icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

ketiba
5. jún 2016

@isabellita Hlavu hore, nevzdavaj to! Ak potrebujes pauzu, tak si ju urob a naber silu do dalsieho boja. Uprimne, uspesnost IUI nebyva vysoka. A ak ti mozem poradit, pred IVF sa dajte obaja poriadne vysetrit, aby ste vedeli, ci a kedy do toho ist. Uspesnost IVF je vyssia ako pri IUI, ale uprimne ti poviem, ze zaber na psychiku to je a aj tie hormony urobia svoje. Viem, ze je to tazke, presla som si tym, ale stoji za to bojovat! Drzim palce!

isabellita
5. jún 2016

@ketiba dakujem. Ale poznam par báb co im IUI vyslo. A pokial my uz dcerku mame a doktori tvrdia podla vysetreni ze sme v poriadku, tak potom uz nechapem :( a ake vysetrenia este okrem hormonalneho profilu, prefuku vajcovodov, nejaky odber na virusy, ...
To robil moj gynekolog a spermiogram v centre. Urobia pred OVF este nejake vysetrenia? Mam o to poziadat, ci robia vysetrenia automaticky?
Kurňa, ved v tom musi nieco byt! Nechapem

ketiba
5. jún 2016

@isabellita Automaticky nerobi nikto nic, ani tu, ani v Brne. Ja uz si obcas pripadam divne, ale stravila som hodiny surfovanim po nete, hladala som informacie o moznostiach, postupoch, liekoch... a potom som sa musela vzdy doktorov pytat, lebo sami neprisli s nicim. Ale tak statisticky je uspesnost IUI 10-15% a pri IVF okolo 30%. Vsetko maju pod kontrolou, dozrievanie vajicok, oplodnenie, vyvoj embrya... stale je to pre mna zazrak, ze to vedia ovladat. Vela bab v mojom okolo ma 1 dieta, bez problemov a druhe nie a nie. Bohvie, cim to je, zivotnym prostredim, ci zivotnym stylom. Hlavne je, aby si ty bola v pohode. Rob len to, na co sa citis.

isabellita
6. jún 2016

@ketiba no ani tych 30%neni vela, na to, kolko doplácame :( keby aspon 50%-60%.. Moje nazory a pocity sa cím dalej tym viac rôznia.. Ale pociem ti, k lepsiemu to nevedie. Neviem co by ma nakoplo? Bola sim neskutocne pozitivne naladena, ozaj som verila, ze to 3.IUI v centre bude ine, ze nema dovod nepodarit sa. A bum. Hlavne ked tolko tehotnych ke okolo.. Este aj kamoska si povedala ze do 2mesuacov budd tehotna a ona je! Uz od marca. Len tak bez vsetkych tych profilov s prefukov. Len raz si nedavali pozor. A toto ma zabija najvic! Kebyze mam len 1vajecnik ci nejake zle vysledky, tak ok, som ticho, ale preco ked som rak zdrava ako ta kanoska a jej sa zadari na 2x a mne ani na 30ty krat nie?!?
Sorry za výlev zlosti :(

kitta
6. jún 2016

Tieto sklamania su tazke, sama som ich mala viac ako dost, ale treba ist dalej. Preboli to. Musi sa to proste podarit. Mate uz jedno dietatko a bude aj druhe. Aj ja som do minuleho roka nemala problemy a manzel ma perfektny spg a predsa to neslo. A teraz sa to uz naozaj komplikuje. Verim, ze operacia dopadne dobre a ostane mi teda aspon polovica zdrabeho vajecnika. S inym ani neratam. Hlavu hore. Vyplac sa. Nenechaj sa strhnut depkou. Dopraj kazdemu dietatko a bude ti dopriate. Aj moje kamosky su vsetky tehu, len ja som ostala cakat, ale snazim sa uzivat kazdy den aj ked to po com najviac tuzime este nemame.

denisadem
7. jún 2016

Ahojte dievčata Isabellita, Kitta, Ketiba tak my sme mali pauzu a 23.6. začiname po tretíkrát s celou procedúrou...tak držte palce.... musíme myslieť pozitívne, i keď ten pozitivizmus niekedy veľmi ďaleko uteká.... dufam, ze bude všetko ok a vajíčok bude viac ako poslednýkrat :((( Majte sa pekne...a DRŽIM PRSTY.

