Neúspešné IVF a pozitívne chlamýdie
Ahojte prišli mi výsledky z reproimunologie,mám pozitívne chlamýdie sme po neúspešnom IVf tak sme si dali robiť všetky testy kde sa dalo a reproimunologia toto .. ja neverím že by ma muž podviedol ,dali nám na 10 dní doxyhexal a ešte mi oznámili z CAR že muž má morfologiu 1% počet ostatné všetko super ...keď sme začínali min rok v júni ivf morfologia bola 3% 😭😭 ja iba plačem ja neviem čo mám robiť ...a min rok by asi tiež pred ivf prišli na to že mám chlamýdie tak ako som to mohla teraz dostať 😭
Nemusíš hneď myslieť na to najhoršie že tá muž podviedol … ja som to dostala z kúpania a bohvie čoho ešte .. tieto choroby nemusia vyslovene byt zo sexu .. tiež sme mali morfológiu prvý raz 6 percent a pri oplodňovaní embryológiu už to bolo 4 … Embryologička vysvetlila že kvalita sa zhoršuje po chrípke stresu a podobne , je to menna vec
A dá sa to nejako zvýšiť tá morfologia? V júli som chcela ísť na druhé kolo ivf
Nasadiť dobre vitamíny a dá .. chlamýdie sú ošemetne ale dajú sa vyliečiť hlavne nemať v hlave hneď podvádzanie..
Ta morfológia je dôležity udaj v prípade, ze by ste zvažovali to skúsiť este prirodzene. Ale takto si s tým nelam hlavu. Je to percento zdravých spermii v celej vzorke. To znamená ze ich tam nie je 10 miliónov ale len pol milióna zdravých ( to bol priklad). Vy ich budete potrebovať akurat toľko koľko budete mat odobratych vajíčok- takže vám stači 2-10 kúskov 😉
1% je momentálne ten najmenší problem
@simca115 Zdravím, prosím Vás aké sú tie dobré vitamíny na zvýšenie morfológie, ďakujem 🙂
Muž užíval folandrol ale to už je jeden zo “starsich” vitamínov sú na trhu novšie a možnože aj lepšie
@moolnarkaa u nas pomohlo muzovi uzivat vit. D,E, zinok a selen
@nikushka8 to berieme, plus folandrol a profertil, zatial sa nám úspešne nepodarilo.
mne gynekolog povedal, ze je to sexualne prenosne. inak sa to chytit neda, avsak mozes to mat aj 20 rokov a nemat priznaky.
ci ta muz podviedol , to ti tu nikto nepovieme... najcastejsi prenos je nechranenym stykom s rizikovym partnerom... chlamydie ale mohol mat tvoj muz ale aj ty niekolko rokov bez symptomov... takze toto by som pustila z hlavy... najma ak veris, ze by ta nepodviedol
minuly rok sa liecil aj tvoj muz ? ak nie, mohol ti ich znova "podat".. ak ano, nie vzdy sa jednou varkou sirokospektralnych ATB chlamydii zbavis.. robili ti minuly rok opakovane testy?
co sa tyka morfologie: 1. Výživa a doplnky
Zinok – podporuje tvorbu spermií a testosterónu.
Selén – antioxidant, zlepšuje kvalitu spermií.
Vitamín C a E – chránia spermie pred oxidačným stresom.
Koenzým Q10 – zlepšuje pohyblivosť a kvalitu spermií.
L-karnitín – zvyšuje energetickú hladinu spermií.
Kombinované doplnky ako Profertil, Fertilman, Androfertil, Spermotrend alebo na mieru z lekárne – sú bežné.
2. Životný štýl
Zdravá strava – hlavne ovocie, zelenina, omega-3 mastné kyseliny, menej spracovaných potravín.
Vyhýbanie sa fajčeniu, alkoholu, drogám – výrazne ovplyvňujú kvalitu spermií.
Pravidelný pohyb, ale nie extrémny (nadmerné cvičenie môže hormóny rozhodiť).
Zníženie stresu – stres znižuje hladiny testosterónu a tvorbu spermií.
Dostatok spánku.
3. Vyhýbať sa prehriatiu
Nenosiť tesné spodné prádlo.
Nepoužívať vyhrievané sedačky, sauny, horúce kúpele často.
Notebook na kolenách = nie ideálne.
Mňa by zaujímalo, že čo všetko zahŕňa reproimunologia, brali ti ster aj moč aj krv ? Aj ja by som chcela byť naisto v tomto, že je u nás všetko v poriadku, najprv som to neriešila, ale niektoré veci sa mi nezdajú...brali tak isto aj mužovi?

Nedajú sa dostať inak ako od manžela? Napr na verejných WC, v bazene