vajcovodov 2 x, jeden ambulantne a jeden pod anestezou .. mam taky isty pocit, ako spetule, ambulantne to nebolo prijemne, ale pre dieta urobim vsetko, co mozem .. kazdopadne, je to dalsi krok do zistenia moznej chyby ...