icon

Parťáčka po ET/KET

janulka1351
20. jún 2022

Ahojte. Dnes som bola na dalsom KET. Boli sme si po surodenca. Ktora z vas bola tiez na vklade alebo s v blizkej dobe chysta? 😉 Podporme sa navzajom 😍

janulka1351
autor
9. aug 2022

@jarrys ocino byva v UK a teraz od kedy zacal covid sa vidime velmi malicko...naposledy minuly rok na prelome jul/august na 5 dni...ale to sa dalo byt s nim cely cas,kedze sa neriesili lekari a aj tak pri luceni sme plakali a od vtedy tu na SK nebol.
No hej ja som s AMH edte celkom schopne na tom,ale zase verim ze sa aj tebe podari.
Mam kamosku a jej kolegyna bola tiez na IVF a predvcerom porodila jednovajecne dvojicky chlapcov.

jarrys
11. aug 2022

@janulka1351 no tak to verim uplne ze sa tesis ked prisiel ocino. Dnes si mala kontrolu ze? a ako si dopadla?

janulka1351
autor
11. aug 2022

@jarrys ano dnes som bola na kontrole,uz sa mi to rozbehlo pekne a zacala som pekne reagovat tak podla vysledkov z krvi uvidi ci mi daju kontrolu na sobotu a nechaju davku 300 alebo ci daju kontrolu v pondelok a ci nechaju alebo znizia davku. Sa uz tesim na ocina...este musim pobalit veci,uvarit krem a naplnit zmrzlinky,veci poskladat a upratat...ako roboty vyse hlavy a maly chce stale len pri mne byt a ani sa pohnut dnes odo mna nechce...kedy to stihnem neviem...

janulka1351
autor
Autor odpoveď zmazal
janulka1351
autor
11. aug 2022

@jarrys tak nechali mi davku 300 a kontrola v pondelok tak snad to uz budu ukoncovat potom...dufam ze uz bude telo tak reagovat aby to mohli ukoncit

jarrys
11. aug 2022

@janulka1351 urcite bude. A v pondelok uz naplanuju aj odber, uvidis 🙂 no a ja pomaly ale isto sa pripravujem psychicky na pondelok.

janulka1351
autor
14. aug 2022

@jarrys ahoj no ako zvladas lieky?zajtra uz mas KET tak ti velmi drzim palce aby sa pekne a co najlepsie emrbyjko uchytilo.
Mna dnes od rana dost boli podbrusko v strede a na pravej strane podbruska...som si dala aspon magnezium na uvolnenie bolesti bo lieky od bolesti sa uz bojim si dat. Pri prvom IVF cykle ma to az takto nebolelo,normalne sa zacinam bat ci je to v poriadku...sa ledva hybem.

jarrys
14. aug 2022

@janulka1351 no moze byt zo stimulacie ze ta boli podbrusko. Ja ked som brala lieky pocas stimulacky tak amen tma.
Dakujem. Ano zajtra mam KET, teda este sa uvidi. rano mam prist skor a urobia sono kontrolne lebo vcera som volala na kliniku ze mam dost bolesti podbruska presne ako pred menzesom. Tak radsej este pred rozmrazenim embryjka urobia kontrolne sono ci sliznica je oka alebo sa zacala uz odlupovat.
Piatok a vcera som bola psychicky uplne zle, ovladol ma strasny strach ze to zase zle dopadne. A dalsi neuspech by som uz asi neuniesla. Velmi sa bojim, radost uplne opadla a ovladol ma velky strach ktory ma uplne paralizoval.

janulka1351
autor
14. aug 2022

@jarrys no som zvedava co mi povedia na kontrole zajtra a urcite im to spomeniem. Myslim si ze je to spravny postup ze radsej najprv spravia sono a skontroluju ta aby sa zbytovne neminulo embryo. Velmi ti drzim palce aby bolo vsetko OK a nech mozes ist na vklad. A hlavne velmi ti drzim palce aby ti vklad vysiel 😉 daj potom prosim vediet ako si dopadla

jarrys
14. aug 2022

@janulka1351 jasne dam v3diet zajtra ako som nakoniec dopadla. mam stale bolesti v podbrusku tak som zvedava co zajtra sono ukaze.

jarrys
15. aug 2022

@janulka1351 tak ako dnesna k9ntrola? uz aj naplanovali odber? mna dnes uplne vyplo ako sme prisli domov a som zaspala.

