icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

skovarik
2. okt 2018

@alexa1983 držím ti palce daj mi prosím ta vedieť lebo už mám nervy ja s teba ...ale ja verim ,že to bude dobre 🙏🏻😇

melmel78
2. okt 2018

@alexa1983 no som zvedava co ti povedia ale silne bolesti by si nemala mat, len take silnejsie menstruacne ze uz uz mas pocit, ze to dostanes 🙂 . Dobre ze ides na uzv, ak mas aj pozitivny test, mozno by uz nieco mohli vidiet....aspon gestacny vak. Daj vediet a hlavne drzim palce. Nemysli hned na mimomaternicove, to by si aj krvacala snad

melmel78
2. okt 2018

@rada2002 Ahoj, ty uz si musela na darovane vajicka? Nemas uz vlastne, alebo je tam minimalna sanca? Ja som dopadla tak, ze som bola na konzultacii v Repromedike, za lekarom co som chcela som nesla, lebo mal stop stav pacientov, tak mi priradili nejakeho ineho lekara. Prostredie aj personal velmi mily, ale to asi vzdy a vsade byva 🙂 . Dolezity je prvy dojem z lekara a z toho, co ti navrhne. My sme tam priniesli vsetky moje vysledky, stimulacne protokoly co som brala v akych davkach a lekar si to pozeral. Sam uznal, ze postup bol v poriadku a podla neho by postupoval aj on. Povedal ze nam uz nema co viac ponuknut, ze jedine PGD a PGS geneticke vysetrenie embryi. Dlho sme tam boli ale vzhladom na osobne skusenosti, z toho co mam zazite a co viem len teoreticky mi to prislo, ze by to bol krok vedla a ziadne riesenie, skor brzda. Skor mi to prislo, ved vsak miniete nejaky balik penazi, vyskusate a bud vyjde, alebo nie. Chybala mi tam nejaka snaha a take skor uprimne slova, na ktore sme zvyknuti tu u nas kde chodime. Mozno moj osobny pocit, ale ked som mu pokladala otazky typu ze si nemyslim, ze ci si mysli, ze toto je riesenie na nas problem, povedal, ze on nevie. Jasne ze to vediet nemoze, ale lekar tapal a hadal. My sme sa teda vratili nazad do Repromediky za lekarkou, s ktorou sme spokojni. Uprimne, myslim, ze do Brna patria ludia, ktorym tu u nas nespravia zakladne vysetrenia a tam ano...to je chyba lekarov jednotlivcov a nie centra. My sme mali uplne vsetko co bolo treba mat, nic nechybalo, cize u nas to bola jasna volba. Istota alebo risk s niecim novym. Skoncilo to tak, ze som prirodzene otehotnela a teda neriesili sme dalsi pokus 🙂 . Drzim ti palce, aby si sa spravne rozhodla, ale ked mas pocti, ze tam len tahaju peniaze chod odtial prec. Vyskusaj trebars aj Repremediku, konzultacia je gratis, sama uvidis, aky budes mat pocit a ci ostanes, ci sa vratis do Brna do ineho centra. Nie vzdy je Brno riesenim, ako si mnohi myslia

alexa1983
3. okt 2018

@melmel78 🙏🏼❤️

alexa1983
3. okt 2018

@skovarik noc som mala zasa hroznu :( neviem preco to tak boli strasne v noci 😪 idem k lekarovi, ked budem mudrejsia tak sa ozvem 🙏🏼

alexa1983
3. okt 2018

@skovarik @melmel78 baby mam hyperstimulak, musim lezat v nemocnici

skovarik
3. okt 2018

@alexa1983 ty kokos to nás nenapadlo ani jednu ,že to ta môže trápiť 😞..tak sa drž a nech to prejde rychlo..a bublinku hladkaj nech sa ta nevzdáva 🙏🏻👶🏻

melmel78
3. okt 2018

@alexa1983 ejha toto mala aj moja kamoska, este ze si sla do centra 😨.....davaj si pozor na seba, nech to cim skor prejde a klidek, oni ta daju dokopy. Nenapadlo ma to, pritom viem ze to hrozi pri ivf. Niekoho to chyti a niekoho nie. Prajem skory navrat domov a co tehu? Mas teda potvrdene?

