Nepriechodné vajcovody
Ahojte, s partnerom sa snazime o dietako vyse 2r. Zijeme v Anglicku boli sme na testoch on (41) ma jedno dieta z predchadzajuceho vztahu na spermograme mu zistili znizenu pohyblivost ( zevraj to moze byt vekom a fyzickou kondiciou) Ja (30) bezdetna krvne testy na den 21 boli nizsie takze idem este raz na den 28 kedze nemam pravidelnu menstruaciu , dalej som mala ultrazvuk tam bolo zevraj vsetko ok a potom este skusali kontrastnu latku to bolo negative lebo zevraj nic nepreslo :( tento test som nezvladla velmi dobre lebo som pocitovala velke bolesti tak po pol hodine mucesnia som ich poziadala aby test skoncili. Vcera sme boli na klinike a bolo nam povedane ze ivf je jedina moznost. Mozno niekto z vas mi bude vediet poradit ako to je z neprechodnimi vajcovodmi da sa to liecit? citala som nieco o prefuknuti? alebo laparoskopiou ? prosim poradte ako dalej
@evafox ja som mala podobnu skusenost. Prisli mi na to ze mam nepriechodne vajcovody a tiez som mala polypy ktore branili otehotneniu. Bola som na laparoskopii (1dnova operacia, celkova nsrkoza) pred Vianocami. Bolo mi povedane ze teraz by som mala otehotniet. Drzim palce!
@lorela @michaliita ďakujem krásne ze odpovede budem že hlúpu teraz ale to prerokovanie to je laparoskopia? Alebo to je niečo úplne iné?
@evafox laparoskopiou by ti vedeli lepsie zistit pricinu preco mas nepriechodne vajcovody. U mna to boli napr cysty.. Porozpravaj sa urcite so svojim lekarom co by bolo najlepsie riesenie.
@evafox dá sa určite prefuknut nemusí byť hneď ivf no aký presne má muž spermiogram to je tiež dôležité nakoľko je pohyblivosť atď. Aby ste potom len nestracali čas aj keď ti urobia prefuk
Aj mne jeden prefukovali,zakrátko sa upchal znova,takže ivf nepomohlo.o rok som šla na ďalšiu laparku,upchaté boli znova a oba mi a vzali.pri ivf je vraj lepšie,keď vajcovofy nemáš,aby nerobili šarapatu.upchavaju sa znova a znova
Ahoj, laparoskopia je dost zasah do organizmu."prefuknute" vajecniky sa zvyknu ucpat znova. Je to jedna uz zo zastaralejsich metod, ktora sa na slovensku aj v cechach stale pouziva:/ skor by som isla priamo do ivf, tak ako ti radili lekari.
Mne tiež robili prefuk a doki povedal že nevytekala kontrastna latka cize mam ich upchate,no ale dodám že som bola operovana na zapal slepeho creva a ono to sposobilo vela.Takže ja sancu nemám.
Prosím Vás.. je tu niekto, komu vyšlo IVF na prvýkrát aj s nepriechodnymi vajcovodmi? :( Ja som čerstvo po laparoskopii, vajcovody zatiaľ mám

@evafox Čo ja viem z okolia, ženy ktoré boli na tomto malom zákroku - "prefukovaní", bola to záležitosť jedného dňa, a skutočne do pár mesiacov otehotneli, hoci sa im pred tým dlho nedarilo.