Nové centrum Repromedica
Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉
@melmel78 ahoj no praveze neviem ci sa zhorsuje citim to tak ako keby liecba ktoru mam nezabera neulaví sa mi akosi 29teho idem na konzultaciu k Drabekovi dohodnut posledne veci a idem do toho opytam sa este ako to bude s tou narkozou . mozem sa ta opytat ako to bude postupovat? injekcie zacnem od prveho dna menstruacie? dakujem velmi velmi a potom vlastne ten odber vajicok je po skonceni menstruacie ? dakujem si poklad
@dotyna Ahoj no tak hlavne ze tvoja diagnoza nie je prekazkou v otehotneni, akurat len pri spontannom porode 🙂 . Neboj zvladnes to. Ja mam plny nos aj teraz, ale uz neviem ci je to alergia na nieco alebo teho nadcha. Neriesim to, len neznasam, ked sa mi pred spanim upcha nos. Drabek ti uz dal stimulacny protokol, davkovanie injekcii ci nie? Tam by si mala mat napisane, ako a kolko budes pichat a co konkretne. Lebo sa dava kratky a dlhy protokol, neviem aky mas ty a podla toho sa pichaju injekcie. Pri dlhom zacinas cca. 20 den cyklu a pokracujes plynuje do dalsieho aj cez menzes. Pri kratkom sa zacina od 1. dna menzes. Vsetko by ti mal on alebo sestricky vysvetlit a keby si nieco nevedela, tak samozrejme treba hned volat. Odber vajicok urci lekar podla toho, ako reagujes na liecbu. Niekedy je to po 10 dnoch a niekedy dlhsie. Odber sa robi v narkoze, co uz vies a neboli to absolut, ani sa bat netreba. Baby pisali aj ja, ze ide o kratku narkozu 10 minut a preberies sa na izbe v posteli. V ten den budes unavenejsia, ale nic ine. Niekoho moze hlava boliet. Mozes citit jemne pichanie v brusku, alebo mozes mat spinenie. Ja som nemala nic z toho. Az budes mat po konzultacii s Drabekom, napis ake injekcie ti dal a ake davkovanie. Som zvedava. Kolko mas vlastne rokov?
@melmel78 juuuj tak to už môže prísť čo chvíľa 🙏🏻..tak sa modli nech to príde čím skôr ..ja som bola v poradni štvrtok a dr vraví no to nebude ani za týždeň a bum z piatka na sobotu som už išla do porodnice a nedeľu som porodila..iba hlienova zátka sa pustila a potom plodová voda..nestihla som ani malinik veľa pit ani na lopte skákať ani sexovat hihi..
Ahojte. Idem si po radu. Mám dlhy protokol (decapetyl, gonal, luveris, menopur)
Dnes som 11DC,začínam pridávať luveris a vo štvrtok menopur. Myslíte, že cez víkend mi už vyjde OPU? Koľko dní ste si pichali menopur?
Viem, že každá to máme trochu iné, len by som si v robote potrebovala zariadiť veci.
Ďakujeeem
@123elenita ahoj no tak toto ti poradi asi jedine ivf koordinatorka, ked si zavolas tam 🙂 . Ja som tiez mala dlhy protokol, ale modifikovany, cize dr si ho davkoval podla toho, ako rastli vajicka. Chodila som kazdy 3.den na kontrolu a podla toho upravoval az ked sa mu uz zdali ok, tak mi povedal ze staci a kedy je OPU. Na protokole co mas to nemas napisane? Ja som dostala taku tabulku, kde som predbezne ak vsetko slo podla planu videla, kedy a kolko toho este budem brat.
Ahojte zienky..tak potisku vas tu citam,no tentokrat uz budem aj aktivna..idem prvy krat do RM k dr.Petrovej..a neviem co ma čaká.... mam za sebou sterilizaciu vajcovodov kvôli nepriechodnosti a zapalu a zrastom....takže jedina sanca ako mat drobca je ivf..no kedze som uplny laik a vobec sa nevyznam v tych nazvoch a postupoch idem si po vase skúsenosti.. chcela by som vediet kolko asi trva cely ten postup k vytúženému tehotenstvu a kolko si mam asi pripravit peniazkov..mam 32 rokov a partner ma spermogram v poriadku.Dakujem vam
@melmel78 gratulujeeem, veľa zdravíčka obom ♥️
Ahojte, zajtra ideme do RM na prvu konzultaciu. Podla inštrukcii nam budu brať krv a partnerovi SPG. V pripade podstupenia IVF u nich sa za to neplati. ALE - ideme len na 1.konzultaciu takže ešte neviem či sa mi budú pozdávať, či nakoniec budem chciet podstupit IVF zrovna v RM. Čo v takom pripade? Pošlu fakturu za vykonane vyšetrenia či? Ďakujem
A žiadosť do poisťovne posielaju hneď pri prvej konzultacii? Ako dlho je schvalena žiadosť platna?
