Oplodnenie od darcu - po domácky, sama žena
Zdravim maminky a buduce maminky a prosim o radu.
Nakolko zena bez partnera nemoze ist na umele oplodnenie, zaujimalo by ma , ci ste niekde nepatrali po spermiach zo spermobanky, pripadne po darcovi.
Mam tento problem, nakolko tuzim po dietatku, kt. chcem vychovavať sama.
Preto nemozem ist na umele oplodnenke, ani nechcem ist s cudzim chlapom a tvarit sa, ze sme par.
Patrala som po moznostiach. Najviac ma zaujala jedna dánska spermobanka. Vedia poslat spermie postou v suchom lade.
Neviem vsak nakolko je tato moznost vhodna. Nemusia sa spermie rozmrazit nejskym specialnym sposobom? Uvadzaju, ze to trva cca 10minut pri izbivej teplote.
Dalsou moznostou by bolo najst darcu a taktiez cez striekacku vstreknut jeho geneticky material. Toto vsetko samozrejme obnasa rozne testy, hlavne zdravotne, kt. by som samozrejme uhradila.
Taktiez by ma zaujimali veci okolo pripravkov a liekov na podporu pocatia. Nasla som rozne gely kt. zvsuju pohyblivost spermii, taktiez vyzivove doplnky pre zeny. Brali ste v snahe otehotniek podobne pripravky? Vedeli by ste mi odporučiť?
Budem vdacna za kazde info. Nerada by som pocuvala nazor ze sa mam ist opit a vyspat s nejakym chlapom po diskotene, alebo najst si kamarata kt. to urobi a taktiez ani to, ze to nie je spravme, vychovavať dieťa sama.
@ruba_1 Ozvala sa Ti?Nevies ako dopadla?
Ak chce nejaka zena dieta a nema skym tak ja jej ho spravym

@bad_delight
ahoj bad delight, prosím ťa, ozvi sa mi, lebo by som sa rada s tebou bližšie pobavila ohľadne tvojho príspevku/otázky. Myslím, že by sme mali spoločnú tému.....