icon

Nepriechodné vajcovody

evafox
8. feb 2019

Ahojte, s partnerom sa snazime o dietako vyse 2r. Zijeme v Anglicku boli sme na testoch on (41) ma jedno dieta z predchadzajuceho vztahu na spermograme mu zistili znizenu pohyblivost ( zevraj to moze byt vekom a fyzickou kondiciou) Ja (30) bezdetna krvne testy na den 21 boli nizsie takze idem este raz na den 28 kedze nemam pravidelnu menstruaciu , dalej som mala ultrazvuk tam bolo zevraj vsetko ok a potom este skusali kontrastnu latku to bolo negative lebo zevraj nic nepreslo :( tento test som nezvladla velmi dobre lebo som pocitovala velke bolesti tak po pol hodine mucesnia som ich poziadala aby test skoncili. Vcera sme boli na klinike a bolo nam povedane ze ivf je jedina moznost. Mozno niekto z vas mi bude vediet poradit ako to je z neprechodnimi vajcovodmi da sa to liecit? citala som nieco o prefuknuti? alebo laparoskopiou ? prosim poradte ako dalej

lorela
8. feb 2019

@evafox Čo ja viem z okolia, ženy ktoré boli na tomto malom zákroku - "prefukovaní", bola to záležitosť jedného dňa, a skutočne do pár mesiacov otehotneli, hoci sa im pred tým dlho nedarilo.

michaliita
8. feb 2019

@evafox ja som mala podobnu skusenost. Prisli mi na to ze mam nepriechodne vajcovody a tiez som mala polypy ktore branili otehotneniu. Bola som na laparoskopii (1dnova operacia, celkova nsrkoza) pred Vianocami. Bolo mi povedane ze teraz by som mala otehotniet. Drzim palce!

evafox
autor
8. feb 2019

@lorela @michaliita ďakujem krásne ze odpovede budem že hlúpu teraz ale to prerokovanie to je laparoskopia? Alebo to je niečo úplne iné?

michaliita
9. feb 2019

@evafox laparoskopiou by ti vedeli lepsie zistit pricinu preco mas nepriechodne vajcovody. U mna to boli napr cysty.. Porozpravaj sa urcite so svojim lekarom co by bolo najlepsie riesenie.

bobricek1979
9. feb 2019

@evafox dá sa určite prefuknut nemusí byť hneď ivf no aký presne má muž spermiogram to je tiež dôležité nakoľko je pohyblivosť atď. Aby ste potom len nestracali čas aj keď ti urobia prefuk

zorkahorka
12. feb 2019

Aj mne jeden prefukovali,zakrátko sa upchal znova,takže ivf nepomohlo.o rok som šla na ďalšiu laparku,upchaté boli znova a oba mi a vzali.pri ivf je vraj lepšie,keď vajcovofy nemáš,aby nerobili šarapatu.upchavaju sa znova a znova

baby_wanted
12. feb 2019

Ahoj, laparoskopia je dost zasah do organizmu."prefuknute" vajecniky sa zvyknu ucpat znova. Je to jedna uz zo zastaralejsich metod, ktora sa na slovensku aj v cechach stale pouziva:/ skor by som isla priamo do ivf, tak ako ti radili lekari.

kitti0503
6. mar 2019

Mne tiež robili prefuk a doki povedal že nevytekala kontrastna latka cize mam ich upchate,no ale dodám že som bola operovana na zapal slepeho creva a ono to sposobilo vela.Takže ja sancu nemám.

ester83
25. apr 2020

@evafox Ja mam nepriechodne vajcovody. Pred rokom som bola na laparoskopii, povedali, ze jeden je priechodny s tazkostami. Robili mi aj "prefuk". O dva mesiace som otehotnela, ale bolo to biochemicke. Odvtedy nic. Kedze mam endometriozu k lepsiemu to nespeje.

janula66
1. okt 2020

Prosím Vás.. je tu niekto, komu vyšlo IVF na prvýkrát aj s nepriechodnymi vajcovodmi? :( Ja som čerstvo po laparoskopii, vajcovody zatiaľ mám

ester83
3. okt 2020

@janula66 Ja som teraz po ivf. Mam nepriechodne vajcovody, ale mam. Prvy vklad nam nevysiel, druhy vysiel. Mali sme len dve embrya. Teraz koncim 23 tt. Bolo to base prve ivf.

janula66
3. okt 2020

@ester83 tak toto ma veľmi potešilo, že sú aj takéto prípady. Mňa doktor hneď naplasil, že je minimálna šanca uhniezdenia, pokiaľ mi vajcovody nevyberu. teším sa a zo srdca gratulujem ❤️ a ešte sa chcem poradiť, kde ste boli na klinike?

ester83
3. okt 2020

@janula66 Dakujeme ☺. Boli sme v Gyncare KE.

janula66
3. okt 2020
zdewma
3. okt 2020

@janula66 ďakujem len žiaľ sestre laparoskopiu zrušili na poslednú chvíľu 😢musí čakať keď skončí núdzový stav