Nové centrum Repromedica
Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉
Prave som zistila, ze krvacam, brucho riadne boli, mrcha sa rozbieha ☹ 1.IVF pokus nevysiel 😢
@blackrose ked som citala tvoj prispevok, zamrzelo ma to :( ja idem do Repromedica na IVF v juni. Myslis, ze v niecom pochybili? Alebo sa to jednoducho stava? Ides skusit opat? A tu ci inde?
@isabellita A tebe IUI nevyslo? Ci este len cakas a uz planujes IVF? 😉
No podla mna tazko povedat ci niekto pochybil. Pristup bol z ich strany v poriadku. Ale absolutne netusim co robila embryologicka s embryjkom. Takze asi tak. Povedali, ze zo 7 vajicok sa im podarilo oplodnit 5 a z toho nam zostali 3 v blastocyste. Dve mame este zamrazene, tak este pojdem 2x na KET. Uvidime ci sa vobec rozmrazia a budu vhodne na vklad.
Clovek po neuspechu rozmysla nad hocicim, ale to sa nikdy nedozvies. Nemyslim si, ze inde by to vyslo. Skor je to vsetko tak trochu stale aj na prirode, na stasti a na tom embryjku. Mali sme aj embryoglue (co je lepidlo, ktore zvysuje o 5% sancu na uhniezdenie) a mali sme aj asistovany hatching (co je narezanie tej blany, cez ktoru sa embryjo musi dostat, aby sa uhniezdilo).
@blackrose krasne si to napisala, som rada, ze si hned nezatratila to centrum. Neviem, ja mam zatial z nich dobry pocit, pred tyzdnom mi robili 3.IUI, tak cakam ... A mala som podla recenzii na nete a na MK 😀 2mesiace uz rezervovanu konzultaciu v Brne-teraz 2.6., ale napokon som sa nahodou dostala k Repromedice a som tam. Uvidim. Mozno ak nevyjde 3.IUI ani IVF, budem inak rozpravat 😀 Ale ja veriiim, tak ako si pisala, ze je to o stasti a aj o odbornosti a ja si myslim ze dr.Drabek odbornik je. Uz nam nic ine neostava len verit. Podarí sa nám to obom, skor či neskor, uvidiš🙏❤️😊
@isabellita a ides aj do brna? Cinsi posunula niekomu termin? Kiez by nebolo ani treba a iui vam vyjde 😊 @blackrose skoda, ze to nevyslo. Dalsie uz musiii 😊
@kitta posunula som termín. No hned mi dali další na 13.6. manzel aj dobrý známy povedal ze aby sme vyskúšali konzultovať aj s českými lekármi, ze oni ak by mali tu možnosť idu do toho. Vraj (a to som nepočula prvýkrát slovenskí lekári -česť výnimkám všetko len pre prachy robia) a vraj české súdnictvo aj lekárstvo su ďaleko lepší. Uvidím neviem.
No pravda je ze v piatok mi prišla neschválena žiadosť na IVF co podla Repromedica, chcú po mne nejaky papier s výsledkami laparoskopiu z roku 2008!!!! Sa zbláznili! (A pritom 2010 sa mi prirodzene dcérka narodila), som myslela ze skôr budú chcieť výsledky neúspešných IUI za posledný rok a nie sa hrabať v minulosti ! Budem tam dnes volat, no v Repromedica mi povedali, ze asi si niekto nieco zmyslel a teraz sa v tom rýpe... :(
@isabellita tak to je zvlastne, ja som mala tiez dcerku prirodzene, laparoskopiu som nikdy nepodstupila a ziadost na IVF mi hned schvalili (UNION)! Tiez dr. vravel,ze netreba robit laparoskopiu, ked uz mam dieta.
@kitta uz som sa s tym zmierila. Na KET pojdeme pravdepodobne az v auguste, pretoze tento mesiac sa uz nestiha, vraj kvoli stiumulacii, v juli ideme na dovolenku, tak to nechcem riesit, tak potom.
