Nevyšlo nam to po 2x
čo?
začínam mať obavy, už nám zostáva posledné embryo :(
@danielle123 neboj sa, ja som mala 7 vladov v dvoch cykloch IVF ani jedem neúspešný a nakoniec som bez akejkoľvek liečby otehotnela spontánne a keď sa malý narodil o pol roka som otehotnela znova. Mám dve deti ani neviem ako. Viem čo prežívaš, pre mňa to bolo najhoršie obdobie v živote. Veľa síl a čoskoro bábo 🤗
@gir ďakujem no já nemôžem otehotniet prirodzene lebo nemám ovuláciu, ale tak som myslela že ked mi vznikli krásne embryá a sliznica je v poriadku že to pojde no a už teda 2 x nič. Ideme do posledného a uvidíme čo ďalej.
@danielle123 ja som mala diagnózu PCO
@gir neviem čo presne to znamená
@danielle123 PCO sú polycysticé vaječníky. Písala som ti IP pozri sa na to prosím
PCOs mám aj ja... kúpila som si vitamíny s bylinkou Vitex jahňací a do mesiaca som bola tehotna :D neviem či náhoda či zázrak ale aj dve ďalšie kamošky otehotneli keď to začali užívať a dovtedy sa im nedarilo ....
a inofolic si skusala ? ja mam tiez PCO a maly sa nam podaril po dvojmesacnom uzivani inofolicu. Myslim ze on posobi aj na ovulaciu. Teraz koncom leta planujeme druhe, takze ho zacnem pomaly brat znovu a dufam, ze opat pomoze tak ako prvykrat
@danielle123 ja som absolvovala 1x 1IVF ž čoho sme mali 1xET a 2xKET..a bohužiaľ nepodarilo sa...a nemáme bábo doteraz ( snažíme sa 4r)
@danielle123 ...to aj mne hovorili,že nemám ovulaciu a bez umelého nemám šancu mať deti. Aktuálne som 3.krát tehotná,otehotnela som vždy prirodzene. Hlavne ži a neprestaň veriť,že to príde keď bude správny čas! Držím ti palce 🍀
@kikulienkadd to vážne ?
@danielle123
Ahoj,bolo mi odporúčaňé ísť do centra asist.reprodukcie,ale to som odmietla. Nemám nič proti tomu,keď niekto ich služby využije,ale ja som sa s tým nevedela stotožniť. To bolo keď som mala 30 rokov,prvý syn sa nikdy narodil keď som mala 31...
@kikulienkadd tak vo vasom pripade slo o zlu diagnozu. lebo s pco sa otehotniet neda. ani po inofolicu ani inak.
Hlavu hore, nam sa podarilo az 3 ivf, a aj to fresh cycle nie, ale az vklad mrazeneho. Dnes ma kope v brusku kopa stastia a na buduci tyzden rodim. Tiez sme sa snazili roky.
Aj ja mam pco na oboch vajecnikoch vyskusali sme vsetko nakoniec skoncili v centre tak mi cyklus nedokazali nastartovat ani lieky ... manzel teratozooapermia a velmi zla .... jeden mesiac nakoniec neako ze asi dozrie 1vajko ale ze teda s tym nic extra sa neda lebo aj tak bolo kusok mensie ... ze bud sami aa snazime abo IUI ale sance male nulove ... jasne ze som skocila po IUI a nik nechape ale o 2tyzdne rodim aj ked to bolo tazke tehotenstvo a ledva ... ked ma clovel zlomene srdce a kym to same nepovoli tazko sa zije ... ja som sa.do teraz.nezmierila s tym ze som nemohla otehotniet a uz tu bude maly
ahojte, tak prispejem aj ja moje skusenosti, viem teda dobre, o čom hovoríte, my sme sa snažili o bábätko 5 rokov, z toho 3 roky sme navštevovali lekárov, podstúpila som niekoľkokrát umelé oplodnenie, využili sme všetky 3 cykli IVF, už si ani nepamätám koľko som mala ET aj KET, 2 x sa embryo uchytilo, o prvé som prišla po 2 mesiacoch, o druhé po 2 týždňoch, no brala som to tak, že sa to raz musí podariť. Nakoniec sme si sali vyšetriť embrya, ktoré posielali do Prahy, z 9 boli iba 2 úplne zdravé, tie sa teda dali zmraziť (to bolo minulý rok vo februári, a v máji sme chceli ísť na to, po sestrinej svadbe), avšak týždeň po svadbe som zistila, že som tehotná, úplne prirodzene. takže hlavu dole nevešať, hlavne si to moc nebrať k srdcu, keď to hneď nevyjde. a teraz mám už krásneho 5mesačného synčeka Matúška, je to náš zázrak.
@vrds
Nemyslím,za tie roky som vystriedala fakt dosť doktorov a všetci povedali to isté pco,anovulacne cykly...
akurát príroda má svoje odchýlky a to je v mojom prípade ovulacia.
A potom Bohu nie je nič nemožné...
@kikulienkadd boha sem nemisajte. keby existoval nerodili by deti zeny ktore o ne nestoja, konciace v detskych domovoch.
pco znamena ze mate na vajecniku hrubu akoby blanu a ta brani prasknutiu folikulu a teda ovulacii. je mozne mat len jeden polycisticky vajecnik a druhy funkcny. ale pri oboch pco je to nemozne a boh s tym nic nema.
@danielle123 ono je to individualne, ja som zdrava ako buk, vsetko klape ako hodinky a vysledok? 11ETov a ani naznak //
Snazime sa 10 rokov a bez uspechu. Takze to nebude u teba az take zle lebo ovu sa da privolat liekmi, neboj
Ja presne viem ako sa cítiš.Tiež mám PCOs,Clostibegyt moje vaječníky absolútne ignorovali.Mám za sebou 2 IVF cykly + ET bez úspechu až KET nám vyšiel. Nám po tých dvoch neúspechoch odporučili imunologické vyšetrenie v Nitre,kde mi zistili bunkovú imunitu (čiže moje telo bojovalo proti embryam).Odporučili pichať injekcie na riedenie krvy už 2 dni pred vkladom a potom som pichala celé tehotenstvo.Mam doma 5 mesačného syna.
@taskataska ja by som sa skor spytala co dnes ucia a ci vobec ucia na medicine. lebo moje skusenosti su take ze diagnostiku si robim sama a nielen mne ale celej rodine. dnes su lekari co nevedia zene ani utz urobit! 😳
ale tvaria sa ako majstri sveta. dnes si ortoped vobec nevsimne ze mate 4 roky zapal achylovej slachy. a to su realne veci ktorymi som presla... a fakt ze v tomto zaprdenom sk este stale nemame lekarov diagnostikov je stav kedy je kazdemu normalnemu jasne ze to ide dole vodou.
reci ze z pco sa daju porodit deti je chujovina ktore tie zeny len zdrzuje od ivf. starnu a tym sa im sance este viac znizuju. a fakt ze reprodukcne centra maju booom asi nepodpori vasu teorie ze zazraky sa deju....

?