icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

evaachesa
19. nov 2017

@blue_horsetalk tak ako pisala skovarik, baby ktorym sa podarilo otehotniet a maju uz aj babatko taketo fora nevyhladavaju, ved nemaju preco. Co sa tyka uspesnych oplodneni ivf viem o viacerych v mojom okoli a o jednej iui priamo u drabeka na prvy pokus. Ja som sa uz tiez odhodlala po 1,5 roku snazenia ze pojdeme do ivf. V utorok mame konzultaciu tak som uz aj nervozna co to bude 🙂

alexa1983
20. nov 2017

@skovarik bola som na 3 vkladoch, posledný sme vkladali 2 naraz, jedno sa aj uchytilo ale odišlo po pár dňoch :(
áno pôjdem ešte do Repromediky lebo tam máme ešte 2 mrazáčikov, ale až keď sa budem cítiť naozaj dobre, lebo ak nie si v 100% poriadku tak to nemá význam len tak bezhlavo vkladať.. a keď nevyjdú ani tito posledné tak ideme do Brna . Neviem, ja som s touto klinikou veľmi sklamaná, ako jedno je že majú ľudský a milý prístup , ale druhé je to aké majú výsledky a tie vposlednej dobe teda nejak pozorujem že úspešné..

skovarik
20. nov 2017

@alexa1983 určite sú lepšie aj horšie centra ale ťažko povedať ktoré sú to..a to Brno podľa mna už tiež nieje to čo bývalo kedysi ale za vyskúšanie to stojí to určite ..tak si teraz oddychni a načerpajte silu na nový začiatok ..držím Vám silno palce..mne ,keď nevide ket tiež si dam pauzu pár mesiacov užijem si aspoň zimu a lyžovačky ..

blue_horsetalk
20. nov 2017

@alexa1983 ...ze uspesne nesu? tak si chcela napisat? ja tiez zvazujem aj brno.

melmel78
20. nov 2017

Ja tam idem prvy krat vo stvrtok. Pred tym som chodila do Iscaru. Tam mame este nanuka ale nema vyznam ho vkladat pokial nie je sliznica ok. Uz sme samoplatcovia tak som zvedava na tie cisla

skovarik
20. nov 2017

@melmel78 držím ti palce ..dufam ,že ti to vide..

blue_horsetalk
20. nov 2017

@melmel78 drzim palce!

alexa1983
21. nov 2017

@blue_horsetalk áno , ahoj 🙂 mám znich taký pocit :( lebo ani si nepamätám že by tu niekto písal okrem Isabelite že je tehotný :( a to som tu už skoro 2 roky

blue_horsetalk
21. nov 2017

@alexa1983 presne toto aj mna napadlo, stale mi po hlave beha, ze sa tam proste robi busines, prachy sa tocia a vlastne vysledok a ozajistne percenta uspesnosti nelen ze nikto nepozna, ale neprisla som na to, kto ich realne kontroluje, ktory urad dozoruje, ci sa to vobec da kontrolovat...ach...

skovarik
21. nov 2017

@blue_horsetalk
@alexa1983 tak určite majú výsledky..ale nemôžme porovnavat toto centrum s tými veľkými..však uvidis sama keď tam pôjdeš je to rodinný dom malé a útulne je to na spôsob aby si mala aj trocha súkromia..nikdy nás tam veľa naraz nebolo iba ak bol sklz alebo sa vyskytlo niečo pri zákrokoch..vždy jeden príde a další odíde..a napr v ginfive je na chodbe 20-30-40 párov a ide to tam ako na pase..a dr si ta ani nemá šancu zapamätať ..a ja si myslím osobne ,že v repromedice zlyháva reklama nemá sa tam kto starať o stránku a robiť im štatistiku..čo v tých veľkých si natom zakladajú..
Môj názor..treba vyskúšať ísť na konzultáciu vo viacerých centrách toto je najmladšie v Ba..mám veľa známych čo chodia do centier iscare ginfive a je to všade rovnaké je to o prachoch😔...podľa mna sa zbytočne nad tým veľa zamýšľas..možno budes spokojná už hoci kam sa rozhodneš ísť a potom si povieš ,že si to mala dávno spraviť..

skovarik
21. nov 2017

@alexa1983
@blue_horsetalk ale keď si to tak vezmeme veľa báb sem ani nepíše točime sa tu tie iste už rok..a možno sem píšeme len mi zúfale hihi teraz ani neviem či mi to je smiešne či sa mi chce plakať 😂😂😂😂

janazet29
21. nov 2017

Ja som bola v lete v repromedice a nevyslo nam to. Teraz zacinam cyklus v gyn five v nr a ich pristup sa mi paci viac. Snazia sa hladat pricinu, na rozdiel od repromediky, kde uz clovek ide s tym, ze podstupi ivf. V gyn five nam urobili podrobnejsi rozbor spermii a prisli na to, ze muzove spermie si vytvaraju protilatky a preto nemozem otehotniet. Tomu sa prisposobi aj metoda selekcie spermii. Do repromediky chodi vela zahranicnych parov, pre ktore je slovensko ta lacnejsia moznost. A repromedica im ponuka prijemne prostredie a vacsie sukromie, prekladatelku a pod.