@blackrose dnes mi volali asi hadam všetci čo maju dočinenia s mojimi gynekologickymi vecami-moj terajši gynekolog, dalej ten čo mi robil tu laparku, panni z repromeica ai pan z Dovery 🙂 takže riešim doloženie tej preruštacej spravy z roku 2008! z laparky a uvidime, čo dalej. ale hlavna vec, že ma v Repromedica uistovali, že ak mampois.Dovera, že to bude veeeeelmi rýchlo schváleneé... a bud, stopli ma 🙂 tak ešte čakam par dni,č i mi to 3.IUI u nich vyšlo a uvidime, no jun asi už IVF nestihnem, kvoli tym papierovačkam sa mi to posunie najskor na jul. ale nevadí, hlavne, že to bude.
Inak btw, nechapem, že sa ti IVF nepodarilo, ja tomu prikladam velke šance a vždy si vravim, že IVF je taka posledna šanca... a bum ono sa to može aj nepodariť :( hmmm
@isabellita ja som tomu tiez davala velke sance, verila som, hlavne preto, ze mame prvu dcerku tak ako vy prirodzene... 😒 ale tak hadam to vyjde z tych 2 zmrazenych, ktore este mame
Jaaaaaj, tak to mas teda pekne vybavovacky! Uzijeme si nervov kopec pocas toho IVF. O to viac ti prajem, aby toto IUI vyslo! 😵
A vy mate problem so spermiami? Ake ste mali vysledky, ak sa mozem spytat?
@blackrose ahoj, prave mi dosla sms ze žiadost na IVF schvalena🙂)
Cakam este ako dopadne IUI, mala by som ist zajtra na krv-to su 2tytdne po. No budem mimo BA tak nejdem. Zatial si meriam (prvykrat v zivote) bazalnu teplotu a zatial sa drzim na 37.0, dnes som 32DC, no ovu som mala posunutu na cca 20-22DC, takze este pockat zo 3-4dni. Nic ma neboli, podbrusko trosku dnes citim, tak neviem. Testnut sa bojim. Uvidim ako sa bude BT vyvijat najblizsie dni...
@blackrose a vsetky vysetrenia su v poriadku ja som mala v decembri aj prefuk-vajcovody uplne priechodne, aj hormonalny profil aj vzdy ovulacia aj pekne fokikuly, manzel bol teraz v Repromedica na SPG a dobre 12mil/1ml (norma je vraj 15mil). Takze nechapem neviem. Zeby stres, ci je to osudom kto kedy bude mat? Netusim. Ja mam 34 manzel 30rokov.
@isabellita najsupernejsie by bolo, keby ti iui vyslo a uz by si nemusela riesit nic. Tak sa zajtra drz a mozno bude cez den prekvapko. A ak noe, tak aspon mate uz vsetko nachystane do noveho boja. My zvazujeme to brno. V repromedice mam schvalene ivf do 5.7. Bohuzial sa nam to skomplikovalo teraz a dnes som bola na magneticke rez. lebo mi pri kontrole dr. nasiel cystu a uvidime, co bude dalej. Myslim pozitivne a verim, ze nepridem o dalsiu cast z vakecnika, nakolko len jeden mam ok. Drzim palce zajtra.
@kitta no inak mam (pre istotu) konzultaciu aj 13.6. V Brne. No lrn zas nechcem moc spekulovat, ze uz ked mam schvalenu ziadost do Repromedici, ci mi neskor alebo ci vobec schvalia aj do Brna, to este netusim. Uvidim. Ale idem tam aspon kvoli svojmu pocitu-ved za konzultaciu nic nedam a aspon uvidim.
No a pockam ako sa mi bude vyvijat BT do konca tyzdna...
