Oplodnenie zo striekačky - skúsenosti
Ahojte. Chcela by som sa opýtať, či nemáte niekto skúsenosti s domácim oplodnením. Sme lesbický pár a veľmi túžime aspoň po jednom dieťati. Darcu spermií máme, len nevieme presný postup aplikácie. Máme už po tridsiatke a veľmi po tom túžime. Možno pre niekoho čudne, no pre nás asi jediná možnosť. Ďakujem za akúkoľvek radu.
@thereisabear ale šanca že takto otehotnie na prvú šupu je minimálna😉ale možno nájde vhodného darcu ktorého vzrušujú lesby a bude mať pravidelnú dodávku😝
@zuzu2708 nie som odborník, ale tipujem ako najefektívnejsie co najpresnesie urcenie ovulácie a dojsť pre cerstvy ejakulat, zaviest ku krcku, do maternice netreba. Najlepšie, keby to bol sused, ale ak býva daleko, a je ochotny, tak aj u neho v inej miestnosti... a prajem uspesne a šťastné rodicovstvo
@mia018 mne je ľúto, že v 21.storočí ešte existujú tak obmedzení ľudia ako ty… mimochodom, koľko tých detí vychovávaných homosexuálnymi rodičmi osobne poznáš, že si dovolíš ich súdiť?
A ver mi, oveľa horšie dopadnú deti “matky a otca”, kde je alkohol prednejší ako chlieb a fyzické násilie častejšie ako pohladenie… a tých je na Slovensku viac než dosť…takéto deti treba ľutovať a báť sa o ich budúcnosť, tie budú mať v živote problémy a nie tie, ktoré vyrastú s rodičmi rovnakého pohlavia. Z tých môžu vyrásť akurát tak ľudia bez predsudkov a s myslením ďaleko pred tebou…
@zuzu2708 mala som znamych v zahranici, co isli presne takto na to. Striekackou do posvy pocas plodnych dni a ona otehotnela hned. Co sa tyka vychovy deti homosexualnymi parmi, nevidim na tom nic zle. Casto su zodpovednejsi, ako ti muzi, na ktorych sa tu zeny stazuju. Ak niekomu chyba “otec v rodine” - vzdy byvali rodiny bez otcov. Ci uz osamele matky, vdovy, zeny, co deti vychovavali s pomocou svojej mamy…
@zuzu2708 mam kamaratku, ktora to tiez takto skusala doma so svojou partnerkou a darcom. Počkali kym mala ovuláciu, to zistíš testom a potom darca odovzdal ejakulát, ktory nabrali do striekačky a vstrekli do vaginy. Skusali tri krat, ale bohuzial sa to nepodarilo.
Nakoniec skončili v centre asistovanej reprodukcie, len tam je podmienka, ze chlap (darca) musi podpísať cestné vyhlásenie, pred notarom, ze uznáva otcovstvo ak sa pri tom úkone narodí dieta. Boli aj na inseminacii- to sa tiez nepodarilo, takze skoncili pri IVF. Z toho maju dieta, ktore ked sa narodilo, tak matka udala do rodného listu ze otec je neznámy. Takze ho vychováva ona ako matka oficialne so svojou partnerkou, ktora tomu dieťaťu nema ziadny právny vztah.
@stanulienkat tomu čo si napisala snáď neveríš??😂
@bambulienka25 nemám potrebu znižovať sa na úroveň ostatných a osočovať ľudí že sú obmedzený. Svoj názor som napísala a za ním si stojím
@pondelok01 tiez si myslim. Tak umele oplodnenie je samozrejme o inom, tam to takto nefunguje, ale tento sposob je realne, normalne mozne, len to nie je "domace umele oplodnenie", ale nirco ako pohlavny styk 😅
@mogaa No podla mna uplne realna sanca ako pri akomkolvek sexe
@maminkadeticiek no aj pri normálnom sexe je malá pravdepodobnosť že to výde na prvý šup.....
@mogaa Ako u koho,keby nevydalo urcite nebude mat chlapik problem nechat sa znova zmyknut 😁
@silviaeli to je uplne real. Boli toho plne noviny. Angela Kermakova. Chcela tucne alimenty. Co je na tom neuveritelne? Spermie vo vagine? Pozri kolko zien tu otehotnie, ani nevie sko😉😏.
@cocolino234 ideeeeees 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻
Mne sa inak toto bohovo “lubi” len matka a otec..kolko je takych rodin, kde sa matka rozvedie s otcom svojho dietata a nastahuje sa k svojej matke aj s dietatom..a toto nikomu neprekaza, ze dieta vychovavaju dve zeny..ale ked su to lesbicky uz je to chore zvratene a cojaviem ake este. 🤦🏻♀️
@magnetk jaj okej a ten lesbicky par neda dietatu dedka? Dokonca dvoch, ujov, strykov..to su take hypoteticke rozhovory, lebo vzdy pride nejaka ina situacia “a co ked”.
