Nízky AMH a IVF
Ahojte,
s priateľom sa snažíme o bábätko, no zatiaľ bez výsledku. Keďže mám 35 rokov a nízky AMH hormón (0,82), moja gyenkologička ma poslala do kliniky na asistovanú reprodukciu. Partner má spermiogram dobrý, a pán doktor nám hned pri prvej konzultácii navrhol IVF (žiadne iné možnosti, liečby), vhľadom na môj vek a nízky AMH. Trošku ma to vydesilo, že tak predsa prirodzeným spôsobom to nepojde.
Prosím ak máte niektorá skúsenisti s nizkym AMH napíšte
Ďakujem 🙂
@zajaciq Ak sa mozem vyjadrit aj ja ;) Ja si premeriavam kazdy tyzden v unilabse, aby som mala nejaku statisticku vzorku a lieta mi z tyzdna na tyzden od 0,1 po 0,6 (uz mam zo 7 merani, to mi staci). Pri nizkom AMH je to dost variabilne, lebo folikul trosku podrastie, uz produkuje menej / viac amh. Podla vedeckych studii (ktore sa navzajom zase lisia), najviac amh produkuju folikuly s velkostou 5 - 8 mm. Tie priebezne rastu, potom "odumieraju", ak sa nestali dominantnym folikulom atd.
Neviem o suvislosti medzi kotvicnikom a dheas. Ale ak mas vyssi testosteron, tak ho radsej neber, alebo striedmo a daj si ho premerat.
Ja si tiez dcko premeriavam v unilabse ako samoplatca, pretoze sa veru nechcem predavkovat. Ale swansom sa naozaj uzasne vstrebava. Nasla som si davkovanie vhodne pre seba a dcko sa mi uz moc nemeni a je tak akurat.
Mam kopu inych problemov, ohladom AMH mi uz vychladla hlava ;)
@rebecca999 Reprofit.
@martinazb ahoj prosi ta co je ten soft? Ny chodime do Brna do reprofitu a nic o ziadnom softe nam tam nehovorili. Ja mam tiez nizke AMH 0,78.
Ahojte, vyssie som pisala ze som mala nizke AMH, mesiac po neuspesnom umelom oplodneni, kde sa vlastne nepodarilo ani vajicka oplodnit som zazrakom otehotnela prirodzene. Teraz ma nasa princezna uz skoro 11 mesiacov a vyzera to tak, ze bude mat surodenca o 8 mesiacov. Ja len ze netreba stracat nadej, po vyjadreni doktorky v reprodukcnom centre ze prirodzene to nikdy nepojde, sme zostali nestastni a potom zrazu zazrak. Neviem ci pomohla stimulacia pred umelym alebo sme len proste potrebovali troska viac casu a pokoja 🙂
@jankake17 to vam gratulujem. U nas je ale aj problem ten ze moj priatel ma uplne katastrofalny spermiogram. Spermie nemaju biciky, splostene hlavicky a ze ked maju aj bicik tak ze sa tocia dokruhu. Cize u nas nehrozi ze by sme prirodzene nieco poriesili kedze nemaju ako k vajicku doplavat.
@kvietocek89 nizke davky hormonov,ja som mala tabletky femara a pergoveris pero, pozeram na stranke maju to nazvanene teraz ako minimalna stimulacia.
@jankake17 dobry den, smiem sa spytat? To prirodzene otehotnenie, po neuspesnom umelom, sa podarilo uplne bez stimulacie liekmi?
Baby co ste tu riesili nizke amh, mate nakonec vlastne deti?🥹🤍povzbudte ma prosim
Baby co ste tu riesili nizke amh, mate nakonec vlastne deti?🥹🤍povzbudte ma prosim
@klarabohun77 ja som mala tiez nizke (asi 0,5?) a uz mam 2 uchvatne deti, prirodzene... mne pomohla az hormonalna jogova terapia... predtym som pila inofolic, vit D, materska kasicka, ale to nestacilo.