@isabellita ja som tiez pre dobry pocit bola na bezplatnych konzultaciach v Brne, v Reprogenesis aj Reprofit. Ale pred dalsim pokusom chceme este podrobny spermiogram a test fragmentacie DNA. V Brne nas tak opatrne pripravovali na to, ze mozno budeme potrebovat darcovske spermie... ale zatial bojujeme za akukolvek moznost mat geneticky spolocne dieta.
@isabellita my sme na to veeeelmi podobne, ja som v poriadku a manzel ma horsi spg, ale pri dcerka mal spermiogram od 7 do 10 mil/ml a teraz mal 12 mil/ml, patologia v pohode, len pohyb bol horsi. Asi aj v tom pohybe je u nas problem. Tiez si myslim, ze skor to je stresom.
Nemas este vysledky? Som netrpezliva. Podla BT je to super, ale to som mala aj ja kedze som bola na progesterone aj v case mrchy 2DC som mala 27 ☹ takze sa na to velmi neda spoliehat.
@kitta jaaaj to ma velmi mrzi. Ako budete teraz pokracovat?? Ci este nevies?
@blackrose ozaj moze progesteron drzat BT hore??? Ježiiis, zak uz potom podla coho mam mat nadej?? Dnes som mala ist na krv ale som mimo BA do piatku. Nic idem kupit test a skusim testnut. Kaslem uz na to.
@blackrose my sme vzdy mali zly spg, len to nikto neriesil. Mame 100% patologiu, zlu pohyblivost aj pocet. Test fragmentacie ma ukazaz, ci aspon informacia vo vnutri spermie je dobra, aby som zbytocne nepodstupovala dalsie IVF, ak to nema sancu... dost to manzela zobralo, ale bojujeme dalej. ;) a ty ako? Kedy sa chystas na KET?
@isabellita no moze, mne tak drzal do 2. dna co som merala, potom som uz nemerala... test je asi istejsi, ak sa uz blizis k terminu ms. No mas nervy z ocele, ked si do teraz vydrzala 😉
@ketiba jaj tak 100% patologia je blba diagnoza ☹ 😒 Verim, ze ho to zobralo, moj nema take zle vysledky a tiez sa citi blbo, hlavne ked ja podstupujem toto vsetko kvoli zlemu spg. 😖 Drzim vam palce, aby sa to vyvijalo co najviac vo vas prospech. Asi az v auguste, pretoze chcu mi dat hormony od 1DC (co som ja nechcela, ale k Dr. som sa nedostala) a to som zial nestihla, kedze az na 5DC mi brali krv a potvrdili negativny vysledok. V juli ideme na dovolenku, tak to nechcem riesit, tak hned potom. Idem 20. 6. k dr. na konzultaciu pred KET, tak sa tam s nim dohodnem. Najradsej by som isla bez stimulacie do KET. 😒
@kitta drzim palce 😵
Je mi to luto, ze musis absolvovat operáciu ☹ ja teraz pijem bylinny caj, myší chvost; uprimne povediac nerada by som zase isla na operaciu 😒 drzim ti silnooo palce aby vsetko dopadlo dobre 🙂
Som sklamaná a vyčerpaná. Test biely ako ľalia a od včera špiním :( Ani 3.IUI nevyšlo a tak som verila. Ved nemalo dôvod sa nepodarit.. Uz prestávam veriť aj IVF-neviem ako by som zvládla ďalšie sklamanie. Asi tažko a bojím sa, aby to brutálne nepoznačilo moju psychiku.. Asi si dám pauzu. Potrebujem to celé pochopiť.
Je mi jasne ze doktor mi bude hovoriť, aby som IVF skúsila-ved su v tom pre neho prachy 🙂 ale moja psychika je teda v riadnej kaši-ale to on podla mna nepochopí.
Absolútne netuším ČO MAM ROBIT???

@erika7791 Ahoj, držím palce. Daj potom vedieť, ako si bola spokojná 🙂. Pekný deň 😉