melmel78
3. okt 2018

@melmel78 oprava pisem o Repromedike na konzultacii a bola som v REprogenesis 🙂 Prepac....to ostatne plati, lebo sme sa vratili do REpromediky predsa len

melmel78
3. okt 2018

@rada2002 oprava pisem o Repromedike na konzultacii a bola som v REprogenesis 🙂 Prepac....to ostatne plati, lebo sme sa vratili do REpromediky predsa len

melmel78
3. okt 2018

@skovarik a ty ako moja? Co nove? Mne je este sem tam zle ale uz to poamyl prechadza....hlavne mam stresy v praci, co mi nerobi dobre, len ked tie hormony tak mavaju somnou 😖 Snazim sa byt kludna, no vzdy sa to lahsie hovori ako realizuje.

alexa1983
3. okt 2018

@skovarik @melmel78 ahojte, nakoniec sa v nemocnici nenechali, nic mi ani nedali .. gynekolog moj mi povie ze hospitalizacia je nutna a tam ze nie 😡🙈 ako som rada ze som doma , ale tak ani infuziu ani nic som nedostala, ani ziadne rady co mam robit ... hcg mi namerali 409. Neviem ci je dost 🤔

melmel78
3. okt 2018

@alexa1983 poradim ti ako to zlepsit aj ked sa cudujem ze ani infuzku ti nedali fakt divny pristup. No ak by sa ti zhorsil stav okamzite chod nazad a ziadaj hospitalizaciu za kazdu cenu. Moze ti hrozit zlyhanie obliciek a dalsie pridruzene problemy. Musis zvysit vyrazne pitny rezim ale obyc voda ti nepomoze. Potrebujes mineraly a proteint a izotonicke napoje. Vyslovene sa tym nalievaj ako najviac mozes ulavi sa ti. Mlieko pomoze urcite, izotonicky napoj tiez ( kupis v obchode akebo skor v obchode pre sportovcov) a jedz vela jogurtov a syrov....nie s plesnou. Tym ze si tehu hyperstimulak je este vyraznejsi. Na jednej strane to udrzuje tehotenstvo na druhej ti moze uskodit. Musis dostat do tela tieto vyssie pisane veci aby si bola ok. Hcg 400 je na zaciatok uplne v pohode...kazdy 2- 3 den sa ma zdvojnasobit. Nestresuj sa len sleduj aby sa ti nezhorsil stav a ak ano okamzite do nemocky

alexa1983
3. okt 2018

@melmel78 dakujem zlatik ❤️🙏🏼 Zajtra pojdem na nakup mliecnych napojov a mineralky, lebo moj naj napoj je cista voda 😂 mliecne moze byt aj acidko a take tie ?

melmel78
3. okt 2018

@alexa1983 za malo hlavne aby ti to pomohlo a ano aj acidko aj mlieko 😉. Tie izotonicke v tehu neviem ci mozes tak radsej mineralky s vysokym obsahom mineralov. A proteinove napoje tiez mozes. Drz sa

skovarik
3. okt 2018

@alexa1983 hcg je super a to ostatne ti dufam prejde rob to čo ti mel poradila a fakt veľa pit mne povedali 4-5litrov denne bola som síce z tej vody ako melón a furt som bola ma wc..držím ti palce nech to rýchlo ide preč z teba..

skovarik
4. okt 2018

@melmel78 ahoj ja dobre všetko Ok bábätko si pekne kopka už viac a viac a snáď je spokojne ,keď je mama šťastná..o týždeň mám poradňu tak sa už neviem dočkať..ešte stále upratujem byt 🙈😀 lebo však zas tak postupne keďže aj do roboty chodim tak vždy keď sa mi chce niečo urobim..ale už toho nieje vela👍🏻..a ty sa nestresuj musis sa neako naladiť do tej prace ber všetko s rezervou..

melmel78
4. okt 2018

@skovarik ty sa mas ze uz polka za tebou a este aj ta energia na upratovanie 😇. Nekopka babo v noci? Nebudi ta to? Nas ta praca zivi tak sa moc neda odosobnit 😊. No nejako si to v hlave upracem. Ja idem k dr az okolo 17.10. casu este dost a dufam ze babo je v poriadku tiez

skovarik
4. okt 2018

@melmel78 tak využívam tu energiu ktorá je teraz lebo určite dlho nebude🙈..babo spinka celu noc zatiaľ vôbec ma nebudí ..jedine cikat musím chodiť bez toho noc nieje🤣..určite je tvoje babo Ok už sa neviem dočkať čo to bude..

skovarik
4. okt 2018

@alexa1983 a ty ako sa máš??