janulka1351
autor
16. aug 2022

@jarrys este vcera a dnes picham diphereline a aj meriofert,zajtra opat kontrola v centre a odber vyzera zatial na piatok. Tak dufam ze mi to zajtra aj potvrdia ze to takto bude. Hovorila doktorka ze reaguje telo pekne ale ze este to tie 2 dni potrebuje. Uz som dufala ze to ukonci ale tak ked treba este tak treba.
Treba si oddychnut ked mas moznost a citis sa unavena,pretazovanie tiez neni dobre. Ako sa citis po vklade?

jarrys
16. aug 2022

@janulka1351 no tak hadam uz v piatok bude po. No pri stimulke aj jeden den naviac je ako vecnost.
ja sa citim velmi unavena. vcera ako som dosla domov som uplne odpadla a zaspala. vecer kusok tazko od zaludka. Dnes zase unava iba by som spala a je mi zle od zaludka. som hladna ale ked som si vzala tak po par lyzickach ee. Napijem sa vody a je mi naa zvracanie. inak je vsetko oka. len mam obcasne bolesti alebo take pichanie na pravo v podbrusku.

janulka1351
autor
16. aug 2022

@jarrys no dufam aj ja,uz aby ten piatok bol..a presne si to popisala aj jeden den navyse ako cela vecnost...a mam strasne pocit ze ten cas sa do piatku velmi vlecie. Ja sa ledva zohynam co sa citim tak nafuknuta a tlaci ma pri zohnuti brucho.
Oddychuj kolko sa ti da. Po vklade som aj ja byvala unavena a viac sa mi chcelo spat ako normalne. Zaludok ma ale nebolieval,ale kazda sme ina. Bolesti podbruska som aj ja mala. Ja som zas mala problem niekoho zohnat na piatok na strazenie k malemu. Nikomu sa nedalo,tak asi pride kamoska az z PE.

jarrys
17. aug 2022

@janulka1351 hlavne ze si nakoniec vybavila niekoho aj ked to su tiez stresy navyse ked clovek hlada a nikto nemoze. dnes mas kontrolu ze? tak daj vediet ako si dopadla. ale urcite vsetko v poriadku bude.

janulka1351
autor
17. aug 2022

@jarrys doktorka Svacova bola spokojna ze to krasne vyzera a v piatok teda odber. Ze presne to tie dva dni este potrebovalo. Dnes o 20.55 si mam pichnut Ovitrelle a v piatok pojdem ako tretia v poradi. Vyzera ze vajicok bude dost odobratych tak mam jest vela bielkovin a vela pit. 🤔 s tym pitim je to u mna bieda...nedokazem tolko vypit kolko by trebalo. Tak som si kupila melon ved ten tiez dobre zavodnuje. Ach uz nech mam anestezu za sebou. Budem uspata druhykrat v zivote a opat skrz odber vajicok ale neznasam pocit ze neviem co sa so mnou deje. Tebe je uz lepsie?

jarrys
17. aug 2022

@janulka1351 a kolko vajicok idu odobrat? tak sa to nakoniec rozbehlo? no ja dnes cele doobeda zase zle od zaludka, klasika unavena ale obcas ma boli aj podbrusko ako pred menzesom. lenze to ma bolelo tak cely mesiac to mam z estrofenu. Neviem co si mam o tom mysliet. zacinam sa bat ze to nevyslo.
ty si spinila pri uhniezdovani ked si cakala synceka?

janulka1351
autor
17. aug 2022

@jarrys dnes ked ratala doktorka folikuly tak nararala nieco vyse 20. Bola spokojna ze sa to krasne rozbehlo a ze presne este tie 2 dni to potrebovalo a vravela ze mam dost vela krasnych folikulov...tak mi prizvukovala riadne ze vela bielkovin a vela vody a co najviac sa setrit.
Ked som maleho cakala tak som bola strasne po vklade unavena...v den vkladu aj cca dalsich asi 5 dni potom...obcas ma pichlo v podbrusku,ale nespinila som...ale to ani pri ET ktory nevysiel tam som zacala az na 11den spinit...a moj najvernejsi priatel bol gauc a stale som len spala...a ja som si stale hovorila ze proste to musi vynst a ze moj drahy bude mat oneskoreny darcek k narodeninam...a ze ked tam ma tolko ludi z rodiny narodeniny tak jednoducho vynst to musi.
23.4 bol KET (narodeniny ujo-otcov brat)
24.4 narodeniny moja sesternica (ktoru som chcela dietatku za krstnu)
27.4 narodeniny otcova sesternica
29.4 narodeniny moj drahy
1.5 narodeniny teta-otcovho brata zena
A na krv som bola 7.5
Tak ja som si stale vravela ze to musi vynst a moj chlap ked pojdem na krv a sono bude mat oneskoreny darcek k narodeninam a tak aj bolo. A pocas cakania na krv toho 7.5 ma drahy vytiahol do BS na tajchy a jeden bol tak fest do kopca co pre mna bola namaha riadna a ledva som fucala a este vravim ze no do kelu toto ak ja vysliapem tak fazulka neviem ci to vydrzi. A to uz bolo embryjko pekne zahryznute (este som to nevedela v tom case) a HCG som mala 2120.