@evaachesa Mne dnes brali krv, asi 5 skumaviek, genetika + niečo, drahemu asi 3 skumavky + spg a neplatili sme zatial nič. Vysledky o 2 tyždne, priamo o IVF sme sa zatial ani nebavili. Tak asi až na zaklade vysledkov sa Dr vyjadri.. tolko otazok som mala nachystanych a v tom strese čo som bola som na všetko zabudla 🙈
@katkaba1 ivf sa ani hned neriesi kym nie su vysledky, mozno vam ani nebude treba. Nas dr. do ivf netlacil, prave naopak nech este pol roka skusame prirodzene a potom sa ohlasime keby nic. Zapis si vsetky otazky na papier ked pojdete najblizsie po vysledky. Ja som si tak robila poznamky do mobilu 🙂
@evaachesa U koho ste boli? My sme sa dostali k dr. Hlinšťak či tak nejak, ani to som si nezapamätala 🙈 ale bol mi sympatický. A podstupili ste nakoniec IVF u nich? Zapišem si všetko, ako stará baba, lebo ja som čisty stresman a vtedy mi hlava nepracuje🙈 tolko info naraz, že mi to musi všetko ešte 'sadnuť'😊
@katkaba1 my u Drabeka. Podarilo sa az 2 ivf hned prvy pokus. Z 1ivf sme mali 3 embrya ale ani jedno sa nechytilo. Treba si hned vsetko pisat, ja by som bez mojho debilnicka v mobile uz asi neprezila 😂 vsetko hned zabudnem. Odporucam ti vysetrenie aj na reprodukcnej imunologii a hematologii. Caka sa aj 3 mesiace ma termin. Ja som tak stratila 6mesiacov cakanim na termin a vysledky no riesila som to az pred 2ivf a aj sa ukazal imuno problem preco asi 1ivf nevyslo.
@evaachesa Ano, to hemato a repr.imuno. som sa pýtala ale neviem či sa chcem stresovať ešte viac. Asi by som išla až ked by sa nam prve IVF nepodarilo. Uvidim čo povie Dr. My sme boli u Hlinšťaka. Ak odporuči tak samozrejme pôjdem.
Pišem si prevažne všetko aj ja ale z tohoto som bola taka nejaka 'vyhúkana', že som rano drahemu hovorila či sa na to nevykašleme 🙈 Pritom po 4 rokoch sme sa konečne niekam dostali a ja som ráno spiatočku dávala🙈 Ale už je dobre teraz 😊
@katkaba1 no neviem co je vacsi stres...ci 3x ist na transfer a zakazdym byt sklamana potom ako zacnes krvacat a vsetko absolvovat znovu..a to nehovorim o tisicoch eur...alebo ist na vysetrenie a aspon sa dozvies ci mas vsetko ok alebo treba nieco riesit. Mne dr vravel ze netreba lebo vytvaram protilatky proti spermiam a to obideme ivfkom. Lenze oni nevysetruju komplet vsetko ako na repro imuno, co mne hned vybehli cytokiny a nk bunky. Takisto ma odhovaral od hemato ze naco, ved nic mi nevybehlo z vysledkov zakladnych a nakoniec ma tam odoslala z reproimuna doktorka a zbytocne som stratila dalsie 3 mesiace cakanim na termin a vysledky. My sme sli do CAR po polrocnom snazeni pre istotu nech nestracame cas. Teraz mam 33 a podarilo sa nam az po 2 rokoch od zaciatku snazenia. Ak sa vam nedari 4 roky tak to by som uz davno riesila po tak dlhej dobe komplet vysetrenia a necakala kym nevyjde 1ivf.
@evaachesa My sme nemali žiadne spermie, nevedeli sme teda čo bude. Darovane som nechcela a tak sme riešili len to aby sme aspoň 1-2ks spermii ziskali. Aktualne sa nam stav konečne zlepšil takže až teraz sa do toho pušťame tak naozaj.
Určite je to stres, kym to ale človek nezažije tak nepochopi. Preto to asi aktualne ešte teraz takto vnimam.
Ale nevylučujem to, počkam 2 tyždne ake budu tieto vysledky a na zaklade toho sa rozhodnem.
@skovarik anooo podarilo sa az 2ivf a ET 🙂 boli sme 4.2., termin mam 19.10. a cakame chlapceka 😊 ja som presvedcena o tom ze teraz pomohla imuno liecba intralipidmi, anopyrin na riedenie krvi a ze muz prestal fajcit 4 mesiace pred + dali sme aj MACS tentokrat 🙂 a mame este 3 mrazacikov ☺ a vam sa ako dari s malickou? Kolko uz ma? Ako to s muzom zvladate? 🙂
@evaachesa wau tesim sa s tebou a vidis sme si pisali že jedna musí porodiť a potom ďalšie babatka prídu a mala som pravdu..🙏🏻🥰..my mame zajtra 3 mesiace neskutočne to leti a zvládame dobre mám dobre dievčatko place iba večere ked boli brusko ..ale trvalo zato kým som si zvykla a kým sme sa tak zohrali..ale teraz je to už super keď reaguje namna usmieva sa a hľadá ma pohľadom keď počuje hlas ..no je chutná..a ty sa dobre cítiš?tak prvý trim máš za sebou👍🏻..

@kofeinka pozri je to urcite aj o stasti a o prirode. ked si precitas rozne studie tak pri IUI nie je az tak vysoka uspesnost ako pri ivf, cize fakt treba skusat viac krat. To ze sa 2x nezadarilo neznamena ze lekar urobil nieco zle. Úspešnosť IUI po stimulácii vaječníkov sa pohybuje medzi 10- 15% na cyklus.