Nové centrum Repromedica
Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉
caute holky, som negativna 😢😢 Ale cakala som to, pretoze priznaky ustupovali a to vsetko co som pred tym citila bol Pregnyl. Potrebujem sa z toho nejako spamatat a porozmyslat co dalej. Tusim kde nastala zrada, bolo to kvalitou embryjok, lebo do blastocysty sa dostalo len jedno vajko, zvysok sa zastavil. Neviem, mozno je to aj mojim vekom, budem mat 40 rokov a teda aj kvalita vajicok ide rapidne dole. Uvidim, co nam navrhnu este, ale nechceme to vzdat.
@skovarik
@evaachesa
@nadej2018 dakujem vam vsetkym za podporu. Najviac ma strasi moj vek keby som toto vedela niekolko rokov dozadu tak rozmyslam inak. Ale teraz uz je zbytocne riesit minulost. O embryoskope nam nic nehovorili to maju v Repromedike? Tebe to preco odporucili? Mala si nejake zle embryjka pred tym? Ano boli sme na genetike este snad uplne pri prvom ivf a bolo to ok. My sme si dali ICSI to sme mali vzdy. Teraz po menzes pojdem za dr a popytam sa na moznosti kym je to este cerstva situacia aby sme vedeli ako postupovat pri dalsom. Chcem sa opytat ci PiGd by nieco pomohlo alebo PICSI. Chcela by som chodit zatial na folikulometriu kym sa telo spamata z hormonov a vyuzit ten cas skusat prirodzenou cestou. Clovek nikdy nevie...
@melmel78 hmmm tak to sa cudujem ze vam o tom este nepovedali kedze ste podstupili uz niekolko ivf...precitaj si tento clanok..je sice starsi ale informacie su aktualne...stoji 65eur/den ...cize pri predlzenej kultivacii budeme platit za 5 dni.
http://www.pluska.sk/izdravie/zdrave-dieta/mama...
My sme si embryoskop vyziadali sami a teda embryologicka sa cudovala ze preco a odkial o tom viem...docitala som sa o tomto monitoringu embryi v papieroch od Drabeka takze info z prvej ruky : )
Moja znama podstupila prve ivf neuspesne hlavne kvoli tomu ze mali nekvalitne embrya...neostalo im ziadne ani na zmrazenie...druhy krat si dali embryoskop a vsetkych tusim 7 embryi mali v uplnom poriadku a na druhy krat sa aj podarilo : )
Skus si precitat nieco aj o selekcii spermii metodou MACS...aj to sme chceli ale odhovorili nas ze to odporucaju ked nevyjde niekolko pokusov ivf pripadne ak je zena starsia.... my ideme na ivf prvy krat a veru som uz dost nervozna
@evaachesa dakujem za infosky, urcite mi to pomoze pri dalsom pokuse a samozrejme sa na to opytam. Sme tu v tomto centre prvy krat, embryologicka nemala kompletne informacie o tom, kolko pokusov sme mali, ako to prebiehalo, tak preto zrejme volila iba ICSI. Lebo podla spermiogramu bol chlap ok. Ale vcera mi napisala zasa ina kamoska z inej skupiny, ze tiez pozna jednu babu, co mala tento problem, ze sa jej prestali delit embryjka a vraj jej zasa iny doktor odporucil vysetrenie DNA fragmentacie spermii a karyotypu. Udajne sa jej lekar vyjadril, ze prve dva dni su o vajicku a dalsie o spermii. Nam sa prestalo delit na 4 den a ostali v stadiu morule, cize predpokladat podla tohto mozeme, ze problem bude zrejme aj v spermiach. Skoda, ze sa clovek vela informacii dozvie az na xx pokusov, je to smutne. Doktorka Petrova o nas vie, chodime k nej dlhe roky, zrejme embryoskop povazovala za nepodstatny vzhladom na minulost, ze sme nemali s tym problem. Ale teraz sa jej na to vazne spytam a tiez na to vysetrenie spermii. Tebe drzim veeeelmi palce a je dobre, ze mas tolko informacii hned na zaciatku, my sme ich museli zbierat zial postupne a vela krat na vlastnych chybach. Budem ta sledovat, ako pokracuje tvoja cesta s ivf 🙂
@blue_horsetalk co sa stalo?? 😳
@blue_horsetalk co sa deje ? Ja sa za nou chystam po menzese, ale mna ona osetruje uz roky 🙄
@nadej2018 ahojcek uz od soboty mam a teda silny a bolestivy. Ani si nepamatam kedy som naposledy taky mala. Ale aspon sa poriadne precistim. Citala som kadeco na nete a hladala co by sa mi este hodilo aby som si pomohla. Zvazujem kupit pripravok s inozitolom pre seba aj partnera. Vraj prispieva k lepsej kvalite vajok a spermii. Snad to bude dobra kupa lebo tie pripravky nie su zrovna lacne. A ty ako sa mas?