jarrys
17. aug 2022

@janulka1351 no tak sa ti to rozbehlo super. Z 3folikuliv na prvej kontrole az na 20. super, tesim sa 🙂

janulka1351
autor
17. aug 2022

@jarrys no ja tirz uz som len zvedava kolko z tych folikulov obsahuje zrele vajicko...to budu potom zas 5 dni nervy ze ako sa im dari. Ale tak verim ze co najlrpsir a v septembri uz budem pekne tehotna a moj ocino ma 6.9 narodeniny takze dostane oneskoreny darcek k narodeninam, dalsie vnucatko-malu fazulku v brusku 😁

jarrys
18. aug 2022

@janulka1351 neboj sa dobre to dopadne 🙂 zajtra budes mat uz po odbere a v sobotu budes vediet kolko vajicok bolo zrelych a kolko sa oplodnilo 🙂

janulka1351
autor
18. aug 2022

@jarrys ved to jasne ono to cakanie na info mas pocit ze strasne dlho trva. Ale aspon to dobre vyslo na piatok a potom vikend tak muz si vycerpa len den dovolenky a moze vyuzit napr potom po vklade

jarrys
18. aug 2022

@janulka1351 no to ano,najlepsie je ked odber a aj vklad vyjdu na piatok a potom vikend rovno. no tak viem ze to cakanie je najhorsie lebo jeden den trva ako rok. a to v heliose volaju myslim kazdy den. V ZA to bolo len na 1,3 a 5den ked som sla na vklad tak som sa rano tam dozvedela ze aky vysledok. a pojdes na ET alebo KET?

janulka1351
autor
18. aug 2022

@jarrys v heliose si ja budem volat na 1,3 a 5 den a ked by nedvihali tak oni mi zavolaju naspat alebo skusim znovu neskor. A som rozhodnuta pre KET. V predoslom cykle ET nevysiel tak som voci tomu ostala taka skepticka a ze asi teda to nieco bude mat do seba ked odporucaju KET tak uvidime. A zase muz nechal rozhodnutie na mne ale je za to aby som si aj ja ja moje telo oddychlo po tych liekoch a po tych davkach a s najblizsou MS isli skusit KET

jarrys
19. aug 2022

@janulka1351 aha tak to zmenili, lebo v januari som si mala volat na 1,3,4 a 5den. Dnes budem na teba silno mysliet a drzat paste 🙂🤞 ja idem dnes do CAR na infuzky.

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys dakujem velmi pekne. Este chvilku cakam a uz pojdem na radu. Idem ako tretia v poradi

jarrys
19. aug 2022

@janulka1351 no tak daj vediet potom ako si dopadla 🙂 drzim paste 🙂

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys no uz som prave doma,aj po mensom nakupe v potrevinach a v lekarni. Vajicok bolo 18. Bola tam dr. Rosova. Napisala mi aj Fraxiparine ako prevenciu pred silnym hyperstimulacnym,az dokial nedostanem MS. A stale ze vela bielkovin,tekutin a snazit sa co najviac sa setrit este tyzden.

jarrys
19. aug 2022

@janulka1351 uz ti povedali aj kolko vajicok? ci iba folikulov? no tak ty si sikulka ked si uz stihla aj lekaren a nakup. Dnes sa hlavne setri a len oddychuj.

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys hned pri prepustani mi vraveli ze vajicok (oocytov) bolo 18...kolko folikulov celkovo odobrali neviem ale dolezite ze vajicok bolo 18. Vo som ani sama nemyslela ze az tolko ich bude.
No sak aj v obchode som isla iba tak pomalicky aj to sme kupili 3 zakladne veci co nam chybali a vybrali sa lieky a sup domov sa najest a uz iba sediet a lezat budem dnes,nic ine.