Nové centrum Repromedica
Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉
Mame vysledky spg. Su uzasne. V septembri u urologa bolo 0,02 mil teraz 12 mil!! Tesiiiiim sa. Dr povedal, ze to je dokonca aj na prirodzene sanca, co je, lebo z horsim sme otehotneli pred 5 rokmi!
Ahojte, tak my sme po 4 IUI v Repromedice a z toho 1x úspešne, bohužial v 9 týťždni skončené missed abort. Práve podstupujem dlhy protokol, dnes už 10 deň. Zajtra kontrola ako som na tom a snáď čoskoro odber vajíčok :D
@ketiba mrzi ma to ☹ ale s tym asi treba ratat. ☹ tiez sa na to snazim pripravit, ze to nemusi vyjst. Vo stvrtok sa ideme dohodnut na protokole, ci soft alebo dlhy a dalsi cyklus co je buduci tyzden by sme isli na to.
Ja by som skusila urcite aj druhy pokus tu v BA. Nemyslim si zase, ze v Brne by to zrazu vyslo na prvy sup.
Kolko teraz musite mat pauzu pred dalsim cyklom?
@blackrose Teraz musime mat 3 mesiace pauzu. A mne je jasne, ze to nemusi vyjst na prvy, ani druhy rsz. Len som sklamana, ze z druheho kontrolneho odberu krvy mi uz ani nezavolali vysledky. A cakala som, ze mi lekar povie, co teraz, ako by sme mohli zvysit sance nabuduce, ale s lekarom som ani nehovorila. Sestricka mi dala cestne prehlasenie, co treba k ziadosti nabuduce a ze ked sa rozhodneme prist znovu k panovi doktorovi, tak to staci poslat a on uz vybavi ziadost s poistovnou. Ja by som ale rada vedela, co do tej ziadosti da predtym, nez to posle. Mozno som z tych hormonov precitlivela, ale cakala by som trosku zaujem aj z ich strany, aby si udrzali pacientku.
@blackrose dakujem, mali sme okolo 10 milionov ale sú pomalšie. Ja som relatívne v pohode a bolo nám aj doporučené chodit dalej na IUI ale psychika je sviňa a radšej sme sa rozhodli že pôjdeme na IVF. Mám vrodený tombofilný stav, takže musím byť od začiatku na fraxiparine, aj to je jeden z dôvodov.
@ketiba je to zvlastne, hlavne preto (teda neviem ako ty, ale ja vychadzam z vlastnej skusenosti), ze za kazdym som sa mohla ozvat, prijal ma pekne dr. vsetko povysteloval... tak je zvlastne, ze vobec si s tebou na konci nesadol.... 😔 tiez by som cakala iny pristup. Mozno im to pride normalne. Mohla si poveda, ze chces hovorit s dr. Kto vie, co by ti povedali, asi by ta nemohli len tak odpinkat.
Ja sa tiez snazim upokojit, ze na prvy raz to mozno nevyjde, ale zase dr. povedal, ze sanca je vysoka a podarit sa moze aj na 1. pokus. No tak uvidim. Zatial sa snazim tvarit opitimisticky. 😅
Inak dnes som bola na dohodnuti protokolu, nakoniec mam po zvazeni vsetkych pre a proti dlhy protokol, ale povedal, ze mam mensie mnozstvo hormonov, pretoze som mala dobry HP. Tak uvidim, ako to budem znasat. Dost sa tych hormonov obavam. Ty si sa ako citila pocas pichania? Mala si aj nejake problemy? Ja uz mam prvy vpich za sebou 😀 Uvidim ci zajtrajsi zvladnem sama.
@lucosska dnes som prave preberala moznost s dr., ze ci ma pre nas zmysel IUI (my mame spg 12 mil.) a povedal, ze zmysel to ma, len ci mame chut po tolkych rokoch skusat IUI. Ja teda chut nemam. 🙄 Ako aj ty vravis, psychika je svina. 😝
Uz mas odber vajicok za sebou, alebo kedy ides?
@blackrose myslim si, ze IUI zmysel ma, ak mas cas a nestreesujes sa tým, lenže samozrejme mne to nejak nešlo, nestresovat sa.... Po každom IUI som dva tyždne trpla, či sa vôbes spojili... potom samozrejme nic a znova to iste o dalsi mesiac. 😒 No ale dnes som bola na kontrole, tak folikuly rastu pomaly ale iste, dnes este intterné a uz len cakat, v pondelok dalsia kontrola a potom uvidime 😀 ale tesim sa jak male decko, ani injekcie mi nevadia, už je to ráno ritual, až mi to chybat bude 😀
dievčence, ak mam za sebou 2.neuspešne IUI, musim absolvovat aj tretie kvoli poistovni? aby mala potvrdenie že 3x IUI nevyšlo a potom skor chvalia žiadosť, alebo to netreba? dostala som referencie na Repromedicu tu v BA. inak mam rezervovany termin konzultacie v brne, no asi ho posuniem a akusim najprv tu v BA.
@isabellita ja si myslim, ze netreba mat za sebou tri. Drzim palce, nech sa to v Repromedice podari 😊
Ja som nemala ani raz IUI a v pohode mi už druhý krát žiadosť schválili v poisťovni.
@isabellita ja som isla hned do IVF bez IUI. Asi zalezi od diagnozy i kolko sa snazite apod.
Baby, ktore ste boli alebo idete do ReproMedici v BA, Mudr. Drábek je ok? on došiel tam z Gyn-fivu a na ten som teda nič dobré nečítala. a o Drabekovi je to na recenziach rozne...+ nič viac o ReproMedice okrem tejto diskusie som nenašla. poradíte?

@ketiba super, len nech tam pekne bojuje stuplik a uchyti sa 🙂
My sme teda dnes boli na konzultacii, zajtra budu vysledky spg a 21. 4. ideme dohodnut aky protokol. Ja by som chcela soft (inak aj ten preplaca poistovna), dr. povedal, ze pri softe je mensia sanca, ale zase ma ine vyhody. Tak sa musim rozhodnut.
Inak som bola velmi spokojna, vsetko prebehlo rychlo, dr. super aj ostatni su velmi mili. 🙂 Som fakt nadsena, tak ma to nakoplo, ze dufam, ze moje nadsenie a optimizmus nevyprcha az do pozitivneho testu :-P
Takze dalsi cyklus by sme mohli ist na TO!