isabellita
7. jún 2016

@kitta ano ved ja doprajem kazdej zene, len ma to cele zamrzelo. Vo vnutri je to obcas silnejsie.. Ale ano budem verit, verit, ze raz sa podarí aj nám (aj Vam vsetkym!). A potom si to my snažilky budeme cenit o to viac 🙂 do boja dievčatá! To dáme! 🙂 na každú z nás príde skor či neskor cas a my budeme tehotné a štastné :*

isabellita
7. jún 2016

Podelite sa so mnou dievcata o svoje skusenisti-ake lieky /injekcie ste mali pri IVF vy a kolko? A od ktore DC ste ich brali? Zalezi od kazdej zeny individualne, ci od lekara? Ze kazdy dava nieco ine? Mbe dal pri Softe od 3DC Clostyl 1-0-1 5dni a ze potom budem pichat injekcie-neviem teraz nazov. A nakonci mi namiesto Utrogestanu predpisal nejaky Gél, ze vstreknut 0-0-1. Neni zo malo? Viemze baby vkladaju Utrogestan 2-0-2 🙈 A jedna kocka pichala pri softe uz od 2DC... Tak ja teraz neviem...

blackrose
8. jún 2016

@isabellita je mi to luto, ze to znova nevyslo. Ale presne kvoli tomuto sklamaniu som ja IUI radsej ani neskusila, lebo som vedela, ze je mala uspesnost. Inak presne popisujes aj moje pocity. Ja som sa teraz takto citila po IVF. 😔 Je to tazke, myslim, ze si nikto kto to nezazije (dokonca ani partner, ktory to s nami ako tak preziva) neuvedomi, aka je to zataz na psychiku. Nechaj smutok, nech ta kludne ovladne, vyplac sa, vysmut sa, postav sa na nohy, zdvihni hlavu a chod dalej! Sme zeny, sme silne, pre deti zvladneme vsetko! 😵

blackrose
8. jún 2016

@denisadem Drzim silno palce aby bolo viac vajicok!!!! 😵

blackrose
8. jún 2016

@kitta joj, takze je nutna operacia? Tak drzim palce, nech to dopadne najlepsie ako sa da, aby si sa mohla rychlo vrhnut do IVF!

blackrose
8. jún 2016

@isabellita Lieky predpisuju podla konkretnej zeny, podla jej hormonalneho profilu a podla problemu. Ja som mala dlhy protokol, zacinala som 3 dni pred ocakavanou ms, ale kvoli liekom mi 4 dni meskala. Zacinala som decapeptylom a na 3DC som zacala pichat Menopur, ale uplne nejaku slabu davku, lebo som mala dobry HP. Rozmyslala som nad softom, ale dr. ma prehovoril, ze pri softe nie je zarucene, ze bude viac vajicok a ze by sa mohlo stat, ze by mi nezostali na mrazenie a ze ja mam tak malu davku hormonov, ze to je skoro ako soft. Vobec som nemala po OPU utrogestan ani gel, ale vkladala som si Lutinus, ale uz som ho potom nevedela zohnat, tak mozno teraz davaju ten gel ako nahradu. Nemysli na to, ci je to malo, alebo vela, dr. urcite vie ci to staci. 😉 Ja som si musela davat 3x1 lutinus a fakt mi to liezlo na nervy, ze cely den to zo mna vytekalo. Ked to mas 1x a na noc, je to lepsia volba podla mna.

isabellita
8. jún 2016

@blackrose oki 🙂 dakujem

kitta
8. jún 2016

@blackrose dakujem velmi pekne. Vyzera to na dermoidnu cystu a pri moznom tehotenstve by asi neboli kamosky s babatkom, tak sme sa dohodli na vybrati. Verim, ze mi zostane minimalne polka zdraveho vajecnika a ked sa dam dokopy, tak pojdeme na IVF.

kitta
8. jún 2016

@isabellita urcite bude vsetky tehulky 🙂 aj ja som po IUI bolia riadne mimo a do toho posledneho som sa obvzlast vlozila, preto sa aj obavam ako to bude pri IVF.Ale myslim, ze treba ist do toho pozitivne. aj ked je potom to sklamanie vacsie, ale raz to vyjst musi proste. Drz sa

blackrose
8. jún 2016

@kitta ak je tam riziko, nerozmyslali ste nad odobratim vajicok pred operaciou? Ci zase asi stimulka by neurobila tiez dobre na tu cystu... 😖

kitta
8. jún 2016

Zvazovali sme vsetko, dr mi povedal, ze sa nemam bat a ze vajicka budu, doverujem mu,tak dufam, ze tak bude.

