Nové centrum Repromedica
Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉
@zuzanag09 I know of plenty of ladies who take prolutex and utrogestan at the same time, the clinic I went to in the Czech Republic and here is Australia often do this. It is no problem doing this. The clinic I went to in north Cyprus has im progesterone and utrogestan also. It is also common to check your progesterone levels by blood test on day of transfer, so maybe you can ask for this when you do your next transfer. If your bleeding before test date then your not getting enough. I have never had such a low dose of progesterone I’m usually on 1000-1200mg per day of utrogestan, imo 600mg per day isn’t enough when using utrogestan alone.
@sagaa ahoj - nič nového - čakám na ďalší cyklus a ideme do toho dúfam 🙂 cez sviatky som nič neriešila, akurát pred sviatkami som išla na endokrinológiu -čakám na výsledky, bola som tam pred rokom nič mi nenašli, ale chcela som aby ma znova vyšetrili, uvidíme.... Bola som aj na hematológii, aj tam je všetko OK, akurát poslali krv na genetiku tiež nemám výsledky ešte.... Ty sa máš ako??? kedy máš vklad?
@zuzanag09 tak ja som bola v piatok teda včera na kontrole.. sliznica je pekná a folikul mal 21mm takže pekne veľký.. včera ešte som pichla ovitrell a od zajtra mám dávať progestanell 3 krát denne.V štvrtok by mal byť vklad tak uvidíme lebo mám problémy z nohou..asi tak u mňa... budem ti držať veľmi palce aby sa zadarilo už 🙂
@sagaa akurát sme aj my rozmýšlali nad lepidlom, ale zvyšuje šancu o 1 % - čo je podľa mňa velmi málo :/ keby aspoň desať 🙂 pri ET v auguste som mala aj lepidlo -no nepodarilo sa... myslím si, že keď sa má uchytiť a je zdravé uchytí sa aj bez lepidla--- ale zase s lepidlom je nižšia šanca na mimomaternicové --- ďakujem za info 🙂 jasné ozvi sa
@saga good luck for Thursday
@zuzanag09 I hope you don’t have long to wait for your test results. Have you looked into doing the era test? I still think you should do higher progesterone next time.
I got sent some donor information and I have accepted the second donor so hopefully transfer will go ahead as planned in February.
@zuzanag09 if the clinic/dr are not so receptive to increasing your progesterone amount I would tell them that you would like a blood test before transfer to check your progesterone level, the minimum it should be is 12 ng/mL or 30 mol/L depending on how your labs measure it, that way you have time to increase it before the window of implantation has gone. Otherwise I would be taking 1000 mg utrogestan per day, 400x200x400, or absolute minimum of 800mg per day xx
Ahojte baby , my tiez chodime do repromedici. Pocity zatial take normalne. Mame za sebou neuspesne iui a drabek nam odporucil ivf. Tak rozmyslam ze ci do toho ist neist sama neviem. Robil mi hyfosy vsetko ok ale aj tak asi pojdem na laparku mam spineni mimo cyklu a nikto mi nevie s tym pomoct ze vsetko mam ok oh.
V brne si hradite vsetko samy prosim? Kolko vide komplet jeden cyklus ivf prosim?
ahojte! zostal mne gonal ak mate zaujem piste spravu.
@lalilla ahoj my sme mali nacenene v Brne cca pred 2 rokmi za asi 2700 e. Zalezi co vsetko v tom ivf cykle mas. Mne sa to zdalo vela a kedze mi nemali uz co viac ponuknut ostali sme v RM u dr Petrovej. Ale v podstate ak si samoplatca je jedno ci ides sem ci tam. Dolezita je dovera k dr pristup atd...ty sa musis citit komfortne na klinike
@melmel78 a ako zadarilo sa? Rozmyslam ze si dame cas do leta a ked tak pojdeme na jedno ivf do repromedici a druhe brno. Ako s tou klinikou som relativne ok, len co citam mam pocit ze v tom brne ti to tak viac objasnia a povedia moznosti. Ale neviem vtedy som ten termin zrusila lebo priatel ze je to 150 km daleko a predsa aj z prace sa nam moc nedalo, tak ze ok skusime tu repromediku. Tak uvidim sama neviem este ktorou cestou ist 🤷♀️
@lalilla zadarilo prirodzene nakoniec a uz som mama 9 mesacneho chlapceka 😊. My sme sa dlho trapili cca 8 rokov. Je to za nami a som stastna. Ak ti mozem poradit chod na konzultaciu aj do Brna a sama uvidis. Ja som v principe do Brna netuzila ist vobec, len kazdy to velebil , tak sme sli zo zvedavosti. Pristup bol fajn, akurat ze klinika zvolila divny postup pri ivf, z ktoreho som nemala dobry pocit a navyse to posobilo tak, ze ked uz mi nemaju co viac ponuknut, tak ma aspon dobre osklbu. Ist do Brna nie je terno a nie len kvoli vzdialenosti. Nie je to o navsteve nachvilu, ale na dlhy cas a casto. Za tych 8 rokov som pochopila ,ze nie je dolezita klinika, ale pristup tvojho lekara. Ak mu neveris nic s nim neries. Aj tu aj v Brne najdes neserioznost. Cely problem je v tom, ze ak tvojmu dr zalezi na uspesnom vysledku, snazi sa najst tu najlepsiu cestu pre teba. Urcite nemen lekara, vzdy konzultuj len s jednym, ktoreho si vyberes. Co lekar to iny nazor a cim viac sa ich do toho zapaja tym horsie.