@bnik Určite do toho choď.Budeš strácať len čas kým sa to podarí a čakať.Amh je síce ukazovateľ zásoby vajíčok ale taktiež závisý na kvalite.Čim viac sú vajíčka staršie ,tým menej vedia upravovať genetickú chybu počaš delenia embrya,strácajú teda tú funkciu.Nečakaj na nič.Kým sa to jeden tu podarí tebe nemusí,nestrácaj čas.Choď do IVF
@klarabohun77 ja som mala tiez nizke (asi 0,5?) a uz mam 2 uchvatne deti, prirodzene... mne pomohla az hormonalna jogova terapia... predtym som pila inofolic, vit D, materska kasicka, ale to nestacilo.
@saprofytkaveronika dakujem a chodila si na kurz alebo podla coho si cvicila? Mne to prislo take cudne to cvicenie nasla som v minulosti nejake videa podla ktorych som cvicila
@klarabohun77 o mesiac mám termín 🫶🏼 otehotnela som s nízkym AMH hneď druhý cyklus snaženia. A to nás strašili že ak sa nám nepodarí bábätko do pol roka, tak IVF bude možné už iba s vajíčkami od darkyne
@saprofytkaveronika dakujem a chodila si na kurz alebo podla coho si cvicila? Mne to prislo take cudne to cvicenie nasla som v minulosti nejake videa podla ktorych som cvicila
@klarabohun77 mala som online kurz+knizku od Mirky Bartošovej, kedze v KE vtedy neboli terminy na prezencny kurz ...a veru nie je to tradicna joga, ale mne sa to cvicko praveze velmi rychlo zapacilo...na Vianoce 2021 som si kurz vypytala ako darcek, potom som cvicila cely januar poctivo 6x do tyzdna a vo februari som uz bola tehotna. Pvicim aj po porodoch, lebo ma celkovo vnutorne upokojuje a omladzuje 😊
@klarabohun77 áno. Z 0.3 som otehotnela prirodzene spontánne. Predtým som užívala D vitamin 5000 a materskú kašičku, tuším, par týždňov. Tiež nas strašili, ze jedine ivf, ale podarilo sa po návšteve kliniky po prvých vysetreniach
@klarabohun77 my mame zatial len jedno dieta. Ale az IVF pomohlo. Ale u nas nebol problem len nizke AMH, ale priatel ma katastrofálny spermiogram. Aj v klinke nam povedali, ze keby priatel podstupil hormonalnu liecbu tak by som otehotnela aj prirodzene, ale tym ze ja cas nemam a liecba by bola zdlhava, tak u nas je vhodne IVF. Ale este musim povedat, ze po porode mam taku silnu ovulku, ze keby fakt je partner 100% ok, tak isto by sme druhe dieta mali prirodzene. Minuly mesiac som bola na preventivke a doktorka ked videla ze mam 2 dominantne folikuly, tak mi hned hovorila, ze ak by sa to podarilo tento mesiac, tak by som mohla mat dvojvajecne dvojicky. A aj ma brucho pocas ovulky bolelo ako pri stimulacii. Ale nepodarilo sa, kedze partner ma zly speriogram. Ale nevadi. Mame este jedno embryo zamrazrne, tak sa modlim ze ked pojdeme na vklad, ze to dobre dopadne.
Dakujem za odpovede, no..treba asi len verit aj ked je to strasne narocne psychicky cely tento proces..
@bnik ak by si predsa len chvěla ivf, při nizkom AMH sú super v Brně- robia soft stimulaciu. Já som při něj, s mojim AMH malá 7 či 9 folikulov! Sice odobrali len 1 stranu, ale...vsetky sa krásné oplodnili a vypiplali mi ich. Sú tam perfektní embryologovia. Oni tam nizke AMH neberu tak tragicky- Dr mavol rukou že co tam AMH. Ono aj to posledne vajko moze byt vitazne.
@pink_lady ako sa volá to centrum v Brne?
@pink_lady ako sa volá to centrum v Brne?
@jankakosice41 reprofit

@pietrula spolu