isabellita
8. jún 2016

Kokso ženy, ale ma dnes nabalili 🙈

isabellita
8. jún 2016
denisadem
9. jún 2016

@isabellita parada 😊 ja SI idem pre balicek 20.teho 😊 hot Sa do toho 😊

isabellita
9. jún 2016

@denisadem hlavne netusim kto mi to bude pichat🙈 Ja urcite nie, odpadla by som a mm tiez 😀 Uz len najst nejaku susedu sestričku 😉

ketiba
9. jún 2016

@denisadem, @isabellita velmi vam drzim palce kocky ;)

blackrose
9. jún 2016

@isabellita to mas este maaaaaaalo 😀 ja som mala plnu celu jednu policku v chladnicke 😀
a to das, je to neprijemne, prvy vpich je divny, ale das to. Decapeptyl stipe, pichaj si ho pomaly, nechaj ho chvilu (pol hodku) von z chladnicky a potom si vpich rozmasiruj. Ukazovali ti, ako mas pichat??

isabellita
10. jún 2016

@blackrose pichanie ja nedam. mne je zle už teraz pri pomyslenim, že ja si do seba picham ihlu. upenlivo zhaňam nejaku sestricku v Rusovciach...

blackrose
10. jún 2016

@isabellita joj no skoda, ze aspon neskusis, fakt to nic nie je 😉 takto budes mat ozaj starosti s hladanim a zosuladovanim casu, kedze to musis pichat v 24 hod intervaloch. 😒

isabellita
10. jún 2016

@blackrose och ani mi nevrav... inak treba vzdy niecim miesto vpichu vydenzifikovat?
kokos ja neviem ci to dam.. neviem uvidim, ked nikoho nezoženiem... :(

blackrose
11. jún 2016

@isabellita ano treba. K menopuru som mala take jednorazove stvorceky napustene, ale mozes si aj kupit nejaky sprej v lekarni, ak nic take nemas.

zarinka88
11. jún 2016

Ahojte všetky snažilky. Tak už aj ja som včera začala s decapeptylom .prvý krát mi to nevyšlo v marci a teraz skúšam šťastie znova.tiez som s injekcií odpadavala ale nemala som na výber a musím si injekciu pichať sama ale už som si zvykla.treba si len opakovať ze prečo to robíme. Držím vám všetkým veľmi palce aby vám to vyšlo! Chcela som sa vás spýtať či niektorá z vás ostáva aj na pn keď začína s injekciami.ja som predtým bola cely čas lebo mam fyzicky náročnú prácu a moja gynekologicka to pochopila a nehala ma doma.dufam ze ma neha aj teraz lebo inak si to neviem predstaviť. Ako ste na tom vy?

blackrose
12. jún 2016

@zarinka88 ahoj, drzim palce 🙂 ja som bola doma len v den OPU a v den ET, inak som pracovala, ale tak ja sedim v kancelarii. Ale tak v case pichania som robila vsetko uplne normalne, myslim, ze byt doma na pn je akurat horsie na psychiku. Teda aspon pre mna 😉

denisadem
16. jún 2016

Ahojte kočky, tak ja som prvykrat tiež chodila rano k sestričke, ale bolo to o držku, kedže som chcela rano byť na 7/30 v robote... druhykrat som sa to nejak naučila...ukazala mi kamoška a pichala som si spokojne rano doma...je to cca 5 minut so všetkym....aj decapeptyl aj menopur.
Isabellita pri menopure su take štvorčeky mokré, a ku decapeptylu len vatový tampon a Alpa..tak to robia aj ostatné, čo som sa rozprávala... nemala som nič ani bodku po tom... takže pohoda... inak si treba trošku stisnut bruško, aby si nemala modrinu. Inak prvýkrat som mala gonal a decapep. a sestrička mi to pichala do ruky a vtedy som mala 10 vajíčok, po druhýkrat sestrička v BA povedala, že lepšie do brucha a mala som 4 vajíčka, myslíte, že to má nejaký súvis? Ked už si idem od cca 23.6. začať pichať... hm... bude niektora z vas pondelok doobedu v repromedice? paaaaa