@lalilla dakujem, nic krajsie nie je, ked to vyjde prirodzene ❤....to bolo zrejme z toho, co som bola po tych x rokoch napichana hormonami 🙂 . Mozno telo na to zareagovalo a vyslo to. Drzim ti palce, vyskusaj a sama si sprav nazor, to je najlepsie. Ja alebo aj ine dievcata ti mozu pisat, ze ta ci henta doktorka, doktor su naj....lenze tebe vobec nemusi sadnut ako clovek, ani ako odbornik. Ja som si precitala mnozstvo roznej literatury o umelom oplodneni, o technikach, liekoch, o vyvoji embrya, atd....proste som bola v obraze. Odporucam to aj tebe aby si sa vedela s lekarom potom bavit na inej urovni, bude to lepsie aj pre teba aj pre lekara. Mam vela kamararatiek, co riesia umele a ked viem, poradim im. Jasne ze moj nazor je laicky, neda sa porovnat s odbornikom. No vela krat mi to pomohlo pri spravnom rozhodovani sa. DAJ vediet, ako pokracujes
Baby kam vas poslali z centra na laparku prosim?
Ahojte, podelím sa o moje skúsenosti s RM. Chodili sme tam pár mesiacov, absolvovala som všetky možné testy a vyšetrenia a na dôvod prečo sa 3r nedarí nikto neprišiel. Ponúkli IUI. Po čase sme sa naň odhodlali. Zároveň prišli na to,keď ho začali plánovať,že folikuly nejak správne nerástli, raz rýchlo,potom vôbec. Pomohol letrozol a ovulku tiež vyvolali injekciou. Vystriedali sme tam všetkých lekárov,chodili jak na klavír bolo letné dovolenkové obdobie. Nikdy som nevedela koho dostanem nabuduce, ale aspoň som si vypočula rôzne názory, čo vôbec nebolo na skodu. I tam totiž každý lekár pozeral na vec trochu inak. Po 13 dňoch od IUI som robila test - negat. Ale šla i na krv a rovno sa poradiť čo ďalej. Vtedy sa mi nezdalo,že lekár hneď povedal,poďme do IVF, hoci ja som bola presvedčená, že dáme ešte aspoň 2-3x IUI. Na obed zapila sklamanie slivkou k obedu a o 10 min na to volala sestrička, že hádajte kto bude mama... tak aj umelé dokáže prekvapit. Keby som vedela,že to bude môj posledný shot dala by som si nieco lepšie🙂 hoci nás ešte následne dosť postrašili rôzne testy,kde vychádzala zle genetika nakoniec budeme mať zdravú babu. Nestrácajte nádej baby, za mňa ak neviete prečo sa nedarí skúste parkrat IUI, nie hneď IVF. A niekedy postriedat lekárov ja klinike vôbec nieje zle. Sami sa často konfrontujú prečo jeden urobil to a nie hento atď.
@clevertina ahoj dobre si spravila ze si dala na svoju intuiciu a presla si po lekaroch az kym sa nezadarili. Ja som toto absolvovala v Iscare a aj tu. Lenze neni zasa dobre striedat dr lebo narobia zbytocne viac skody ako uzitku. Ty si bola este na zaciatku ale keby si mala absolvovat niekolko IVF a zakazdym mas ineho dr tak vysledok neuvidis...Presne ako pises kazdy ma iny nazor a postup. Mne sa osvedcilo ostat u toho komu som doverovala . Mala si stastie a gratulujem k uspechu 😉.

@lucyjka6 neviem- to počujem prvý krát, mne to tak naordinovali, ale dobre vedieť... prvé štyri dni som mala aj injekcie aj tabletky, potom už len tabletky...