alexa1983
22. nov 2017

Jedna vec je pekné prostredie a druhá vec je prístup. Ako ku nám boli tiež vždy milý a príjemný, ale to proste v tomto nestačí byť... Do mňa rok vkuse vkladali bezhlavo embrijá, vždy som počúvala že toto bolo to najslilnejšie ... každý raz bolo najsilnejšie , a nič... a dokonca nám 2 pri rozmrazovaní zničili, čo mi bolo divné lebo ke´d ich išli mraziť eštelen tak som sa pýtala na to že či sa môže stať že sa zničia keď sa budú rozmrazovať, na to Drábek povedal že nie, to sa stáva iba ojedinele , to nie je bežné, nemusíte sa báť a hoplá hneď dve ...
A áno všade je to biznis o peniazoch , bohužiaľ kým im niekto nepriškrtí krídla ... do mňa len vkladali a vkladali a keď som si začala čítať o tom viac tak som sa do toho obula sama a apýtam sa doktora, nemali by sme ísť na vyšetrenie genetiky? na imunologiu ? na krv .... veď tá je najdôležitejšia ... a že noo veď môžme skúsiť porobiť ešte nejaké vyšetrenia a bum bolo... všetko zle. Všade sa nám čudovali že pre boha veď tieto vyšetrenia sa majú robiť prioritne a potom začať riešiť vklady... na krvi - hematologii mi povedali že napr bez toho aby som si mesiac pred vkladom nepichala fraxiparin sa nám nikdy nepodarí aby sa tam embrijo uhniezdilo, pretože nemám dostatočne prekrvenú maternicu. Na imunologii mi zistili okrem iného že mám veľmi nízky vit D - čo keď má žena nízky tak spôsobuje neplodnosť , to že tvorím protilátky na spermie mi zistili aj na klinike z prvého vyšetrenia, ale vôbec mi nepovedali o tom, že treba vybraté vajíčka pred oplodnením špeciálne ešte očistiť, pretože je vysoké percento že tie protilátky budú obsahovať a tým pádom sa mi embrijo neujme lebo ho moje telo zničí... myslíte si že mi toto na klinike povedali a ponúkli? Nie len vkladali a vkladali... a hovorili že teraz to určite vyjde...
Preto ja si pôjdem pre posledné dve - nenechám im ich a hor sa Brno. Nečakám v brne zázraky to nie, ale podľa výsledkov známych ktorý odišli zo slovenksých kliník mám aspoň nádej,,, tu v Repromedice som už stratila...

blue_horsetalk
22. nov 2017

@alexa1983 dakujem za zvoj prispevok, toto je pre mna dilezite pocut. Som rada, ze nelen ja mam k tomu takyto pragmaticky az kriticky postoj. Som len na zaciatku cesty, no dost mi pomohlo tych par tvojich riadkov.

alexa1983
22. nov 2017

@blue_horsetalk ajoj, tak ti drzim velmi palce aby vam to vyslo 🙏🏼.

skovarik
22. nov 2017

@alexa1983 tak ani u nás neako špeciálne neriešia ďalej príčinu prečo to nevyšlo to ivf ,keď sme zdravý ..ani sa dr nad tým neako nezamýšľal ..ale ja som tlačila na všetky vyšetrenia a keď nevide ket budem sa pýtať aj na hemato..to je jedine čo nemám..ale vraj nieje dôvod ma tam posielať..uvidíme čo bude ďalej ..pondelok mám ket ale nie u drabka nebude tam..ale tiež som na tom tak ,že ak sa minú zmrzliny tak na ďalšie ivf by som vyskúšala iné centrum..určite už len kvôli tomu aby som porovnala či urobili preto všetko..a aj ja budem kludnejsia,že ja som preto urobila všetko..ale musíš im ešte zato aj ty dôverovať a povedať si ,že sa to podari keď pôjdeš na ket...musíme myslieť dievčatá pozitívne..

katka8383
23. nov 2017

Ahojte, pripájam sa k Vám na ceste za malým uzlíčkom. Nakoľko sa nám nedarí, tak sme sa to rozhodli riešiť s centrom. Z odberov mi vyšlo nízke AMH a tiež nejaký problém so štítnou žľazou. Takže ma čaká cesta za endokrinológom a v decembri HyFoSy a uvidíme čo ďalej. Všetkým Vám držím palce aby nám to už vyšlo 🙏

skovarik
23. nov 2017

@katka8383 držím ti palce😉

blue_horsetalk
23. nov 2017

@katka8383 Vela zdaru Katka, nech sa vam coskoro zadari!

