icon

Nedozrievanie folikulov a nemožnosť otehotnieť

barunka28
9. okt 2011

ahojte,chcem vas poprosit o radu..bola som vo stvrtok u doktora, robil ultrazvuk,jedine co mi povedal bolo,ze je to zle,mam tam nejaky folikul,kt.je zevraj maly a mam prist v pondelok,aby zistil,ci narastol.Toto som uz absolvovala pred cca pol rokom a nikdy nenarastol..Doteraz som brala duphaston a s priatelom sa snazime o babo len od juna,dovtedy sme si davali pozor (co sme teda nemuseli) .Doktorovi som povedala,ze by som chcela otehotniet nejako prirodzene,pretoze ma posiela do centra asist.reprodukcie.Preto sa chcem spytat,ci tu je nejaka snazilka,ktora to riesi inak ako centrom. Do centra zevraj treba ist,az ked sa snazite rok o babo a neuspesne.My sa snazime len od juna,preto si myslim,ze mam este sancu nejako sama zabojovat,len sa bojim ci nebude neskoro,ak s tym centrom pockam.Doktor povedal,ze moje vajecniky by "mohli" este nieco vydrzat,cize sa bojim..mam uz 29 rokov.Pred tym polrokom mi diagnostikoval PCO.Prosim teda o radu,ako sa mame dalej zariadit,neexistuje nejaka liecba hormonmy?Doktor chce, aby priatel siel na spermiogram,comu nerozumiem,pretoze,chcem to skusit najprv inak..Prosim ak mi viete poradit, aby som v pondelok vedela doktorovi navrhnut ine riesenie.Dakujem vopred 🙂

Strana
z4
kraskanz1
27. júl 2012

@stellamaris ja chodim do caru vlastne v care mi predpisali metrofomin ...najblizsie sa tam chystam v septembri tak skusim ju nahovorit nech mi da vyssiu davku...

nika12
27. júl 2012

a clostilbegyt ti nepredpisal? ten je na dozrievanie folikulov ...

nika12
27. júl 2012

aha, dobre, ja ze je to nova tema 😀 t

stellamaris
28. júl 2012

@kraskanz1 skus to tam,a pises,ze musis schudnut,davka 500 2x denne zabera tak,ked mas vahu do 60kg,ak vazis viac,tak radsej 850...mne pomohol metformin schudnut tiez 😉

kraskanz1
29. júl 2012

@stellamaris no schudla som ale 10kg asi ale teraz to to nejde dole a rok si drzim vahu a ja mam stale velku nadvahu ..ja som jej hovorila ze nech mi da 850x2a nechcela aby som nedostala ten glikemicky sok ci co to je...a to oblo asi pred rokom ale pojdem tam v septembri a uvidime.kolko si ty schudla???

radina
29. júl 2012

@barunka28 ja keby som vedela v minulosti, ze budem mat problemy otehotniet, dala by som si uz davno spravit hormon. profil + AMH , ktory ukaze tvoju ovarialnu rezervu, potom este aj spermiogram, predisla by som tym zbytocnemu snazeniu. takze moja rada je, snazit sa prirodzene, ale az ked ti vyjdu tieto testy ok 🙂

radina
29. júl 2012

@barunka28 A ak ti este mozem poradit, ak by si chcela ist do centra asist. reprodukcie, tak ak si z BA, tak odporucam reprodukcne pracovisko na Antolskej 🙂

stellamaris
30. júl 2012

@kraskanz1 takych desat kil som lahsia a berem metformin aj teraz,takze test na cukrovku som nemusela dat urobit 😉

lorry
30. nov 2012

Ahojte baby poculi ste uz o Inofolice ? Je to nejaka novinka pre zeny ktore nemozu otehotnet kvoli Pco, nemate s tym skusenosti ? http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...

weeron
28. mar 2013

@barunka28 ahoj na tu fytosoju je tu tema dam ti link..je to dost zaujimave..ja ju mam uz doma a rozmyslam ze ju vyskusam..ale sa asi opytam doktora na davkovanie nech poradi..ja mam to iste co ty ze mi vajicka nedozrievaju do urcitej velkosti ako maju.. 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/sojove-isoflanovoidy-ako-nahrada-clostilbegytu/

barca_baska
27. okt 2015

@enanena Ahoj, vies mi prosim dat kontakt na lekara v PN o ktorom si tu pisala ze si s nim bola spokojna ? dakujem pekne

enanena
27. okt 2015

@barca_baska žiaľ kontakt už nemam nakoľko mi vypovedal telefón službu ale možem ti dať adresu približnú kde v PN ordinuje. Je tov centre oproti auparku na nitrianskej ulici. Je to zákona budova.

monika12323
8. máj 2019

Ahojte, som tu nova. S priateľom sa snažíme 3 roky, ja 23 priateľ 30. Mali sme pred troma rokmi potrat a od vtedy sa nedarí. Chodili sme do gyncare do Košíc, no neboli sme spokojný a tak sme išli do helios do bystrice. Pravdepodobne mi nedozrievaju vajíčka spravili nám všetky testy a čakáme na výsledky. Odporučili nám ivf. Zatiaľ som absolvovala jednu neúspešnu iui v gyncare. Je tu niekto, kto s takýmto problémom otehotnel prirodzene pripadne iui? Niekto kto tiež chodí do helios bystrice?

Strana
z4