alexa1983
4. okt 2018

@skovarik ajoj, bolest mi trochu ustupila - tie krce, ale brucho mam nafuuuknutee 🙈 zajtra mam kontrolu a aj na hcg, snad sa zvysilo a krpec tam je ❤️🙏🏼

skovarik
4. okt 2018

@alexa1983 tak aspoň ,že ti je trocha lepšie to brucho bude ešte nafúknuté neaky cas..tak ti držím palce zajtra ohlas sa ako si dopadla ..a určite je tam bublinka ❤️👶🏻

alexa1983
4. okt 2018

@skovarik no moj gynekolog mi povedal, ze nechape ako si ma nenechali v nemocnici ked uz teraz som tam mala vodu a ze so zvysujucim hcg pridu horsie bolesti, no mne je od dnes lepsie a krc dostanem iba par krat za den , aj noc bola v pohode, tak teraz sa bojim ci sa hcg zvysuje teda :( boze to sa budem takto bat do kedy???

melmel78
4. okt 2018

@skovarik No u teba to cikanie je uz intenzivnejsie, ja sa tiez budima aspon 1x za noc na cikanie nevydrzala by som to 🙂 A este som stale smadna, vraj je to normalne v tomto tyzdni, tak sa snazim pit ale cim viac pijem tym viac curam a teda zachod je teraz moj naj kamos 😅

melmel78
4. okt 2018

@alexa1983 rada citam, ze je ti lepsie, stale pokracuj v piti tych veci, opuchnuta budes dlho a presne ako dr hovorila, cim viac hcg pribudne tym to budes intentzivnejsie citit. Pre teba je dolezite to udrzat v znesitelnej rovine a nemat silne bolesti, stresuje to teba aj babo a navyse je to nebezpecne. Nestresuj sa kvoli hcg urcite pojde hore, ked si mala uz na 10 den kolajnice, takze nepochybujem 👍😉 Daj nam vediet, ako si pokrocila. Aj citis nieco zeby ta boleli prsia alebo tak? Okrem tych bolesti brucha samozrejme

skovarik
4. okt 2018

@melmel78 no zatiaľ aj ja len raz idem ale cez deň sto krat🤣🙈..tiež sa snažím veľa pit ..kamoska mi ide rodiť čo chvíľa a ona vraví ,že v noci aj 10x už ide na wc🙈 takze ešte nás to len caka😂

alexa1983
5. okt 2018

@melmel78 trosku ich mam bolestive a take plnsie 😂konecne tam nieco mam 😂😂😂 , stale sa mi chce cez den spat a smädna som stale .. nic ine. Zaludok zatial nic, chuti mi jest stale 😂 Idem teraz na kontrolu tak dam vediet co ako 🙏🏼❤️

alexa1983
5. okt 2018

@skovarik @melmel78 ahojte , dnes ma dr vystrasil :( mam hcg 1431 (pred dvomi dnami bolo 409) a ze asi to bude mimomaternicove , ze pri takomto hcg uz by mali v maternici nieco vidiet a ze nic nevidia :( vajecniky mam zväcsene na 6 cm po stimulke. Podla lekara som 4 tyzden +5. Vam kedy bolo vidiet embrijko??

melmel78
5. okt 2018

@alexa1983 Ahoj moja neviem kam chodis k dr ale nemusel tak takto vystrasit. Mozno budes rovnaky pripad ako ja 🙂 . Tiez som takto bola a hcg cez 4000 a nic nebolo vidiet, iba nejaky utvar ktory vyzeral ako gestacny vak no bol prazdny. Dr ma teda objednala na kontrolu o tyzden a aj na krv. Znova ma pozrela a teraz okrem vaku bol aj zltkovy obal vidiet ale stale embryjko nikde. Podla poslednej ms by som mala byt uz 6 tyzden a stale nic. Krv ukazala ze hcg nerastie, tak sme sa dohodli o tyzden na kontrolu s tym, ze si dohodneme termin na kyret. Ja som si vybavila predoperacne a vsetky veci okolo toho a zmierila sa s tym, ze ved sa aj to stava. Lenze kontrola ukazala opak, na sono bolo vidiet embryjko aj so srdieckom ❤ To bol sok nie len pre mna ale aj pre dr a tiez nechapala ze ako vysledky mohli vyjst nizke z hcg. Sama povedala, ze uz sa jej to stalo a ze sa nikdy neriadi podla vysledkov krvi ale podla sona co vidi 🙂 a tak som tu a idem do 11 tyzdna a vsetko je v poriadku. Netrap sa, si uplne na zaciatku a v 4-5 tyzdni este nic nie je vidiet

alexa1983
5. okt 2018

@melmel78 u nas v Trnave , ale uz som sa objednala v pondelok do Brna. Mna nikto strasit nebude 😡sak co tam chcu vidiet ked som 12.den po vklade estelen?? Nervy mam strasne ... a este aj lepidlo sme davali , tak neverim ze s nim by to islo mimo maternice 😡