Toto je vec, pri ktorej sa tu vsetci mozme bavit donekonecna a kazdy bude mat svoju pravdu..kazdopadne autorka sa na to nepytala..zaujimala ju ina vec ako to ci je to
“normalne”..tak sa treba drzat temy..pekny vecer prajem.
@zuzu2708 drzim palce, treba si ist za svojim snom a nenechat sa odradit. 🤗
@cocolino234 no dobre ved nevh si ziju aj ja mam dost znamych kt su bud lesby alebo teplosi,ale nsa s tym aj zmierili a nepotrebuju mat zabkzdu cenu vlastne deti,ktore nemozu mat.Ved je to tak ,ze nie kazdy moze byt milionarom,nie kazdy ma nadpriemwrne IQ,nie kazdy je krasny,nie kazdy moze byt zdravy atd.Mali by sa zmierit s tym co im priroda nadelila.Ved sa mozu kludne obetovat a svoje materske pudy vynahrdzat opustenym detom v DD ,aj tak sa da prezit plnohodnotne zivot,nie pchat si striekacky kdesi.I ked si myslim ze je to vymyslena tema.
@zuzu2708 poznám z opačnej strany, žena vynosila 2 deti homosexuálom, každý z nich je otec jedného z detí (asi 3 ročný rozdiel). Oplodňovali striekačkou cez plodné dni niekoľko mesiacov, kým to nevyšlo. Žena sa vzdala detí po pôrode, tak boli zverené do starostlivosti otcov. Takže áno, asi nie najľahšia cesta, ale ide to. Držím palce 🙂
@cocolino234 lenze rodicmi su vzdy muz a zena - pozri sa na autorku temy, nedokaze so svojou frajerkou pocat dieta. Preco? Lebo je to proste nemozne.
Biologicky splodit dieta mozu iba chlap a zena, toto proste nie je mozne popriet.
Aj to "ich" dieta bude vlastne dietatom jednej z nich a muza, tak ako je to uskutocnitelne. Lenze dietatu sa zoberie pravo a moznost vystvorit si vztah s otcom.
Ja som z rodiny, kde to bolo velmi zle a cely zivot tuzim po otcovi. Nie po dvoch matkach, ale po tom, co ziadna zena nemoze dat - otcovstvo, vedenie, ucenie, laska.
@zmrzlinka2021 az som nadskocila pri poslednej vete. Pochopim ze ziadna zena nevie dat otcovstvo. Ale vedenie, ucenie a lasku?
Az mi luto zostalo toho mojho syna, ze ked muz pracuje, tak ho zjavne nevediem, nevychovavam, nemilujem a nic neucim.
@zmrzlinka2021 v podstate suhlasim. Nemam nič proti homosexuálom, som tolerantná voči všetkým ludom, ale rola otca v zivote deti je naozaj dôležitá. Citala som o tom mnoho článkov, či počúvala Podcasty so psychologickami. Otec( muž) robi s detmi úplne iné veci a uci ich úplne iné zručnosti ako matka. Vidim to doma, že deti si pri mužovi preziju uplne iné situácie a nadobudnú úplne iné zručnosti ako pri mne. Už len ten štýl hry je iny(vyhadzuje ich o plafon, prevracia ich dole hlavou, necha ich lozit po rôznych preliezkach, podporuje športovanie, či zobral ich pozrieš sa na ohňostroj - nepovedala by som, že ich vystavuje nebezpečenstvu, ale predsalen sú tie aktivity adrenalinovejsie, podnetnejsie). Paradoxne, pri ňom sa im nikdy nič vážne nestalo, pri mne už aj ano(výberom nevhodnej aktivity a to som celkom opatrná). Deti sú pri otcovi vytrvalejšie, motivovanejsie, posúvajú svoje limity, pri mame predsalen skĺzavajú viac do bezpečnej zony/komfortu.
Ale tento problem absencie mužského vzoru je nielen u lesbických parov, ale aj slobodných mamiciek. Vtedy sa odporúča nahradiť rolu otca trénerom, či starym otcom. Myslim, že vraveli, že v tom veku 3-7 rokov je tá rola muza v zivote dietata najdôležitejšia.
@zuzu2708 však sa jedna obetujte....
@lasoli nesuhlasim tvojimi argumentami - nemyslim si, ze na Slovensku moze homosexualny par "vynahradzat svoj materinsky pud detom v DD". Ako si to predstavujes, ked takato adopcia nie je u nas dovolena? Dalsi tvoj bod - nech sa homosexuali zmieria s tym, co im priroda nadelila - sa mi tiez nepozdava. Ved s tymto sa nezmieria ani mnohe zeny - idu na umele oplodnenie. A kolke si daju upravit prsniky a pod. Preco sa nezmieria s tym, co im priroda nadelila? A mozme argumentovat este zvratenejsim sposobom - preco mnohe zeny uzivaju antikoncepciu a nezmieria sa s tym, ze im priroda nadelila plodnost?