Nové centrum Repromedica
Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉
Ahojte..tak ja tiez chodim k dr.Petrovej..mam za sebou et aj ket neúspešný...teraz uvažujem ci ostať v RM alebo ine centrum lebo uz prestavam verit .
@lucyjka6 kolko ludi tolko chuti ja som bola fakt rada ze sme z Iscare odisli lebo uz nas tam nic nedrzalo. Nemali sme tam za kym chodit a lekari co nas aj riesili ako zastupujuci, to bol jeden velky chaos. Jasne ze nie kazdemu moze dr Petrova sadnut ako clovek. Ani v beznom zivote to tak neni. Je vsak jedna z mala ktorej sme verili a dobre sme spravili. Aj pri nas sa vela krat ponahlala no vzdy vedela o co ide ked nazrela do karty. Po rokoch nas uz poznala natolko ze kartu ani nebolo treba. Vzdy sa mozes rozhodnut ci ostanes alebo pojdes inde
@juulaa nemozes sa porovnavat s inymi zenami. Kazda sme predsa ina. Moja znama otehotnela na 1x pricom jej povedali ze deti asi nikdy mat nebude a jej muz je takmer neplodny...a vidis...druhej kamoske zase vyslo IUI na prvy krat. Ale ak to tak citis, tak zmen CAR. Vysetrenia mas komplet vsetky? Je to skutocne len na tebe 🙂
@evaachesa skor mam pocit,ze ziadne vysetrenia nemam .len hormonalny profil a lsk... Petrovej verim ved mi ju praveze znama odporučila... vyzera byt fakt odbornik..len mi niekedy pride ako partizan..malo toho povie sama od seba a vždy sa ponáhľa..no je pravda ze ma hned vie priradit ze patrim k nej a co je za problem...
@juulaa no ak nemas vsetky vysetrenia, tak nemozu tvrdit ze mas vsetko v poriadku. Mne gynekolog vzdy tvrdil ze otehotnejem v pohode, ze vajecniky a maternicu mam peknu...len ten zvysok sa uz neda zistit z ultrazvuku. U mna bol problem imunitny a to v centre nevedeli zistit, maximalne zistia ze vytvaras protilatky proti spermiam..ale je toho este oooovela viac a to vedia vysetrit az na reprodukcnej imunologii. Odtial ma odoslali na hematologiu lebo nieco sa im nezdalo. Mame s muzom urobenu aj genetiku, som sledovana na endokrinologii. V repromedike mi robili aj hyfosy, ci mam priechodne vajcovody. Cize tieto vsetky vysetrenia by si mala mat aby si mohla povedat ze mas vsetko v poriadku.
@juulaa praveze ja som si sama vyziadala reproimumo lebo mna drabek skor odradil od toho na zaciatku..ze tam len kortikoidy davaju a vacsinou to nepomoze, skor rozhadze cely organizmus...tak som mu verila...lebo ze protilatky proti spermiam obideme napichnutim spermie do vajicka a hotovo....no 1ivf a 3 vklady ani len tuk....tak som na tu reproimuno isla a zistili ze mam zvysene nk bunky...cize moje telo bojovalo voci plodu a snazilo sa ho vypudit, preto sa ani raz neuchytilo a bolo by zbytocne zakazdym vkladat ...a toto ti uz v car nezistia ako dalsich x faktorov...na genetiku sme isli len z toho dovodu ze sme uvazovali o predimplantacnej genetike embryi a vtedy par musi podstupit geneticke vysetrenie. Cize normalne ho nenavrhnu...asi az po viacerych neuspechoch.
@juulaa nie je za co 🙂 ja som sa tiez len tu na mk dozvedela o tychto zalezitostiach tak preto som sa hned aj objednala ked nam prvy vklad nevysiel...potrebujes len vymenny listok..ten ti daju v car. Reproimuno kliniky mame len v BA Imunovital, v Nitre, Presove a Kosiciach. Odporucam ak mas zaujem objednat sa hned zajtra lebo na termin sa caka 2-3 mesiace. Ja som sa objednala s tym ze ved mame este 2 embryjka, ak to vyjde termin zrusim, ak nie, pojdem.