katka8383
23. nov 2017

@skovarik @blue_horsetalk aj vám držím palce 🙏, nech už tu čoskoro pribudnú dobré správy 😉

alexa1983
23. nov 2017

@skovarik ja by som si dala krv práveže vyšetriť na prvom mieste.. ja som s krvou tiež nikdy nemala problémy a na nič sa neliečila , ale až hematologické vyšetrenie zistilo že mám vrodenú poruchu zrážanlivosti a vôbec som netušila že niečo také mám, pretože z bežných krvných vyšetrení čo sa robia ti to nezistia... a tým pádom ak si nebudem pred vkladom pichať injekcie na riedenie krvi tak sa mi embrijo nikdy neujme. Takže určite by som krv neodklada, keď nie je v poriadku krv tak sa vklad určite nepodarí ..

melmel78
23. nov 2017

Caute zienky, tak idem odtial a zatial mame dobre pocity, Prvy krat sme tam boli, pred tym Iscare kde to ide ako na beziacom pase, si len cislo. Ale o to neslo. Ja som do Repromediky sla kvoli doktorke Petrovej, riesila nas pred tym a vyslo to a riesi nas aj teraz, tak pevne dufam, ze zasa vyjde. Je jedno na aku kliniku idete, vsetko je o pristupe lekara, ktory si to koordinuje a usmernuje vas. V Iscare sme boli u roznych lekaroch, ale to vsetko bol len slaby cajik. Mala som pocit, ze pomaly ja viem viac, ako oni. Tam len natlacia IVF protokol, na aky su zvyknuti a neriesia, ci je vhodny pre Vas. Kazda sme ina a bezne protokoly sa davaju mladym zenam, ktore nemaju ine problemy, len sa proste nevedia trafit s partnerom do plodnych dni. Ale pre starsie zeny je tento protokol vela krat nevhodny. Mne vzdy urobila na mieru, aj teraz ma to caka a tak som strasne zvedava.

skovarik
23. nov 2017

@alexa1983 tak uvidíme ako dopadne tento ket ak to nevide už sa budem pýtať na hematologiu..ja som aj chcela ísť ale dr ma presvedčil ,že tam neposielajú všetky ženy hneď ak sú Ok..tak uvidim..
@melmel78 som rada ,že máš dobrý pocit..mne bude ket robiť v pondelok Petrová ..držím ti palce potom daj vedieť ako si dopadla😉😇..

blue_horsetalk
25. nov 2017

Baby ako tam prebieha prva konzultacia?

skovarik
26. nov 2017

@blue_horsetalk pozrie ti papiere ak neake donesieš od svojej gynekologicky a budete sa rozprávať ..možno ta hneď vyšetrí a objedná ta na krv ak ti to neurobí hneď všetko neake steri a krv..a muž pôjde na spermiogram a krv..a keď budú výsledky tak sa dohodnete čo ďalej..no ja som sama stala zatym aby nám urobili hneď aj genetiku lebo nato čakáš 8tyzdnov na výsledok a ja som išla aj na reproimunologiu a tam sú tiež čakačky aj na objednanie aj na výsledky ..ak by ti to neodporučili tak sa nato pýtaj a pýtaj a pýtaj..a ku komu si sa rozhodla ísť??😉

blue_horsetalk
26. nov 2017

@skovarik ahoj, no dostala som tel. cislo od svojej gyn.lekarky, zial meno si nepamatam, ale je to zenska a ma taky hrubsi hlas...vietr nekto? Neni to ta Petrova? Mala som volat az koncom novembra, neviem preco, asi bola prec.

skovarik
26. nov 2017

@blue_horsetalk to bude Petrová iná tam nieje potom už len drabek..tak držím palce ..ja s ňou budem v pondelok prvý krát mi ona bude robiť zákrok ..lebo drabek ide na kongres..

skovarik
27. nov 2017

Ahojte tak už mám po Ket..robila mi ho dr Petrová ale neviem či ona ma problém s druhým dr ku ktorému vlastne chodím ale cely cas si tam niečo somrala a hundrala..aj tento krát sa mi utvrdilo ,že oni dvaja niesu team..tak ako by to malo bit..ale pevne verim ,že sa to podari🙏😇👶...držte sa

blue_horsetalk
27. nov 2017

ide o to, ze mozno v tom termine, kedy tam mam ist budem mat kramy, kedze nemam tusenie ako to tam chodi, tak neviem ci si to mam prehodit na inokedy alebo nie. Poradite?

skovarik
27. nov 2017

@blue_horsetalk skús zavolať a daj si ešte jeden termín ..aby si potom zas nečakala dlho..