Ahojte, rada by som sa k Vám pridala. O bábätko sa snažíme 2 roky, a pred mesiacom sa mi konečne podarilo prehovoriť môjho priateľa, aby sme to začali riešiť s odborníkom. Piatok má ísť na základný spermiogram do Repromedici. Neviete náhodou ako dlho sa čaká na výsledky?
Jéééj. to je super 🙂. už som sa bála že budeme mať blbý víkend kvôli tomu, že budeme čakať na výsledky.
@nadej2018 takže má nízky počet aj zníženú pohyblivosť spermií...zatiaľ to má ísť konzultovať s urolológom. Jemu tam dačo vysvetľovala pani doktorka alebo sestrička (čiernovlasá pani), ale ja som s ním dovnútra nešla. Nie som z toho moc nadšená, lebo predpokladám že aj na mojej strane budú problémy. Moja gynekologička už spravila čo mohla, takže ďalší krok bude že sa musím aj ja objednať. My to máme asi geneticky, baby mali v našej rodine vždy problémy s oťehotnením, sme skoro všetci jedináčkovia, ešte aj moja prababka...a to ešte bolo v móde si urobiť celý futbalový tím 🙂.
Dievcata ja chodim uz 3 roky do Brna a nic. Mam nepriechodne vajcovody. Rozmyslam nad Repromedicou. Viete mi niekoho odporucit? Rozmyslame uz nad darovanymi. Mate niektora s tymto skusenosti? Mam uz 42 rokov.
@rada2002 ahojcek, dr Drabek je fajn v Repromedike, skus ho a darovane vajicka ti on povie, ci ano, ci nie. Ja mam 40 a tiez som nad nimi uvazovala, ale po rozhovore s doktorkou mi neboli zatial odporucane, lebo vraj mam zatial svoje a dava sa to pacientkam, ktore uz svoje nemaju, alebo su nekvalitne. Nepriechodne vajcovody nie su dovod na darovane oocyty. Drzim ti velmi palce, aby si bola spokojna a vsetko sa podarilo 🙂
@nadej2018 ahojky, tak uz mi je lepsie, zasa som nabrala silu do boja 🙂 . Mame prenesene mrazene embryjko z Iscare do Repromediky a uvidime, kedy bude vklad. 8/2 idem na UZV ze v akom stave su moje rodidla a podla toho sa dohodnem s doktorkou, ci v tomto cykle este bude vklad. Zial viac mrazenych sme nenasetrili, toto co je mrazene je blastocysta A/B netusim co to znamena, no dufam, ze je kvalitna. Ak by nevyslo toto KET, tak zatial pauza a budem brat nejake vitaminy a potom dalsie ivf koncom maja az. Skor sa neda, telo si musi oddychnut. Inak sa citim vyborne a ty ako? Co nove ? 🙂
@melmel78 tesim sa, ze sa lepsie citis, pretoze to je zaklad pre uspech ❤️ Dufam, ze vam to s mrazacikom vyjde a vsetko bude v poriadku 😍
Nedavno si pisala, ze ste uz cakali dvojcatka ale prve si potratila v prvom trimestri a druhe v 19tt, mozem sa opytat aky bol dovod? Ze co sa dialo?
Nas caka vo stvrtok ultrazvuk u mojho gynekologa uz, tak som zvedava 😍

@buba08 dakujem krasne za info ..myslim ze dnesnu davku vynecham a dam si gel az rano...aj som citala ze ked sa vynecha tak sa ma dat potom az dalsia a nedavat si 2nasobnu.