@kofeinka dostala som infuzie intralipidov v presne naordinovanej scheme pred 4tym vkladom, ktory sa nastastie podaril a teraz som v 36tt. Verim tomu ze bez nich by som sa stale len pokusala kedze moje telo by zakazdym bojovalo voci embryjku. Na infuzky som chodila takto:
- 1.INFÚZIA - 10-14 dní pred plánovaným vkladom
- 2.INFÚZIA - 3-5 dní pred plánovaným vkladom
- 3.INFÚZIA - 3-5 dní po vklade
- 4.INFÚZIA - v zistení prípadného pozitívn.tehotensk.testu - podaná infúzia čo najskôr
- ďalšie infúzie - vždy 1x za 3-4 týždne až do skončenia 14.-16. tt gravidity
@juulaa chodila som do Imunovital v BA, potom najblizsia klinika je v Nitre a tu si baby dost chvalia. Viem ze v Nitre sa plati hned cca 350€ ale zj o nieco dlhsie sa caka. V Imunovitale v BA platis za prve vysetrenia 110€ pokial nepotrebujes vysetrit aj stitnu zlazu a suvisiace hormony, tam sa plati este nieco navyse. Kedze dlhe roky som sledovana na endokrinologii, tak toto vysetrenie u mna nebolo potrebne.
Za kontrolne odbery som platila 90€, z toho 20€ bolo za to, ze mi vysledky poslali mailom a nemusela som cakat na termin kedze tam maju vacsinou plno. Infuzia intralipidov stoji 30€ a chodila som na ne priamo k nim (cca 2-3hod trva podanie). Do toho 15tt som ich vybrala celkom dost a dokopy ratam ze nas to komplet aj s odbermi stalo do 500€. Objednavala som sa cez ich dotaznik na stranke, mailom som mala hned termin. Obcas je tazke sa k nim dovolat, ale na maily reaguju hned.
https://www.imunovital.sk/nase-sluzby/reprodukc...
Odporucam mrknut diskusiu Reprodukčná imunológia a tiez skupinu (do tej ta mozem pridat). Velmi vela informacii som sa dozvedela prave z tej diskusie a prave info z nej ma presvedcilo objednat sa. Diskutuju tam hlavne baby, ktore chodia do BA a Nitry cize vsetky info sa tam dozvies 🙂 Dovtedy som zila v nevedomosti, ze vsak mam vsetko vysetrene a ved len tie protilatky proti spermiam vytvaram, v repromedice mi to povedali a vedia co robia, tak tomu verim a nic ine sa neda robit 🙄
Ahojte zienky. Som tu nova, mam za sebou prvu konzultaciu u dr. Drabeka, ktory mi bude robit aj IVF. 🙂 Mam bud tyzden volat na dohodnutie konzultacie a asi podanie ziadosti a prejde s nami vysledky testov a zahajime hormoniky... som zvedava
@evaachesa Ahojky u nas uz bude 29/9 mat drobec 5 mesiacikov ❤ Neuveritelne to leti, ale je to zlaticko, velmi ho lubime. Este jedno take by som prijala 😀 Len sa bojim, kvoli veku a kvoli minulosti. Ked si clovek prejde takto dlhu a tazku cestu, tak sa mu automaticky zapinaju kontrolky. A ty co nove?

@melmel78 co sa tyka prostredia mi prislo sympatickejsii v ISCRe aj co sa tyka vybavenosti, v Repromedike bolo teraz tiez vela ludi a tiez sme dostali cislo,cize zase sme len cislo,sestricka taka stara somrajuca a vystresovana z Dr...Dr.Petrova poznam dlho chodila som k nej do ISCARe aj do Ruzinova,teraz sa ponahlala takze vsetko bolo na rychlo este aj ine meno mi vypisala na papiere aj recept..ale v podstate viem uz co ma caka takze viem postup,ale keby tam bol niekto prvy krat tak ma z toho chaozz totalny